התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מתקדמים ל FPV

LiorNT
16-06-2013, 07:25:26
אז אחרי שהרחפן באוויר הגיע הזמן להתקדם ל FPV,
מצלמת הטסה SC2000 , מצלמת הקלטה מחזיק מפתחות #16 עם עדשה רחבה (אלא אם יש המלצות אחרות).
למיטב הבנתי תדר 1.3GHZ הוא הכי טוב שיש עד כה ? (תקנו אותי אם אני טועה).

יש למישהו בבקשה המלצה \ לינקים למשדר, מקלט ואנטנות טובות בתדר הנ"ל.

בינתיים אני אתחיל עם מסך (אני מחכה לכריש שיוציא כבר את ה 1.3)

תודה עבור העזרה

s.mario
16-06-2013, 07:32:58
הסיני התחיל למכור ציוד של LOWMATE
ציוד מצויין.
לגבי אנטנות ממליץ לך על פאטש לקרקע, ו"וי" על הטיסן.

איתי.

LiorNT
16-06-2013, 07:45:08
אפשר לינקים בבקשה ?

s.mario
16-06-2013, 07:56:12
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__755__540__FPV_Telemetry-1_2GHz.html

AvivT
16-06-2013, 08:20:50
עם איזה תדר בשלט אתה מטיס?
אתה מודע להפרעות בין תדר 1.2G ל 2.4G?

LiorNT
16-06-2013, 08:37:02
עם איזה תדר בשלט אתה מטיס?
אתה מודע להפרעות בין תדר 1.2G ל 2.4G?

האמת היא שלא ???
הערת את עיניי עכשיו !!!
אני משתמש ב 2.4G (ספקטרום Dx7s)
מה התובנות ???

guy1a
16-06-2013, 09:03:06
האמת היא שלא ???
הערת את עיניי עכשיו !!!
אני משתמש ב 2.4G (ספקטרום Dx7s)
מה התובנות ???

סליחה שאני כותב את זה .. אבל אתה לא חדש באתר ... בכלל לא אפילו.
אבל אפילו אתה יכול לקרוא את ה 8765876 שרשורים שיש על הנושא המדוייק הזה...

AvivT
16-06-2013, 09:12:43
בתמציתיות ובפשטות - תדרי רדיו מסודרים בכפולות של עצמם (הרמוניות). כלומר 2.4G הוא כפולה של 1.2G. מסיבה זו 1.2G ו 2.4G עלולים להפריע זה לזה, כמו גם 1.2G ו 433MHZ.
לשם כך משתמשים בפילטרים יעודיים, או בתדרים שאין להם הרמוניות משותפות (או שהן מספיק רחוקים זה מזה). לדוגמא וידאו 5.8G ושלט בתדר 2.4G.

יש לך הרבה קריאה לעשות. כל השאלות שיש לך ושיהיו לך כבר נענו. אני מ-א-ו-ד ממליץ להתחיל בשרשור של IBCrazy:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1355327

כמובן שאין צורך לקרוא את כל 632 הדפים. רק העמוד הראשון יפציץ אותך במידע. תראה את כל הסרטונים שם ואז תראה אותם שוב.
תוריד את ה PDF בסוף ההודעה הראשונה. תקרא ותפנים. יש שם תשובות לכל השאלות הבסיסיות, בתוספת הסברים מאוד מפורטים.
בהצלחה!

LiorNT
16-06-2013, 09:17:23
הבנתי,
אז אני אעשה שיעורי בית לפני הכל.
תודה לכולכם על העזרה והמידע

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

sevet
16-06-2013, 09:46:47
מצלמה כמו של SC2000 בפחות:
http://www.surveilzone.com/sony-super-had-ccd-600tvl-board-camera-2.8mm-lens-fpv-cc1333

משדר זול 1.2 שעובד לי יופי:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=261162428025&ssPageName=ADME:L:OU:US:3160#ht_1949wt_1163

HeatSink שמתאים יופי למשדר כשמוציאים אותו מהקופסה כולל דבק תרמי להולכת חום:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370780188701&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160#ht_2950wt_1163

אנטנות:
http://www.sierrarc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=65_81&products_id=302
יקר אבל מישהו (נראה לי גם שי) משתמש בדגם היותר ישן ואומר שיש לו וידאו נקי ל-3ק"מ איתן, הזמנתי לפני מספר ימים, לא בדקתי, אין אותן במלאי בשום מקום אחר.

פילטר SAW פנימי למקלט (תהליך מחורבן להחליף):
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_15&products_id=468

פילטר למשדר 1.2 נגד הפרעות ל2.4:
http://dx.com/p/12lpf-1-2ghz-wireless-transmitter-low-pass-filter-silver-red-golden-175506
אחד דומה מ-ReadyMadeRC עולה 27$.... לא בדקתי אף אחד מהם למרות שיש לי את זה מ-RMRC אם תרצה אמכור בעלות (אולי)

לא הייתי מוותר על מקליט DVR וספציפית הדגם הזה זו אחת הקניות הטובות שלי:
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_14&products_id=1204

לזה עדיין חסרות משקפיים.... אולי משדר 5.8 מחובר למקלט שיעביר למשקפיים....

במדריך שלי בחתימה על תחנת הקרקע יש הסברים על חיבורים של הרוב.

LiorNT
16-06-2013, 10:04:24
ואוו, שיחקת אותה..
אחלה של עגלת קניות :-) (מה שחסר לי זה שהאישה תראה והלך עליי)
אני אקרא את החומר הרלוונטי שהחבר'ה אמרו ואזמין את הציוד הנדרש לאט ובזהירות.
תודה

sevet
16-06-2013, 10:27:38
חוץ מהאנטנות וה-DVR לא תמצא משהו יותר זול..... ועם תלך על תדר אחר, בסוף תעבור ל-1.2..... (גם אני התחלתי עם 5.8)

בקיצור, לדעתי זו רשימת קניות אופטימאלית אחרי נסיונות וטעויות שלי שעלו הרבה יותר. אפשר לייקר עם משדר/מקלט Lawmat, או מקלט שכולל את ה-SAW מ-RMRC ובגלל זה עולה 40$ יותר (מזה ששם בלי ה-SAW ועולה כבר יותר)

אתה יכול להתחיל רק במשדר מקלט, לקנות מצלמה 808 שיש לה יציאת וידאו. הבעיה היא איך להתחבר למסך/משקפיים.... בסוף יש לי מסך 17" ב-300ש"ח משומש, אבל אז צריך מזוודה... ומתאם PC2VGA, ומתאם לחשמל... והעניינים מסתבכים.....

זול זה לא יהיה.

guy1a
16-06-2013, 10:39:06
לא דווקא :)

מסך קטן ב 20$ מ DX למטרת הטסה / לאורחים / למקרה חירום שמותקן על החצובה - תחנת קרקע ניידת קלה
מקליט של השועל או מהסיני ב60$ מכשיר מעולה מבחינת עלות תועלת ..
מקלט לואוומייט שחור לא מושפע ממשדרי 433 מה'צ ... 50-60$
משדר 1.2/500 של לואומייט למרות שעובד קצת חם - אחלה משדר ואני מכיר מקרוב, מאד אוהב אותם. טווח של 3 ק"מ נקי צלול עם האנטנה המקורית ופאטש על המקלט. וזה על פלקון צפוף מאד.
אנטנות מעגליות לא הכי חשובות לרחפן כי הוא ממילא לא מגיע לזויות קיצון. זה לא נותן כלום.

אבל באמת תקרא, אין תשובה סופית מוחלטת אחת.
יש כן מידי פעם מוצרים חדשים ומחירים חדשים
אבל העקרון לא מתשנה.

בשביל לעבוד עם 1.2 אתה תצטרך לעבור ל UHF, כל הפילטרים שבעולם לא יתנו לך את השקט הנפשי של UHF
או שתשאר ב 900 מגה לוידאו 2.4 לשלט זה יתן לך בשקט 1.5 ק"מ ממוצע ..

s.mario
16-06-2013, 10:57:49
לא דווקא :)

בשביל לעבוד עם 1.2 אתה תצטרך לעבור ל UHF, כל הפילטרים שבעולם לא יתנו לך את השקט הנפשי של UHF
או שתשאר ב 900 מגה לוידאו 2.4 לשלט זה יתן לך בשקט 1.5 ק"מ ממוצע ..

גיא,
אני מדבר מנסיון של כמה כמה חברים בשטח ההטסה, כולל שלי.
מטיסים עם מערכות 2.4 FRSKY FUTABA וכד'
בתדר 1.2 הגענו ל10 ק"מ וידאו ויותר!

נראה לי שזה מספיק שקט נפשי, לא?
כן, הרדיו מוגבר ל1W , והוידאו עם פילטר מRMRC, אבל מעולם(!) לא היו לי הפרעות.
אישית אני עובד ב1280 וקיבלתי את הטווח המקסימלי.

LiorNT
16-06-2013, 11:17:24
טוב עכשיו אני באמת מבין למה אמרתם לי לקרוא.
יש הרבה דברים שאמרתם והם סינית בשבילי.
אני אקרא את החומר, אעשה שיעורי בית ורשימת קניות ואז נדבר :)
אחלה אנשים שבעולם אתם

guy1a
16-06-2013, 11:18:37
זה יפה מאד
באמת.

הנסיון האישי שלי - עם פריסקיי +דייברסיטי על רחפן עמד על משהו כמו 70 מטר, על מקסי סויפט 1.5 ק"מ
בלי מגברים ...
עם המגבר לא כל כך הצלחתי .. אני לא יודע בדיוק למה.

אבל כן, 10 ק"מ זה בהחלט שקט נפשי :)

LiorNT
16-06-2013, 15:43:50
רק מתוך סקרנות...
אתם מדברים כאן על 3 קײמ, 10 קײמ והיד עוד נטוייה אבל השאלה היא אם זה בכלל רלוונטי לרחפן.
אחרי הכל הבנתי שהסוללה המומלצת ל F450 היא 3s 4000ma +- והוא מחזיק בערך 9 דקות באוויר ולא נראה לי שהרחפן יגמע את המרחק הזה ועוד יספיק לחזור בחיים.
עדיין הציוד שהוצע כאן אקטואלי?

guy1a
16-06-2013, 16:05:41
ברחפן גם יותר צפוף וגם יש מגבלת סוללה ...

המספרים המופרזים פה מדברים על טיסן.

יחד עם זאת, כבר ראיתי סרטוני רחפנים של 6 ק"מ ...
אז אני מאמין שהכל אפשרי :)

AvivT
16-06-2013, 16:32:18
עזוב אותך ממספרים, לקח לי חודש לעבור את מגבלת ה 100 מטר...
בוא תתחיל בקטן ואז נראה איך מתקדמים ל 10 ק"מ :)

guyst
16-06-2013, 16:42:35
אתה צודק, מרחקים ארוכים זה יותר רלוונטי לטיסנים בגלל הסיבות שציינת ואופי הטיסה של רחפן ששם אני מחפש צילום מזוויות שונות תוך כדי סיבסוב, או בגבהים שונים שעולים או יורדים ברדיוס קטן.
בנוסף, גם בטיסנים, אין ממש צורך לטווחים כאלו חוץ מלהתגאות אצל החברה ששלי יותר רחוק... :p , בדרך כלל אתה משקשק בטווחים הארוכים שלא יפול ולך תמצא 10 קמ ממך... מה גם שרחוק יותר לשטח לא מוכר מייצר סכנות מיותרות.

Sent from my GT-I9500 using Xparent BlueTapatalk 2

Friman
16-06-2013, 18:30:05
ליאור אני אחזור על העצה שנתתי לך בפרטי לגבי עניין הגימבל... תתחיל בקטן. לאט לאט. לוקח זמן להסתגל להטסה בfpv. קח בחשבון שלראות את השטח מלמעלה זו זווית ראייה שונה מאד ממה שאתה רגיל, וקל ללכת לאיבוד. אני מטיס באותו המנחת כבר שנתיים ועדיין בהטסות הראשונות בfpv הייתי זקוק לספוטר שיכוון אותי כי קל מאד לאבד אוריאנטציה וללכת לאיבוד בהתחלה. אז תיעזר בספוטר בהתחלה.
אמצעי צפייה - אני דווקא כן ממליץ להתחיל עם מסך פשוט למשל של dvd נייד או אפילו מסך מחשב עם איזיקאפ - זה מאד לא נוח בהמשך להיסחב עם מחשב לשטח, אבל להתחלה זה מספיק. מה גם שלהתחיל להטיס fpv עם מסך מאפשר לך מדי פעם להציץ למעלה ולראות את הכלי בעין, עד שתצבור היכרות עם השטח וגם קצת ביטחון. הרבה יותר נוח כשתופסים ביטחון להטיס עם משקפיים ללא הפרעות של השמש, אבל להתחלה צריך הרבה ביטחון עצמי להטיס רק עם המשקפיים.
מה שחובה זה מצלמה (sc2000 נהדרת), משדר וידאו, מקלט וידאו, מקליט DVR ורצוי מאד גם osd על הכלי שמשדר נתוני gps. זה חיוני ביותר, בצירוף ההקלטה זה האמצעי איתור הכי יעיל. הmini osd מהסיני עם צריבה לcl osd זה פתרון זול ומוצלח למדי. וגם באזר איתור- פריט קטן וזול שעוזר מאד באיתור הכלי: לי נתקע לפני חודש הרחפן בגובה 15 מטר על עץ, במרחק מאה מטר ממני- לא היה שום צורך בנתוני GPS אבל למצוא את העץ המדוייק בחיים לא הייתי מוצא בלי הבאזר. מפצל וידאו מוגבר זו גם השקעה כדאית. בקיצור, קודם כל תקבל את התחושה, ואז תראה מה חסר לך ומה אתה צריך להוסיף.
בתחום הfpv יש המון הוצאות. המון. יש אינסוף פיצ׳רים ושדרוגים ואנטנות ודיברסיטי ומשקפיים וגימבלים ובראשלס ואנטנה עוקבת וuhf ומה לא, להוציא עליהם כסף. לכן תתחיל בקטן עם מה שחובה, ועם הזמן תוסיף מה שתרצה.
לגבי תדרים - אני עם 900mhz, ושוקל אולי לעבור ל5.8ghz. הסיבה היא פרקטית- האנטנות של ה900 גדולות ומסורבלות- Cleverleaf ל900 זה משהו שקשה למתקן על רחפן (אני שוקל לנסות למתקן אנטנה כזו מתחת לכלי, עם רגליים מגביהות לרחפן) ואפילו לא על ביקסלר ממוצע, ואנטנת מקלט פאטץ׳ ל900 - זה חתיכת אנטנה... לעומת זאת ב5.8 הכל קומפקטי ונוח למיתקון. גם יש הרבה מקלטי דיברסיטי מובנים מראש ל5.8 בשוק אם תרצה לשים דיברסיטי בהמשך, כנ״ל גם לגבי אנטנות, יש מבחר גדול של אנטנות מוכנות ל5.8. תדר 1.2 אמנם יותר נפוץ מ900, אבל האנטנות שלו גם די גדולות ומסורבלות למיתקון. ברחפן כמו שאמרת לא טסים למרחקים של קילומטרים ולכן לדעתי 5.8 לרחפן אמור לתת טווח סביר בהחלט, והרבה יותר פרקטי למיתקון. לטיסנים שמיועדים לגמוע מרחקים זה כבר סיפור אחר, למרות שאני מכיר מישהו שעם סט משדר מקלט 5.8 200mw מהסיני עם האנטנות המעגליות מהסיני מגיע ל2-2.5 ק״מ, לדבריו בלי שום בעיות וידאו, וזה עוד לפני הוספת אנטנות כיווניות. לכן לטעמי האישי, אם היום הייתי צריך לקנות משדר - מקלט וידאו לרחפן fpv, אני חושב שהייתי הולך על 5.8ghz. מה 1.2 אני קצת חושש; אמנם הפילטרים בשלט ובמשדר וידאו מגינים על הכלי שלי מפני המשדר שלי, אבל מסביבי מטיסים אנשים אחרים עם 2.4- אני לא רוצה להסתכן בלהפריע לכלי של מישהו אחר, או שכלי של מישהו אחר יפריע לי. אם היה מדובר בטיסן אזי שיקולי הטווח היו מכריעים מבחינתי ל900mhz או ל1.2ghz. אבל לרחפן אני חושב ש5.8ghz יש עדיפות פרקטית משמעותית.

LiorNT
16-06-2013, 21:33:44
סבבה גיל, מסתבר שאני עדיין צריך עוד ידע בשביל לדעת מה אני אני צריך לקנות ולמה לצפות.
בינתיים אני עובר על החומר באתר :-)

igalr
16-06-2013, 22:46:35
רחפן ממוצע יכול לטוס כ 3-4 קילומטר על סוללה , כלומר יש לך בערך 1-1.5 קילומטר לכל כיוון וזה פחות או יותר הטווח הנדרש ממערכת הרדיו והשליטה , אפשר להשתולל עם מערכות לטווחים ארוכים אבל לדעתי זה ממש בעדיפות משנית , כיוון שרוב רובן של הטיסות ברחפן הן בטווחים של מאות מטרים בודדות.
מערכת של משדר/מקלט/מצלמה פשוטה והכי חשוב אמינה זה הדבר הראשון שאתה צריך לדאוג.

LiorNT
17-06-2013, 07:53:04
ראיתי בינתיים חלק מהסרטונים אתמול בערב,
קודם כל- תודה על הלינק לסרטונים, יש שם באמת המון מידע ורצוי לציין שמעניין מאוד, תודה.
לגבי התדרים, נכון ש 5.8 יותר פרקטי, נפוץ ומיניאטורי הבעייה שלי היא שהוא לא חודר מבנים ועצים.
אני גר בירושלים, וירושלים כידוע לא התברכה בשטחים כמו באיזור המרכז - כולה עשוייה מהרים וסלעים אז לעניות דעתי עד כה... 5.8 יהווה לי בעייה לא קטנה.
מה שמושך אותי לכיוון ה 1.2.
לגבי המרחק , אין לי כל רצון או כוונה (לפחות כרגע) לשבור שיאים ומרחקים, אני חושב ש 1 \ 1.5 קילומטרים יספיקו.
ומה לגבי הסוללה ?
מישהו יכול להעיד מה הסוללה המקסימלית שאפשר למתקן על F450 ? (ואם ישנה עדיפות לסוללה נוספת עבור מתח למצלמת SC2000 וללדים ?)

igalr
17-06-2013, 08:06:07
הבעיה היא לא שה 5.8 לא חודר מבנים ועצים אלה שה F450 לא חודר מבנים ועצים
הייתי ממליץ לך מאוד מאוד להתרחק ולא להטיס בסביבה בה יש מבנים ועצים הדורשים חדירה.

LiorNT
17-06-2013, 08:29:15
הייתי ממליץ לך מאוד מאוד להתרחק ולא להטיס בסביבה בה יש מבנים ועצים הדורשים חדירה.

לצערי לא הבנתי למה התכוונת, מה הכוונה ש F450 לא חודר עצים ומבנים ? (אחרים כן ?)
אולי לא הבנתי נכון או שלא הסברתי את עצמי בצורה ברורה אבל כשאני אומר "חודר" אני לא מתכוון להכנס בין עצים או לתוך בתים עם הרחפן, אני מתכוון שאם אני אעמוד בנקודה מסויימת והרחפן יהיה מאחורי עצים או בניין שאני לא אאבד שידור וקליטה - זו הכוונה שלי.

Friman
17-06-2013, 09:30:22
אני חושב שמה שיגאל ניסה לומר זה שפיתרון יותר חכם לסוגיית חדירות תדרי הוידאו, זה פשוט להטיס בשטח פתוח בו סוגיית החדירות תהיה פחות משמעותית. יש לציין שהגעתי עם אנטנת v של RAnge Video על המשדר ואנטנת מוקסון בבנייה עצמית על המקלט, לטווח של ק״מ כמעט עם וידאו נקי לגמרי בתדר 900mhz, בגובה 30-40 מטר מהקרקע; אני מציין זאת כיוון ששתי האנטנות הללו יחסית קומפקטיות; יחד עם זאת לאחרונה אני חווה קיצור טווח משמעותי הן בוידאו והן ברדיו, מסיבה שטרם הבנתי לחלוטין. משמע, בסביבה נטולת רעשים אפשר לקבל טווח טוב מאד גם בתדר 900mhz (ולפיכך גם ב1.2ghz) גם עם אנטנות קומפקטיות וזולות למדי לקנייה / הכנה עצמית.
יגאל לגבי תדר הרדיו אני לא לחלוטין מסכים איתך... אני מטיס את הרחפן שלי עם 2.4 (אורורה 9) וכבר הגעתי לטווחים של קרוב לקילומטר בלי שום בעיות רדיו, אבל בשבועיים האחרונים פתאום אני חווה ירידת טווח דרסטית באותו שטח ההטסה - פיילסייפים במרחק של 300-400 מטר, וגם ירידה באיכות הוידאו. אפשרות אחת היא שיש לי בעיה בחיבורים של אנטנת הוידאו שאולי משהו רופף שם בעקבות אחד הריסוקים (ואולי כתוצאה מכך נוצרים רעשים שפוגעים גם בטווח הרדיו), אני צריך לבדוק את זה, אפשרות שנייה היא שהקימו איפהשהו באיזור אנטנה חדשה שפוגעת לי בטווח. ככה או ככה, תדר 433Ghz יהיה פחות פגיע לשתי הסוגיות הללו; התכוונתי השבוע לבדוק טווח עם הuhf אבל נתקלתי בבעיה שעדיין לא נמצא לה פתרון במודול הuhf.
לגבי סוללה ליאור - הסוללה הגדולה ביותר שאני מטיס איתה את הרחפן הזה זו סוללת 5 אמפר, 40c. מקבל איתה סביב 10 דקות בטיסת fpv והתאים יורדים על סביב 3.8v לתא. אגב גם עם שרשור של 2 סוללות 2200 של 3 תאים 20c במקביל אני מקבל בדיוק אותו זמן טיסה; ההסבר לדעתי הוא המשקל, סוללת ה5 אמפר 40c שוקלת יותר משתי סוללות 2200 20c- וזה הפרדוקס... ככל שאתה מגדיל בנפח הסוללה כך אתה מגדיל את המשקל, וכתוצאה מכך זמן הטיסה מתקצר וגם איכות הטיסה והתפקוד של הכלי נפגעים. אני חושב שסוללה של בין 4 ל5 אמפר זו הפשרה המיטבית בין נפח למשקל, מתחת לזה זמן הטיסה קצר מדי, מעל לזה הכלי נהיה כבד מדי וכמו שאמרתי גם זמן הטיסה כבר לא מתארך משמעותית בגלל תוספת המשקל.

LiorNT
17-06-2013, 09:45:51
ברור שעדיף להטיס בשטחים פתוחים, הנקודה היא שאני לא רוצה שתהיה לי המגבלה הזו- מעדיף להשאיר את האופציה להטיס גם בשטחים בנויים.
ממה שאני מבין ממך גיל, ותתקן אותי אם אני טועה זה שאני בעצם יכול להשתמש בתדר 1.2 עם אנטנות יחסית קומפקטיות (וטובות כמובן) ולקבל טווח של כקילומטר גם בשטח בנוי ?

guy1a
17-06-2013, 10:16:58
אני חושב שמה שיגאל ניסה לומר זה שפיתרון יותר חכם לסוגיית חדירות תדרי הוידאו, זה פשוט להטיס בשטח פתוח בו סוגיית החדירות תהיה פחות משמעותית. יש לציין שהגעתי עם אנטנת v של RAnge Video על המשדר ואנטנת מוקסון בבנייה עצמית על המקלט, לטווח של ק״מ כמעט עם וידאו נקי לגמרי בתדר 900mhz, בגובה 30-40 מטר מהקרקע; אני מציין זאת כיוון ששתי האנטנות הללו יחסית קומפקטיות; יחד עם זאת לאחרונה אני חווה קיצור טווח משמעותי הן בוידאו והן ברדיו, מסיבה שטרם הבנתי לחלוטין. משמע, בסביבה נטולת רעשים אפשר לקבל טווח טוב מאד גם בתדר 900mhz (ולפיכך גם ב1.2ghz) גם עם אנטנות קומפקטיות וזולות למדי לקנייה / הכנה עצמית.
יגאל לגבי תדר הרדיו אני לא לחלוטין מסכים איתך... אני מטיס את הרחפן שלי עם 2.4 (אורורה 9) וכבר הגעתי לטווחים של קרוב לקילומטר בלי שום בעיות רדיו, אבל בשבועיים האחרונים פתאום אני חווה ירידת טווח דרסטית באותו שטח ההטסה - פיילסייפים במרחק של 300-400 מטר, וגם ירידה באיכות הוידאו. אפשרות אחת היא שיש לי בעיה בחיבורים של אנטנת הוידאו שאולי משהו רופף שם בעקבות אחד הריסוקים (ואולי כתוצאה מכך נוצרים רעשים שפוגעים גם בטווח הרדיו), אני צריך לבדוק את זה, אפשרות שנייה היא שהקימו איפהשהו באיזור אנטנה חדשה שפוגעת לי בטווח. ככה או ככה, תדר 433Ghz יהיה פחות פגיע לשתי הסוגיות הללו; התכוונתי השבוע לבדוק טווח עם הuhf אבל נתקלתי בבעיה שעדיין לא נמצא לה פתרון במודול הuhf.
לגבי סוללה ליאור - הסוללה הגדולה ביותר שאני מטיס איתה את הרחפן הזה זו סוללת 5 אמפר, 40c. מקבל איתה סביב 10 דקות בטיסת fpv והתאים יורדים על סביב 3.8v לתא. אגב גם עם שרשור של 2 סוללות 2200 של 3 תאים 20c במקביל אני מקבל בדיוק אותו זמן טיסה; ההסבר לדעתי הוא המשקל, סוללת ה5 אמפר 40c שוקלת יותר משתי סוללות 2200 20c- וזה הפרדוקס... ככל שאתה מגדיל בנפח הסוללה כך אתה מגדיל את המשקל, וכתוצאה מכך זמן הטיסה מתקצר וגם איכות הטיסה והתפקוד של הכלי נפגעים. אני חושב שסוללה של בין 4 ל5 אמפר זו הפשרה המיטבית בין נפח למשקל, מתחת לזה זמן הטיסה קצר מדי, מעל לזה הכלי נהיה כבד מדי וכמו שאמרתי גם זמן הטיסה כבר לא מתארך משמעותית בגלל תוספת המשקל.

כן.
לא יחסית .. קטנות נקודה.

למה כל כך מעט זמן.עם סוללה מפלצתית ?

אני מטיס עם 3 תאים 2200 או 2600 ...
בסביבות 10 דקות. לפעמים 12 דקות ..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Friman
17-06-2013, 10:48:19
ברור שעדיף להטיס בשטחים פתוחים, הנקודה היא שאני לא רוצה שתהיה לי המגבלה הזו- מעדיף להשאיר את האופציה להטיס גם בשטחים בנויים.
ממה שאני מבין ממך גיל, ותתקן אותי אם אני טועה זה שאני בעצם יכול להשתמש בתדר 1.2 עם אנטנות יחסית קומפקטיות (וטובות כמובן) ולקבל טווח של כקילומטר גם בשטח בנוי ?
אני לא יודע לחזות מה עדיף לך. אני יודע שטווח ה900mhz הוא די רועש בגלל הסלולר, וטווח 1.2ghz עמוס בעיקר מרשתות צבאיות בארץ. אני לא יודע מה הסביבה שאתה מטיס בה ואיזה פעילות רדיו יש שם. אני מטיס בשולי באר שבע, באיזור שאין בו הרבה פעילות רדיו; יש אנטנה גדולה כבר שנים כ300 מטר מהמנחת אבל לא נראה שהיא מפריעה לוידאו אלא כשטסים ממש לידה; לעומת זאת לפני חודש הטסתי באיזור אחר שהייתה בו אנטנה אחרת ושם בוודאות האנטנה הפריעה לי לוידאו. לא יודע לומר לגבי הפגיעות של 1.2ghz להפרעות רדיו

אגב עוד משהו בעניין סוללות - מההתנסות שלי הרחפן טס סבבה עם סוללות של 20, 25c. לסוללות עם c גבוה לא מצאתי יתרון משמעותי - לא מדובר בכלי עם צריכת זרם גבוהה שצריך את הc הגבוה ל״ביצועים״, ומנגד, סוללות עם C גבוה שוקלות יותר... עם שתי סוללות 4 אמפר, אחת של 25c ואחת של 40c, הייתי מרוצה יותר עם זו של ה25c.. (של זיפי קומפקט)

Friman
17-06-2013, 10:50:35
כן.
לא יחסית .. קטנות נקודה.

למה כל כך מעט זמן.עם סוללה מפלצתית ?

אני מטיס עם 3 תאים 2200 או 2600 ...
בסביבות 10 דקות. לפעמים 12 דקות ..

אתה עם 330, אני עם 450... כבד יותר. נשמע לי הסבר הגיוני, לא?

LiorNT
17-06-2013, 11:02:29
אני לא יודע לחזות מה עדיף לך. אני יודע שטווח ה900mhz הוא די רועש בגלל הסלולר, וטווח 1.2ghz עמוס בעיקר מרשתות צבאיות בארץ. אני לא יודע מה הסביבה שאתה מטיס בה ואיזה פעילות רדיו יש שם. אני מטיס בשולי באר שבע, באיזור שאין בו הרבה פעילות רדיו; יש אנטנה גדולה כבר שנים כ300 מטר מהמנחת אבל לא נראה שהיא מפריעה לוידאו אלא כשטסים ממש לידה; לעומת זאת לפני חודש הטסתי באיזור אחר שהייתה בו אנטנה אחרת ושם בוודאות האנטנה הפריעה לי לוידאו. לא יודע לומר לגבי הפגיעות של 1.2ghz להפרעות רדיו

אגב עוד משהו בעניין סוללות - מההתנסות שלי הרחפן טס סבבה עם סוללות של 20, 25c. לסוללות עם c גבוה לא מצאתי יתרון משמעותי - לא מדובר בכלי עם צריכת זרם גבוהה שצריך את הc הגבוה ל״ביצועים״, ומנגד, סוללות עם C גבוה שוקלות יותר... עם שתי סוללות 4 אמפר, אחת של 25c ואחת של 40c, הייתי מרוצה יותר עם זו של ה25c.. (של זיפי קומפקט)

נראה לי שבכל מקרה אני אלך על ה 1.2 (פשוט נראה לי יותר בטוח) ואנסה למצוא אנטנות קטנות יותר (כמובן שאם יש המלצות הן יתקבלו בברכה).
לגבי הסוללות - אני מטיס את המסוק שלי ( Trex 450) עם 3s 2200ma, 35c אז נראה לי עדיף כבר להשתמש בהן ולחבר 2 במקביל כמו שאמרת

Assaf110
17-06-2013, 23:22:38

:D

sevet
17-06-2013, 23:44:16
לגבי תדר - עברתי מהר מאד מ5.8 ל-1.2 ולמרות שזה לא plug and play כמו 5.8 הייתי דיי מרוצה מהתוצאות בטיסה הראשונה עם הציוד המינימאלי - משדר מקלט 60$ עם האנטנות שמגיעות איתם, ב-5.8 זה לא בדיוק הסתרים שהורסים קליטה, אלה כל תזוזה שהאות צריך לעבור ממקום אחר, תהיה הפרעה, וכשיש הסתר טיפה גדול, נעלם האות בב אחת, ב-1.2 יש לך זמן (לא הרבה) לנסות להזיר א האות שנעלם במדורג.

לגבי בטריה אני מניח שהרחפן שלי שוקל איפשהו בין Friman ל-guy1a , אצלי המשקל ללא בטריה הוא כקילו, יום טוב אחד (עוד לא שיחזרתי את ההישג) עם בטריה 5 טס לי 12 דקות עם 5.8 16 דקות ועם 8 (שחשבתי לא לנסות) 22 דקות.
אני מניח שהמשקל דומה יותר ל-friman רק שיש לי מנועים 850 איכותיים (היום הייתי קונה אפילו פחות KV) ופרופלורים 11X4.7

הטסתי הרבה גם עם הסטאפ RCTimer של 10" פרופלורים ומנועים 1000, אם אתה לו מטיס אקרו אלה לאט ורגוע, אני יכול המליץ לך בחום על בטריה 5A 25C לא צריך יותר C, משהו כמו 40C יהיה סתם כבד יותר, ה-5A שאני משתמש בה שוקלת 377 גרם אני חושב (הכי קלה לאמפר בסיני). גם ה-5.8 מעולה משקל/אמפר ה-8A זו הרפתקה שרציתי לנסות.

LiorNT
18-06-2013, 07:58:29
סתם מתוך סקרנות,
כמה ערוצים נראה לכם צריך בשביל רחפן ?
יש לי 7 ערוצים ויש לי את האופציה לשדרג ל 8 ערוצים, השאלה אם זה הבדל משמעותי יחסית לשימושים.

guy1a
18-06-2013, 08:52:51
נורא תלוי מה אתה מתכנן ...
המינימום הוא 4 ערוצים.
חמישי ייתן לך מצבי טיסה ..
6 יתנו לך עוד מצבים או משחק בלדים או בגימבל או לשחרר פצצות .. 7 כבר צריך יותר דמיון ממה שיש לי עכשיו :-)

LiorNT
18-06-2013, 09:28:51
סבבה, אז לא צריך 8 :) , חסכתי

sevet
18-06-2013, 10:33:59
ב-Arducopter כל ה-8 יכולים להיות תפוסים: 1-4 הטסה, 5 מצבים, 6 כיווני PID, ושני האחרונים 7-8 לדברים מיוחדים כמו להפעיל Simple או RTH..... ואז עוד ערוץ להפעיל לדים ועוד ערוץ ל-Tilt למצלמה.... אולי ערוץ צפצפת איתוראן... אולי ערוץ החלפת מצלמות......

LiorNT
28-06-2013, 09:03:33
אז סוף סוף לאחר לבטים רבים, צירים וכאבי מחזור זו רשימת הקניות שהכנתי (לרחפן DJI F450)
רציתי את חוות דעתכם לפני שאני מבצע את ההזמנה...
תודה

משדר:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25323__LawMate_RX_1260_1_2GHz_8Ch_Wireless_A_V_R eceiver.html

מקלט: (אני מתלבט בין 500mw/6ch ל 1000mw/8ch)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25326__LawMate_TM120500_1_2GHz_500mW_6Ch_Wireles s_A_V_Transmitter_Module.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25327__LawMate_TM121800_1_2GHz_1000mW_8Ch_Wirele ss_A_V_Transmitter_Module.html

פילטר SAW פנימי למקלט:
http://www.readymaderc.com/store/ind...roducts_id=468

פילטר למשדר 1.2:
http://dx.com/p/12lpf-1-2ghz-wireles...-golden-175506

אנטנות:
כרגע אני אנסה לראות אם אלו שמגיעות בסטוק יענו לצרכים שלי, אם לא אקנה משהו משודרג

OSD:
רציתי את ה minimosd
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html

אבל הבנתי שיש איזו שהיא הפרעה בינו לבין 1.2.
אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות במחיר שפוי,
הייתי מעדיף שיספק את הנתונים הבאים:
-חץ לנקודת הבית
-מרחק מנקודת הבית
-קואורדינטות GPS
- גובה
- עוצמת קליטה ועוצמת סוללה
- "ציפור" \ מצב הרחפן ביחס לקרקע (בזווית \ ישר) או איך שקוראים לזה :rolleyes:

אם זה משנה משהו אז אני משתמש בנאזה V1 M

תודה לכולם

guyst
28-06-2013, 10:12:21
אין צורך לפתוח על שאלה שירשור נפרד, באותו נושא
תודה!

LiorNT
28-06-2013, 14:56:03
מה אנשים ?
עוד התייחסות קטנה ?

guy1a
28-06-2013, 15:34:00
הנה
התיחסות קטנה ..
:)

אני לא מבין מה אתה שואל...

AvivT
28-06-2013, 23:55:20
אז סוף סוף לאחר לבטים רבים, צירים וכאבי מחזור זו רשימת הקניות שהכנתי (לרחפן DJI F450)
רציתי את חוות דעתכם לפני שאני מבצע את ההזמנה...
תודה

משדר:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25323__LawMate_RX_1260_1_2GHz_8Ch_Wireless_A_V_R eceiver.html

מקלט: (אני מתלבט בין 500mw/6ch ל 1000mw/8ch)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25326__LawMate_TM120500_1_2GHz_500mW_6Ch_Wireles s_A_V_Transmitter_Module.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25327__LawMate_TM121800_1_2GHz_1000mW_8Ch_Wirele ss_A_V_Transmitter_Module.html

פילטר SAW פנימי למקלט:
http://www.readymaderc.com/store/ind...roducts_id=468

פילטר למשדר 1.2:
http://dx.com/p/12lpf-1-2ghz-wireles...-golden-175506

אנטנות:
כרגע אני אנסה לראות אם אלו שמגיעות בסטוק יענו לצרכים שלי, אם לא אקנה משהו משודרג

OSD:
רציתי את ה minimosd
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html

אבל הבנתי שיש איזו שהיא הפרעה בינו לבין 1.2.
אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות במחיר שפוי,
הייתי מעדיף שיספק את הנתונים הבאים:
-חץ לנקודת הבית
-מרחק מנקודת הבית
-קואורדינטות GPS
- גובה
- עוצמת קליטה ועוצמת סוללה
- "ציפור" \ מצב הרחפן ביחס לקרקע (בזווית \ ישר) או איך שקוראים לזה :rolleyes:

אם זה משנה משהו אז אני משתמש בנאזה V1 M

תודה לכולם

לא מכיר את הציוד של 1.2G אז אני לא יכול להגיב לגבי זה. אני מקווה שהבנת שטעית בין מה שקראת לו משדר לבין מה שקראת לו מקלט.
הבנתי שהחלפת ה SAW filter היא לא פשוטה. מה רמת ההלחמות שלך?
איפה שמעת שיש בעיה ל MinimOSD עם תדר 1.2? הוא קצת מרעיש בתדר 433MHz, אבל לא שמעתי שהוא עושה הפרעות ל 1.2G.
לא נראה לי שיש בעיה מיוחדת עם הרשימה שלך. תקנה ותהנה.

Friman
29-06-2013, 06:35:02
הosd שרשמת איננו miniMosd. אין שום בעיה עם הosd שרשמת למעט בעיה כללית שתדר 1.2 קצת מפריע לgpsים, צריך להקפיד למקם אותם רחוק מהמשדר. זה נכון לגבי כל gps שנמצא על הכלי, אם אתה בתדר 1.2; כולל הgps של הנאזה.
משדר וידאו - לך לדעתי על ה500mw. זה לא ש״כמה שיותר חזק יותר טוב״... משדר וידאו חזק מדי יהרוג לך את קליטת הרדיו. ואין צורך ביותר מ500mw. Ibcrazy מתאר בסרטון ה7 או ה8 בסדרה שלו שהגיע לטווח של 15 ק״מ עם משדר וידאו 200mw. בקיצור, 500 זה די והותר לצרכיך. אני משתמש במשדר 800mw בתדר 900 כברירת מחדל - כי לסיני היה רק או 200 או 800, וראיתי שהוא בפירוש מחסל את הקליטה של הרדיו, במיוחד בתדר uhf. אגב, בהמלצתו של ibcrazy - כדאי מאד (!) לקנות טבעת פריט קטנטנה וללפף את כבל הוידאו שנכנס למשדר 4-5 סיבובים סביבה, כמה שיותר קרוב למשדר. טבעת כזו עולה חצי שקל, וזה השיפור המשמעותי ביותר שהיה לי בנקיון תדר הוידאו והפחתת השפעת הוידאו על קליטת הרדיו - מ60% rssi בטווח של מטר עם הרחפן לפני טבעת הפריט, עליתי ל95% rssi אחרי 5 ליפופים סביב הטבעת. וגם הוידאו נקי יותר.
לגבי saw פילטר - להיכנס מראש להליכים כירורגיים קיצוניים נשמע לי מיותר. אני לא החלפתי, יכול להיות שיש יתרון בהחלפה הזו אבל זה לא צעד חובה בהתחלה. אתה חושב כל הזמן על המרחק המקסימלי וזו לא חשיבה נכונה! אתה תגלה מהר מאד כמה זה מלחיץ להיות במרחק 200 מטר ממך ולגלות לרגע שאתה לא יודע איפה אתה נמצא למרות שאתה בטוח שאתה מכיר את הסביבה היטב. לכן שוב - ספוטר בהתחלה!!! ולהתחיל במרחקים קצרים של לא יותר מ200-300 מטר. כשתצבור ביטחון ונסיון תתחיל לעלות במרחקים, וכשיופיעו לך בעיות קליטה, אז תתחיל לחשוב איך אתה מתמודד איתן. בטווח של 200-300 מטר לא יהיו לך שום בעיות קליטה, גם אם תשתמש במשדר 100mw.
לא ציינת אם אתה מתכוון להשתמש לוידאו בסוללה הראשית או בסוללה נפרדת; אם אתה מתכוון למשוך מהסוללה הראשית, כדאי לחבר LC filter (מייצב מתח) בכניסת המתח למשדר הוידאו. יש כזה אצל הסיני, יעיל מאד וזול מאד. כדאי.
דבר אחרון - גם כשאיתי דיברו על אנטנות בהתחלה חשבתי שזה זוטות. זה לא. שיפורי אנטנות זה השיפור הזול ביותר שתוכל להכניס בציוד שלך, שייתן את השיפור המשמעותי ביותר. שוב, זה לא עניין לשבור עליו את הראש כבר עכשיו אבל קח בחשבון שכשתתחיל להיתקל בבעיות וידאו - לפני שתחשוב על משדר חזק יותר, או על דיברסיטי, או על מעקב אנטנה או על כל פיתרון מתוחכם ויקר אחר, קודם כל תחשוב בנושא שיפורים של האנטנות. אבל זה לא למחר בבוקר; קודם כל תתחיל להטיס.

LiorNT
29-06-2013, 19:54:41
כן גיל, הבנתי שטעיתי עם הדכם של ה osd.
לגבי החלפת ה saw...
אני לא ממש פוחד להחליף מהסיבה הפשוטה והיא שבעבודה שלי יש מעבדת אלקטרוניקה שכל העבודה שלהם היא בניית המערכות והלחמות של הציוד.
וכן, בין היתר הם מבצעים הלחמות ישירות על לוחות ומעגלים, אז נראה לי שהם יבצעו את העבודה.
תודה רבה לכולם על העזרה