PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מסוק למתחילים עם תקציב דחוק

CookieDude
14-04-2013, 21:23:36
אני חדש לגמרי בתחום, כבר כמה שנים רוצה להתעסק בהטסה
ניסיתי מזמן את רעיון הסימולטורים אבל לא מסתדר טוב עם תלת מימד במחשב, אז נשאר רק להטיס בפועל

קראתי קצת ובהמשך לנושא הזה http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?19167-%EE%F1%E5%F7-%EE%FA%E7%E9%EC%E9%ED-%EC%EE%F2%E5%E8%E9-%E9%EB%E5%EC%FA&highlight=%E9%EB%E5%EC%FA

חשבתי על לבנות קיט כזה http://www.ebay.com/itm/CopterX-CX-450PRO-V4-Flybarless-Torque-Tube-Kit-T-rex-Trex-450-PRO-Helicopters-/310638797087?pt=RC_Modellbau&hash=item485383e11f

ולהוסיף את החלקים שאני צריך בעזרתכם ...(בהנחה שהיום אולי אפשר למצוא סטאפ יותר טוב או יותר מתאים לי ממ שהומלץ בנושא הראשון)

את הלימוד והכיוונים אעשה בעצמי, בעזרתכם ובעזרת youtube, או לפחות אנסה

אז השאלה היא בהתחשב בתקציב זעום ביותר, מה המסוק המומלץ ביותר למתחיל ומה הסט אפ המומלץ ביותר ?

מה ההבדל בין מערכת Torque Tube לבין Belt ? מלבד כמובן שאחד צינור ואחד רצועה ... מה היתרונות חסרונות של כל אחד ?

תודה רבה לעוזרים (אגב אני מראשל"צ)

giliav
15-04-2013, 06:19:17
לשאלתך: טורק טיוב מעביר כח בצורה ישירה (גל הינע) לזנב לעומת רצועה שעושה זאת גם היא אבל בצורה פחות יעילה. למי שמתחיל מומלצת רצועה כיוון שבריסוקים היא פשוט קופצת מהמקום ומונעת נזקים לעומת טורק טיוב שבד"כ טוחן גלגלי שיניים ומתעקם.
לגבי מסוק מומלץ - זה מאוד תלוי בתקציב אבל בגדול הייתי מנסה למצוא משהוא בגודל של 500 לפחות (תבדוק מודעות פה בפורום יש כמה למכירה במחירים ממש טובים).
הערה אחת לפני שאתה נכנס להובי - הלימוד הוא מאוד יקר בהובי הזה. בהתחלה מרסקים יותר וכל ריסוק עולה כסף (חלקים) וזמן - צריך להיות ערוכים לזה לפני שמתחילים.
כמו כן אני ממליץ בחום על סימולטור ותירגול רב עוד לפני שאתה בכלל רוכש מסוק.

בהצלחה וברוך הבא!
אגב - יש חבורה ממש נחמדה בראשון שאני בטוח שתשמח לעזור לך ואתה גם מוזמן אלינו (לאשדוד) לעזרה מתי שבא לך אם אתה רוצה.

LiorNT
15-04-2013, 07:11:32
כנ"ל,
חובה סימולטור !!!
לגבי הגודל... אני אישית התחלתי עם 450 , לא מוותר על אף פעם...
קל לנשיאה ותחזוקה זולה מאוד (עם 500 אין לי ניסיון)
שיהיה בהצלחה וברוך הבא

guy1a
15-04-2013, 09:46:14
יש פה בלוג שלי באיזה מקום עם רשימת קניות זולה עד זולה מאד למסוק 450

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

wonderd
15-04-2013, 11:39:06
מה התקציב שאתה מעונין לבזבז? "זעום" זאת לא הגדרה.
אם אתה לא מדבר על לפחות 2500 ש"ח אל תנס אפילו להיכנס לתחביב כי אתה תצא ממנו הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

CookieDude
15-04-2013, 13:49:59
התקציב עומד על 300$ ועוד קצת עודף ...
בואו ננסה להתרכז במה המסוק שהכי יתאים למתחיל

בינתיים עשיתי בירור למחירים ולמערכת שיכולה לעבוד, השאלה אם גם באופן סביר ...

מסוק
CopterX CX 450PRO V5 DFC Flybarless Belt Version Kit - 69$
http://www.ehirobo.com/shop/RC-Helicopters-CopterX-Helicopters/c334_174/p12687/CopterX-CX-450PRO-V5-DFC-Flybarless-Belt-Version-Kit/product_info.html

מנוע
Turnigy 450/500 H2223 Brushless outrunner 4400KV – 14.34$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11177__Turnigy_450_500_H2223_Brushless_outrunner _4400KV.html

בקר
TURNIGY Plush 40amp Speed Controller – 21.99$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2165__TURNIGY_Plush_40amp_Speed_Controller.html

גיירו FBL
ZYX-S 3-Axis Flybarless System w/USB Program Adapter – 55.69$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24522__ZYX_S_3_Axis_Flybarless_System_w_USB_Prog ram_Adapter.html

סרבו ראש X3
Turnigy TGY-113MG Metal Gear Digital Servo 2.2kg / 0.10s / 12g – 8.41$
X3 = 25.23$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24763__Turnigy_TGY_113MG_Metal_Gear_Digital_Serv o_2_2kg_0_10s_12g.html

סרבו זנב
HK15158A Digital BB/Coreless Mini Servo 25g / 2.8kg / 0.07s – 8.32$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16267__HK15158A_Digital_BB_Coreless_Mini_Servo_2 5g_2_8kg_0_07s.html

מערכת רדיו
Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver (Mode 2) (v2 Firmware) – 53.82$
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8992__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Re ceiver_Mode_2_v2_Firmware_.html
משלוח עוד כ 50$ סה"כ

סה"כ כ300$

הרוב מהפוסט הזה http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?56381-%E1%F2%F6%ED-%EC%EE%E4-%EC%E0-%EE%F1%E5%F7-%F1%E9%F0%E9-%F4%F9%E5%E8
תודה רבה לYoav Lahav שכתב את הכל

אשמח לקבל ביקורות על החלקים שנבחרו והמלצות לחלקים טובים יותר באותו טווח מחירים,
ברור לי שאני לא מקבל פה את הטופ, זה בסדר אני מתכנן להחליף הכל בעתיד אחרי שארסק אותו ... וזה יקרה .. וזה יכאב פחות בכיס ..

wind556
15-04-2013, 14:10:37
תקרא כאן בבקשה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?62769-מסוק-זול-עידכונים

giladwind
15-04-2013, 14:57:37
מנסיוני הדל אני יכול לומר לך שהזול עולה ביוקר...
אני לא הייתי ממליץ לך להתחיל בסכום הזה כי אתה מתצא את עצמך מאוד מהר מתוסכל ובורח מהתחביב הזה .
המלצה שלי היא לקנות סימולטור טוב (אישית ממליץ על readFlight אפשרי גם בגרסאת basic באיזור 700 שקל )
ומשם לחסוך עד שתוכל לקנות מסוק וכמובן שלט איכותי שיוכל לשרת אותך לא רק לתהליך הלימוד

אני מטיס באיזור ראשון אתה יותר ממוזמן לדבר איתי אם אתה רוצה פרטים נוספים

0524882090

CookieDude
15-04-2013, 16:21:33
תודה רבה לכל העוזרים והמייעצים ובמיוחד תודה רבה לעודד - wind556
בהתאם להמלצות הוזמן מסוק CopterX CX 450SE V2 Kit
http://www.ehirobo.com/shop/RC-Helicopters-CopterX-Helicopters/c334_174/p5579/CopterX-CX-450SE-V2-Kit/product_info.html

ויוזמנו הרכיבים עליהם עודד המליץ פה http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?62769-%EE%F1%E5%F7-%E6%E5%EC-%F2%E9%E3%EB%E5%F0%E9%ED
אפתח נושא חדש כשאתחיל להרכיב

שיהיה אחלה שבוע
CookieDude

Friman
15-04-2013, 16:36:37
אני דווקא תומך בסטאפ שהציע יואב.
רק לגבי הסרבואים- הייתי מעדיף את הקורונה 939mg הדיגיטליים. מסוקי הפלייבר הולכים ונעלמים מהתחום, נכון יותר להתחיל היום מפלייברלס לדעתי.
מה שכן, תשאיר מה300$ לפחות 50-60$ ספייר לחלקי חילוף במידת הצורך. אם אין לך סימולטור תשאיר 20$ בצד לשלט סימולטור. ואם אין לך סוללות מתאימות תשאיר עוד 30-50$ לסוללות. אה, מטען... יש לך? מזה שאין לך מערכת רדיו אני מניח שאת רוב הפריטים שציינתי לעיל אין לך בנמצא ולכן אתה צריך להשאיר עבורם כסף בצד אחרת בקלות תעבור את הסכום שהגדרת.
טעות נפוצה של מתחילים היא להעריך בעלות הכניסה לתחום רק את עלות המסוק והסטאפ ומקסימום גם מערכת הרדיו, כשלא יודעים עדיין שההוצאות ההיקפיות (סוללות, מטען, כלי עבודה, חלפים, חלפים, חלפים) עולים לא מעט כסף ועם הזמן ההוצאה השוטפת עליהם עוברת לרוב את עלות המסוק הראשונית, במיוחד בכניסה לתחום שמרסקים הרבה ובמיוחד עם מסוק 450 שיש לו נטייה מוגברת להתרסק גם בלי עזרה ביחס למסוקים גדולים יותר. בקיצור, אתה חייב לכלול בעלויות סוללות, מטען, כלי עבודה בסיסיים וכמה חלפים בסיסיים: סט נוסף של להבי ראש וזנב, גג״ש ראשי, ציר ראשי, מוט פלייבר, ספינדל, בום, סקידים, מייצב גובה וסנפיר זנב, ציר זנב, רצוי עוד חופה.. מה שכן ב450 זה לא יוצא מאד יקר ולכן כדאי להצטייד בסטוק בסיסי מראש.

wonderd
16-04-2013, 07:21:37
נחמד מאוד הקיט שהזמנת, זה היה המסוק הראשון שלי.
הוא טוב בשביל להבין אם התחום מתאים לך ולא מעבר...תהנה ותכין הרבה חלקים להתפרקויות לא מוסברות בעיקר בזנב.

AMIR
16-04-2013, 08:05:06
אלעד יש אנשים עקשנים...
הוא יבין שההרפתקה הזו תעלה לו כפול אם לא פי שלוש.
זה ייקח לו קצת זמן.

אני רק לא מבין דבר אחד, אם אתה לא מצליח להסתדר עם הטסת סימולטור איך תטיס במציאות?
ועוד תוסיף על זה ציוד נחות....

LiorNT
16-04-2013, 08:35:39
מצטרף להערות של החבר'ה מלמעלה,
"מכל מלמדי השכלתי"...
אני במקומך מנסה לבטל את ההזמנה כל עוד אפשר, מגדיל את התקציב, קונה trex 450 יד שנייה ואז אולי ישאר לך קצת בצד בשביל שלט ומטען.
אני מצאתי את עצמי מוציא בהתחלה על שלט 300₪ ומטען ב 100₪, לא עבר הרבה זמן ואני מוצא את עצמי עם שלט של 1700₪ ומטען ב 500₪...
אין מה לעשות איש יקר, הובי זה הובי וההובי הזה לא רק שהוא יקר, הוא גם מסוכן... בוא לא נשכח שהזול יכול חס וחלילה לעלות לך בבריאות.
המלצה נוספת וחמה מאוד.... אסור לוותר על סימולטור... בלעדיו אתה תמצא את עצמך מתוסכל ועוזב את התחביב הזה מאוד מאוד מהר.
בהצלחה בכל מקרה

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

CookieDude
16-04-2013, 11:31:07
חברים, תודה רבה על העזרה, שימו לב למה שכתבתי
כתבתי שאני לא מסתדר עם תלת מימד במחשב, יש לי שלט וסימולטור בבית כבר כמה שנים טובות, התלת מימד עושה לי בחילות תוך דקה שתיים,
אין לזה שום קשר ליכולת הלימוד והשליטה שלי בדברים מציאותיים.

אני לא מנסה לבנות מסוק-על שמגיע לחלל, אני צריך צעצוע ראשוני להתאמן עליו ולא להתבאס יותר מדיי כשהוא ייהרס, זה בעצם תחליף סימולטור ...
התכנון הוא שבעוד כמה חודשים כשאני אבין קצת יותר אתקדם ל- copterX CX 450PRO V5 DFC Flybarless Belt Version Kit
ואשדרג חלקים בעיתיים לאליין

לפי מה שקראתי בינתיים החלקים של copterx נחשבים מאוד משתלמים ביחס האיכות למחיר, הסרבואים שהוצעו נחשבים סבירים ויעשו את העבודה גם הם.
עד כמה שאני מבין החלקים הקריטיים באמת הם הג'יירו שעליו פשוט לא כדאי להתפשר וגם מערכת הרדיו שחייבת להיות איכותית

עודד המליץ על גיירו ספרטן בעלות 80$, יש עוד המלצות ? בנוסף אשמח על המלצה לג'יירו FBL טוב לעתיד ...
וגם המלצה למטען ?
ואיזה כלי עבודה אני צריך ומה עוד נחוץ לשם ההרכבה ?

תודה אנשים ;)

Friman
16-04-2013, 11:43:06
תלמד להסתדר עם התלת מימד של המחשב, אחרת זה יעלה לך הרבה כסף
מסוק 450 הוא לא טריינר. ריסוק שלו עולה כסף, נכון שלא כמו מסוקים גדולים יותר אבל עדיין זה לא מסתכם בגרוש ורבע לרסק אותו. בנוסף מסוק 450 שמתרסק על רכב של מישהו או חלילה על ראש של מישהו יכול לגרום הרבה נזק וזו סיבה מספיק טובה להשקיע בסטאפ סביר לכל הפחות. אם אתה מחפש משהו זול שעולה גרושים לתקן ויחסית פחות מסוכן לך על מסוק מיקרו v922 או fbl100 רק קח בחשבון שהרבה יותר קשה להתחיל עם פצפונים כאלה.
אגב, אני לא נופל מאיכות החלקים של קופטר איקס; מנסיוני alzrc מייצרים קיטים באיכות הרבה יותר טובה. אבל כבר הזמנת, שיהיה. לפחות זה לא hk450.
כשתרצה להתקדם, תתקדם למסוק גדול יותר, ובוודאי לא לקופטר איקס נוסף.
אני חוזר שוב לעיקר- שים מוזיקה ברקע אם צריך, ותתרגל לסימולטור. אני מהמר ב90% שהקושי שלך הוא לא עם תלת המימד לכשעצמו אלא קושי באוריאנטציה, שזה קושי אמיתי גם במציאות. נכון שבמחשב זה לפעמים יותר גרוע אבל להצליח להתמודד עם זה במחשב יכין אותך להטסה במציאות. אל תעלה להטיס בשטח לפני שאתה מצליח להמריא, לרחף יציב כמה דקות באותו מקום, ולנחות בשלום בסימולטור.

CookieDude
16-04-2013, 11:59:10
יש לך המלצה למסוק טריינר ?
יש לי שלט בבית אולי 5 שנים ולא נהנה להתעסק עם זה.
תרצה להציע לי איך לשמור על המסוק במציאות, זה יעזור, תרצה להציע לי דרכים להקל על הלימוד במסגרת מה שאני יכול גם יעזור
אין לי כוונה ללכת בכוח נגד משהו שעושה לי לא טוב
המטרה כאן היא להנות

המלצות לגיירו FB ?
וגם FBL לעתיד ?
כלי עבודה ?
מטען ?
משהו נוסף שצריך כדי שזה ימריא - מלבד נס ועוד כמה אלפי שקלים ?

גיל, אתה טועה לגבי המחשב ברמות שלא ניתן להסביר פה בכלל, הבעיה היא אך ורק עם התלת מימד לכשעצמו !
אין לי שום קושי אוריינטציה, אני מבקש (מאלה שעושים את זה כמובן) - תפסיקו לחפש פה סיבות ללמה אני נכה עילג וטיפש שמחפש לקנות מסוק שלא ימריא ותתרכזו בלנסות לגרום לו להמריא בכל זאת.

בפעם הבאה שמישהו אומר סימולטור, אני מאתר אותו וחובט בו עם שלט הסימולטור שלי, שהוא גם יקבל במתנה כפרס נחומים (E SKY דגם 0905A למי שמוטרד) !!!

תודה לכל העוזרים בהודעות הפרטיות, אעדיף שהודעות שקשורות ישירות לנושא יכתבו כאן ולא בפרטי כדי שגם אחרים יוכלו להנות מזה בעתיד :)

C.D

Friman
16-04-2013, 12:29:58
יש לך המלצה למסוק טריינר ?
יש לי שלט בבית אולי 5 שנים ולא נהנה להתעסק עם זה.
תרצה להציע לי איך לשמור על המסוק במציאות, זה יעזור, תרצה להציע לי דרכים להקל על הלימוד במסגרת מה שאני יכול גם יעזור
אין לי כוונה ללכת בכוח נגד משהו שעושה לי לא טוב
המטרה כאן היא להנות

המלצות לגיירו FB ?
וגם FBL לעתיד ?
כלי עבודה ?
מטען ?
משהו נוסף שצריך כדי שזה ימריא - מלבד נס ועוד כמה אלפי שקלים ?

C.D.
אני מנסה לבדוק איתך האם תחושתך שאתה לא מסתדר עם עניין התלת מימד איננה בעיה נפוצה של אוריאנטציה, שקיימת גם בהטסת מסוקים במציאות. לכן שוב, ולא מתוך נסיון לתסכל אותך, אני ממליץ בכל זאת לנסות ולהשקיע בסימולטור, זה כלי חשוב בתרגול האצבעות גם בהתחלה וגם בהמשך כשתרצה לתרגל תרגילים חדשים.
לגבי מטען - למסוק 450 שטס על סוללות 3 תאים קטנות יחסית (2200mAh) מספיק לקנות אקוסל 6, זה מטען זול, פשוט ואמין. יחד עם זאת לסוללות 6 תאים הוא כבר פחות מתאים ולכן אם וכאשר תרצה להתקדם למסוק גדול יותר (כל מסוק גדול יותר ממסוק 450 טס על סטאפ של 6 תאים לפחות) הוא כבר לא יתאים לך. תשקול Turnigy A-6-10 200w, זה מטען שיספיק לך הרבה הלאה, הוא יחסית זול ומאד אמין.
ספק כח למטען- לאקוסל 6 מספיק ספק כח של מחשב נייד במתח 12 וולט וזרם של 4-5 אמפר. למטען חזק יותר תצטרך ספק חזק יותר; הכי מומלץ לדעתי זה לקחת ספק כח של מחשב נייח, רצוי לקנות חדש ספציפית לייעוד הזה (עולה 70₪) ולעשות לו הסבה. ראה הנחיות פה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?25973-%F1%F4%F7-%EB%E7-%FA%E5%F6%F8%FA-%E1%E9%FA
דאג לקרוא את ההנחיות היטב לפני שאתה מתחיל, כולל את ההערות למטה בדגש על ההערה של בוגל לגבי מסילת ה5 וולט.
כלי עבודה: אתה צריך מד פיטץ׳. מד פיטץ׳ פשוט של טורניג׳י מפלסטיק מספיק, דיגיטלי זה נחמד אבל לא חובה. סט מברגי הלן 1.5, 2 ו2.5 מ״מ. ממליץ על הסט של helidirect שעולה 14$. המברגים של הסיני נוטים להישבר די מהר. בול לינק פלייר זה אביזר חובה גם כן. מלחם כדאי שיהיה ובדיל, דבק CA דליל- טיפה על קצות הברגים שמתברגים לפלסטיק, לוקטייט בחוזק בינוני- לרוב ציבעו כחול (לדעתי מגיע עם הקיט). כמו כן תצטרך קונקטורים מהבקר לסוללה, לגודל כזה כדאי להשתמש בxt60. שרינקים 4 או 5 מ״מ לבודד את הלחמות הקונקטורים. עם 5 יותר קל לעבוד, 4 מתאימים יותר לקונקטור xt60. קנה גם וגם, עוד תזדקק להם. גריז לבן למיסבי הגריפים ולמיסב החד כיווני - יגיע לך לדעתי בקיט. כדאי ספריי שמן על בסיס יליקון לשימון יתר המכלולים ושמן מכונות תפירה לשימון מיסבי המנוע והציר הראשי. נראה לי שזהו ;)
מערכת פלייברלס - שלושת המערכות המובילות במחיר סביב 200$ הן ביסטיקס, אייקון וסקוקום 540. שלושתן מצויינות. אם אתה מחפש משהו זול יותר, לטארוט יש מערכת שנקראת zyx שעולה 60$ ונחשבת למוצלחת מאד ביחס לאחרות בטווח המחירים הזה. ליואב להב יש נסיון רב איתה ולהבנתי הוא מרוצה, אני לא ניסיתי אותה. תצטרך לשדרג גם לראש פלייברלס- לטארוט וALZRC יש ראשי פלייברלס טובים, לא מכיר את של קופטר איקס. מומלץ גם להחליף ללהבי פלייברלס אבל זה לא חובה, בוודאי לא למטיסים שאינם ברמה מתקדמת או מקצועית.
כל מערכת פלייברלס מאלו שציינתי פה תדע לתפקד גם כג׳יירו רגיל למסוק פלייבר. אם אתה רואה את עצמך מראש מתקדם למסוק פלייברלס בהמשך שקול לקנות מראש מערכת פלייברלס ולהשתמש בה תחילה כג׳יירו רגיל למסוק פלייבר, וכשתרצה לעבור לפלייברלס תצטרך רק להחליף ראש שזה כבר כסף קטן יחסית. קח בחשבון שלג׳יירואים רגילים כבר כמעט אין שוק ביד שנייה, אפילו לא לספרטן המעולה לכל הדעות. וזה מנסיון, עברו אצלי 3 כאלו, הראשון נמכר בפחות משעה, האחרון נמכר רק אחרי חודש על הלוח, ובמחיר הפסד.
תתחיל מריחופים בגובה העיניים עם הזנב אליך, תגיע לרמת ריחוף טובה ואז תתחיל לתרגל ריחוף באוריאנטציות שונות. שים לב כשאתה מתאמן על ריחוף ומנסה לשמור את המסוק במקום שהדגש הוא על כמה שפחות תיקונים, מטרתך ללמוד תיזמון נכון ומידה נכונה של תיקון ככה שברוב הזמן המסוק יטיס את עצמו ישר והתיקונים שלך צריכים להיות מעטים וקטנים ככל האפשר כדי לשמור את המסוק יציב; זו חוכמה קטנה שהמסוק עומד במקום ואתה כל הזמן רודף אחריו בתיקונים, זה לא הטסה של מסוק אלא מרדף אחרי המסוק; שים לב שברגע הניתוק מהקרקע המסוק נוטה למשוך טיפה שמאלה בציר הגלגול ולכן צריך לתת תיקון קטנטן ימינה בסטיק ימין כדי שיתרומם ישר- תרגל שוב ושוב את רגע הניתוק הזה כדי להגיע לתזמון ולמידה מינימליים של תיקון, ככה שיספיק לך תיקון אחד קטן ומדוייק כדי שהמסוק ימריא ישר כלפי מעלה. זה ייראה לך שולי בהתחלה ופחות מלהיב מלרוץ לקרוע את השמיים אבל למידת הטיימינג הנכון לתיקונים והעוצמה המינימלית הנדרשת לתיקונים חשובה לאין ערוך בהמשך, בעוד שריצה מהירה קדימה לתרגילים מתקדמים כשלא שולטים מספיק בתנועות מדוייקות קטנות ובטיימינג הנכון, יוצר הרגלי הטסה שגויים שקשה להיפטר מהם אחר כך וקשה להתקדם איתם הלאה. כשתשלוט בזה, לפני שתרוץ להקפות תחזור לרחף אבל הפעם בגובה של 10-20 ס״מ מהרצפה, תגלה שזה הרבה יותר קשה מלרחף בגובה עיניים ודורש יותר דיוק ומהירות תגובה גבוהה יותר. לאחר מכן תתחיל לתרגל טיסה בזיגזג של אלכסונים ומשם צא להקפות. יש כאלו שהמסלול הזה ייקח להם שבועיים ויש כאלו ששנתיים, שים לב לא ״לקפוץ מעל הפופיק״ מהר מדי, תן לכל שלב להיטמע וטפס למעלה בסולם הקושי רק כשאתה שולט ברמה שבה אתה כבר נמצא.
חובה להתייעץ במישהו מנוסה שיבדוק שהמסוק בנוי ומכוון נכון לפני טיסת הבכורה, כיוון מסוקים זו אומנות מורכבת ולנסיון יש פה הרבה משמעות. כמו כן אם אתה עדיין מתעקש שלא להשתמש בסימולטור- חובה להיעזר במדריך בהתחלה.
בהצלחה, ושוב - תן עוד צ׳אנס לסימולטור. אם הסימולטור מתסכל אותך ברמה שאתה לא מצליח להושיב את עצמך להתמודד איתו, אתה תאכל הרבה חצץ בהטסה בפועל ורוב הסיכויים שתישבר מהר. זה לא חלילה בזלזול ביכולותיך, זה מנסיון שלי ושל עוד כמה חברים שהתחלנו ביחד. יש בתחום הזה המון תסכול וצריך ללמוד להתמודד עם התסכול ולא לוותר בקלות. אם תצליח להביא את עצמך להתמודד עם הסימולטור אתה רק תרוויח.
וכיוון שרק עכשיו ראיתי את התוספת שלך שמשווה בין קשיי אורינטציה ל״עילג נכה טיפש״, אציין שקשיי אוריאנטציה בהטסת מסוקים זו התופעה הכי נפוצה שאני מכיר בדרך ללמידת הטסת מסוקים, והסיבה המרכזית לריסוקים בחודשים הראשונים וגם בהמשך. אני לא חושב שיש מישהו שלא חווה קשיים באוריאנטציה בכניסה לתחום. אם תיאות לשקול את האפשרות שמכאן מגיע הקושי שלך, תגלה שלמרות שזה מתסכל זה לחלוטין טבעי, ותרגול, כן כן- בסימולטור, מפחית את התופעה עם הזמן. וכאן אני מסיים את התייחסותי לנושא הסימולטור, אתה נשמע אדם בוגר שעומד מאחורי ההחלטות שלו, אנשים למדו להטיס הרבה לפני שהיו סימולטורים משמע זה אפשרי אבל דורש יותר זהירות ואחריות, כמו למשל להיעזר במדריך בהתחלה.

CookieDude
16-04-2013, 12:55:25
גיל, תודה על התגובה המושקעת :)
מארגן רשימת קניות לכלים לפי מה שהצעת
כבר יש מישהו שיעזור לי עם הכיוון ויבצע בדיקה של הבנייה ושל התפקוד בפועל לפני שאני בכלל אדליק אותו (אני משוגע, לא טיפש)
לגבי המטען, אני בטוח אלך על מטען טוב, הTurnigy A-6-10 מסוגל לטעון יותר מפק אחד של 6S ? או אפילו 3S ? (כמה במקביל) ?
בלי הסימולטור אני אצטרך הרבה סוללות או שלפחות ייטענו בו זמנית כמה ..

מה עדיף מבין האופציות שהוצעו למתחיל ?
FBL עם טארוט XYZ ?
או FB עם ספרטן ?

בהנחה שבכל מקרה בעוד חצי שנה, אשקיע את הכסף לקנות מסוק FBL חדש עם אלק' איכותית ?

ברור לגמרי שמה שאני לא משלם בסימולטור אני אשלם בכסף אמיתי ... או למדריך, או על חלקים... כנראה שלמדריך יהיה יותר יעיל :)

Friman
16-04-2013, 13:26:51
אם הכיוון שלך הוא בכל מקרה תוך חצי שנה לשדרג למסוק גדול ואיכותי יותר, לדעתי חבל על הכסף שלך בלקנות ספרטן חדש. ולפני שעודד יקפוץ עליי או מישהו אחר - אבהיר: הספרטן קווארק הוא הג׳יירו שומר זנב הטוב ביותר שיצא לי לראות ולהטיס. אבל, כיוון שבעולם המסוקים כמו שאמרנו לך העולם נוטה לעבור לפלייברלס, אפילו לספרטן כמעט ואין שוק למכירה ביד שנייה. אם ייצא לך להשיג ספרטן קווארק במחיר אטרקטיבי או ביד שנייה, שווה להשקיע בו, אבל חדש חבל לדעתי על הכסף כי לא תצליח למכור אותו בעוד חצי שנה במחיר סביר. אני במקומך הייתי מתחיל עם הג׳יירו הסיני הפשוט GA250 ב10$ שעושה עבודה סבירה מאד, ובהמשך קונה מ-א׳ ועד ת׳ מסוק גדול יותר ואיכותי יותר, את ה450 תמיד תוכל לשמור כ״מסוק אימונים״ גם להמשך. אופציה אחרת ונבונה יותר לטעמי היא להתחיל מראש עם מסוק איכותי יותר וגדול יותר, בגודל 500 לפחות ולטעמי האישי רצוי אפילו 550 או 600, פלייברלס- מסוקים גדולים קל יותר להטיס (כן כן, פרדוקס) למרות שמפחיד יותר בהתחלה וכמובן יקר יותר גם ברכישה הראשונית וגם בתחזוקה. ואם כבר אם וכאשר תקנה מסוק גדול ואיכותי יותר, תרצה כבר להשקיע במערכת פלייברלס אמינה ואיכותית. הzyx טובה למסוקי 450, אפילו על 500 הייתי שם אותה, אבל על מסוק 600 שעלותו לפחות 3000-3500₪, ופוטנציאל הנזק והסכנה שלו במקרה של תקלה הוא עצום, לא הייתי מתפשר על פחות מביסטיקס/אייקון/סקוקום.

wonderd
16-04-2013, 16:51:30
לא הבנתי משהו - אתה מטיס בתצורת תלת מימד? בשביל מה? זה בזבוז זמן! לא מדובר פה על משחק אלא על שימוש בסימולטור ללימוד תנועות המסוק והשליטה בו, לשם כך לא צריך תלת מימד!!

CookieDude
16-04-2013, 17:04:23
חבר'ה אולי בעתיד אני אנסה את הסימולטור שוב, אל תקחו את זה כלכך קשה
מדובר על בעיה שקיימת אצל חלק מבני האדם, כשרואים תמונה זזה כאילו שהגוף זז והמוח לא מקבל איתות מהגוף (בעיקר מאברוני שיווי המשקל באוזניים) שמאשר את זה שהגוף אכן זז
נוצרת סתירה, והדבר גורם למה שמוכר כ"מחלת ים" והתחושה היא לא נעימה וממשיכה למשך זמן רב גם אחרי הצפייה, אולי קרה לכם פעם ..

לצורך הדיון, אני לא מקבל מחלת ים משיט בסירות או מטיסה במטוסים וגם לא מנסיעה במכוניות או בג'יפים
רק כשאני צופה מקרוב (יחסית) במסכים שמקרינים תמונות נעות של תלת מימד זה קורה (אגב קולנוע זה אותו דבר), אני חובב משחקי מחשב באופן כללי פשוט לא מהסוג התלת מימדי
אני לא היחיד שזה קורה לו, תבררו בסביבה בטוח שאתם מכירים גם מישהו כזה, זו לא סיבה לאפלייה, גם למאותגרי התלת מימד הממוחשב יש זכות לשחק בצעצועים מעופפים :cool:

אגב השלט סימולטור שלי כלכך ישן שלא סביר שהוא יעבוד היום ... וגם הוא רק 4 ערוצים :) ...
אפשר לחבר שלט אמיתי למחשב גם לא ?

Friman
16-04-2013, 18:13:33
אם אתה משתמש בפניקס אתה יכול לדעתי לקבוע מצב ״מצלמה״ שבו ״המצלמה״ איננה זזה אלא קבועה במקום. ככה מה שינוע לך על המסך זה רק המסוק ולא התמונה של נקודת המבט כביכול שזזה, שמהבנתי את דבריך עם קצת רקע בנוירופסיכולוגיה אני מניח שזה בעיקר מה שמעורר אצלך תחושת בחילה.
זה יגביל אותך בשימוש בסימולטור ללמידה של כל דבר מתקדם יותר מעבר לריחופים כי ״המצלמה״ לא תעקוב אחרי המסוק שנע במרחב, ולכן לא תוכל לתרגל הטסה שמערבת תנועה במרחב מעבר לטווח הראייה של נקודת המבט הוירטואלית, אבל זה יאפשר לך להתאמן על ריחוף במגוון אוריאנטציות וזה כבר יתרון גדול לתרגל את השלב הזה בסימולטור ולא ישר ב״חי״ בשטח.
זה כמובן יגביל אותך בתרגול הטסת טיסנים בסימולטור מטבעם של טיסנים לנוע קדימה במרחב ללא יכולת ריחוף במקום כמו מסוקים. אבל כאמור לשלב תרגול הריחופים במסוק זה עשוי לתת לך פיתרון סביר.
שלט 4 ערוצים מספיק לתרגול הטסת מסוק בסימולטור. רצוי שיהיה מתג שניתן להגדיר לhold (כדי להיות מתורגל בהפעלת hold במצבים של ״רגע מריסוק״) אבל לבסיס של הריחוף זה מספיק.