צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת GPS tracker
הבונה
04-04-2013, 08:47:35
הגעתי למסקנה שאין לי שום דרך אמינה לאתר את הצב"ר שלי אם אצטרך (חס וחלילה!).
איזה GPS tracker אתם ממליצים לקנות - ומאיפה?
Hagay
04-04-2013, 09:31:55
גם מה שמצאנו כמקורי ועובד יותר טוב לא עבד ביון הדין!
על הקרקע לרוב אין קליטה של GSM או GPS, מהריסוק הסים זז או כל פעם משהו אחר.
לשרוןX זה עזר פעם אחת לפי מיקום אחרון כי הוא שמר על קשר איתו לאורך הדרך אבל נכשל בהרבה פעמים אחרות
וכל זה מוסיף משקל ומחיר SIM חודשי סתם
יש פה דיונים ארוכים בנושא הזה כולל קישורים לאיביי, חפש
לי אישית רק ההקלטה בקרקע הצילה אותי תמיד.
הבונה
04-04-2013, 09:54:15
הבעייה שה osd שלי מראה את הקורדינטות על המסך רק ב RTH...
(Cyclop storm osd)
אז אני מחפש אלטרנטיבות
sevet
04-04-2013, 09:58:54
עוד לא יצא לי להשתמש בזמן האמת, בפוסט שלי (בחתימה) רשום על איך לבחור את ה-Tracker ברשימת קניות וגם מפורט השימוש בחלק המידע על ה-Tracker. דווקא על האדמה יש לו קליטת GPS, אני לא יודע איך תהייה, בהתרסקות נגיד לצימחייה....
החוכמה היא ואני לא יודע מי השתמש בו היא שני דברים:
1. קראתי אבל לא יישמתי עוד - בריסוק קשה ייתכן והבטרייה תזוז או בכלל שיפתח המכסה והיא תעוף, קראתי על הרבה שאיבטחו את הבטריה, גם יש מודים לעשות את הכל יותר קטן, קל ומחוזק כיחידה אחת.
2. החוכמה היא לגרום ל-Tracker לשלוח עידכונים כל הזמן ולא רק כשצריך, הוא יכול לשלוח SMS מה שנראית לי האופציה היקרה יותר, או לשלוח לאתר ואז ממש רואים מסלול, בשליחה כזו כל כמה שניות, אולי יחסרו השניות האחרונות אבל יהיה מידע כללי על איפה היה כשהיה באוויר (איכון GPS יותר מדוייק מהאוויר)
הסבר מדוייק איך להתחבר לאתר שהרמתי בפוסט שלי, עדיין יש לי יוזרים פנויים להוסיף בגרסה החינמית.
מבחינת עלות סים, קניתי ב-38 ש"ח של 012 בעלות 10ש"ח לחודש שזה כבר באמת זניח, ויש אינטרנט חופשי (עד 100 מגה ואז תרד המהירות וזה לא משנה לשימוש הזה) 60 דקות שיחה (מיותר) ו-60 סמסים, אולי אני אעבור את זה אבל זה זניח ב-20 אגורות לסמס נוסף.
הקלטת קרקע זה מעולה, אבל אני לדוגמא איבדתי וידאו כי איבדתי התמצאות ונעלם מאחורי גבעה במקום אחר ממה שחשבתי שקטעה את הוידאו , היה נראה נצח (45 שניות בוידאו HD) בהם כבר חשבתי על להשתמש בנתונים מה-Tracker כשפתאום הגיח לי חזרה ב-RTH, אם היה מתרסק, הקלטת הקרקע לא הייתה עוזרת כי הוא עוד היה יכול להמשיך הרבה לפני שהתרסק, אלה אם כן תגדיר את ה-failsafe שלך לרסק אותו מיידית (או שתכבה מנועים מהשלט שאולי עדיין מתפקד) בשביל לדעת איפה למצוא אותו, אני מעדיף לתת לו סיכוי לחזור לבד....
הבונה
04-04-2013, 17:45:48
אם גם המכשירים היקרים לא אמינים, למה שלא נקנה טלפון מבוסס אנדרואיד ישן ונשתמש בו בתור gps tracker?
אפשר להתקין עליו find my abdroid
ככה נוכל לעקוב בזמן אמת אחרי הטיסן.
Friman
04-04-2013, 17:58:46
זה אפשרי. אפשר גם לקשור אותו בחוט ארוך ולמשוך לאט לאט חזרה אם מתרסק :).
החכמה לדעתי היא לאזן בין הכבדת יתר בכיס ועל הכלי ולהתמקד ביתרונות שנמצאו כנותנים מענה המוצלח ביותר מבין אלו שכבר נבדקו על ידי חברינו לקהילה, בידיעה שתמיד יש מרחב מסויים של סיכון לתקלה או לאובדן הכלי.
מהתרשמותי העזרים שנמצאו כיעילים ביותר הינם הקלטת הוידאו מהקרקע כולל קורדינטות הgps, חזרה אוטומטית הבייתה שמופעלת בfailsafe וכמובן צפצפת איתור לאיתור מדוייק יותר בסביבת הריסוק המשוערת... שי אם הרחפן היה מתרסק לך מאחורי הגבעה אני מאמין שאם היית ניגש לשם לחפש והיית מפעיל צפצפה, היית מוצא אותו בסופו של דבר; ואולי לא, אבל כמו שאמרתי ביטחון מושלם בלתי אפשרי במשקל נמוך ובהשקעה כספית סבירה לכלי שמשמש לתחביב ולא לשימוש מסחרי או צבאי למשל.
הבונה
04-04-2013, 19:13:52
אולי המשקל זה החיסרון...
יש טלפונים ממש זולים היום. לי במקרה יש אייפון 3 לא בשימוש שאני שוקל להשתמש בו.
החיסרון זה שהוא שוקל 133 גרם..
sevet
04-04-2013, 19:54:11
נראה לי שבמינימום מאמץ ה-tracker בשימוש נכון הוא דיי אמין - לאבטח בטריה ולשלוח נתונים כל הזמן, הקלטה טובה לכל המצבים אבל לא לזה שמאבדים וידאו והרחפן ממשיך? friman לאיזה צפצפה אתה מתכוון משהו diy ? יש לזה בטריה משל עצמו? גם למקלטי uhf יש אות איכון שאפשר לקלוט עם רדיו uhf פשוט, הבעיה היא האם הבטריה תשרוד מספיק להפעיל את המקלט....
Friman
05-04-2013, 15:29:22
אם מאבדים וידאו מפעילים rth והרחפן חוזר. אם הרחפן מאבד וידאו במהלך rth זה ברוב המקרים לא נעים ולא הכי בטיחותי בעולם לטוס ״על עיוור״ כשהרחפן מטיס את עצמו, אבל תאורטית הרחפן אמור להחזיר את עצמו הבייתה כך שבשלב מסויים הוידאו יחזור. כמובן שאם הרחפן מתרסק באמצע הדרך דווקא באיזור ללא וידאו זה בעייתי, זה מרחב סיכון שאני מגדיר כסביר, אני חושב שבהטסה אחראית באיזור מתאים זה לא אמור לקרות. הרחפן אמור לזהות שינויים בפני הקרקע ולתקן גובה בהתאם בתהליך החזרה הבייתה כך שאלא אם פתאום הוא פוגש מבנים או מטוסים או עצים גבוהים, הוא לא אמור להתרסק במהלך חזרה אוטומטית הבייתה. מבנים אין לו סיבה לפגוש אם אתה מטיס אחראי, כי אתה לא אמור להטיס בשטח בנוי, שלא לדבר על מטוסים (אולי ציפורים..) ולגבי העצים אני הגדרתי בחזרה הבייתה שיטפס לגובה של 20 מטר בתקווה שלא יפגוש עצים גבוהים מזה בדרך. אם אצא להטיס ביער למשל אגדיר את הגובה המינימלי לחזרה הבייתה כגבוה יותר, בתקווה שזה יעזור. וכמובן שוב שיכולות להיות תקלות, פיילסייף שלא נכנס לפעולה, gps שלא ננעל עם מספיק לווינים או שאיבד לווינים בדרך, מנוע ששבק או פרופ שעף, אבל אלו היוצאים מן הכלל, אני מאמין של90% מהמצבים זה אמור להספיק, וה10% הנותרים הם סיכון שכל מטיס שלט רחוק לוקח בכל הטסה והטסה.
לגבי הבאזר - תחפש אצל הסיני discovery buzzer, זו צפצפה שמחוברת לערוץ בשלט ומופעלת באמצעות מתג. אצלי במצב פיילסייף למקלט הצפצפה פועלת והמקלט אמור להכניס את הלוח לפיילסייף שיחזיר את הכלי אוטומטית הבייתה, וכשחוזרת הקליטה הצפצפה מפסיקה לפעול ואילו החזרה האוטומטית הבייתה ממשיכה עד ש״משחררים״ את הרחפן ממנה- הבאזר מבחינתי זה אמצעי חיווי למתי השליטה הולכת לאיבוד ומתי היא חוזרת, וגם כלי עזר לאיתור הכלי בנפילה למשל בשדה או בין שיחים, שומעים אותה לטווח של 50-60 מטר לפחות.
Shlomi4046
07-04-2013, 22:18:08
אכלנו ושתינו את כל המקרים הנ"ל בקבוצה שלנו ורכשנו כל TRACKER אפשרי מהיקרים עד לחיקויים הזולים
תמיד הם עבדו מעולה על הקרקע ולא יותר מזה למעט פעם פעמיים שהטיסן נחת עשרות מטרים בודדים הפעלנו את הטראקר אבל למקרה כזה יש צפפה סופר חזקה
לאחר איחוד כל המקרים הגענו למסקנה אחת הקלטה תעזור לכם בזמן אמת + חברים טובים והכרת השטח
אם איבדת וידאו לפני נגיעה בקרקע או באזור סמוך עדיין הסיכוי גבוה שתמצא עם הקלטה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.