PDA

צפייה בגרסה מלאה : רעיון שליטה מהשלט בכיבוי / הדלקת תצוגת osd בשידור הוידאו

Friman
21-03-2013, 08:24:40
אני מתקדם בציבו״ר הרחפן שלי, והגעתי למסקנה שלא אוכל בשלב זה לייצב יחד גם את מצלמת ההטסה וגם את מצלמת מחזיק המפתחות להקלטה, בגלל שאין מספיק מקום על הגימבל (אני משתמש בגימבל של הסיני בוריאציה קלה). אז חשבתי לייצב רק את מצלמת ההטסה ואת מצלמת מחזיק המפתחות למקם ללא ייצוב על הרחפן בשיכוך של אטמי אזניים. ועדיין, חבל לי שלא אוכל להקליט מהקרקע וידאו ״נקי״ מנתוני ה osd למשל כשמצלמים חבר אחר מטיס, או כשמצלמים מהאוויר משהו ספציפי במרחק קצר ואז החשיבות לנתוני המיקום הגובה והמהירות פחות קריטי ואפשר להנות יותר מתמונה נקייה מטקסט. ומכאן באה המחשבה האם ניתן לכבות באמצעות מתג מהשלט את הצגת נתוני הosd על שידור הוידאו שבא ממצלמת ההטסה, ולהדליק על פי הצורך? שמתי לב שכשהosd מנותק ממתח הסוללה הראשית הנתונים שלו לא מוצגים על המסך והתמונה רגילה לגמרי גם אם יתר המחברים מחוברים; אני מבין מסכימת החיבור שנתוני הוידאו מהosd נכנסים במקביל לתמונת הוידאו הרגילה כך שכשהosd לא פעיל אין בעיה שהתמונה הרגילה תמשיך לזרום, וזה העלה לי מחשבה אם אפשר לשלוט על מתן המתח לosd באמצעות מתג מהשלט; למשל חשבתי להשתמש בטרנזיסטור npn, משהו כמו bc547, כך שהbase ייתחבר לסיגנל מהשלט, הcollector לפלוס שמגיע מהסוללה הראשית והemitter לכניסת המתח לosd, המינוס של הסוללה מחובר לground בosd כרגיל. ככה באמצעות מתג אפשר יהיה למתג את הזרמת המתח לosd, לא? הטרנזיסטור מיועד לעמוד במתחים של עד 45v ממה שקראתי בגוגל ככה שאמור להתאים..
עכשיו עולות שתי שאלות... 1. האם התאוריה אכן נכונה וזה אמור לעבוד? ו2. האם הקפיצות במתח בגלל הפעלת וכיבוי הosd עשויים לפגוע בתמונת הוידאו או לייצר הפרעות אחרות? נראה לי שצריכת הזרם וההתנגדות של הosd לעצמו זניחה כך שהשינוי במתח בעקבות הפעלה / כיבוי שלו אמור להיות שולי, לא?
ובאופן כללי מה אתם חושבים על הרעיון? מועיל או מיותר בתכלית?

sevet
21-03-2013, 08:54:58
אתה מסתבך ;) , למרות שאני אוהב מסובך..... הנה אופציה פשוטה יותר:
אם אתה משתמש ב-MinimOSD, תסתכל על המדריך שלי בנושא, יש שם אופציות לשתי פנאלים, כל פנאל והנתונים שלו, בנוסף יש אופציה לבחור ערוץ שיחליף בין הפאנלים, לא בדקתי את העניין הזה כי אין לי ערוצים בשלט, אני מניח שמדובר על ערוץ שמחובר ללוח ה-Cirus (במקרה שלך) וה-OSD קורא את הנתון על הערוץ דרך פרוטוקול ה-Mavlink, פשוט תכין פנאל בלי שום נתונים ותעבור אליו, או יותר טוב פנאל עם מינימום נתונים: בטריה, כיוון הביתה....

עוד אופציה זה ב-foxtechfpv יש מתג לשלוש מצלמות, מי אמר ששתיים מהן לא יכולה להיות אותה המצלמה פעם עם OSD ופעם ישיר?
עוד משהו בקשר למה שאמרת, אצלי במצלמת מחזיק מפתחות, יש TV-OUT, אז אפשר להשתמש באותה המצלמה גם להקלטה וגם לשידור, לא בטוח שיש את זה בכל דגמי ה-808, נראה לי שזה מגרסה #16.
אגב, בשיטה שלך, יש אצל הסיני מתג נשלט ע"י השלט, דיי פשוט וזול, אני משתמש בו להדלקת הלדים (עוד שטות שבגללה אין לי ערוצים פנויים), קניתי שלושה, שיהיה, אם בה לך לבדוק את העניין יש לי ספייר להלוות.

אגב מניסיון ספוגים למצלמה לא ייצבו לך כל כך את אפקט הג'לי, אמרתה שיש לך דבק דוץ' סיליקוני, תשתמש בו ותחזק עם גומייה כי המצלמה הזו קלה מדי בעצמה, הפתרון הזה בינתיים עובד לי מעולה.

Friman
21-03-2013, 09:12:57
MiniMosd עולה 20$ (לחיקוי..), טרנזיסטור כמו שציינתי עולה 3 שקלים. המתנה לminiMosd או למתג מצלמות תיקח שבועיים שלושה בעוד שטרנזיסטור כזה יש לי ספייר במגירה, ייקח לי 3 דקות להלחים את ההלחמות הדרושות. חשבתי אגב על מתג מצלמות כמו שהצעת, משם בכלל צץ הרעיון; יש מתג כזה אצל הסיני לשתי מצלמות אם אתה מחפש ;). בכל אופן זה גם דורש הלחמות על הקו שעובר מהמצלמה למשדר- שעלולות לגרום בעיות רציניות אפילו יותר, כך שזה לא חוסך שום דבר מהרעיון שלי. זה אפילו נשמע לי יותר בעייתי כיוון שמה שאני הצעתי לעשות ממתג את המתח לosd ולא את קו הוידאו עצמו, במקרה של תקלה בהלחמות או משהו אחר מאבדים את נתוני הosd בעוד שמתג מצלמות הוא רכיב שעומד בצומת יותר קריטית לדעתי, תקלה שם תגרום לאיבוד התמונה כולה, וכל עוד אני לא באמת צריך למתג שתי מצלמות זה נשמע לי מיותר... החשש שלי הוא שמא תקלה (אין מה לעשות, כל תוספת או שינוי במערכת שכבר עובדת טוב מוסיפה פוטנציאל לתקלות) במנגנון שהצעתי עלולה לגרום לבעיות משמעותיות יותר על הרחפן או במערכת הוידאו...
אני מטיס עם סוללה אחת כרגע גם לרחפן וגם למערכת הוידאו / מצלמה, כל המינוסים מחוברים, הזמנתי LC filter וכשיגיע אחבר בהזנת המתח למשדר הוידאו.
לגבי הvideo out ממצלמת מחזיק המפתחות, המצלמה שלי היא מצלמה פשוטה ויעילה ב7$, מצלמת לא רע כשהרעידות משוככות אבל ממש לא מוציאה וידאו חי... אכן אפשרות נוספת שחשבתי היא להוסיף לרחפן מצלמה כזו ולמשוך ממנה וידאו חי, ואז לייצב אותה ואת מצלמת ההטסה ״הרגילה״ להשאיר קבועה ואז למתג בין שתי המצלמות הללו כמצלמות הטסה כשכמובן מצלמת מחזיק המפתחות תעקוף את הosd ותחובר ישירות למתג.
אגב אציין שהgps של הosd מקבל אצלי מתח 5v חיצוני, לא מהosd, כך שכיבוי והדלקה של הosd לא יגרמו לאיבוד לווינים אך כן יגרמו מין הסתם לאיבוד נעילת נקודת הבית, שזה חיסרון, מה שאומר שהפיתרון שלי לא יהיה יעיל למעבר בין ״עם תצוגת osd״ ל״בלי תצוגת osd" במהלך הטיסה בפועל- זה חיסרון משמעותי בהטסה מחוץ לקו הראייה...
לגבי הויברציות, זה לא ספוגים רגילים, זה אטמי אזניים.. הפיתרון הזה מוכח כיעיל הרבה יותר מכל מיני משככי רעידות יקרים בהפחתת ״ג׳לי״ במצלמות Cmos... תשאל את גיא :)

sevet
21-03-2013, 11:02:52
אהה, הייתי בטוח שיש לך את ה-minimosd.... זה נראה לי הפתרון הכי טוב ל-Cirrus וה-Arduflyer, ככה אין צורך בעוד GPS, את כל הנתונים זה מקבל מהלוח.

לי אכן לא עבדו ספוגים רגילים, נשמע מעניין פתרון האטמים, בינתיים אני נלחם בג'לי עם ג'לי, ואל תשכח את הגומייה לקונטרה.

לפי כל מה שאתה אומר נראה לי שתהייה חייב את פתרון מתג 2 המצלמות בשביל לא לאבד את ה-FIX הביתה, אבל נראה לי שאם כבר הזמנה עדיף ה-MinimOSD.... ייתן לך את הפתרון הטוב ביותר (אם באמת עובד על ה-Cirrus), איזה OSD יש לך?
יש מדריכים באינטרנט איך להפוך סרבו ישן למתג.

Friman
21-03-2013, 12:39:21
מתג שכזה לדעתי לא בעיה לבנות לבד משני טרנזיסטורים. יש לי mini G osd בגרסת cl osd, קניתי אותו כשהטסתי את הפאן קאב בצב״ר ולצורך הזה הוא הספיק, טרם עליתי לאוויר בצב״ר עם הרחפן ככה שאנסה אותו, ואראה אם מספיק לי או שצריך לשדרג לminiMosd. הוא עובד עם הCrius, בדקתי.
המטרה היא שתהיה לי יכולת לצילום וידאו מיוצב, ובו בזמן שגם אראה מה אני מצלם. לא מפריע לי שנתוני הosd יוצגו על המסך כל עוד תהיה לי אפשרות להקלטה גם בלעדיהם. כיוון שבגימבל הקיים יש מקום רק למצלמה אחת (או מצלמת הטסה או מחזיק מפתחות לצילום) נראה לי שהפתרון הכי פשוט/בטוח/יעיל הוא או לבנות לבד גימבל גדול יותר, או למתקן את מצלמת מחזיק המפתחות על הגימבל הקיים ובמקביל לייצב את מצלמת ההטסה בגימבל קטן נוסף, אפילו רק במישור הtilt... הוא המישור שיותר מפריע כשלא מיוצב בטיסה ברחפן מכל מה ששמעתי, וגם היחיד שניתן לשליטה מהשלט בכיוונון למעלה למטה. כיוון שיש לי את קופסת השריון מsecurity cameras והיא באה על תושבת מתכווננת עם ציר אני חושב שאמקם את מצלמת ההטסה על התושבת ובתוספת פושרוד קטן וסרבו שיחובר במקביל לסרבו הtilt, אייצב גם את מצלמת ההטסה ככה שתנוע באופן תואם למצלמת מחזיק המפתחות שתהיה על הגימבל.
כמובן שאפשר גם מודול טלמטריה + minmosd על הקרקע אבל זה שוב פיתרון מורכב עם עלויות נוספות והמתנה למשלוחים, ואני מעדיף פשוט ועל בסיס מה שכבר יש בבית.

guy1a
21-03-2013, 14:05:12
אני משאיר את הנתונים על המסך ..
הפעם היחידה שויתרתי על זה .. היתה יקרה.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Shlomi4046
22-03-2013, 13:15:03
אני משאיר את הנתונים על המסך ..
הפעם היחידה שויתרתי על זה .. היתה יקרה.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

אין חכם כבעל ניסיון

guy1a