PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבה של RD6000 למודול 2.4GHZ FLYSKY

4X-AVI
28-02-2013, 11:25:45
רבות נכתב על הסבת המשדרים הישנים ויש גם אינספור סרטוני הדרכה,אך כולם מתייחסים למודולים או רכיבי DIY מסוגים שונים,מלבד של FLY SKY.
מכיוון שיש לי משדר 9X והמון מקלטים (שישה ותשעה ערוצים),הייתי רוצה להתיישר בקו הזה ולהסב גם את הRD הישן לשיטת השידור הנ"ל.
יש לציין שהמקלטים מאוד זולים,אמינים ומעולם לא הייתה לי בעיית קליטה כלשהי איתם.

הזמנתי את המודול באיביי :

http://www.ebay.com/itm/FS-TH9X-B-Module-Antenna-for-2-4G-9CH-Radio-System-/251181887708?pt=US_Antennas_Dishes&hash=item3a7b9b70dc

מצאתי את השרשור הזה :

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?8398-RD6000-%F2%ED-2-4GHZ

אך התמונות כל כך לא ברורות,שנותרתי ללא שמץ של מושג כיצד לבצע את החיווט בין המודול ללוח במשדר.

מצורף צילום של המודול מפורק ותמונה מהשרשור הישן בנושא הסבה.
אודה למומחים שבינכם אם תעשו לי קצת סדר לפני שאני הורס מודול או יותר גרוע - משדר.

85085
85086

acrozic
28-02-2013, 20:36:28
אתה בטח לא חושב שאפשר לעזור בצורה רצינית מהתמונות שצרפת - ומתמונות בכלל? :confused:
ההצעה שלי - חבר ליציאת טריינר - חפש שלוש חוטים. מתח, אדמה, וסיגנל יוצא לכיוון המודול החדש.
זה כל מה שצריך.

eladash
01-03-2013, 18:53:25
אתה בטח לא חושב שאפשר לעזור בצורה רצינית מהתמונות שצרפת - ומתמונות בכלל? :confused:
ההצעה שלי - חבר ליציאת טריינר - חפש שלוש חוטים. מתח, אדמה, וסיגנל יוצא לכיוון המודול החדש.
זה כל מה שצריך.

לפי השרשור הקודם של ההסבה למודול מסוג זה הוא עובד עם מתחי הזנה נמוכים יותר ממתח ההזנה ביציאת הטריינר שלמייטב זכרוני הוא מתח הסוללה
ומתח העבודה של המודול הזה הוא 5V חיבור של 12V יכול לגרום נזק למודול אותו כנל גם לרמות המתח של סיגנל ה PPM
המלצה שלי אם אתה לא מתמצא באלקטרוניקה גש למישהו שכן הוא יוכל לעזור לך ... יצוב מתח למתח נמוך יותר וחלוקת מתח על נגדים להורדת רמת המתח של הסיגנל הם לא מסובכים לביצוע אך רצוי שיעשה זאת מישהו שמבין ..

4X-AVI
01-03-2013, 19:53:51
לפי השרשור הקודם של ההסבה למודול מסוג זה הוא עובד עם מתחי הזנה נמוכים יותר ממתח ההזנה ביציאת הטריינר שלמייטב זכרוני הוא מתח הסוללה
ומתח העבודה של המודול הזה הוא 5V חיבור של 12V יכול לגרום נזק למודול אותו כנל גם לרמות המתח של סיגנל ה PPM
המלצה שלי אם אתה לא מתמצא באלקטרוניקה גש למישהו שכן הוא יוכל לעזור לך ... יצוב מתח למתח נמוך יותר וחלוקת מתח על נגדים להורדת רמת המתח של הסיגנל הם לא מסובכים לביצוע אך רצוי שיעשה זאת מישהו שמבין ..

מאיפה הנתון של 5 וולט ? בשרשור הישן,לו צרפתי לינק,יש גם סכימה אלקטרונית של המשדר/מקלט.
המשדר הזה יעבוד עם סוללה חדשה של 9 וולט,כך ש 12 וולט הוא מתח גבוה מהמתוכנן.
כמה חוטים מתחברים למשדר ? האם מדובר באדום,שחור וכתום ? לא הצלחתי להבין .
מצפיה בסרטוני הסבה של RD6000 למודול FRSKY החיווט ברור וגם הצבעים ומיקום החיבור ללוח של המשדר,אך במודות שפתיתי אין חוטים גלויים אלא רק פינים ומעגלים שאני לא ממש בטוח לגבי הקוטביות והתפקיד של כל פין ביציאה בגב המודול - זו הסיבה שצלמתי את המודול פתוח,כדי שמביני עניין יוכלו לייעץ לי.

מצרף את הקטע מתוך הסכימה שמתייחס למודול (עכשיו אני רואה למה ציינת שזה 5V...)
85135

acrozic
02-03-2013, 17:54:29
המודול שהיה לי - הסיני HK הראשון - עבד עם מייצב פנימי מ 12V ל 5V.
אם המודול המדובר צריך 5V - שים BEC בדרך על חוט המתח. אכן יוצא מהטריינר 12V וה- BEC יורוד אותו ל5V.
אם גם הסיגנל צריך 5V - אפשר לעשות את זה אם מחלק נגדים פשוט.
נראה לי שזה מה שעשו בסכימה שצרפת.

strikey
23-03-2013, 00:39:21
ישנו רכיב אלקטרוני - מייצב מתח (טרנזיסטור) דגם 7805 ... מספק 5 וולט עד 1 אמפר...
אתה יכול לחבר לו מתח בין 7-25 וולט והוא יספק מתח קבוע של 5 וולט - רצוי לחבר קבלים לייצוב המתח , גם בכניסה וגם ביציאה...

יש לו שלושה רגליים - כניסה, יציאה ו- 0

עולה גרושים

Boogle
23-03-2013, 10:47:24
ראשית אני לא ממליץ לאנשים לא מנוסים לעשות את הנל מהסיבה הפשוטה שבתקשורת אלחוטית אם עשית נזק אתה עלול לגלות אותו גם כשהטיסן בגובה 50 מטר מעליך ...
רואים בברור בצילום המודול שיש לו מייצב מתח פנימי מסוג 7805 מולחם על הלוח החום. לכן המודול יכול לקבל 12 וולט בכניסת המחבר לשלט ( המחבר השחור ).
שכחת גם להתייחס לשיפט של סיגנל הppm למרות שכאן למזלך הכוון מתאים.

בקיצור, אני ממליץ לך להגיע פיזית למישהו מבין באלקטרוניקה לביצוע ההסבה.

strikey
23-03-2013, 12:33:54
אני התייחסתי רק למייצב וכיצד הוא יוכל לקבל מתח 5 וולט.... לצערי אני לא יודע איך ומה מתחבר בשלט או במודול... :)

4X-AVI
21-05-2013, 20:08:13
ביצעתי את החיבור כמתואר בתמונות ובפורומים - כאן ובחו"ל,אך אין סימן לתזוזה של הסרוויים מלבד רעד קל בעת הדלקת המשדר.
להלן מספר תמונות וכמה תהיות :
סידור החיווט
90749
החיבור למודול
90750
החיבור ללוח של המשדר
90751
וכך זה נראה לבסוף
90752

אז מה לדעתכם לא בסדר ?
יש לציין שהחיבור ללוח המשדר בוצע אל יציאות שקע הטריינר.האם יש משמעות לכך ?

אננס
21-05-2013, 20:33:16
http://www.youtube.com/watch?v=cBa4XR5IYo4

פה נראה שהוא לקח את הסיגנל ממקום אחר, הוא כותב לפרק את שקע הטריינר.

לא מכיר את ה RD6000 אבל ה 9X לדוגמא לא תמיד משדר משקע הטריינר, אלא רק שהוא כבוי, בלי מודול ומחובר כבל בשקע.

4X-AVI
22-05-2013, 07:12:39
כאשר השוויתי את תמונות הלוח במשדר שלי (אחד הדגמים הראשונים של RD6000) לתמונת הלוח ב 8000 שמופיע ברשת,מצאתי הבדל גדול.
יתכן והמתח ביציאת הטריינר כבר מופחת ולכן מכיוון שיש רגולטור 7805,המודול בעצם מקבל מתח נמוך מדי.
יתכן ויציאת הטריינר כלל לא פעילה ללא העברת כפתור הטריינר למצב פעיל (עכשיו אני נזכר שכלל לא בדקתי את האפשרות הזאת),אבל מה שהייתי רוצה זה למצוא את החיבורים בלוח של המשדר שלי ואת זה קשה לי לעשות - אני טירון בתחום האלקטרוניקה.
אני מעלה תמונה מוגדלת של הלוח - אשמח אם מישהו יוכל לסמן את היציאות כפי שמסןמן בתמונות שאחרים העלו מהסבות שהם ביצעו.
90755

ZvikaF
22-05-2013, 12:10:11
מבלי להכנס לנושא החיווט.. המקלט והמשדר צריכים לבצע נוהל זיווג (Pairing) ... בהנחה שהחיבורים נכונים, המערכת לא תגיב עד הביצוע..
יחש לדים על המודול אדום/ירוק הם מגיבים ?