צפייה בגרסה מלאה : שאלה מצלמת מחזיק מפתחות
elicopter
29-05-2013, 10:07:04
שלום אני מעוניין להתקין מצלמת מחזיק מפתחות על מסוק , היכן מומלץ להתקין ואיך ? , אני משער שצריך משכך ויברציות כל שהוא, המצלמה הגיע ללא כרטיס זיכרון - איזה נפח כדאי לקנות בהנחה שאני רוצה לצלם 2-3 טיסות בלי שיהיה צורך לרוקן את הכרטיס , תודה מראש ויום טוב
Friman
29-05-2013, 11:56:36
כרטיס זיכרון - תלוי איזו מצלמה ובאיזה פורמט היא מקליטה. עם מצלמת מחזיק מפתחות פשוטה שלא מצלמת hd אתה יכול להקליד גם שעה על כרטיס של 2 ג׳יגה. למצלמת hd רצוי כרטיס גדול יותר, 16 ג׳יגה לדעתי זה מספיק וגם לא מאד יקר.
לגבי המיקום- הכי טוב זה כמה שיותר קרוב למרכז הכובד, שם יש הכי פחות רעידות- כלומר מתחת לציר הראשי. לגבי איך, זה באמת תלוי בך. לנוחות עדיף לבנות איזה גימבל קטן, סטנד, מדיקט תעופתי למשל או מכמה חתיכות קרבון. חשוב שהסטנד עצמו יהיה קשיח אבל שהחיבור שלו למסוק ולמצלמה יהיה עם חומר משכך רעידות, למשל דבק דו״צ סיליקוני שקוף של 3M (איתו אני משתמש בכל ההדבקות של רכיבים שדורשים שיכוך רעידות).
חשוב גם ה class של הכרטיס. זה המדד שקובע מה מהירות הקריאה כתיבה. נדמה לי ש 6 ומעלה יעשה את העבודה
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 4 Beta
Yoav Lahav
30-05-2013, 21:36:58
שלום אני מעוניין להתקין מצלמת מחזיק מפתחות על מסוק , היכן מומלץ להתקין ואיך ? , אני משער שצריך משכך ויברציות כל שהוא, המצלמה הגיע ללא כרטיס זיכרון - איזה נפח כדאי לקנות בהנחה שאני רוצה לצלם 2-3 טיסות בלי שיהיה צורך לרוקן את הכרטיס , תודה מראש ויום טוב
אני עשיתי את מה שאתה רוצה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41722-2-סרטונים-מהמסוק-במקום-ההטסה-הסודי-שלי
הסוד לתמונה ללא גלים הוא מסוק ללא רעידות בכלל ואני לא מכיר שום דרך אחרת לכך.
שום משכך לא יעזור לך. הדבקתי תמצלמה מתחת למסוק עם גליל קרבון קטן שחתכתי מבום קרבון של 450.
אתה צריך צירים של אליין בלבד ואיזון מושלם של כל החלקים המסתובבים ללא יוצא מהכלל.
תנסה לחפש פה יש תמונות של התקנת המצלמה שפרסמתי שאין לי מושג איפה הן.
Assaf110
03-06-2013, 04:18:37
חשוב גם ה class של הכרטיס. זה המדד שקובע מה מהירות הקריאה כתיבה. נדמה לי ש 6 ומעלה יעשה את העבודה
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 4 Beta
דווקא למצלמות ה 808 יש חוסר תאימות לא ברור עם כראיסים מ class גבוה בדגש על 10. class 4 מנסיון עושה את העבודה ולא עושה בעיות...
guy1a
04-06-2013, 10:09:10
מידע ותכנה
http://pages.videotron.com/therau20/nr16/download.html
elicopter
07-06-2013, 07:00:19
אתמול עשיתי ניסוי ראשון , המצלמה הותקנה על המייצב האופקי של המסוק עם 2 שכבות של חומר משכך רעידות , m3 וספוג אחר שמצאתי באחד מארגזי הציוד
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Jvv7nRhN7yU
ממה נוצרים הגלים בתמונה ? ויברציות? או אולי בגלל תנועת הלהבים ?
העלתי בפורום מסוקים חשמליים עוד טיסה מצולמת בסגנון soft 3d למעוניינים
Friman
07-06-2013, 13:20:10
סה״כ נחמד מאד. הויברציות כמעט וזניחות, לי על הרחפן יש הרבה יותר אפקט ג׳לי...:(
הגלים נוצרים בגלל הויברציות. תנסה לעשות כמו שמתקינים ג׳יירו במסוק - מדבקת דו״צ רך וספוגי למטה, עליה פחית מתכת בעובי 1.5-2 מ״מ (חשוב שיהיה לה קצת משקל) ועליה דו״צ דק וקשיח יחסית (M3 זה בסדר) ומעליו המצלמה.
הערה כללית לגבי טיסות צילום - כדי שהסרטון יהיה מהנה לצפייה שים לב לבצע היגויים ותמרונים לאט ובעדינות. תמרונים חדים מדי גורמים לסחרחורת בצפייה בסרטון. נסה להקפיד על טיסה חלקה ו״משעממת״, ככה הסרטונים יהיו הרבה יותר נעימים לצפייה.
elicopter
07-06-2013, 16:30:27
תודה גיל אני אנסה להוסיף פלטת מתכת ,נראה לי שבתור פלטפורמת צילום מסוק הוא לא הבחירה הכי טובה בטח לא בגבהים כאלה , הסיבובים החדים היו כדי להבחין באיזה כיוון המסוק כי כבר לא הצלחתי לראות אותו , אני אנסה בשבוע הבא לצלם עם טיסן ססנה 1.4 מטר נראה לי שהצילום יהיה הרבה יותר רגוע1
guy1a
07-06-2013, 16:52:05
אתמול עשיתי ניסוי ראשון , המצלמה הותקנה על המייצב האופקי של המסוק עם 2 שכבות של חומר משכך רעידות , m3 וספוג אחר שמצאתי באחד מארגזי הציוד
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Jvv7nRhN7yU
ממה נוצרים הגלים בתמונה ? ויברציות? או אולי בגלל תנועת הלהבים ?
העלתי בפורום מסוקים חשמליים עוד טיסה מצולמת בסגנון soft 3d למעוניינים
בן אדם !
זה אחד המסוקים חסרי הויברציות שראיתי אם לא 'ה' !
גם שמת את המצלמה רחוק ממרכז הבלאגן וגם אין ג'לי ..
כל הכבוד !
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
elicopter
07-06-2013, 17:09:26
כנראה שהחברה בgaui יודעים מה הם עושים
דרך אגב אני רוצה לנסות להתקין את המצלמה כלפי מטה על הגוף עצמו , הבעיה שאז היא יושבת ממש צמוד לביסטאיקס ,נראה למישהו שיש סיכוי הכי קלוש שהמצלמה עלולה להפריע לביסטאיקס ? ממש לא בא לי שהוא יפול מגובה כזה
Friman
07-06-2013, 18:25:10
אם אני לא טועה, אם זו ה808 18# או ה16#, ניתן מהתוכנה להגדיר היפוך מסך ב180 מעלות. אם אכן כך, הכי נוח יהיה למתקן הפוך לרצפת המסוק כמה שיותר קרוב למרכז הכובד (מתחת לציר הראשי). ואם אפשר למתקן הפוך זה גם יהיה לך הכי נוח לתפעול.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.