צפייה בגרסה מלאה : שאלה חיבור סוללה 3s 5800 30c ל xt60 . אפשרי ?
oren_ben_nun
24-01-2013, 23:14:56
הי שלום הגיע אלי סוללה 5800 30c 3s הכבלים שלה מאוד עבים ואני רוצה לחבר אותם לקונקטור xt60 רק שהכבל שלהח עבה מאוד ונררה לי שיש סיבה לכך .לפני שאעשה שטות האם ניתן לחבר את הקונקטור הזה לסוללה אם כן מה הדרך המומלצת ואם לא מה האפשריות ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
eladash
25-01-2013, 00:29:28
אכן יש סיבה לכך סוללה של 5800 עם 30C מיועדת לתת לך בסביבות ה 170A בפיק רגעי וכדי לעמוד בזרמים כאלו אתה חייב כבלים שיעמדו בזרם
אתה יכול להוריד את הקונקטור שמולחם לסוללה ולהלחים את החוט לקונקטור XT60 אבל החיבור לא יהיה להיט ויהיה רגיש מאוד וקיימת סבירות גבוהה שההלחמה תישבר בשלב זה או אחר ..
כמו כן אתה גם יכול לחתוך חלק מהגידים בכבל שמגיע מהסוללה ע"מ שתוכל להכניס את החוט לתוך הקונקטור אבל גם זה לא הכי מומלץ כי אתה פוגע ביכולת העברת הזרם של החוט
השאלה העיקרית היא מה אתה מתכוון לעשות עם הסוללה אם אתה מתכוון ליעד אותה למערכת שצורכת פחות אין טעם בחוטים כל כך עבים
ואז אפשר לשקול ניתוח של הסוללה והחלפת החוטים העבים בחוטים דקים יותר שמצד אחד כן יתאימו לך לקונקטור ומצד שני יוכלו לעמוד בהעברת הזרם אותה המערכת דורשת ...
את הניתוח הזה יש לעשות בזהירות רבה ומומלץ ע"י מישהו שיודע מה הוא עושה וזאת לא הפעם הראשונה שלו היות וסוללות ליפו ביחוד בקיבולים כאלו יכולות להפוך מאוד מהר מסוללה טובה לרימון קטלני
ברמה העקרונית החלפת החוטים לדקים יותר שקולה לחיתוך חלק מהגידים ע"מ שהחוט יוכל להכנס למקום המיועד בקונקטור
מה גם שאם החוטים בקונקטור הנגדי (זה שנמצא בטיסן ) כן מתאימים לקונקטור אז לא משנה מה תעשה אם תמשוך זרם חזק מידי הם אלו שיותכו ....
הפתרון המקצועי יותר הוא להחליף את החוטים של הסוללה ולא לקצץ גידים לפי העין כי שאתה מחליף את כל החוט אתה יודע בדיוק מה אתה שם וכמה זרם הוא יכול להוליך ...
קח בחשבון שאם אתה מחליף את החוטים אתה צריך גם שרינק גדול ע"מ לעטוף אתה הסולל מחדש לאחר ההחלפה .
oren_ben_nun
25-01-2013, 07:12:16
אני מעדיף לא לשחק בנושאים בטיחותיים .
כיוון שזה מיועד לרחפן שיש לו לוח חשמל עדיף שאחבר ללוח עוד קונקטור לסוללה הזו איזה קונקטור זה ? (מה השם ומהיכן אפשר לרכוש )
Friman
25-01-2013, 07:43:23
מה צריכת הזרם של הרחפן בטיסה?
אם הסוללה הגיעה עם חוטים עבים וקונקטור מסיבי יש לכך סיבה- היא מסוגלת להעביר הרבה זרם וצריך קונקטור שיעמוד בזרמים כאלו, כמובן תלוי כמה זרם מושך הצרכן. הXT60 מיועדים לעמוד בזרמים של עד 60 אמפר, לא יותר.
אצלי על הרחפן יש EC5 שמתוכננים לזרמים גבוהים בהרבה. מבחינתי זה הקונקטור המועדף, למעט בסוללות קטנות של עד 2.5 אמפר, שם הוא סתם גדול ומסורבל.
oren_ben_nun
25-01-2013, 07:50:47
אין לי מושג מה צריכת הרחפן בטיסה כיצד בודקים זאת או מחשבים ?
אין לי מושג מה צריכת הרחפן בטיסה כיצד בודקים זאת או מחשבים ?
מד זרם והספק מאוד יעזור.. אבל אני מבין לפי השאלה שאין לך כזה.
אז סתם לחפש נתוני צריכה של המנועים שלך עם פרופ' כמו שחיברת כפול מספר המנועים יתן לך הערכה טובה מספיק עבור איזה קונקטור אתה צריך.
אם כל מנוע עובר את ה 15 אמפר ויש לך 4 מנועים אזי XT60 מחוץ לתחום...
AmitB
25-01-2013, 17:37:30
קצת נתונים מהרחפן שלי אם זה יעזור לך-
רחפן 550 (הקסה) עם מנועי DJI ופרופים 10x4.7 צורך עד 50A בטיסה
כך ש XT60 עדיין מתאים, אני מטיס עם כאלו מחברים (XT60) והכל בסדר.
כדי להלחים אותם לסוללות גדולות יש להצר את החוטים בסוף, זה אפשרי אבל כדאי מאד שמי שעושה כזה דבר יהיה בעל נסיון בהלחמות.
בדיעבד היה עדיף EC5, ביחוד בגלל הבעייתיות של הלחמת XT60 לסוללות הגדולות שדרושות לרחפן כזה.
sharonx
28-01-2013, 09:31:19
אתה יכול בשקט להוריד את העובי של הגידים לאחר שהורדת בידוד מהקצה לחצי, ולדחוף לקונקטור.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.