צפייה בגרסה מלאה : כמה שעות הדרכה (פחות או יותר) צריך כדי ללמוד להטיס ?
ni4ni
14-04-2013, 09:03:33
שלום
אני רוצה להיכנס לתחום (מניח שאני אתחיל עם טריינר חשמלי כלשהוא).
מכיוון שאין לי המון זמן להסתובב באזורי הטסה ולרחרח, כמו שהומלץ פה מדי פעם, אני מניח שאני אקח מדריך מסודר בתשלום ואקבע איתו מראש. מצד שני ראיתי שזה סיפור לא זול.
אני יודע שזה אינדיבידואלי ושלכל אחד יש יכולות למידה שונות, אבל השאלה שלי היא בממוצע כמה שעות הדרכה צריך לפני שניתן להטיס לבד (ובהתאם כמה כסף צריך להוציא על הדרכה) ?
האם מדובר בשעתיים-שלוש או שצריך יותר מזה ?
מצד אחד אני מבין את חשיבותה של ההדרכה בכניסה חלקה וטובה לתחום, ומצד שני חמישה שיעורים עולים יותר מלרסק טיסן...
wind556
14-04-2013, 09:11:43
אחרי שעברו אצלי כמות לא מבוטלת של תלמידים, אני יכול לאמר שאין לזה כללים
היו לי תלמידים שקלטו את הבסיס אפילו בשיעור אחד, והיו תלמידים שנזקקו לעשרות שיעורים.
איש איש וקצב התקדמותו, איש איש ונקודת ההחלטה שלו עד מתי להעזר במדריך.
שעתיים שלש בהחלט יכולים לתת בסיס. זה עדיף על כלום ובוודאות יחסוך חלק מהריסוקים
igalr
14-04-2013, 09:13:56
כדי ללמוד להטיס צריך בערך 10 שעות המתפרסות לאורך תקופה של כ 3 חודשים.
כדי להחזיק משהו מעופף עם שלט באוויר ולרסק בצורה מבוקרת כך שאפשר להמריא שוב בלי יותר מדיי דבק 2-3 שיעורים
Magneto
14-04-2013, 09:14:28
לנקוב במספר שעות מדויקות כדי להטיס טיסן היא גישה שגוייה לטעמי .
מספר השיעורים משתנה מאדם לאדם , הכל תלוי ביכולות שלך ושלך בלבד, חלק מהאנשים קולטים את זה מהר וחלק יותר לאט.
כדי לחסוך זמן וכסף אני ממליץ לך להתחיל עם סימולטור. אתה יכול לקנות שלט שמתחבר לUSB במחשב ב20$ ולהוריד סימולטור .
אחרי שאתה מצליח להטיס שם רק אז תקח מדריך, זה יפחית לך את כמות השיעורים שאתה צריך לקחת ואתה תגיע לשיעור עם הרבה יותר ביטחון
בהצלחה!
adibenbasat
14-04-2013, 10:43:29
קודם כול כדי לחסוך כסף וזמן - תיקח שיעורים ככול שתצטרך, כול שיעור עם מדריך בעתיד שיתלם לך כלכלית ותחסוך זמן תיקון או בירורים על חלק כזה או אחר,
איך לפתור בעיה מסוימת ועוד מליון דברים קטנים שאנשים משום מה לא תמיד מייחסים להם חשיבות, כול דקה עם מדריך (טוב) שווה כסף וזמן, זה לא רק "שאני אוכל להטיס לבד",
תספוג ממדריך ידע ככול שתוכל וכול דבר קטן יבנה לך בסיס טוב לכול סיטואציה עתידית, במיוחד בשלבים שתעבור בין טיסן לטיסן..
לגבי לימוד, מסכים שזה שונה מאוד מאחד לשני, אני בדרך כלל ממליץ לפחות 5-6 שיעורים של שעה ואז מחליטים אם להמשיך,
בנוסף, גם ללמוד תרגילי אווירובטיקה פשוטים, זה בסיס טוב, לא פעם יוצא לי לראות מטיסים שהפכו לעצמיים "מהר מידי" לטעמי,
אז כן הם מחזיקים את הטיסן באוויר והנחיתות שלהם בדרך כלל בסדר, אבל חלקן תקועים בנקודה שהמדריך או מי שלימד אותם עזב אותם.
הצעה חמה, אין קיצורי דרך, תעשה כמה שעורים שאתה צריך, זה הכי חכם, ככול שתרחיב את היריעה כך תהנה מהתחביב יותר:o
מדריך יחסוך לך הרבה כסף ולא רק בטיסנים.
הוא יכול לתת לך טיפים של בנייה, תחזוקה, בדיקות, ציודים וטיסה מניסיון של שנים רבות בכמה שעות... שלך יקח הרבה שנים ללמוד לבד.
קח מדריך.
בזמני לא היו סימולטורים, אבל היה לי אחלה מדריך :)
ni4ni
14-04-2013, 13:27:12
קודם כל תודה לכל מי שענה. אני מניח שבסופו של דבר אני אקח מדריך ונמשיך בהדרכה עד שאני ארגיש בטוח להמשיך בעצמי.
לכל המדריכים שפנו אלי בפרטי, תודה לכם אבל אני עדיין לא ממש מוכן להתחיל. כשזה יהיה רלוונטי אז אני אפרסם שאלה "איך לבחור מדריך טיסה" :)
אגב, מאיפה קונים שלט לסימולטור ב 50$ כמו שנאמר כאן ? ברוב המקומות ראיתי מחירים גבוהים בהרבה (כולל ebay)...
מדריך זה יותר מנטור וגם בבחירת סימולטור, שלט והתקנתו הם יוכלו לעזור ואולי אפילו להשיג לך.
תעשה חיפוש ותראה שישנם פה מגיבים ותיקים בעלי ניסיון רב שעונים ועוזרים לאנשים גם ללא תשלום. כמו עודד (wind556).
שווה לקבל את האוזן הקשבת שלהם. קח אחד מהם.
קח מדריך. זאת העצה הראשונה והכי טובה שקיבלת :)
Friman
14-04-2013, 13:54:39
קנה בaliexpress ב20$ שלט dynam 6 עם חיבור usb למחשב. הוא מגיע עם תוכנת סימולטור מעאפנה אבל קצת גישוש ותמצא מהיכן להשיג עותק של תוכנות סימולטור מוצלחות יותר. השלט הזה יספיק לך לכל צרכיך לסימולטור.
אני גם בעמדה שמדריך יוכל לעזור לך להתחיל, וכדאי שילווה אותך החל משלב בחירת הציוד להתחלה; יחד עם זאת הלמידה הכי חשובה מגיעה מצבירת נסיון בפועל בהטסה. אני לקחתי שיעור אחד בהטסה כשהתחלתי עם מסוקים, בטיסנים לאחר מכן התחלתי לבד, ולמדתי עם הזמן. בהחלט נתרמתי ממטיס מנוסה וותיק שלימד אותי להמריא ולנחות נכון יותר עם טיסן אבל את יתר הלמידה עשיתי לבד. וגם ריסקתי לבד, יותר מפעם אחת ;). בליווי צמוד של מדריך אני מניח שההתחלה שלי הייתה יותר חלקה ועם פחות תסכולים, אבל דווקא מהטעויות ומהריסוקים למדתי הכי הרבה.
כל זה לא שולל את ההמלצה להיעזר במדריך להתחלה! חשוב וכדאי להיעזר במדריך, אבל אל תצפה ששניים, שלושה או עשרים שיעורים עם מדריך ילמדו אותך הכל...
sharonx
14-04-2013, 14:05:35
אני אחרי סימולטור אינטנסיבי הצלחתי להמריא ולנחות לבד, כמובן בהשגחת מדריך.
לכן אני ממליץ על סימולטור כמו REAL FLIGHT ושלט 6 ערוצים מ EBAY ב 25 דולר.
Scooter007
14-04-2013, 14:27:46
אני אחרי סימולטור אינטנסיבי הצלחתי להמריא ולנחות לבד, כמובן בהשגחת מדריך.
לכן אני ממליץ על סימולטור כמו REAL FLIGHT ושלט 6 ערוצים מ EBAY ב 25 דולר.
כנ"ל, תשקיע זמן בסימולטור וכשתרגיש מוכן (שליטה מספיק טובה ויכולת להמריא ולנחות) צא עם מדריך/חבר מטיס לשטח.
ד"א, ישנם לא מעט אנשים שינחו אותך ללא כל תמורה, זה חלק מהכיף שבתחביב הזה.
shaharg
14-04-2013, 14:39:04
ועוד 2 סנט ממני : חפש את המנחת הקרוב לביתך , תתרשם ותמצא מדריך שמכיר את השטח ומטיס בו . כמעט בכל מנחת שביקרתי יש תנאים מגבילים / "בעיות " למשל: שדות, עצים , בננות , חממות , כיווני ומשטרי רוח משתנים וכד... אז נכון שמי שיודע להמריא ולנחות יוכל לעשות זאת בכל מקום , אבל אנשים שלא מטיסים בדרך קבע במנחת שאליו אתה הולך יתנו לך הצעות הרבה פחות טובות ממי שמכיר את המקום ואת חסרונותיו .
ni4ni
14-04-2013, 15:53:36
עוד משהו (אולי הייתי צריך לפתוח על זה נושא חדש, אבל אני לא רוצה להציף ביומי הראשון בפורום):
הסתכלתי ברשימת אתרי ההטסה שיש באתר ודי חשכו עיני. רוב המקומות הם בצפון או בדרום הרחוק, ורק מעטים במרכז הארץ (בין, נגיד, חיפה לראשון).
עכשיו, לבערך 70% מהמסלולים מוצמדות הערות כגון המסלול נסגר, התושבים/המשטרה מונעים הטסה במקום, אנחנו חולקים את המסלול עם מטוסי ריסוס/אולטראלייט וכ"ו.
כאילו שכמעט אין מסלולים נורמאליים במרכז שבהם ניתן להטיס באופן קבוע ובלי הפרעה (וגם אז זה הרבה פעמים בתשלום - על מה בדיוק התשלום ?). יכול להיות שאני מגזים אבל ככה זה נראה.
והשאלה שלי היא: מה הופך סתם כביש נטוש או שביל כורכר למסלול הטסה. אם אני מוצא באזור מגוריי כביש עתיק ונטוש בשדות האם זה חוקי לבוא לשם עצמאית בשבתות ולהטיס או שצריך להיות איזה אתר רשמי ומוסדר ?
אולי בכלל ללכת על מסוק וזהו ?
Friman
14-04-2013, 16:09:25
ראשית, מסוק לא יותר פשוט מבחינת איתור מקום הטסה, והרבה יותר מורכב להתחיל בתחום מהטסת מסוקים לעומת טיסנים. אם אתה מחפש כלי שיכול להמריא ולנחות כמעט מכל שטח פתוח וגם יהיה לך יחסית פשוט ללמוד להטיס כוון לדאון ממונע מקלקר כמו הביקסלר או לחלופין רחפן.
בעיקרון אין בארץ מעמד חוקי למיטב ידיעתי למונח ״מנחת טיסנים״. יש רשימת כללי בטיחות באתר קלוב התעופה שמתייחסת גם לתנאי שטח ההטסה... עמידה ברשימה הזו היא תנאי ביטוחי למי שמבוטח דרך הקלוב. מעבר לכך ״חוקי״ זה מושג די דיפוזי בתחום הזה. אם הכביש הנטוש שמצאת עומד בתנאים ״בטוח״, ״אחראי״, ״נוח״ הרי שאין מגבלה שתטיס בו טיסנים יותר מכל מנחת אחר בארץ (כמובן בהינתן מרחק בטיחות סביר ממבנים/כבישים/כבלי חשמל/שדות תעופה/מתקנים בטחוניים).
יחד עם זאת במנחתים מוכרים יש קהילת מטיסים קבועה לרוב שמגיעה- אנשים ללמוד מהם ולהתייעץ איתם, וגם חברה שזה חלק חשוב בכל התחביב הזה. אם דורשים ממך תשלום לרוב זה על חיבור לחשמל/מים, ציליות, מסלול מסודר וכו׳.
תעשה ביטוח... :D
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?18587-בטיחות-וביטוח-הטסה
שלט לסימולטור אפשר לקנות כאן במחיר 21.5$ (http://www.ebay.com/itm/6CH-USB-3D-RC-Helicopter-Airplane-Flight-Simulator-New-/290539059682?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item43a57a39e2&afsrc=1), (נדמה לי שכולל משלוח) או מעט יותר יקר, ב- dx.com (http://dx.com/p/dynam-rc-tech-6-channel-usb-r-c-airplane-helicopter-flight-simulator-with-fms-software-mode-2-15580) וזה בטוח כולל משלוח.
שלט לסימולטור אפשר לקנות כאן במחיר 21.5$ (http://www.ebay.com/itm/6CH-USB-3D-RC-Helicopter-Airplane-Flight-Simulator-New-/290539059682?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item43a57a39e2&afsrc=1), (נדמה לי שכולל משלוח) או מעט יותר יקר, ב- dx.com (http://dx.com/p/dynam-rc-tech-6-channel-usb-r-c-airplane-helicopter-flight-simulator-with-fms-software-mode-2-15580) וזה בטוח כולל משלוח.
השלט של DX מאוד לא מומלץ. חופשים בסטיקים ותחושה לא טובה.
ה- E sky 905 חביב עליי.
Friman
14-04-2013, 18:55:22
השלט של DX מאוד לא מומלץ. חופשים בסטיקים ותחושה לא טובה.
ה- E sky 905 חביב עליי.
נכון שהשלט הזה לא מרגיש ביד כשיא האיכות אבל לצרכי סימולטור הוא הרבה יותר ממספיק.
neo 2
14-04-2013, 19:11:21
המחירים באיביי לא גבוהים בהרבה, 20.50 דולר
http://www.ebay.com/itm/USB-3D-4CH-RC-Helicopter-Airplane-Flight-Simulator-New-/300530696605?pt=US_Radio_Control_Control_Line&hash=item45f906819d
בהצלחה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.