PDA

צפייה בגרסה מלאה : מלחם - עזרה

ilad
11-04-2013, 15:38:48
שלום לכולם
אני מקווה שזה המקום המתאים, עם לא תעיברו בבקשה
אז בקיצור, יש לי מלחם זול, ועד עכשוי הוא עבד טוב לדברים שהייתי צריך ( סהכ הלחמתי דינס על הסוללה שלי ) ואתמול קניתי בדיל יותר עבה ממה שאני רגיל להשתמש, ויש לי בעיה
אחרי שאני מלחים את הבדיל והוא אמור " לעבור " לחוט, הוא פשוט מתקצר,לא "עובר " לחוט או קונקטור
למישהו יש מושג מה הבעיה ?
תודה מראש
גלעד

Flying_student
11-04-2013, 17:14:36
קנה משחת הלחמה. זה עולה כ-15 שקל ומספיק להמון זמן.
ברגע שיהיה קצת משחה על החוט הבדיל פשוט יתקוף אותו ותקבל הלחמה אמינה וטובה

ilad
11-04-2013, 17:34:23
תודה רבה אחי!

ilad
19-04-2013, 22:32:29
עוד שאלה
אולי הבעיה במלחם ומשחה לא תעזור ? הראש ממש שחום ולמרות ששייפתי אותו זה עדיין אותו בעיה... או שאולי המלחם חלש ולא טוב ? בכול זאת הוא עולה 30 שקל

neo 2
20-04-2013, 00:54:54
ניסית עם המשחה? או שאתה מניח...?
כי ע"פ מה שכתבת זה נשמע כאילו עדיין לא ניסית משחת הלחמה...

Friman
20-04-2013, 06:20:31
זה שראש המלחם שלך השחיר ואיננו מצופה בדיל מפחית מיכולת העברת החום שלו, מה שבוודאי לא תורם ליכולת ההלחמה שלו. כדאי להחליף ראש, עולה כמה שקלים, ולצפות בבדיל את הראש מייד בהפעלה הראשונית. מעבר לכך, חשוב שתלחים נכון- בציפוי חוט בבדיל אין מחממים את הבדיל ו״מצפים״ את החוט, בשיטה זו שמתחילים לפעמים מנסים לעבוד בה הבדיל לא נכנס פנימה בין הסיבים והסיכוי להתנתקות ההלחמה גבוה. במקום זאת נסה לחמם היטב את החוט, וכשהחוט חם לגעת בו בבדיל ולתת לבדיל להיספג לתוך החוט ומסביבו. לשם כך צריך שאובייקט ההלחמה (בנקרה זה החוט) ייתחמם מספיק כדי להמיס בעצמו את הבדיל, ובזה משחת הלחמה גם יכולה לעזור.
תקפיד על תחזוקה נכונה של המלחם- ציפוי הראש בבדיל וניקוי הראש אחרי כל הלחמה בברזלית מסולסלת של כלים או בכלי ייעודי להיקוי ראש המלחם.

Tiran
20-04-2013, 10:01:13
כאלקטרונאי בעבר הלחמתי אין סוף חיבורים מכל הסוגים, רכיבים, ״ג׳וקים״, בכל הגדלים ומכל הסוגים.
איכות המלחם היא קריטית ויש לה השלכה מיידית על איכות ההלחמה.
מי שמלחים רק מחברים גדולים לא צריך יותר ממלחם ״חזק״.
אבל מי שצריך גם הלחמות עדינות ומדויקות ורוצה שגם הגסות תהיינה איכותיות צריך מלחם איכותי.

אישית אני משתמש רוב הזמן במלחם גז של דרמל.
גם מלחם, גם מבער מדוייק, עוצמה אדירה וניתנת לכיוון. יש ראשים שונים ואפילו ראש מיוחד לשרינקים.
ובנוסף, אפשר לקחת לשטח ...
לא מומלץ לכל אחד שמלחים ״פעם ב...״ אבל כל מלחם איכותי אחר יחזיר את ההשקעה די מהר.
אני כמעט ולא משתמש במלחם החשמלי שלי שמחכה למקרים שנגמר הגז.

wind556
20-04-2013, 10:24:13
אין לך בעייה במלחם ואין לך בעייה בבדיל
אתה פשוט צריך ללמוד להלחים, ומדבריך נראה שאין לך מושג בזה.
אתה צריך שפעם אחת מישהו שיודע יראה לך ויסביר לך את התהליך, ולא בהתכתבות.
אם תרצה, אתה מוזמן