PDA

צפייה בגרסה מלאה : איך משדרגים גרסה בארדו ל v3.0 rc5?

ofek-raan
15-06-2013, 11:41:20
אשמח אם משהו ישים קישור או הסברים איך משדרגים גרסה ל AMP
תודה רבה.

guy1a
15-06-2013, 11:49:26
אשמח אם משהו ישים קישור או הסברים איך משדרגים גרסה ל AMP
תודה רבה.

תסתכל בחתימה של sevet

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

sevet
15-06-2013, 14:50:09
דווקא באופן מפתיע לא נראה לי שרשום שם.....

אתה הולך למסך ה-Firmware ב-Mission Planner ולוחץ על הלינק Beta firmware ואז תראה שהגירסאות משתנות ל-3.0RC5, לוחץ על להתקין וזהו.

assafwei
15-06-2013, 19:39:28
אם לא אכפת לך שאני מנצל את השרשור.
מישהו ניסה את הגרסה האחרונה? אני כרגע בגרסא הרשמית האחרונה (לא זוכר איזו) האם שווה כבר לעדכן או שהביטא עדיין זקוקה לשיפורים ותיקוני באגים?

תודה.

sevet
15-06-2013, 20:13:47
הטסתי שבוע שעבר בלטרון תנאים זוועה וטס זוועה, גם הנזות התלוננו... הטסתי שלשום בלילה כמעט בלי רוח, טס מעולה כולל חזרה הביתה , טיסב במעגל... ניסיתי נחיתה אוטומטית, היהטוב עד הסוף, בקפיצה השניה עברתי לידני, אולי הייתי צריך לעשות level, בגדול, עדיין לא התרשמתי ממש מהגרסה הזו, יש לה גם הרגל לנסות לייצב חזק מדי, אם עפים לאיזה כיוון מהר ורק עוזבים סטיקים זה נותן ברקס לכיוון הנגדי בכדי לעצור, האינסטיקטים שלי חשבו בפעמים הראשונות שמדובר בנסיון בריחה וניסו לתקן בחזרה.... אחרי זה עשיתי כיול לעצמי להתרגל אבל זה עדיין מוזר, זה אולי טוב אבל לא החלטתי, זה כמעט עוצר במקום, נראה לי שהיו מזה ריסוקים לאנשים

למיטב ידיעתי rc5 כבר הרבה זמן יחסית בלי באגים קריטיים, נראה לי שאפשר לשדרג, הפיצ'ר הכי חזק הוא אולי ה compassmot לכיול ההפרעות למצפן , תהליך טיפה מסוכן אבל ייתכן כי משפר מאד לויטר וחזרה הביתה, אני אישית הולך להוציא את המצפן ולהרחיק אותו למעלה.

AvivT
15-06-2013, 20:41:29
בגדול, עדיין לא התרשמתי ממש מהגרסה הזו, יש לה גם הרגל לנסות לייצב חזק מדי, אם עפים לאיזה כיוון מהר ורק עוזבים סטיקים זה נותן ברקס לכיוון הנגדי בכדי לעצור, האינסטיקטים שלי חשבו בפעמים הראשונות שמדובר בנסיון בריחה וניסו לתקן בחזרה.... אחרי זה עשיתי כיול לעצמי להתרגל אבל זה עדיין מוזר, זה אולי טוב אבל לא החלטתי, זה כמעט עוצר במקום, נראה לי שהיו מזה ריסוקים לאנשים
לא מבין למה אתה חושב שהבעיה בגרסה? אולי היא פשוט מתנהגת שונה בשביל אותם ערכי PID שהיו לך בגרסה הקודמת ומצריכה התאמה של הערכים.
בכל מקרה בשביל למתן את התנהגות ה"ברקס" תוריד קצת את stab_p.

assafwei
15-06-2013, 21:32:10
הטסתי שבוע שעבר בלטרון תנאים זוועה וטס זוועה, גם הנזות התלוננו... הטסתי שלשום בלילה כמעט בלי רוח, טס מעולה כולל חזרה הביתה , טיסב במעגל... ניסיתי נחיתה אוטומטית, היהטוב עד הסוף, בקפיצה השניה עברתי לידני, אולי הייתי צריך לעשות level, בגדול, עדיין לא התרשמתי ממש מהגרסה הזו, יש לה גם הרגל לנסות לייצב חזק מדי, אם עפים לאיזה כיוון מהר ורק עוזבים סטיקים זה נותן ברקס לכיוון הנגדי בכדי לעצור, האינסטיקטים שלי חשבו בפעמים הראשונות שמדובר בנסיון בריחה וניסו לתקן בחזרה.... אחרי זה עשיתי כיול לעצמי להתרגל אבל זה עדיין מוזר, זה אולי טוב אבל לא החלטתי, זה כמעט עוצר במקום, נראה לי שהיו מזה ריסוקים לאנשים

למיטב ידיעתי rc5 כבר הרבה זמן יחסית בלי באגים קריטיים, נראה לי שאפשר לשדרג, הפיצ'ר הכי חזק הוא אולי ה compassmot לכיול ההפרעות למצפן , תהליך טיפה מסוכן אבל ייתכן כי משפר מאד לויטר וחזרה הביתה, אני אישית הולך להוציא את המצפן ולהרחיק אותו למעלה.

אמרת שה compassmot יתכן שמשפר, אבל אמרת גם שאתה מתכוון להוציא את המגנטומטר החוצה (אני עדיין לא הבנתי למה הם לא הוציאו אותו החוצה מלכתחילה, כמו שעשו עם ה GPS), אז אני מבין מדבריך שזה עדיין לא עובד מספיק טוב גם אחרי ה compassmot?

optiplex
16-06-2013, 05:24:47
אני מאוד אוהב את הגרסה הזו, מרגיש לי הכי יציב מכל ה-RC האחרונים
הלוייטר תענוג, לגבי הברקס וההתייצבות זה נראה דרך אגב ממש כמו בנאזה ובדקתי את זה בחי ליד נאזה
בקיצור לשאלת assafwei זה כדאי

sevet
16-06-2013, 09:31:42
לא מבין למה אתה חושב שהבעיה בגרסה? אולי היא פשוט מתנהגת שונה בשביל אותם ערכי PID שהיו לך בגרסה הקודמת ומצריכה התאמה של הערכים.
בכל מקרה בשביל למתן את התנהגות ה"ברקס" תוריד קצת את stab_p.

ביצעתי מחיקה של כל הערכים לגמרי לפני ואחרי השדרוג ל-3.0RC3, ואז כל הכיולים מחדש, לא ביצעתי את זה בשדרוג מ-RC3 ל-RC5.... אולי כשתצא הסופית אני אעשה מחדש.
לא אמרתי שהבעיה בגרסה, רק שלא הספקתי להתרשם עדיין, לגבי הברקס אמרתי שזה משהו שצריך להתרגל אליו ושיניתי לעצמי את ערכי ה-PID להוריד "רגל" מהגז לאט יותר :)

אמרת שה compassmot יתכן שמשפר, אבל אמרת גם שאתה מתכוון להוציא את המגנטומטר החוצה (אני עדיין לא הבנתי למה הם לא הוציאו אותו החוצה מלכתחילה, כמו שעשו עם ה GPS), אז אני מבין מדבריך שזה עדיין לא עובד מספיק טוב גם אחרי ה compassmot?

אמרתי דווקה שביום טיסה בלי רוח התנהג לי בלי דופי כלל, חזר הביתה בלי תופעת האסלה, וגם ביצע פירואטים בלויטר בלי לזוז, אני אוציא את המצפן כדי לעשות את זה עוד יותר מדוייק, וגם שם מקומו, רחוק מהפרעות, הבעיה היא שאני מטיס עם בטריות שונות, הבדלי המשקלים בינהן גדולים, מה שמצריך מאמץ שונה של המנועים למצבים שונים, אני לא יודע כמה טוב אפילו ה-compassmot יתמודד עם זה.

אני מאוד אוהב את הגרסה הזו, מרגיש לי הכי יציב מכל ה-RC האחרונים
הלוייטר תענוג, לגבי הברקס וההתייצבות זה נראה דרך אגב ממש כמו בנאזה ובדקתי את זה בחי ליד נאזה
בקיצור לשאלת assafwei זה כדאי

לא ידעתי שככה מתנהג בנזה, אז עכשיו אני חושב שאולי זה לא רע :) , רק צריך להיות מודעים לעניין.
אמנם לא התרשמתי (מספיק) אבל אני בטוח לא רואה סיבה למה לא לשדרג, גם ב-2.9.1b היו באגים שלפחות חלקם פתרו ב-3 כבר.

sevet
16-06-2013, 10:46:59
והופס, יצא RC6....

assafwei
16-06-2013, 14:31:59
אצלי בגלל בעית מקום הלוח יושב על ה pdb כך שההלחמות של הבקרים ליציאות המתח יושבות ממש על המארז פלסטיק של הלוח... ננסה באמת לארגן שם מחדש. אולי נקנה איזה הרחבה לשלדה וכך נפתור את הבעיה אחת ןלתמיד...

sevet
16-06-2013, 15:09:02
אצלי בגלל בעית מקום הלוח יושב על ה pdb כך שההלחמות של הבקרים ליציאות המתח יושבות ממש על המארז פלסטיק של הלוח... ננסה באמת לארגן שם מחדש. אולי נקנה איזה הרחבה לשלדה וכך נפתור את הבעיה אחת ןלתמיד...

תעלה את הלוח למעלה ותשים בטריה למטה....

assafwei
16-06-2013, 18:20:03
הבטריה לא נכנסת למטה. צםוף שם.

ofek-raan
16-06-2013, 19:17:02
תודה עזרתם לי מאוד.
מבין שהגרסה המומלצת כרגע rc5

sevet
16-06-2013, 19:24:28
תודה עזרתם לי מאוד.
מבין שהגרסה המומלצת כרגע rc5

rc6, אתה לא עוקב.... :) זה גם מה שה-mission planner יתקין לך בבטות

ofek-raan
17-06-2013, 15:52:35
השאלה אם rc6 מדובגת מספיק וצברה מספיק שעות טיסה בטוחה?

sevet
17-06-2013, 17:53:08
אין תלונות עליה בינתיים ופתרה באג חשוב כשעוברים למעגלים, אם אתה עובר למעגלים..... אני עברתי למעגלים ב rc5 מזל שלא קרה כלום

https://groups.google.com/forum/#!topic/drones-discuss/_avmR5_Nzqc

sevet
17-06-2013, 17:53:42
אין תלונות עליה בינתיים ופתרה באג חשוב כשעוברים למעגלים, אם אתה עובר למעגלים..... אני עברתי למעגלים ב rc5 מזל שלא קרה כלום

https://groups.google.com/forum/#!topic/drones-discuss/_avmR5_Nzqc

optiplex
18-06-2013, 06:17:00
עשיתי אתמול איזה 5 טיסות עם rc6 נראה יציב ביותר, מעבר מלוייטר לRTL חלק

guy1a
18-06-2013, 06:29:24
מה זה מעגלים ?
ולמה לא כתוב במדריך של שי איך סדר מנועים ?:-)
למה לא כתוב איך משנים גובה של נקודת עניין ?

שי .. מה יהיה עם המדריך ? ***

גם אצלי אר סי 6

optiplex
18-06-2013, 06:44:17
דרך אגב הגרסה מהיום כבר מופיעה כ v3.0.0 אין יותר release candidate

sevet
18-06-2013, 07:42:31
מה זה מעגלים ?
ולמה לא כתוב במדריך של שי איך סדר מנועים ?:-)
למה לא כתוב איך משנים גובה של נקודת עניין ?

שי .. מה יהיה עם המדריך ? ***

גם אצלי אר סי 6

נכון, חסר שם הרבה, אבל סידור מנועים רשום, כדרך אגב..... פעמיים, בבניית הפריים.

אתה עם RC6, ו-compassmot עשיתה?

מעגלים זה כשלא היה לי כח לעבור לאנגלית: circle mode, זה כשהרחפן מסתובב במעגלים סביב נק' הלויטר לבד כשהקדימה תמיד מופנה לעבר המרכז של המעגל.

נק' עניין אתה מתכוון waypoint? אפילו עוד לא יצא לי הטסה אוטומטית, גם בנחיתה עצמאית הרחפן של מתקשה.

ועוד לא לגמרי יצא v3 אבל הם רוצים שיותר "מתנדבים" ינסו את הגרסה לפני שהיא תהייה הרשמית, לא ראיתי שינויים מ-RC6 אבל הנה ההכרזה:
http://www.diydrones.com/forum/topics/arducopter-3-0-ready-for-wider-use

optiplex
18-06-2013, 08:06:06
נקודת עיניין זה ROI - Region of Interest זה בנקודות ציון ספציפיות אפשר להגיד לרחפן לרחף זמן מסוים כשהקדימה שלו פונה לכיוון מסוים על מנת לצלם

way point זה נקודות ציון, קואורדינטות אליהם יטוס הרחפן

שי תנסה את זה עובד יפה, כולל המראה טיסה אוטומטית נחיתה וכיבוי המנעוים בסוף

sevet
18-06-2013, 08:44:51
איך אתה גורם לנחיתה לעבוד? אתה עושה level (ע"י disarm ל-15 שניות) לפני ההתחלה? אצלי הברומטר מדוייק בשינויים אבל מראה לפעמים גובה שלילי וכד'.... בגלל זה נראה לי נכשל בנחיתה, או שיש לו פרמטר אחר לדעת שנחת?

guy1a
18-06-2013, 08:46:02
דרך אגב הגרסה מהיום כבר מופיעה כ v3.0.0 אין יותר release candidate

היום אני מפסיק עם ניחושים ואינטואיציות .. מתחיל לקרוא :-)

מבטיח !

** מוזר מאד ומפחיד ביותר, במעבר בין לוייטר ו RTH הוא מכבה מנועים לשניה שלמה .. אין מצב ככה לטוס .. נכון ?

optiplex
18-06-2013, 08:55:33
אני לא עושה כלום, הAPM נוחת לבד , אם בפרמטר RTL_ALT_FINAL תשים לו 0 הוא יודע שהוא צריך לנחות ומכבה את המנועים אחרי כמה שניות שהוא מזהה שהוא יציב ולא משנה גובה
אם יש רוח חזקה שגורמת לזוז על הרצפה בזמן הנחיתה הוא עלול להתהפך ואז בלאגן הוא מפעיל פול מנועים הפוך וחופר ארבעה חורים יפים באדמה עד שהוא נרגע, אז בזהירות עם זה

sevet
18-06-2013, 09:14:30
היום אני מפסיק עם ניחושים ואינטואיציות .. מתחיל לקרוא :-)

מבטיח !

בגלל התלונות שלך אני מסדר לך מה לקרוא..... :p

sevet
18-06-2013, 09:59:21
אני לא עושה כלום, הAPM נוחת לבד , אם בפרמטר RTL_ALT_FINAL תשים לו 0 הוא יודע שהוא צריך לנחות ומכבה את המנועים אחרי כמה שניות שהוא מזהה שהוא יציב ולא משנה גובה
אם יש רוח חזקה שגורמת לזוז על הרצפה בזמן הנחיתה הוא עלול להתהפך ואז בלאגן הוא מפעיל פול מנועים הפוך וחופר ארבעה חורים יפים באדמה עד שהוא נרגע, אז בזהירות עם זה

אני אנחית ב-Stablize לבד, תודה..... פחות מעניין אותי לראות איזה חכם הרחפן שלי לבד, אני בינתיים נהנה יותר להטיס אותו, בקושי יוצא לי אז אני לא "אבזבז" על זה בטריה, למרות שאני מודה שזה מגניב לאללה.

יכולת הנחיתה שלי ב-Stab השתפרה פלאים, עדיין לא ב-FPV (בלי ספוטר) אבל לא רע בכלל.

optiplex
18-06-2013, 10:31:55
אני טס ונוחת ב-FPV עם לוייטר, כי קצב שינוי הגובה הוא איטי ונותן יותר שליטה, עד שמתרגלים לנחיתה בFPV במצב STAB

guy1a
19-06-2013, 10:09:40
הצילו ? ...

מה .. מי .. ?...
( ללא התגרות עד כמה שאני מבין )

http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=92330&d=1371629331

sevet
19-06-2013, 13:12:08
בשביל להתחבר לטרמינל, תעשה disconnect, וכשאתה לא מחובר תלחץ על טרמינל, הוא יתחבר ויעבוד.

הלוח שולח מידע כל הזמן, כשמתחברים רגיל, ואז עוברים לטרמינל, המידע הזה לא קריא לעין האנושית (למוח...)

optiplex
19-06-2013, 16:32:07
גם אם אתה מחובר ונכנס לטרמינל הוא מתנתק

sevet
19-06-2013, 17:31:27
גם אם אתה מחובר ונכנס לטרמינל הוא מתנתק

לא תמיד, לפעמים מקבלים ג'בריש, יתתכן ויש איזה issue שצריך להיכנס לטרמינל מיידית איך שהלוח נדלק ואי אפשר אחרי זמן מה אבל אני לא בטוח בעניין הזה.

optiplex
20-06-2013, 07:13:54
נכון לפעמים הוא לא מצליח מנתקים ומחברים שוב ומנסים מיד והוא נכנס, אבל אף פעם לא ראיתי ג'יבריש
הפעם היחידה שיש ג'יבריש זה כשמנסים להכנס לCLI דרך הטלמטריה

Friman
20-06-2013, 22:30:34
איך אתה גורם לנחיתה לעבוד? אתה עושה level (ע"י disarm ל-15 שניות) לפני ההתחלה? אצלי הברומטר מדוייק בשינויים אבל מראה לפעמים גובה שלילי וכד'.... בגלל זה נראה לי נכשל בנחיתה, או שיש לו פרמטר אחר לדעת שנחת?

הוא לא נכשל בנחיתה וזה לא קשור באופן ישיר לברומטר. בעת מצ נחיתה אוטומטית הוא מזהה את הפגישה בקרקע ואת השינוי ביציבות כתוצאה מכך, ובהתאם מבצע ״קפיצה״. ככל שמשך היציבות על הקרקע ארוך יותר, הקפיצה קטנה יותר. ככה הוא ימשיך לקפץ קפיצות יותר ויותר קטנות עד שבסוף יפסיק לקפץ, ואחרי כמה שניות יכבה מנועים. יש פרמטר מסויים באדוונס שיכול להשפיע על מידת הרגישות הזו, אני לא זוכר את שמו, זה רשום בשרשור בrcgroups איפשהו. בכל מקרה המידע על אישור ביצוע הנחיתה לא מגיע להבנתי מהברומטר אלא מהאקסילומטרים שמזהים עמידה יציבה על הקרקע. לכן אגב רוחות יפריעו לנחיתה האוטומטית ועשויות לגרום להתהפכות לאחר המפגש עם הקרקע.

motti
25-06-2013, 19:52:56
יש בג ב-3.0 אנא קראו ופעלו בהתאם
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=25368486&postcount=6921

sevet
25-06-2013, 20:18:50

לא תיכננתי לשים גדר אף פעם.... באג עקיף לפחות ונראה לי גם נדיר, לאבד GPS כשיש גדר מוגדרת, לא זכור לי שאחרי פיקס איבדתי GPS. בעצם אולי פעם אחת.... טוב שאני לא טס עם גדר....

sevet
25-06-2013, 20:19:20

לא תיכננתי לשים גדר אף פעם.... באג עקיף לפחות ונראה לי גם נדיר, לאבד GPS כשיש גדר מוגדרת, לא זכור לי שאחרי פיקס איבדתי GPS. בעצם אולי פעם אחת.... טוב שאני לא טס עם גדר....

optiplex
27-06-2013, 09:46:02
יש כבר v3.0.1 rc1

עם תיקון של מבפר באגים
ויצאה גם גרסה חדשה ויפה של ה-mission planner

AvivT
27-06-2013, 11:09:11
יש כבר v3.0.1 rc1

עם תיקון של מבפר באגים
ויצאה גם גרסה חדשה ויפה של ה-mission planner

הגרסה החדשה של ה MP לא רק יפה, היא שונה מאוד. הם הזיזו שם כל מיני קינפוגים למקומות אחרים, ובנוסף הם הורידו את האופציה לקנפג כל מיני ערכי PID.
כנראה הם מעדיפים שאנשים יעבדו עם ערכי ברירת המחדל ולא יתחילו לשחק שם יותר מדי.

guy1a
27-06-2013, 11:13:30
ואני הייתי רוצה שירדו מהגאווה המגעיל הזה

dror
27-06-2013, 11:24:51
מה?

dror
27-06-2013, 11:26:24
אם התכוונת ל java אז mp כתוב ב c# דווקא

motti
27-06-2013, 11:28:32
:):):)

guy1a
27-06-2013, 11:32:03
אז משום מה הוא מתנהג מאד לא יפה על המחשב שלי ... ולמרות שמודה שלא טרחתי לבדוק במה זה כתוב ... זה נראה לי ( לפי הנזקים שהוא עושה למחשב ) כמו ג'אוה

איציק רונן
27-06-2013, 16:05:35
הרכבתי רחפן חדש ולא הצלחתי להיכנס למצב של LOITER סביר.
אחרי הרבה משחקים התקלקל לי ALT HOLD, וברומטר התחיל להראות שאני חיי במרכז כדור הארץ.
לאחר עיון בבאגים פתוחים ב 2.9.1, החלטתי לשדרג לורסיה 3. הבעיה הנ"ל באמת נעלמה וקריאת הגובה חזרה לתקינות.
שמירת גובה עובדת מצויין, LOITER & RTL לא עובדים.
למרות כל הניסיונות, ועברתי על כל פרמטר (אני די מיומן) כולל שינויים כלים/כבדים באוויר דרך פוטנציאומטר, לא עזר לי כלום, הגעתי לLOITER סביר (ברוח) אבל לא מושלם ו RTL לא עובד בכלל.
בייאושי כי רב, לקחתי פרמטרים מרחפן זהה, ואחרי דקה הכל עבד. זה היה ממש בסוף היום (דקה אחרונה).
למחרת בבוקר רצתי לשדה לבדוק את הפלא, הרחפן אפילו לא נדרך!
אחרי כמה משחקים הופיע הערה שנדרש לכייל מצפן. סובבתי את הרחפן לכל הכיוונים במשך דקה. אחרי זה הרחפן נדרך וחזר לטוס, אבל שוב, LOITER & RTL לא עובדים, הוא נכנס למצב התאבדותי.

סליחה על התיאור הארוך, אבל רציתי לתת את כל הסיפור - יש למישהו כיוון לבדיקה?
אפשר להעלות קובץ פרמטרים לוורסיה 3?

תודה
מיואשיציק

AvivT
27-06-2013, 16:17:40
הרכבתי רחפן חדש ולא הצלחתי להיכנס למצב של LOITER סביר.
אחרי הרבה משחקים התקלקל לי ALT HOLD, וברומטר התחיל להראות שאני חיי במרכז כדור הארץ.
לאחר עיון בבאגים פתוחים ב 2.9.1, החלטתי לשדרג לורסיה 3. הבעיה הנ"ל באמת נעלמה וקריאת הגובה חזרה לתקינות.
שמירת גובה עובדת מצויין, LOITER & RTL לא עובדים.
למרות כל הניסיונות, ועברתי על כל פרמטר (אני די מיומן) כולל שינויים כלים/כבדים באוויר דרך פוטנציאומטר, לא עזר לי כלום, הגעתי לLOITER סביר (ברוח) אבל לא מושלם ו RTL לא עובד בכלל.
בייאושי כי רב, לקחתי פרמטרים מרחפן זהה, ואחרי דקה הכל עבד. זה היה ממש בסוף היום (דקה אחרונה).
למחרת בבוקר רצתי לשדה לבדוק את הפלא, הרחפן אפילו לא נדרך!
אחרי כמה משחקים הופיע הערה שנדרש לכייל מצפן. סובבתי את הרחפן לכל הכיוונים במשך דקה. אחרי זה הרחפן נדרך וחזר לטוס, אבל שוב, LOITER & RTL לא עובדים, הוא נכנס למצב התאבדותי.

סליחה על התיאור הארוך, אבל רציתי לתת את כל הסיפור - יש למישהו כיוון לבדיקה?
אפשר להעלות קובץ פרמטרים לוורסיה 3?

תודה
מיואשיציק
אתה זוכר (או אולי שמרת במקרה) את ה offset של המצפן לאחר הכיול? לאחר שמבצעים כיול הוא זורק חלון קטן כזה באמצע המסך עם הפרמטרים האלה.
הם אמורים להיות בין 150 ל 150-. אם הם הרבה מחוץ לתחום, זה עלול להסביר בעיות במצפן ולכן בשמירת מיקום ו RTL.
אם אין לך אותם, אפשר גם לראות את הפרמטרים האלה ב MP בחלונית status (אם אני לא טועה). הם נקראים mag_offset_x, mag_offset_y, mag_offset_z (שוב, אם אני זוכר נכון).

איציק רונן
27-06-2013, 16:27:54
אתה זוכר (או אולי שמרת במקרה) את ה offset של המצפן לאחר הכיול? לאחר שמבצעים כיול הוא זורק חלון קטן כזה באמצע המסך עם הפרמטרים האלה.
הם אמורים להיות בין 150 ל 150-. אם הם הרבה מחוץ לתחום, זה עלול להסביר בעיות במצפן ולכן בשמירת מיקום ו RTL.
אם אין לך אותם, אפשר גם לראות את הפרמטרים האלה ב MP בחלונית status (אם אני לא טועה). הם נקראים mag_offset_x, mag_offset_y, mag_offset_z (שוב, אם אני זוכר נכון).

אני לא זוכר, אבל אין בעיה, אני יודע היכן הם מוצגים, אבדוק.

Friman
27-06-2013, 17:49:39
איציק, מלא מעט התעסקות עם הלויטר - קליברציה מדוייקת של המצפן היא קריטית לעניין. תכניס במסך הגדרות המצפן ערך declination ידני ולא אוטומטי, לפי מיקומך בארץ (יש בתוכנה הפניה לאתר שנותן את הערך המדוייק לכיול), ותעשה את ״ריקוד המצפן״ כמו שצריך- מחזיקים את הרחפן אופקית עם הפנים קדימה, לוחצים live caliberation ואז מסתובבים כל פעם רבע סיבוב ועוצרים לשנייה בכל רבע סיבוב. כשמשלימים מעגל מסובבים את הרחפן אנכית כך שיפנה למעלה, ושוב סיבוב סביב עצמך ברבעי סיבובים עם עצירה לשנייה כל רבע סיבוב. אז מסובבים את הרחפן בציר הyaw רבע סיבוב (כך שיפנה הצידה, בניצב לקרקע) ושוב 4 רבעי סיבובים סביב עצמך, וכך עוד 3 פעמים (להשלים 4 רבעי סיבובים כשהרחפן בניצב לקרקע ב4 אוריאנטציות- כלפי מעלה, ימינה,למטה, שמאלה). לא מספיק סתם לסובב אותו באוויר לכל הכיוונים, אני עשיתי ככה בעבר, וזה לא נותן תוצאות מספיק טובות. ״הריקוד״ כפי שתארתי אותו מוכח כיעיל, גם אם נראה מהצד קצת דבילי.
משם להגיע ללויטר יציב זה לא קשה... משחק עם loiter speed P ללא רוח עד שמגיעים לנעילת מיקום טובה, ואז אם צריך להוסיף מעט ובעדינות בloiter speed I כדי לקבל תוספת תיקון כנגד רוחות וסחיפה לא מכוונת של הכלי, על פי הצורך ובהתאם לרוחות באזור בו אתה מטיס.
לגבי זה שבאחד המקרים עלית להטיס לאחר שהכל עבד, ולפתע הן הלויטר והן הrth לא עבדו - האם אתה בטוח שהייתה נעילה של הgps? זה מתאים למצב שבו לא הייתה נעילת מיקום לפני דריכת הלוח, או שהgps איבד נעילה בזמן הטיסה. אני לא יודע באיזה לוח אתה משתמש, אבל בסריוס למשל זו בעיה נפוצה שפעם הgps עובד בחיבור סוללה, וםעם לא. צריך לוודא נעילת מיקום לפני כל טיסה וטיסה.

sevet
27-06-2013, 20:13:54
התשובה הקצרה: מצפן, המצפן אשם בכל, בכל נטייה התאבדותית ורצחנית (ספגתי את שניהם) אשם המצפן!
יש שלושה דברים לעשות (שלושתם מפורטים במדריך שלי בחתימה)

1. כיול מצפן, בשטח פתוח או לבדוק מראש שאין הפרעות - בתוך הבית, בדקתי עם מפות מה הצפון ועם המצפן (הלא משהו) של הטלפון מצאתי שרק במרפסת אין הפרעות ואני מקבל קריאה תקינה, רקדתי במרפסת בחושך שהשכנים לא ייראו...
2. בגרסה 3 שוב למצפן יש - Compassmot - בדיקה יותר בעייתית שבה מפעילים מנועים עם פרופים רגיל ואיבטוח למשטח או פרופים מהופכים וקצת איבטוח למשטח או שיש שיטה עם התנגדות של גומיות אבל אני לא מאמין בה, בבדיקה הזו הלוח בודק כמה הפרעה יוצרים המנועים ולעתי בעיקר החשמל שזורם (בעיקר ב-distribution board) על יד הלוח וגורם להפרעות, כך הוא יודע לתקן את הסטיה, צריך אפילו עם הבדיקה הזו לקבל פחות מ-30% סטייה, מעבר לזה לשפר מיקום הלוח או להוציא מצפן החוצה, אני קיבלתי 200%
3. הוצאת מצפן החוצה - קניית מצפן חיצוני, חיבורו ללוח, התקנתו רחוק ממנועים ושאר חשמלים, וניתוק המצפן הפנימי בהליך כירורגי קל והפיך (עם מלחם) ללוח. אחרי שעשיתי זאת קיבלתי 8% ב-compassmot

עם המצפן בחוץ לויטר עבד יופי גם בסביבה עויינת GPS שבפעם האחרונה שניסיתי בה הרחפן ניסה להתנקש בי.

איציק רונן
27-06-2013, 23:19:31
טוב, אני הולך לישון במצפן נקי! רקדתי בגשם, נראה מה זה יביא איתו.
כיילתי גם אקסלרומטרים משום שהכדור שוב יצא מכיוון (משהוא ממש נראה לי חולה כאן).

על הדרך השתדרגה תחנת הקרקע - הכל חדש, חלוקה אחרת של הנתונים, נראה נחמד, מקווה שהם עשו טוב.

מצפניציקר

optiplex
28-06-2013, 07:50:56
הגרסה החדשה של ה MP לא רק יפה, היא שונה מאוד. הם הזיזו שם כל מיני קינפוגים למקומות אחרים, ובנוסף הם הורידו את האופציה לקנפג כל מיני ערכי PID.
כנראה הם מעדיפים שאנשים יעבדו עם ערכי ברירת המחדל ולא יתחילו לשחק שם יותר מדי.

לא הורידו שום אופציה רק סידרו הכול יותר יפה
אפשר לקנפג אותם ערכים וPID כמו מיקודם

AvivT
28-06-2013, 07:58:30
לא הורידו שום אופציה רק סידרו הכול יותר יפה
אפשר לקנפג אותם ערכים וPID כמו מיקודם

נכון, אבל זה לא מופיע במסך הראשי של ה PIDs כמו מקודם. כנראה יש לזה סיבה

optiplex
28-06-2013, 08:00:36
נכון, אבל זה לא מופיע במסך הראשי של ה PIDs כמו מקודם. כנראה יש לזה סיבה

הסיבה היחידה זה לעשות סדר מבחינת מראה, וזה יצא להם יפה, תחבר את APM למחשב ותעבור בפנים בתוכנה אתה תראה הכול נמצא
כשהAPM לא מחובר לא רואים הרבה מהאופציות והתפריטים

assafwei
01-07-2013, 20:23:00
נו אז מה גזר הדין?
לשדרג לגרסא 3 או לא?

sevet
01-07-2013, 22:47:32
נו אז מה גזר הדין?
לשדרג לגרסא 3 או לא?

תשדרג, בטח, תדאג למצפן כמו שכבר דוסקס בפוסט על ה-compassmot ויש לך מתחרה רציני לנזה (אני מקווה)