צפייה בגרסה מלאה : Simple mode לא כזה פשוט!
AvivT
12-06-2013, 10:02:17
חשבתי שיהיה נחמד לנסות את ה simple mode עם ה Crius.
זה באמת היה נחמד לשתי שניות בערך עד שכמעט איבדתי את הרחפן.
הבעיה (שלי) היא שמרוב שהתרגלתי להסתכל על הרחפן ולהבין מה האורינטציה שלו לפי צבע הרגליים, מיקום המצלמה וכו', אני פשוט לא מצליח להשתחרר מזה.
מה שקורה זה שבמצב simple, אני עדיין מנסה להטיס אותו כאילו הוא במצב רגיל, ואז זה מרגיש כאילו מישהו הפך לי את הסטיקים :eek:
אני יודע שאני צריך להסתכל על הרחפן כנקודה, אבל זה פשוט לא מצליח לי :)
תעשה את זה כשהרחפן רחוק ממך ואז תבין כמה זה טוב שלא צריך להבין מה האוריינטציה שלו.
igalr
12-06-2013, 12:33:57
פונקציה מיותרת אלה אם אתה מטיס את הקואד וצלם צריך לשלוט על כיוון המצלמה
הצלם שולט על PITCH המצלמה ועל צידוד הכלי כדי להגיע לזווית צילום רצויה ואילו המטיס יכול להטיס את הכלי לנקודה מסויימת.
sevet
12-06-2013, 14:52:32
השאלה הנשאלת היא מתי העברת? כי אצלי לא עבד כ"כ טוב, לא ב-Crius ולא ב-Arduflyer, המצפן לא היה בדיוק קדימה מהנק' שבה עשיתי ARM וגם שהתיישרתי לפיו הזוית זזה במהלך הטיסה וזה נראה לי בעיית הסטייה הרגילה של המצפן (אני הולך לחבר מצפן חיצוני ב-Arduflyer, לא יודע אם אפשר ב-Crius אבל יש לי אחד גם בשבילו)
תגרום לו לרחף על ידך ואז תעביר לבדוק איפה הקדימה שלו, היה לי מצב שהקדימה עם ה-simple היה הפוך, לפעמים משתגע לגמרי, תמיד צריך להיות מוכנים להחזיר למצב STAB רגיל.
נראה לי באמת מעולה להחזיר בחרום מרחוק בטווח ראייה, אבל באמת שקודם צריך לסמוך על הפונקציה, יש גם super simple שבו תמיד קדימה מתרחק מנק' הבית ואחורה חוזר, למעשה האחורה נהייה מעיין RTL, ולצדדים שומר על רדיוס מהבית.
AvivT
12-06-2013, 16:24:31
השאלה הנשאלת היא מתי העברת? כי אצלי לא עבד כ"כ טוב, לא ב-Crius ולא ב-Arduflyer, המצפן לא היה בדיוק קדימה מהנק' שבה עשיתי ARM וגם שהתיישרתי לפיו הזוית זזה במהלך הטיסה וזה נראה לי בעיית הסטייה הרגילה של המצפן (אני הולך לחבר מצפן חיצוני ב-Arduflyer, לא יודע אם אפשר ב-Crius אבל יש לי אחד גם בשבילו)
תגרום לו לרחף על ידך ואז תעביר לבדוק איפה הקדימה שלו, היה לי מצב שהקדימה עם ה-simple היה הפוך, לפעמים משתגע לגמרי, תמיד צריך להיות מוכנים להחזיר למצב STAB רגיל.
נראה לי באמת מעולה להחזיר בחרום מרחוק בטווח ראייה, אבל באמת שקודם צריך לסמוך על הפונקציה, יש גם super simple שבו תמיד קדימה מתרחק מנק' הבית ואחורה חוזר, למעשה האחורה נהייה מעיין RTL, ולצדדים שומר על רדיוס מהבית.
אתה צודק שי.
גם אצלי זה לא עובד תמיד, וכשזה מחליט להשתגע הקדימה נהיה אחורה והכל הפוך. אבל כשזה קורה גם לויטר ו RTH לא יעבדו. כנראה בעיית הסטייה של המצפן כמו שאמרת.
אבל גם כשזה עובד טוב זה מבלבל.
הלוואי והייתי יכול לסמוך על זה בחירום, אבל כמו שאמרת, לפעמים הכיוונים מתהפכים, ואם הייתי גם ככה במצב חירום, זה כנראה לא מה שיעזור לי...
לא יודע מה אתכם אבל אני הטסתי כמעט רק ב-simple mode וזה עובד לי נפלא.
ברור שהמצפן צריך לעבוד בשביל זה...
Friman
12-06-2013, 17:23:50
הsimple לא עובד נכון למיטב הבנתי כשהGPS לא פועל. הsimple מבוסס על המצפן, ובגרסאות 2.9 ומעלה המצפן מקבל תיקון כל הזמן מהgps.
לי כמעט בכל פעם שאני מחבר סוללה פעם ראשונה בתחילת יום הטסה, הgps לא מזוהה ע״י הלוח. מנתקים סוללה ומחברים שוב, והכל בסדר. הנחתי שזה קורה בגלל שבין ימי ההטסות מתרוקנת סוללת הגיבוי של הgps, בכל אופן זו תופעה נפוצה. ולעניינינו - שמתי לב שבפעמים שהsimple לא עבד לי, כשנחתתי גיליתי לרוב שהgps לא זוהה בתחילת הטיסה. במצב כזה כמובן לא יעבדו גם ה rtl, loiter.
דבר נחמד שאפשר לעשות עם simple זה לנוע בכיוון אחד בקו כמעט ישר, תוך כדי פירואט - זה דבר שבמצב ידני או סטבילייז די קשה לעשות עם רחפנים. זה נחמד לצלם ככה תוך כדי תנועה סיבובית איטית. בכל אופן זה אמנם ״בכאילו pirrouete travel״, אבל עדיין משעשע ונחמד
sevet
12-06-2013, 18:12:11
simple אמור לעבוד בלי GPS, ה-Super Simple חייב GPS, אולי בטעות הגדרת Super מתי שהו?
בכל מקרה אולי היום אני מוציא את המצפן החוצה ואני אדווח אם הסיפור נהייה אמין.
אם בעל שתי ידיים שמאליות כמוני מצליח בקלות לעשות פירואטים מהירים תוך כדי תנועה, כנראה שיש משהו טוב ב-simple mode
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.