צפייה בגרסה מלאה : מוצר חדש מודול שידור ומקלטים חדשים של frsky
frsky הכריזו על מודול חדש, מודל של 16 ערוצים שיכול לעבוד עם PPM וגם PPX , ב PPM הוא יתמוך רק ב 8 ערוצים ב PPX הוא יכול לתמוך ב 16 ערוצים.
המודול יהיה תואם למקלטים מהסידרה הקיימת שלהם.
הם טוענים שהטווח יהיה פי 3 מהטווח של הסדרה הקיימת (האם זה אומר 4.5-7.5 ק"מ)..
אני לא רואה סיבה שלא ניתן יהיה לעדכן את התוכנה של ה 9X לתמוך ב-PPX ב 16 ערוצים ובמודול החדש...
http://www.frsky-rc.com/ShowNews.asp?id=91
Longer operating range: three times of the operating range for V8 or D series
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=24057090&postcount=10031
Observer
01-04-2013, 17:19:10
אפשר פרטים נוספים על PXX?
תודה.
אני לא בטוח שזה רלוונטי לכולם אבל אנסה להסביר זאת בפשטות.
עריכה: גלשתי קצת לסרוואים ומקלטים אבל לא נורא כבר כתבתי אז שישאר...
מי שמבין יותר טוב לא לנסות לתפוס אותי מבחינת דיוק על המילישנייה,
למיטב ידיעתי זה מה שידוע לי ואני מסתפק בזה...
PPM ו PXX שניהם פרוטוקולים לתקשורת בין המשדר למודול השידור (RF )
PPM הינו פרוטוקול ישן אנלוגי שנקבע כסטנדרט לפני הרבה זמן – עוד בתקופה שהמשדרים היו אנלוגים לחלוטין
PXX הינו פיתוח חדש של frsky והינו דיגיטלי לחלוטין
אם מישהו בדק פעם את החוטים בין המקלט לסרוואו אז הוא היה מוצא 3 חוטים (טוב את זה כולם יודעים)..
2 חוטים מעבירים מתח והשלישי מעביר פולס של הסיגנל..
הסיגנל הינו פולס מחזורי (50 פעם בשנייה) כל הפיתוחים האנלוגים פעם חשבו ש50 פעם בשנייה זה טוב להרבה דברים.
50 פעם בשנייה זה זמן מחזור של 20 מילישניות.
רוב המחזור הסיגנל ב 0 .. ואז הוא מתרומם ל-1 (5V) למשך זמן שנע בין 0.8 ל 2.2 מילישנייה
הזמן הזה קובע את מיקום זרוע הסרוואו
0.8 במיקום הנמוך ביותר
1.5 במרכז
2.2 במיקום הגבוה ביותר
יש סרוואים שיודעים לעבור רק בין 1 ל 2 ... ולכן בשלט מוגדר 100% עד 120% בהגבלת תנועת הסרוו.
סרוו אנלוגי מתעדכן רק שמגיע הפולס, בזמן בין הפולס הוא מאבד כח ומתחיל לחזור אם מופעל עליו כח,
סרוו דיגיטלי מכיל יחידת זיכרון שזוכרת את הפולס האחרון ועד שיגיע הפולס הבא היא מעבירה עוד 3 פעמים (סה"כ 4) עידכון למיקום כך שמקבלים 200 פעם בשנייה
ולכן סרוואים דיגיטלים מבזבזים יותר חשמל ומהירים יותר.
טוב אז הבנו שהמקלט צריך לדעת לקבל מספר פולסים כמספר הערוצים הערוצים שלו...
או יותר נכון השלט מעביר לRF סדרה של פולסים שיעביר אותם למקלט שיחלק אותם לסרוואים..
אז אם אנחנו בעולם אנלוגי והכל קבלים,נגדים וטרנזיסטורים (מגברים), אז אנחנו שואפים להישאר באותם פולסים..
PPM – זה בסה"כ סדרה של עד 8 פולסים (יכולים להיות גם פחות) למשך 20 מילי שניות , כל פולס יכול להיות 0.8 עד 2.2 מילישנייה.
יש בערך 0.5 מילישנייה בין כל פולס..
קצת לא מסתדר לי המספרים .. אבל בPPM ניתן להכניס עד 8 ערוצים מכיוון שאם ננסה להכניס יותר אז צריך יותר מ 20 מילישניות על מנת להעביר את כל הערוצים
ואז זמן העידכון של כל ערוץ יהיה מעל 20 מילישניות וזה יגדיל את ההשהיה וזה לא תקין...
המשדר מעביר למלקט את הסיגנל שהוא מקבל מהמשדר (לא משנה מה צורת השידור AM FM או 2.4G דיגיטלי - סדרת הפולסים מועברת למקלט)
המקלט עובד בצורה פשוטה ומחלק את הפולסים לערוצים ..
פולס ראשון לערוץ 1
פולס שני לערוץ 2
וכך הלאה
אם המקלט לא מקבל כלום... אז הוא יכול להחליט מה לעשות ... מקלט אנלוגי לא מעביר שום סיגנל לסרוואים ואז הם מאבדים כח וניתן להזיז אותם חופשי.
מקלט דיגיטלי יכול להכנס למוד FS ולשדר לסרוואים סדרה שנקבעה מראש...
בטיסנים חשמליים הבקר בדר"כ סוגר את המנוע אם לא מגיע סיגנל מהמקלט למשך 2 שניות,
ולכן חשוב לוודא מה מצב המקלט שלכם האם באיבוד קליטה הוא לא מעביר סיגנל או שהוא מעביר את המצב האחרון שבו הוא היה או FS
מכיוון שה PPM שלט בתחום המשדרים על המודולים אף אחד לא רצה להתחיל לשנות ולהציע פרוטוקל חדש..
יצרני השלטים הגנריים העדיפו לייצר שלט שתואם לכל המודולים שכבר קיימים אצל הלקוחות
יצרני המודולים רצו שהמודול שלהם ידע להתחבר לכל השלטים שכבר קיימים בשוק
וכך שרד (ועוד ישרוד ) פרוטוקול מיושן..
מערכות סגורות ללא מודול חיצוני שרצו קצב עידכון גבוה יותר או יותר ערוצים כבר התנתקו מה PPM ולא תמצאו קו PPM בתוך המשדר שלהם..
עכשיו הגיע הרגע ש frsky החליטו לשדרג את המערכות שלהם ל 16 ערוצים..
ואז הם המציאו פרוטוקול חדש PXX ...
עדיין מבחינת חיבור פיזי מדובר באותו חיבור – שלושה חוטים + - וסיגנל... עדיין מדובר בפריים של 20 מילישניות
אבל עכשיו שיש DSP אפשר לשדר ביט ב 24 מיקרו שניה ... שזה קצב שידור של 48 אלף ביטים לשנייה...
טוב מודמים ישנים עבדו על קווי טלפון והגיע ל 56 אלף ביטים לשנייה כבר לפני שנים.. וה RS232 כבר הגיע ל 115 אלף ביטים לשנייה לפני עשורים...
אז אם השידור בין המשדר למודל הפך להיות דיגיטלי ויש לי כ 1000 ביטים בכל פריים של 20 מילי שניות , אז אני יכול להקצות 12 ביטים לערוץ.
12 ביטים יכולים לייצג מספר בין 0 ל 4096 ..
מי שרוצה להבין יותר כיצד מחלקים את הביטים ל 8 ערוצים או 16 ערוצים יכול להציץ בקובץ המצורף.
בכל מקרה תהיו רגועים ארז כבר עובד על הפרוטוקול במשך שנה ויש גרסת תוכנה ל 9X שיכולה לשדר PXX של 16 ערוצים
Boogle
01-04-2013, 21:45:22
לגבי הppm ככל הידוע לי לכל ערוץ יש חלון זמן של 2 מילישניות כולל העליה לאחד לוגי והירידה ולכן ב20 מילישניות יש 8 פולסים וארבע מילישניות של שקט ״ 0 ״ לוגי.המקלטים היו ממתינים ל ארבע המילישניות הללו בכדי להסתנכרן על ערוצי הסיגנל וכך הפולס הראשון אחרי השקט נותב לערוץ הראשון השני לשני וכן הלאה.
בזכות השיטה הנל שכל סרוו מקבל מידע רק ל2 מילישניות ויתר הזמן הוא משתעמם, התאפשר לעלות ל400 הרץ לשליטה על בקרי מהירות לרחפנים , למשל.
:D
לגבי הppm ככל הידוע לי לכל ערוץ יש חלון זמן של 2 מילישניות כולל העליה לאחד לוגי והירידה ולכן ב20 מילישניות יש 8 פולסים וארבע מילישניות של שקט ״ 0 ״ לוגי.המקלטים היו ממתינים ל ארבע המילישניות הללו בכדי להסתנכרן על ערוצי הסיגנל וכך הפולס הראשון אחרי השקט נותב לערוץ הראשון השני לשני וכן הלאה.
בזכות השיטה הנל שכל סרוו מקבל מידע רק ל2 מילישניות ויתר הזמן הוא משתעמם, התאפשר לעלות ל400 הרץ לשליטה על בקרי מהירות לרחפנים , למשל.
:D
אוף... בגללך אני הולך עכשיו להוציא את ה 9X ולמדוד את הפולסים של ה PPM....
אם אצליח אני אעדכן...
הבהרה : אני תמיד טועה פרט לפעמים בהן אני צודק
הפעם אתה צודק..... ואני שרפתי חצי שעה בבדיקות במקום להתקדם עוד קצת עם המיג 29...
חיברתי את ה 9X בחיבור הטריינר למחשב - ישירות לשקע המיקרופון והקלטתי את הסיגנל במוד מונו קצת דגימה של 96,000.
פריים השידור הינו 20 מילישניות ללא קשר למצב הערוצים.
כל ערוץ מקבל את הזמן שלו בהתאם למצבו... הירידה תמיד חצי מילישנייה וגודל הפולס נע בין חצי מילישנייה ל1.5 מילישנייה.
כך שערוץ יכול לתפוס מילישנייה או 2 מילישניות תלוי במצב שלו.
במצב המקסימלי שכולם בנקודה במקסימלית כל הערוצים יתפסו 2 מילישניות וישאר 4 מילישניות להסתנכן לפריים הבא.
873878738887389
Menash
02-04-2013, 01:58:00
אני הבנתי מארז שבשביל לשדרג את ה 9X נדרש להחליף את הלוח.
עד היום לא קיבלתי תשובה מהיכן ניתן לרכוש את הלוח החדש שהוא פיתח ל9X.
הייתי שמח אם היה ניתן לרכוש אחד כי שלט אחד כבר מפורק אצלי לצורך המשימה.
בקשר לתוכנה, מהיכן ניתן להשיג אותה?
בברכה.
שאלה טובה... ואין תשובה טובה בנושא..
תתחיל מפה,
http://www.ersky9x.net/
תחפור קצת .. מה שבטוח שברגע שהמודולים יצאו נהיה יותר חכמים..
Boogle
02-04-2013, 21:00:01
אודי, איך לא חשבתי שאפשר להשתמש בכניסת המיקרופון בתור סקופ...
עכשיו אני הולך לחפש איך אני מודד כל מיני דברים ;)
Menash
03-04-2013, 05:48:41
טוב, מי עונה על השאלות?
למה משמש ה-ENCODER שמתחבר ללוח? במקום האנטנה המקורית?
מצתי ככמה קישורים ברשת לרכישת הלוח אבל הוא מאט שונה מהלוח שמציג ארז
לוח של ארז- http://www.ersky9x.net/Photo-Gallery.html
לוח נוסף- http://gruvin9x.com/shop/gruvin9x/22-gruvin9x-v41-pcb-fully-assembled.html
ולמה נדרש לוח התכנות- http://gruvin9x.com/shop/gruvin9x/27-gprog-usbasp-programmer.html
כשארז רשם בזמנו שללוח ישנו שקע USB מובנה...
Menash
03-04-2013, 06:25:33
שאלה טובה... ואין תשובה טובה בנושא..
תתחיל מפה,
http://www.ersky9x.net/
תחפור קצת .. מה שבטוח שברגע שהמודולים יצאו נהיה יותר חכמים..
אני לא בטוח שכשהמודולים יצאו ירוצו פה בחיפוש אחר הלוחות האלה מכיוון שהמחירים לא אטרקטיביים במיוחד.
אולי ברמת הסקרנות יתעניינו אך לא יותר מזה...
אני לא בטוח שכשהמודולים יצאו ירוצו פה בחיפוש אחר הלוחות האלה מכיוון שהמחירים לא אטרקטיביים במיוחד.
אולי ברמת הסקרנות יתעניינו אך לא יותר מזה...
נכון... אבל שיצאו המודולים זה יהווה טריגר לבחן את ממשק החומרה של ה 9X ולראות אם הוא מסוגל לשדר PXX
לדעתי frsky לא טיפשים רוב המודולים שהם מכרו עד היום הלכו למשתמשי 9X
ולכן המהנדסים שלהם ניסו להגדיר פרוטוקול שיוכל לעבוד על ה9X...
Observer
03-04-2013, 08:19:55
עכשיו הגיע הרגע ש frsky החליטו לשדרג את המערכות שלהם ל 16 ערוצים..
ואז הם המציאו פרוטוקול חדש PXX ...
עדיין מבחינת חיבור פיזי מדובר באותו חיבור – שלושה חוטים + - וסיגנל... עדיין מדובר בפריים של 20 מילישניות
אבל עכשיו שיש DSP אפשר לשדר ביט ב 24 מיקרו שניה ... שזה קצב שידור של 48 אלף ביטים לשנייה...
טוב מודמים ישנים עבדו על קווי טלפון והגיע ל 56 אלף ביטים לשנייה כבר לפני שנים.. וה RS232 כבר הגיע ל 115 אלף ביטים לשנייה לפני עשורים...
אז אם השידור בין המשדר למודל הפך להיות דיגיטלי ויש לי כ 1000 ביטים בכל פריים של 20 מילי שניות , אז אני יכול להקצות 12 ביטים לערוץ.
12 ביטים יכולים לייצג מספר בין 0 ל 4096 ..
תודה רבה.
PPM מוכר ידוע ומובן אך על PXX רציתי להבין יותר כי באמת הגיע הזמן לטכנולוגיה חדשה.
האם מדובר על פרוטוקול שגם היצרנים האחרים הולכים לאמץ?
אודי, איך לא חשבתי שאפשר להשתמש בכניסת המיקרופון בתור סקופ...
עכשיו אני הולך לחפש איך אני מודד כל מיני דברים ;)
איזה כיף... החזרתי לך.... עכשיו גם אתה תבזבז זמן לבדוק דברים לא חשובים...
Observer
03-04-2013, 08:47:06
http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en
sevet
03-04-2013, 09:42:36
נכון... אבל שיצאו המודולים זה יהווה טריגר לבחן את ממשק החומרה של ה 9X ולראות אם הוא מסוגל לשדר PXX
לדעתי frsky לא טיפשים רוב המודולים שהם מכרו עד היום הלכו למשתמשי 9X
ולכן המהנדסים שלהם ניסו להגדיר פרוטוקול שיוכל לעבוד על ה9X...
הם לא טיפשים, הם מוציאים בימים הקרובים שלט חדש וכנראה גם זול שיתחרה ב-9X..... קראתי איפה שהו על אנשים שכבר היום מריצים PXX בהצלחה על מודולים של Frsky עם firmware beta.
haimgil
14-04-2013, 21:28:07
אננס רק שתדע שהייתי שמח שקניתי פוטאבה FG12.עכשיו אני מבואס.אולי נחזיר וניקנה את זה החדש שעוד מעט ייצא.מעניין עם פוטאבה יתמוך בPPX או PXX.
אננס רק שתדע שהייתי שמח שקניתי פוטאבה FG12.עכשיו אני מבואס.אולי נחזיר וניקנה את זה החדש שעוד מעט ייצא.מעניין עם פוטאבה יתמוך בPPX או PXX.
למה להתבאס.... הפוטאבה שלט מעולה ויחזיק לך שנים, עם הכלים שאתה מטיס לא הייתי מהמר על שלט חדש של frsky, הם מעולם לא ייצרו שלט שלם אלא רק מודולים ומקלטים.
יש הבדל עצום בין מודול ומקלט לשלט.. במודול ובמקלט יש רק אלקטרוניקה ואין שום חלקים נעים שנשחקים.
מספיק לקרוא את השירשור על ה9XR ב-www.rcgroups.com ולראות כמה בעיות יכולות להיות בשלט, הפוטנציומטרים מתפרקים, יש שם חוטים קצרים מידי, הכפתורים נדבקים ועוד...
לגבי ה PXX רק הזמן יגיד האם זה ישתרש כתקן בתחום.. או שלא..
ZvikaF
14-07-2013, 08:14:41
יופי של שירשור :cool:
yaakov4785
14-07-2013, 13:50:17
אז מתי זה יימכר בהוביקינג ?:confused:
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.