צפייה בגרסה מלאה : שאלה רכב FPV- המלצה על אנטנה
רן ענבר
27-03-2013, 22:37:29
שלום וחג שמח לכולם
אני בשלבים האחרונים של תכנון והרכבת מערכת ה FPV שלי
כרגע יש לי משדר כזה: http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=35_36&products_id=229
מהתת דגם שהוגבל ל 1.08-1.3 ג'יגה הרץ ומקלט תואם
ברשותי אנטנת V מהדגם הזה:http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=37_39&products_id=234
יש לי מספר דילמות/בעיות:
אנטנת ה V היא אנטנה כיוונית [תקנו אותי אם אני טועה]
הרכב משנה את כיוונו על הקרקע כך שלא תמיד האנטנה פונה לכיוון הרצוי ובנוסף יש לא מעט הפרעות הנובעות ממכשולים והחזרים שונים.
כמה שאלות:
1. איזה אנטנה כדאי לשים וכיצד מומלץ למקם אותה?
2. יש המלצות לאנטנות בעלות שידור הקפי [לא כיווני] בעלות הגברה גבוהה יחסית?
3. האם צפויות הפרעות רדיו לרכב הפועל בתדר 2.4?
אם כן...האם ניתן למנוע/לצמצם את התופעות הנ"ל?
תודה לכולם
רן ענבר
Friman
27-03-2013, 23:36:00
אם אני לא טועה, אנטנת הוי איננה אנטנה כיוונית כמו יאגי למשל. יש לה כיווניות מסויימת אבל פיזור הגלים שלה להבנתי הוא יותר בסגנון של אנטנת אומני מאשר של אנטנה כיוונית. אבל אני לא מומחה לאנטנות, כדאי לך לצפות בסרטון המפורסם על האנטנות, נדמה לי שהוא בנעוצים תחת שרשור המדריכים של גיא.
guy1a
28-03-2013, 00:08:10
גיל צודק
מה שכן, שלט 2.4 ווידאו 1.3 זה מתכון לצרות.
רן ענבר
28-03-2013, 06:10:27
תודה לשניכם
למשדר ולמקלט יש כמה ערוצים...
אם אכוון את שניהם לתדר של 1.08 ג'יגה הרץ זה יפתור את ה"צרות"?
איפה אני יכול למצוא את הסירטון על האנטנות שדיברת עליו?
איך להציב את המפתח של ה V ברכב?
שוב תודה
רן ענבר
guy1a
28-03-2013, 06:42:48
הסרטון באחד הנעוצים בפורום צב'ר .. כרגע לא פנוי לחפש .. אם לא תמצא אני אחפש בצהרים.
הוי ... בגדול במטוסים ממליצים לכוון קדימה. ככה שאם תטוס אל מעבר לטווח .. כשתסתובב או כשה rth יסובב את הטיסן תקבל וידאו יותר טוב.
ברכב אני משער שאין לזה כל כך משמעות.
אל תצפה לנצורות ... אני לא הצלחתי לקבל יותר ממאות מטרים בודדות והטובים ביותר מגרדים את קילומטר מלמטה .. ומדובר על כאלו שגאים באיזה יער נידח בקנדה ...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
guy1a
28-03-2013, 07:11:14
87057
לגבי הטווח הצפוי .. יש יותר מידי גורמים כמו מרחק בין אנטנות שאני לא יודע. מטרדים סביבתיים .. וכו ...
אני כן יכול להגיד שאני עם רחפן שגם דיי צפוף לא עברתי מאה מטר ..
מצד שני עם משדר וידאו 2.4 לא עברתי עשרה מטרים
:eek:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Friman
28-03-2013, 08:55:55
הנה זה הסרטון:
http://vimeo.com/m/8826952
לצפות כמה פעמים, סרטון חשוב שמסביר יפה את נושא האנטנות ופיזור הגלים לסוגי האנטנות השונים.
להבנתי אנטנת הוי מתנהגת בגדול דומה לדיפול מבחינת פיזור הגלים כלומר יוצרת פיזור בצורת לולאת 8 תלת מימדית (או יותר נכון לומר 2 בלונים אחד כנגד השני, או יותר יותר נכון שתי סופגניות ארוכות אחת כנגד השנייה), אבל בגלל הזווית בין שני חלקי האנטנה מקבלים שני דברים - מקבלים מידה מסויימת של מעגליות, כלומר פחות רגישות להנמכה בגלל הטיית הטיסן, וגם הגבר מעט מוגבר יותר בכיוון שאליו פונה הוי. לכן מכוונים את הוי כלפי כיוון הטיסה (או הנסיעה), גם כיוון שרוב ההטיות של הכלי הן מעלה - מטה ועם ההטיות הללו האנטנה באה להתגבר ביחס לאומני הפשוטה, וגם כדי שבחזרה הבייתה יהיה הגבר מוגבר. אגב ההסבר הזה מבוסס על common sense וקצת ידע כללי בנושא אנטנות, אם הוא לא מדוייק אנא תקנו אותי.
מה שאני לא בטוח ואולי גיא תדע לענות, זה האם שימוש באנטנת הוי הוא רק כאנטנת משדר או שגם בחיבור שלה כאנטנת מקלט היא יכולה לעזור (כמובן בהינתן שאנטנת המשדר שבשימוש היא אנטנת וי שכזו)? כיוון שלמעשה במצב מאוזן כשבסיס האנטנה ניצב לקרקע, אף אחד מהצדדים שלה לא יוצר פיזור גלים אופקי בדיוק כך שדווקא במצב אופקי פיזור הגלים שלה אמור להיות לא מיטבי ביחס למקלט שמצוייד באנטנת אומני (ככה זה אצלי)? ואז ההגיון שלי אומר ששימוש באנטנת וי במקלט יביא לקליטה מוצלחת יותר של ״גלים שבאים בזווית״?
s.mario
28-03-2013, 09:22:38
לגבי הטסה ב2.4 ווידאו ב1.2,
ברמה עקרונית אכן קיימת בעיה סביב התדרים הללו,
אם כי גם ה5.8 שלי בתחנת הקרקע מושפע לפעמים כאשר אנטנת השלט מופנית לכיוונו.
שים פילטר על המשדר וידאו - ואתה מסודר.
הגענו ככה לטווחים מאד (מאד!) גדולים;)
Hagay
28-03-2013, 10:39:40
יותר חשוב להגביה את אנטנת משדר הוידאו כמה שיותר
סתם בשביל העניין, ספר איזה רכב וזרוק איזו תמונה לחברה
רן ענבר
28-03-2013, 14:03:26
חברים...
תודה לכולם.
במהלך היום יצא לי לדבר עם לא מעט בעלי עסקים ומקצוענים בתחום ולהפתעתי יש לא מעט גישות בתחום הזה
אני מבטיח שכשיהיה במה לשתף יהיו תמונות וסיקור נרחב של כל הפרוייקט והתובנות שבו...
הרכב הצפוי הוא טווין המר...
אני מחכה ליום הולדת ולאפריל הבא עלינו לטובה...:)
רן ענבר
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.