צפייה בגרסה מלאה : דיון חצובה לאנטנת הוידאו על הגג של האוטו- טוב ליהודים (ולfpv)?
Friman
09-05-2013, 13:17:22
היי,
אני רוצה להגביה את אנטנת מקלט הוידאו שלי, שכרגע מחוברת ישירות למקלט בתחנת הקרקע. הייתה לי פעם חצובה של מצלמות שירשתי מאבא שלי אבל אני לא מצליח למצוא אותה, חשבתי כפיתרון זמני לבנות חצובה ממקל מטאטא ופלטת עץ שייתחברו עם מגנטים לגג של האוטו. הכוונה לחצובה בגובה של 60-70 ס״מ.
השאלה שלי אם מיקום החצובה על הגג של האוטו יוצר בעיות כלשהן, נניח מבחינת החזרים (אני חושש שגוף הרכב יהווה רפלקטור)? האנטנה שאני מתכנן להשתמש בה בשלב זה היא moxon (סוג של יאגי בגיין נמוך יותר), היא לא אמורה להיות כבדה ובשלב זה לא מתוכננת מערכת עקיבה, כך שסוגיית משקל אין כרגע.
sevet
09-05-2013, 13:34:24
על אנטנת patch כיוונית קראתי היכנשהו שקרבה לאדמה אפילו עוזרת לה מבחינת החזרים (שכנראה משפרים את הקליטה), לא יודע על יאגי - אני לא סגור על המידע הזה ולא היה לי כח לחקור אותו עכשיו, רק משהו שראיתי לא מזמן.....
Hagay
09-05-2013, 13:45:37
קרבה לקרקע בפאץ' זה טוב אבל יש לי נסיון רע מאוד עם כל קרבה לרכב למרות שמעל 2 מטר הגבהה כבר לא תהיה בעיה
Friman
09-05-2013, 13:46:27
כמובן שי, אבל זו לא הסוגייה שאני דואג לגביה.
אנטנת יאגי בנויה על אלמנט מרכזי, רפלקטור ודיירקטורים. הדיירקטורים והרפלקטור צריכים להיות במרחקים ובאורכים ספציפיים מאד כדי שהתדר יהדהד ביניהם ויגיע לאלמנט המרכזי בעוצמה המרבית. במוקסון יש רפלקטור אבל ללא דיירקטורים. בהיבט הזה אני שואל האם הרכב, כגוף מתכתי, לא עשוי להשפיע - בזה שהוא ישמש כסוג של רפלקטור שאיננו מכוונן בדיוק לתדר, ולכן עשוי לפגוע בהדהוד של הגל. יש מצב שאני לא מדייק במונחים, עברו הרבה שנים מאז שלמדתי את התחום, אבל אני מניח שזה מסביר את הסוגייה שאני דואג לגביה. לא מדובר בהחזרים מהקרקע, אלא בהחזרים שהם חלק ממבנה האנטנה.
sevet
09-05-2013, 13:58:36
טוב... יש לי הרבה עוד הרבה מה ללמוד :) , בעניינים כמו אנטנות אוטודידקציה טובה לא עוזרת חוץ מלשפוך הרבה כסף ולראות אילו קומבינציות עובדות הכי טוב....
יש איזה מדריך טוב לאנטנות בר קריאה? הסרטונים שמסתובבים כאן בפורום לא לגמרי מסבירים איך זה עובד, אלה מראים מה קורה (גם בהם נרדמתי באמצע.....)
Friman
09-05-2013, 14:36:26
טוב... יש לי הרבה עוד הרבה מה ללמוד :) , בעניינים כמו אנטנות אוטודידקציה טובה לא עוזרת חוץ מלשפוך הרבה כסף ולראות אילו קומבינציות עובדות הכי טוב....
יש איזה מדריך טוב לאנטנות בר קריאה? הסרטונים שמסתובבים כאן בפורום לא לגמרי מסבירים איך זה עובד, אלה מראים מה קורה (גם בהם נרדמתי באמצע.....)
אם אתה באמת רוצה ללמוד כדי להבין איך עובדות סוגי האנטנות השונות, ולא רק באופן כללי, אני ממליץ לך לחפש מידע באתרים של חובבי רדיו. רוב הבסיס שלי בתחום האנטנות בא מקורס חובבי רדיו שעשיתי מתישהו סביב כיתה ז׳...לא חשבתי שזה יהיה שימושי בחיים משעזבתי את התחום ;). אמנם קיימות היום אנטנות שאז לא הכרתי, אבל הבנת הבסיס לגבי אנטנות סטנדרטיות (מונופול, דיפול, שוט, יאגי) עוזרת להבין גם את עבודתן של אנטנות חדישות יותר ובתצורות שונות מהסטנדרט.
קח בחשבון שכדי להכין אנטנות טובות באמת שמתאימות בדיוק לצרכיך ולתדרים שלך, צריך קצת ציוד מעבדה... אבל גם לעבוד על קירובים באמצעים ביתיים פשוטים (לפי חישובים שתוכל למצוא בכל מיני אתרים) יכול לתת לך תוצאות טובות יותר מחלק מהאנטנות הקנויות. זה גם תחום עניין נחמד ללמידה, לדעתי...
עריכה: סייגתי קצת את הדברים שכתבתי... לעומת אנטנות קנויות שתלויות ביצרן, אנטנות תוצרת בית תלויות בידע, בדיוק ובביצוע של הבונה :).
Friman
10-05-2013, 00:40:40
טוב, החלטתי לנסות... בניתי חצובה עם מגנטים בתחתית, מגביהה את האנטנה בבערך 65 ס״מ מהרכב. ננסה מחר כשהחצובה על האוטו, לעומת כשהיא על הרצפה רחוק מהאוטו, לעומת האנטנה המקורית..
90147
והנה תמונת תקריב של הmoxon שהכנתי
90148
נראה מחר מה היא שווה :)
master_bebe
10-05-2013, 08:14:29
אנטנה קרובה לקרקע זה רע, רע מאוד, וזה לא משנה אם זה יאגי או פאטצ' או אומני.
Friman
10-05-2013, 12:06:53
המוקסון - הצלחה גדולה, כולל המיתקון על הגג של האוטו. אות וידאו נקי ורציף כמעט לחלוטין.
רשמים ופירוט לגבי הבנייה (הפשוטה למדי)- בקרוב.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.