PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מבקש חוות דעת על מוצר לפני רכישה - חיקוי של הF450

giliav
23-03-2013, 09:43:22
שלום חברים,
אני פוזל לכיוון הQUADS (רוצה להטיס את הGOPRO שלי ולצלם קצת).
אני מחפש משהו בסיסי עם ייצוב סביר וGPS לצילום בסיסי עם הGOPRO.

ראיתי את זה: http://www.goodluckbuy.com/f450-quadcopter-frame-esc-motor-propellermwc-2-1gps-fully-assembled.html
בגדול מחיר די מפתיע (אבל ברור לי שיהיה קשה לעשות SETUP).

האם מישהו התנסה עם המוצר ויש לו חוות דעת בנושא?
ההפרש בינו לבין ה"מקור" ללא הGPS הוא יותר מ200$.

תודה מראש!

Friman
23-03-2013, 10:31:30
שים לב שהלוח מובנה בשילדה... כלומר אם שברת את הפלטה העליונה, ספק אם הלוח יישאר שמיש.
אתה יכול לקנות בערך באותו המחיר את החבילה הבאה:
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=789&productname=
+
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=765&productname=
+
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=763&productname=
ואם אתה רוצה בשביל הנוחות תוסיף מודול בלוטות׳.
השילדה היא להערכתי אותה השילדה (חוץ מהלוח המובנה), הלוח של Crius AIOP תומך גם במולטיווי וגם בmegapirateNG שזו גרסא מותאמת של ארדוקופטר... ככה נשארת לך אפשרות להחליף לוח או להעביר אותו לחפן אחר בהמשך על פי הצורך.
זה הרחפן שלי יש (למעט הפרופים שהחלפתי לגאמפן) והוא טס נהדר.

giliav
23-03-2013, 10:42:42
תודה רבה גיל! זה מאוד עוזר לי.

guy1a
23-03-2013, 11:24:09
מעניין שיש שרשור כזה חדש כל יום ...

אנשעם משקיעים לחפש בגוגל .. קישורים שמוקפצים כי המוכר משלם.

ולא מחפשים בפורום המפואר הזה שמכיל טוהות של מידע שימושי מנסיונם של אנשים.

כל כך חבל.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

sevet
23-03-2013, 12:29:06
הלינק של גיל הוא לv1 בלי הלוח חלוקת חשמל מובנה, לדעתי ממש כדאי ללכת על אתו הקיט ב v2 יעשה לך הרבה סדר.

giliav
23-03-2013, 15:29:22
אגב חיפשתי בפורום וגם קראתי את הדביקים אולם לא ראיתי את הדגם הספציפי הזה. ייתכן שפיספסתי.

שאלה לבעלי הSM450 - מישהו מכם מצלם בו עם הGOPRO ? אין לכם בעיה של הפרופים בתוך הפריים?
או שמא אתם עובדים עם גימבל או תפס מיוחד להוציא את הפרופים מחוץ לפריים?

Friman
23-03-2013, 16:26:55
הלינק של גיל הוא לv1 בלי הלוח חלוקת חשמל מובנה, לדעתי ממש כדאי ללכת על אתו הקיט ב v2 יעשה לך הרבה סדר.

אתה צודק, גרסא 2 (של הקיט של הרחפן) עם חלוקת מתח מובנית בהחלט עדיפה, התבלבלתי בקישור.
לגבי מצלמה- הCrius AIOP וגם Arduflier (שזה לוח תואם לAPM 2.5 של DJI ומריץ ארדוקופטר ללא צורך בגרסת המגה פיראט המותאמת.. יותר נוח אבל רק קצת יותר יקר מהסריוס) תומכים בייצוב מצלמה באמצעות גימבל בעד 3 צירים.
אני טרם הגעתי להטסת צילום בפועל עם הרחפן, עובד בדיוק על חיבור מערכת הוידאו. אבל מנסיונותיי עד כה הייצוב לגימבל עובד יפה מאד. בעיקרון לצילום נקי ומיוצב כדאי למקם את הגימבל מתחת למרכז הכובד, ואז צריך כן נחיתה גבוה יותר, אבל גם בקיבוע הגופרו לגוף ללא ייצוב תקבל לדעתי וידאו מעניין ונחמד.

giliav
23-03-2013, 18:12:26
שוב תודה.
אני מחפש סקידים מוגבהים שמתאימים לדגם הזה כדי להתקין את הGOPRO מתחת. יש המלצה?

Friman
23-03-2013, 18:26:16
אני מציע לך קודם כל לקנות רחפן, איזה שתבחר, לבנות, לכוון, לרכוש מיומנות בהטסה שלו ואז כשכבר תכיר אותו יותר להתקדם הלאה עם עניין הצילום. אבל אם בכל זאת אתה רוצה מראש, בbang good יש כני נסיעה מוגבהים שמתאימים לדעתי לדגם הזה; אני לא יודע להמליץ מנסיון על איכותם כי אין לי כזה אבל זכור לי כשדפדפתי שם שראיתי כמה אופציות.

sevet
23-03-2013, 18:45:58
אגב חיפשתי בפורום וגם קראתי את הדביקים אולם לא ראיתי את הדגם הספציפי הזה. ייתכן שפיספסתי.

שאלה לבעלי הSM450 - מישהו מכם מצלם בו עם הGOPRO ? אין לכם בעיה של הפרופים בתוך הפריים?
או שמא אתם עובדים עם גימבל או תפס מיוחד להוציא את הפרופים מחוץ לפריים?

בצילום ממצלמה בין שתי הלוחות רואים פרופלורים, בצילום מתחת ללוח התחתון לא רואים פרופלורים אבל צריך פתרון להגביה את הרחפן, אני בנסיון שלישי לעניין, נסיון שני נגמר ממש רע.... אבל הצילום יצא מעולה :) תסתכל אצלי בסוף הפוסט בחתימה

86866

אגב בקיטים האלו טוענים שהפרופלורים לא משהו למרות שאני הולך לנסות אותם כי נגמרו לי הקרבונים בתאונות, ואני מתחיל לחשוב שהמנועים לא משהו לשימש היותר ייעודי לצילום, ניראה לי שהמנועים הללו טובים יותר לביצועי אקרובטיקה, מה שאומר שהם חזקים זריזים גורמים לרחפן להגיב מהר (אולי מדיי) וגומרים את הבטרייה מהר, כדאי מנועים עם kv יותר נמוך אם רוצים יותר זמן טיסה, עדיפות למנועי דיסק/פטרייה, המידע הזה הוא סתם תחושה שהתגבשה אצלי שאני מתכוון לבדוק בקרוב (מנועים בדרך)

giliav
23-03-2013, 20:47:29
תודה רבה לשניכם! אני באמצע קריאת המדריך.
גיל - אני מטיס מסוקים ב3D כבר כמה שנים ומשתעשע עם רחפנים בסימולטור מדי פעם אז מקווה שזה יספיק כדי להתחיל בצילום. אני מניח שיש דרך אחת לבדוק את העניין :-)

AmitB
23-03-2013, 21:45:46
ממליץ בחום להתחיל עם בקר טיסה KK2.0 (משודרג ל Firmware 1.5), או Naza+GPS, ולא שום דבר אחר.

Friman
23-03-2013, 22:31:13
86866

אגב בקיטים האלו טוענים שהפרופלורים לא משהו למרות שאני הולך לנסות אותם כי נגמרו לי הקרבונים בתאונות, ואני מתחיל לחשוב שהמנועים לא משהו לשימש היותר ייעודי לצילום, ניראה לי שהמנועים הללו טובים יותר לביצועי אקרובטיקה, מה שאומר שהם חזקים זריזים גורמים לרחפן להגיב מהר (אולי מדיי) וגומרים את הבטרייה מהר, כדאי מנועים עם kv יותר נמוך אם רוצים יותר זמן טיסה, עדיפות למנועי דיסק/פטרייה, המידע הזה הוא סתם תחושה שהתגבשה אצלי שאני מתכוון לבדוק בקרוב (מנועים בדרך)
מנועים עם kv יותר נמוך דורשים פרופים יותר גדולים כדי לייצר מספיק דחף... הנעת פרופים יותר גדולים צורכת יותר זרם... לדעתי זה ״משחק סכום אפס״ ;)
הפרופים שבקיט סבירים להתחלה. את הגאמפן אהבתי יותר, הם באים גם בצבעים שזה עוזר מאד באוריאנטציה
לגבי kk2 שמעתי רק דברים טובים, אם זה להטסה רק בקו הראייה יכול להיות לך מוצלח והרבה יותר קל בהגדרות (ארדוקופטר בכלל ומגה פיראט בפרט זה ממש לא plug and play). אם אתה מתכנן לfpv יכול להיות שתרצה יכולת חזרה אוטומטית ושמירת מקום - פונקציות שהkk2 לא מציע; לדעתי הוא גם לא תומך ייצוב לגימבל אבל אחרים שמשתמשים בו יידעו יותר ממני. נאזה זה כמובן הכי פשוט וטוב להתחלה אבל יעלה פי 10 בערך מלוח של crius aiop, שאלה של תקציב.

guy1a
24-03-2013, 07:41:46
לכוון ולהתחיל עם mwc זאת התאבדות ... ההמלצה הכי טובה שחוזרת ללא הפסק פה היא kk2 ..

giliav
24-03-2013, 08:30:41
שאלת תם: האם אין מערכת ברמת ה"קלות סטאפ" של הKK2 שכוללת GPS ואיננה ברמת המחיר של הNAZA?
במילים אחרות אין משהו שעולה קצת יותר מהKK2 אך קל כמוהו לשימוש וכולל גם GPS?

guy1a
24-03-2013, 08:51:20
כניראה שלא

אם אתה רוצה שיחזור הביתה לבד, מעורב פה יותר קוד ויותר חומרה, המינימום זה הסיריוס כניראה או אחד החיקויים שלו.
לkk2 יש יכולת ייצוב עצמי מעולה נקודה ! אבל לא יותר מזה.

אני לא מאמין שמישהו כבר עשה את זה ( וזה בטח ידרוש עוד ארדואינו לתיווך כי אני לא יודע אם הלוח יכול לקבל קלט ) - וכן .. חיפשתי קצת לפני שכתבתי את זה.

אבל הנה לך פרוייקט !
לך על זה :)

giliav
24-03-2013, 09:11:53
תודה גיא.
הסיריוס זה הלוח הזה?
http://www.goodluckbuy.com/scrc-crius-all-in-one-pro-v1-0-multi-copter-flight-control-board-support-megapirate-mwc.html
האם הוא עושה עבודה ברמתו של הKK2? אם כן אז אולי עדיף בגלל התמיכה שלו בGPS לא?

Friman
24-03-2013, 09:25:31
לכוון ולהתחיל עם mwc זאת התאבדות ... ההמלצה הכי טובה שחוזרת ללא הפסק פה היא kk2 ..
התאבדות זו מילה חריפה. נכון שהקוואד שלי אצלי 3 חודשים ורק עכשיו אני מרגיש שהוא מכוון וטס ברמה מתאימה לfpv (יש לציין שהיו לא מעט עיכובים אובייקטיביים בדרך לא הכל קשור לרחפן וללוח שעליו) אבל כעת משהבנתי מה אני עושה, לעדכן גרסא לכייל ולכוון אותו למצב טיסה מושלם לקח לי בסך הכל הכללי לא יותר מחצי שעה, כולל קימפול וצריבת גרסא וכיול בקרים והכל. וזה אפילו הלך בקלות. אני די בטוח שעם kk2 הייתי מגיע למצב טיסה מוצלח שכזה אחרי שבועיים אבל אני לא הייתי סומך בשום מצב על רחפן ללא יכולת חזרה עצמית הבייתה לצרכי fpv. וכן גיא אני יודע את דעתך בנושא ;), זו דעתי שלי, השקעתי הרבה כסף ויותר מזה זמן בבניית הרחפן לצרכי צב״ר ולא בא לי לאבד את הכלי במקרה של תקלה.

תודה גיא.
הסיריוס זה הלוח הזה?
http://www.goodluckbuy.com/scrc-crius-all-in-one-pro-v1-0-multi-copter-flight-control-board-support-megapirate-mwc.html
האם הוא עושה עבודה ברמתו של הKK2? אם כן אז אולי עדיף בגלל התמיכה שלו בGPS לא?
זה הסריוס, אבל אל תקנה משם תקנה מrctimer בקישור שרשמתי לך. הלוח בקישור שרשמת הוא גרסא 1, ועולה יותר יקר מזה שאני רשמתי לך שהוא גרסא 2 (נוספה יכולת לשמירת לוג של נתוני הטיסה על גבי כרטיס זיכרון במהלך הטיסה; לא יודע למה זה נחוץ אבל אם יש, שווה שיהיה לצרכים עתידיים אולי) ויותר זול. גם rcTimer חנות אמינה יותר מgoodLuckBuy.
אני לא יודע להשוות ביצועים בין הסריוס לkk2 כי לא הטסתי עם האחרון. אני כן יכול לומר שבשבוע שעבר הטסתי את הרחפן שלי עם הסריוס ברוחות מאד חזקות עם פרצי רוח פתאומיים, הרחפן שמר על יציבות באורח מופלא... במבט מהצד היה נראה שהוא רוקד קצת אבל למעשה אלו היו תיקונים מהירים בתגובה לרוח, בפועל אני בסטיקים הרגשתי כאילו אני מטיס סולו פרו בסלון, הרוח לא הייתה מורגשת כמעט בכלל מבחינת יציבות במרחב. שמירת המיקום עם הgps מצויינת, במצב לויטר הוא נשאר באותה הנקודה בסטיות של מקסימום 10 ס״מ מהנקודה שננעלה, גם החזרה הבייתה עובדת מצויין למעט נחיתה שהמנועים משום מה לא כבים לי אוטומטית אחרי הנחיתה, אני מאמין שזה עניין של הגדרות שאני צריך עוד קצת לסדר. בקיצור אני מאד מרוצה מהסריוס, אבל אם אתה הולך רק על הטסה בקו הראייה אכן אולי תוכל לחסוך לעצמך חלק מהבית ספר שנדרש בעניין כיוונים וגם 30-40$, אם תבחר בkk2. מצד שני- לצרוב ולקמפל תצטרך ללמוד גם איתו, לבנות רחפן תצטרך לבנות... כל מה שנשאר ללמוד בנוסף בסריוס / ארדוקופטר זה כיווני pid ובגרסא החדשה של ארדוקופטר זה די קלי קלות. אם תחליט ללכת על סריוס, תשקול להוסיף עוד קצת ולקנות כבר ארדופלייר, זה לוח בתאימות מלאה לAPM2.5 מה שאומר שמריץ ישירות גרסאות של ארדוקופטר ולא זקוק להמרה למגה פיראט. ממה שהבנתי הביצועים שלו דומים לשל הסריוס.

sevet
24-03-2013, 09:32:24
שאלת תם: האם אין מערכת ברמת ה"קלות סטאפ" של הKK2 שכוללת GPS ואיננה ברמת המחיר של הNAZA?

תראה, בהרפתקה שאני נמצא בה הלוח Arduflyer היה החלק הכי פחות בעייתי ומסובך מכל הפרוייקט אבל זה הדבר היחיד שדומה למה שהכרתי ואני וטוב בו - התעסקות עם מחשבים וציוד שלהם (היה לי גם נסיון במכוניות שלט), מבחינתי לפחות בגרסה הנוכחית 2.9 (לא עבדתי עם הקודמות) זה היה דיי plug and play, אפילו נראה לי גיל יכול להעיד כמה הגרסה הזו יותר פשוטה להגיע איתה לרמות טובות עם מינימום התעסקות (תסתכל בשרשור הבניה של הסירוס).

עכשיו מבחינת התעסקות עם הציוד עצמו, ישנן שלוש אופציות: הכי יקרה ופשוטה לקנות מ-DIYDrone לוח Ardupilot מקורי מולחם בקופסה סגורה, זה הכי בטוח וקרוב ללוח Naza, רק מחברים, כיולי חיישנים ועפים.... אופציה שנייה במחיר -יש מ-RCTimer את ה-Arduflyer, צריך קצת להלחים (רמת הלחמה בינונים פלוס לדעתי...) וזהו. אופציה שלישית זה הסירוס - האופציה הכי זולה, נראה לי שגם לא יותר מדי התעסקות, נראה לי שראיתי את הלוח גם בסיני, לא בטוח שזה אותו אחד, כל השלושה כנראה נותנים בסוף את אותה התמורה, לכולם אופציה ל-GPS חזרה הביתה וייצוב ועוד כל מיני אופציות מעניינות אחרות כמו עקוב אחרי...

Friman
24-03-2013, 10:10:00
לא לקנות את לוח הסריוס מהסיני!! יש הרבה דיווחים שיש ללוח שהוא מכר בעיות ב ftdi. אני אומר ״מכר״ בזמן עבר כי לדעתי הם שמו לב לבעיה והורידו אותו מהמדף שם

giliav
24-03-2013, 10:12:19
תודה לכם!
נראה לי שאתחיל בKK2 ומקסימום אחליף אותו בעתיד.
לא מצאתי אותו בRCTIMER אז אקנה מאיביי כפי הנראה.
אני גם מחפש גימבל שני צירים (מצאתי רק בGOODLUCKBUY במחירים שפויים בנתיים) אז אשמח להמלצה אם יש.

guy1a
24-03-2013, 10:59:46
גיליאב - לוח kk2 תקנה מהסיני, אתה יכול להשתמש גם לייצוב טיסנים אם לא יבוא לך טוב לרחפן ואתה כמובן יכול למכור...

גיל פרימן - דעתי לא כל כך סגורה על עצמה בעצמי אז אם אתה מכיר את דעתי .. אתה מוזמן להסביר לי ח ח

לגבי ארדובלה בלה ... אני התנסיתי בשתי לוחות, אחד מולחם לבד, קומבינה של ארדואינו עם חיישנים של וייי נונצ'ק וכו' .. ואחד קנוי מולטיויי לייט מהסיני.
מה אגיד ומה אומר .. אם אתה בן אדם של לקרוא מליארדי עמודי טקסט לא ברור באנגלית .. זה הדבר בשבילך !! אני שובר את הראש על זה ועל ההוא כבר מעל שנה .. לא הצלחתי להמריא עם אף אחד מהם שלא נדבר על להטיס ... מידי פעם אני נשבר ... נוטש וחוזר אחרי כמה חודשים שוב .. ונשבר ... וחוזר חליליה ... לעומתם, kk2 זה כמעט שגר ושכח .. יש לבצע בדיקה לערוצי המקלט, יש לבצע כיול לאקסלומטרים ויש להוריד טיפה גיין מהמספרים המקוריים ... וזהו !!!!!!! הסטאפ לוקח שניות.

ותיקון קטן לגיל פ. עבור תכנות של לוח kk2 לא צריך לקמפל כלום, מורידים תכנה חינמית מהרשת, בוחרים את סוג הלוח ( hk - kk2 lcd אין יותר פשוט מזה .. ) ולוחצים על הכפתור הירוק .. מחכים 20 שניות וזהו.

אפילו hk2.1 שהיו / יש לי ממנו 4 לוחות ההוא עם הפוטים הכחולים ... יותר פשוט וקל.

עכשיו, אני לא הכי חכם ואני לא הכי מנוסה .. ניסיתי והתנסיתי במעט לוחות ואין לי הרבה נסיון ... אבל זה מה שאני הצלחתי עד היום.

לטירונים מוחלטים, אני ממליץ kk2 עם גרסת תכנה 1.4 או 1.5 ( כשההבדל הוא שהאחרון תומך בייצוב מצלמה בשני צירים )

אני מרשה לעצמי לשחק עם ה mwc רק כי יש לי אחרים שפועלים ישר מהקופסה ...

ו .. אני לא מזלזל בכלל בחזרה הביתה .. רק יודע שזה לא פתרון קסם לכלום, רוב כלי התעופה שאבדתי היו עם חזרה הביתה ....

AmitB
24-03-2013, 14:03:00
ברגע שיהיה, המחיר של הנאזה יירד בעשרות אחוזים.
הסיבה היחידה שהם יכולים למכור חומרה שעולה לא יותר מ $70, ב $400, זה שאין אלטרנטיבות.

giliav
24-03-2013, 14:36:46
תודה לכם!
אני בשלבי הזמנה של הלוח מHK והסט עצמו מRCTIMER.
בנוסף אזמין כן נחיתה עם גימבל שני צירים ונקווה שהכל יגיע במהרה :-)

Friman
24-03-2013, 15:01:07
עלה והצלח!

sevet
25-03-2013, 14:29:09
תודה לכם!
אני בשלבי הזמנה של הלוח מHK והסט עצמו מRCTIMER.
בנוסף אזמין כן נחיתה עם גימבל שני צירים ונקווה שהכל יגיע במהרה :-)

איזה גימבל וכן נחיתה הזמנת?
לגבי הסט מ-RCTimer, הייתי הולך על מנועים עם KV נמוך יותר וגם חיבור הפרופלור החדש (חפש שם 2830 prop adapter), שדורש שהציר של המנוע לא יהיה כמעט, יש שם מנועים 2830 שמגיעים ככה. אני עכשיו קיפדתי את הראשים של כל המנועים....

giliav
25-03-2013, 15:40:24
אוי. מקווה שהזמנתי את הנכון (שילמתי כבר).
הזמנתי את זה: http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=691&productname= (זה הV2 עם ה2830 ובקרי 30A).
לגבי גימבל וכן הזמנתי את זה: http://www.goodluckbuy.com/atg-universal-diy-fpv-anti-vibration-multifunction-landing-skid-kit-with-ptz-for-dji-f450-f550-quadcopter-hexacopter.html (מחיר ללא תחרות לדעתי).
הזמנתי גם סרבואים תואמים מהסיני לPTZ שלו.

מקווה שהזמנתי נכון כי הכל שולם וחלק כבר נשלח...

תודה וחג שמח!

igalr
25-03-2013, 16:28:07
הדרך הכי זולה להתחיל עם קוואד היא לקנות נאזה גיפיאס ו4 בקרי DJI

guy1a
25-03-2013, 16:47:15
הדרך הכי זולה להתחיל עם קוואד היא לקנות נאזה גיפיאס ו4 בקרי DJI

הדרך הכי זולה הלא לא לקנות נאזה אפעם

Friman
25-03-2013, 17:15:36
הזמנת את הקיט עם הבקרים היקרים.. לא נורא. יש קומבו ב114$ עם בקרי 30a אדומים צרובים עם גרסת simon k שעובדים מצויין.
לגבי הגימבל, ספר רשמים.. אני בינתיים אילתרתי גימבל לtilt וroll מבוסס על הגימבל הפשוט של הסיני, אבל אני לא בטוח שיספק את הסחורה.

igalr
25-03-2013, 17:29:53
הדרך הכי זולה הלא לא לקנות נאזה אפעם

הדרך הכי זולה זה לשבת בבית ולשתות תה עם לימון
ואם רוצים ממש לחסוך אפשר לוותר על הלימון

OBY
02-05-2013, 12:49:01
שלום לפורום,

ברצוני לשאול האם בורד של הסיני KK יכול לעבוד ביחד עם השלדה והמנועים של DJI ? האם זה כדאי בכלל ?
כי כרגע התקציב דל ולא יכול לקנות NAZA

ישנה גם אפשרות שניה, שלדה SM450 והבורד של הסיני KK

תודה

guy1a
02-05-2013, 12:53:58
שלום לפורום,

ברצוני לשאול האם בורד של הסיני KK יכול לעבוד ביחד עם השלדה והמנועים של DJI ? האם זה כדאי בכלל ?
כי כרגע התקציב דל ולא יכול לקנות NAZA

ישנה גם אפשרות שניה, שלדה SM450 והבורד של הסיני KK

תודה

כן

אבל אין סיבה לקנות את המנועים שלהם
תסתכל פה כמה וכמה פעמים פורסמה רשימת קניות טובה.

Friman
02-05-2013, 13:15:44
קנה את הקומבו מrcTimer ב114$ של השילדה עם המנועים הבקרים והקולטים. ייצא לך זול משמעותי משל dji ולמיטב התרשמותי באיכות טובה יותר מהשילדה של הוביקינג.

OBY
02-05-2013, 13:42:12
תודה רבה.
לגבי NAZA, מייצב טיסה, האם יש בעיה לקנות בחנות בחול ולשלוח לארץ מבחינת מכס וכו ?

Hagay
03-05-2013, 10:09:25
תודה רבה.
לגבי NAZA, מייצב טיסה, האם יש בעיה לקנות בחנות בחול ולשלוח לארץ מבחינת מכס וכו ?

כמובן שאין בעיה. יוצא כ30% מיסים
חפש שרשור בנושא

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2