PDA

צפייה בגרסה מלאה : אוף! הבירוקרטיה של משרד התקשורת

josh_1972
22-05-2013, 18:57:59
חברים,

לא שאלתם עצמכם מדוע כל אחד שמייבא שלט מסוג מסויים , צריך לעבור מסכת אשורים מחדש.
קרי באם , למשל, פלוני הזמין TURNIGY 9XR ומשרד התקשורת אישר אותו, מדוע אלמוני שגם ייבא במקרה את אותו השלט צריך שוב לעבור את אותה הבירוקרטיה שלוקחת במקרה הטוב כמה ימים.

מרגע שאושר פריט התקשורת, מה הטעם וההצדקה להשיג אישר כל פעם מחדש עבור אותו הציוד , פעם אחר פעם, עבור כל ייבוא אישי זה או אחר - לא חבל על הזמן שלנו ושל פקידי משרד התקשורת. האם מוגזם לבקש טיפה יעילות ?

מרגע שאושר פריט התקשורת הספציפי בפעם הראשונה עבור אזרח זה או אחר, האם לא פשוט יותר להציג האישור בדף האינטרנט של משרד התקשורת כדי שכל אחד יוכל לייבא את אותו פריט התקשורת וחסל הבלגאן של הבירוקרטיה וטירחה לאזרחים ובזבוז זמן משווע לפקידי משרד התקשורת

שלא ישתמע שאני משתלח חס ושלום בפקידי משרד התקשרות (בדגש על הימן), אבל מכיוון שהאישור הוא לסוג הציוד / פריט ולא לאדם מסויים - החלמאות פשוט זועקת .

האם לדעתכם זהו ISUUE ששווה להעביר למבקר המדינה ?

flatspin
22-05-2013, 19:42:33
על דון קישוט שמעת?
אתה לא יודע שהפקידות שולטת במדינה?
הרי רק אם ישימו רגל היכן שהם יכולים, רק אז תהיה משמעות לקיומם.
אתה צודק בכל מילה. אם זה יעזור, לאלוהים פתרונים.
בהצלחה

asanado
22-05-2013, 20:00:38
אולי כדאי להפנות את העניין ישירות לשר התקשורת החדש גלעד ארדן,
הוא צריך קצת חומר ורעיונות למהפכות ולרפורמות,
אחרת יהיה לו קשה להיכנס לנעליים של קודמו משה כחלון ולהתחרות במהפכה שהוא עשה בסלולר...

wind556
23-05-2013, 10:48:44
כשאתה יושב שקוע בביצה עד צואר, לא עושים גלים
מנסיוני הרב ביבוא אישי של משהו אחר לגמרי בעבר (אופנועים), עדיף למצוא את הדרכים העקלקלות ולא את הדרך ההגיונית. כי בשביל היגיון צריך שניים, שזה משרד התקשורת ואתה. במקרה הזה ההיגיון יכול להתקיים רק בצד אחד, נחש באיזה...

אננס
23-05-2013, 13:01:20
סליחה שאני מתפרץ לדיון... אבל שלט מזמינים אחת לכמה שנים...
ואם מדובר בשלט שכבר אושר ע"י משרד התקשורת אז יום יומיים ויש לך את האישור ביד, פקס אחד והוא בידי המכס לאשר את החבילה שלך..
כלומר פרוצדורה של אחת לשנה שנתיים.. לא נורא כל כך...

יש נושאים הרבה יותר בעייתים, לא? כמו העמלות המטורפות של EMS ...

josh_1972
24-05-2013, 12:30:35
סליחה שאני מתפרץ לדיון... אבל שלט מזמינים אחת לכמה שנים...
ואם מדובר בשלט שכבר אושר ע"י משרד התקשורת אז יום יומיים ויש לך את האישור ביד, פקס אחד והוא בידי המכס לאשר את החבילה שלך..
כלומר פרוצדורה של אחת לשנה שנתיים.. לא נורא כל כך...

יש נושאים הרבה יותר בעייתים, לא? כמו העמלות המטורפות של EMS ...

אז ככה:
1. אני ייבאתי בשנה וחצי האחרונות 5 שלטים (לטיסנים ומכוניות) וכל פעם "סרט" חדש...
2. במקרה הנוכחי - שלחתי טפסים ב 09 מאי והיום 15 ימים אחרי - אין עדין מענה ממשרד התקשורת - למרות ששווחנו עימם אני ורעיתי כמעט כל יום !
3. משהו פשוט לא עובד כמו שצריך ! אין יעילות ואין "שירותיות" במשרד התקשרות
4. ממליץ למי שמתעניין לבדוק בגוגל את החדשת האחרונות אודות משרד התקשרות בעיקר בתחום ה"ספקטרום" - שום דבר לא מפתיע....
5. קשה קשה...

assafwei
24-05-2013, 13:04:09
לצערנו הרב, ענייני הייבוא האישי, החבילות וכדומה, אינם "סקסיים" כמו הסלולר והטלויזיה, ולכן אין סיכוי ששר תקשורת כלשהו יעשה שם מהפכה, כי הוא פשוט לא יקבל על זה מספיק חשיפה.
מי שמשתמש בשירותי הדואר משתייך לרוב לאחת משתי אוכלוסיות: מעמד נמוך, או כל מיני אנשים שעושים בזה שימוש לתחביבים איזוטריים, אין פה מספיק מסה בשביל ששר תקשורת יכנס לעסק כמו שצריך.
אני לא רואה את סתיו שפיר לדוגמא מקימה על זה צעקה, פשוט כי זה לא יעזור לה להיכנס לכנסת הבאה...

josh_1972
24-05-2013, 13:09:35
פ***חח סתיו שפיר... מי זו ? הבחורה הגינגית? נראה לי שמעתי עליה. טוב נו נמשיך לסבול עם משרד התקשורת :-)

josh_1972
26-05-2013, 21:35:16
טוב אוטוטו נכנס ליום ה -18 שאני מחכה לאישור ממשרד התקשורת ל טורניגי 9XR .
שיחות, אימיילים, טלפונים, סמסים - בשלב זה לא עוזר כלום.
משהו רע, אבל רע מאוד עובר על משרד התקשורת.
שנהיה כולנו בריאים ושלא נזדקק לשרותים של משרדי הממשלה במדינת ישראל. כאב ראש. !
ממחר מתחיל לשלם דמי אחסנה למכס
תודה לכם משרד התקשורת - אחלה שירות .

אננס
26-05-2013, 22:50:06
אולי תנסה לקפוץ למכס ולהצהיר שהדבר הזה לא משדר ואין לו בכלל אנטנה.
הוא מיועד לחיבור למחשב לצורך סימולטור, או לחיבור לשלטים אחרים שיש לך כבר לצורכי אימון.

כנראה אתה הראשון שמבקש אישור ל 9XR ופה הבעיה...
האם היה לך מספר FCC לשלוח להם? האם רשמת שמדובר שהעתק של ה 9X רק אריזה שונה?

josh_1972
31-05-2013, 16:00:18
תודה לאל - האישור הגיע לפני היומיים. השלטים אצלי :-):cool:

אננס
31-05-2013, 18:37:34
תודה לאל - האישור הגיע לפני היומיים. השלטים אצלי :-):cool:

השלטים??? כמה הזמנת?

1. אני ייבאתי בשנה וחצי האחרונות 5 שלטים (לטיסנים ומכוניות) וכל פעם "סרט" חדש...

האם בכל ה-5 שהזמנת היה לך סרט כזה? אולי אתה עושה משהו לא בסדר?
אני הבנתי שרוב השלטים עוברים חלק במכס ורק בודדים נעצרים ומבקשים אישור.

איך יכול להיות שכולם נעצרו אצלך? אולי תספר לנו מה אתה עושה לא בסדר?

josh_1972
31-05-2013, 22:47:09
הזמנתי שני שלטי 9XR

מכיוון שהחבילה קצת גדולה, נכנסה כנראה בפוקוס של המכס .. זה הכל..

בכל מקרה - השלטים קיבלו מקום של כבוד בבית שלי :-)

flatspin
01-06-2013, 10:24:54
לדעתי עשית טעות.
אילו אני במקומך, הייתי מפצל את ההזמנה, אחת לכל שלט. גם אני הזמנתי בעבר מספר שלטים, 5 סה"כ, לי ולאחרים, כל אחד מהם בהזמנה נפרדת.
אף אחד מהם לא נעצר במכס לבדיקה.
בכלל, אני מעדיף תמיד לבצע הזמנות קטנות, כמובן במסגרת האפשרות, מאשר חבילות גדולות המושכות תשומת לב. הנסיון מוכיח שדרך זו עובדת היטב.

אננס
01-06-2013, 18:10:49
הזמנתי שני שלטי 9XR

מכיוון שהחבילה קצת גדולה, נכנסה כנראה בפוקוס של המכס .. זה הכל..

בכל מקרה - השלטים קיבלו מקום של כבוד בבית שלי :-)

העיקר שהכל נגמר בשלום, ולפחות כל מי שקורא את השירשור הזה למד ששלט הכי כדאי להזמין לבד בחבילה.
בלי שום דבר נוסף..
בשירשור ב rcgroups היו דיווחים שהרשויות בארה"ב החרימו 9XR ולא היה עם מי לדבר.