צפייה בגרסה מלאה : עזרה! להחזיר מסוק שמצאתי בבית לאוויר
היי, לפני 8 שנים (או 7, לא בטוח), קניתי בחנות פה בירושלים מסוק על שלט (my-hobby אם אני לא טועה). תמיד חשבתי שהמסוק הזה הלך אל הלא-נודע. אבל לפני כחודש במקרה הצצתי מעל אחד הארונות בבית וראיתי אותו, מעלה אבק ומתחנן שמישהו יטיס אותו.
המסוק עלה בזמנו לא מעט כסף, הוא נראה ברמה גבוהה.. אבל אני ממש לא מבין בזה. דבר אחד אני יודע זה שאני מאוד רוצה לחזור ולהטיס אותו.
היום גלשתי בפורום ובמקרה נזכרתי במסוק. החלטתי לנסות להפעיל אותו - למרבה ההפתעה היה בו עדיין סוללה (!) אבל הוא נראה באפיסת כוחות. בדקתי ואפילו הצלחתי לחבר אותו לשלט, ולפי מה שראיתי כל המגנונים עדיין פועלים! באמת יום המזל שלי!!
אני לא יודע מה המצב של הסוללות שבמסוק. מה שאני בטוח זה שלא החלפתי אותם מאז הקנייה. אבל גם לא הטסתי אותו הרבה (לא מאמין שהסוללות עברו 150 טעינות..). המסוק עצמו אמנם מעלה אבק, אבל מלבד כמה כנפיים שבורות ומשהו על הזנב שאינני יודע את שמו ששבור, הוא נראה כמעט טוב :cool:
יש לי כמה שאלות:
המערכת שלו עובדת על 72Mhz. היום רובם עובדים על 2.4Ghz אם אני לא טועה.. האם יהיה לי אפשרות לשדרג את השלט ואת המסוק כדי שיעמדו בתקן שקיים כיום או שזה יהיה מסובך מדי\בלתי אפשרי?
איפה אוכל למצוא כנפיים חלופיות ואת החתיכה שנשברה לי? רצוי להזמין מחו"ל.
האם הייתם ממליצים לנסות לשקם אותו או שהמצב נראה אבוד\ זה לא שווה את העלות?
אם אני לא טועה ב72Mhz יש קריסטלים כדי לבחור ערוצים, אמנם התקשור פעל אבל אני מפחד שמתוקף ההתיישנות עלי להחליף את הגביש. האם זו חשיבה נכונה? אם כן, איפה אפשר למצוא גבישים כאלה?
השלט פועל על סוללות AA רגילות.לפי מה שאני זוכר הסוללות נטחנות מהר וזה עולה הרבה כסף. ראיתי שהרבה החליפו את הסוללה של השלט לlipo. האם כדאי לי גם לעשות ככה?
תמונות:
922709227192272
המון תודה רבה!
נולד לטוס
18-06-2013, 15:01:06
למוזאון נקודה
למוזאון נקודה
מצטער לשמוע :( ומה בנוגע לשלט?
Friman
18-06-2013, 15:26:10
לא שווה להשקיע כסף בתיקון. גם אם תמצא להבים חלופיות (במסוק יש להבים, לא כנפיים), שאני מסופק בזה כי כנראה שמדובר בדגם ישן, העלות שלהם בארץ תעלה כמו לקנות מסוק מיקרו 4 ערוצים מחו״ל, שיטוס רוב הסיכויים הרבה יותר מוצלח.
את הליפו זרוק לפח. אל תתעסק עם ליפו שישבו על המדף 7-8 שנים.
השלט בסיסי, ובתדר מיושן. אם אתה יכול לפרק את המקלט מהמסוק אולי שווה לך לשמור אותו ולנסות להשתמש בו לאיזה טיסן פוליגל או קאפה, מעבר לכך למסוקים אין טעם לשמור אותו
wind556
18-06-2013, 15:47:35
זה הדגם הראשון של הלאמה
אחד המסוקים הגרועים שנוצרו אי פעם
כפי שכבר נאמר לך, המסוק, השלט, הסוללות, הכל לפח
bendisar
18-06-2013, 18:24:08
המסוק הזה הוא ה-HIROBO XRB, של חברת HIROBO
ניתן לזהות זאת ע"י הכיתוב על החופה, והעובדה שהמסוק מגיע עם שלט סאנווה VG400
זה באמת מסוק די עתיק, לא זבל כמו שאחרים כתבו אלא היה טס די טוב ביחס למסוקים קואקסיאליים (בעלי מבנה של שני רוטורים שמסתובבים בכיוונים הפוכים), לא ניתן להטסה בחוץ כי כל רוח קטנה תיקח אותו
החלק ששבור לך באחורה של המסוק הוא רוטור זנב למטרות קוסמטיות בלבד, אין לו שום השפעה על המסוק עצמו. אבל למצוא חלפים כגון סוללות ולהבים יהיה לך קשה ויקר.
המסוק הזה הוא גם ככה מסוק להטסה בבית/אולם. ובמחיר של התיקונים והשדרוגים אתה יכול לקנות מסוק קטן יותר שיותר מתאים להטסה בבית ובעיקרון טס אותו דבר
תודה רבה על התשובות לכולם. מבאס לשמוע שהמסוק לא משהו.
כנראה שאני שוב פעם איאלץ לדלג על טיסנים :( .. קיוויתי שאני אמצא לי פתרון בפחות מ300-400 שקל..
לא נורא. בפעם אחרת כבר נמצא פתרון
תודה
igalr
18-06-2013, 20:19:36
אין לך מה להתבאס
המסוק הזה הוא בסדר גמור אם אין תקלה באלקטרוניקה ההשקעה שלך היא בלהבים סוללות
תתחדש
wind556
18-06-2013, 20:50:22
ב300-400 ש"ח אתה יכול לקנות את זה:
http://www.myrcmart.com/wl-toys-v913-4ch-24ghz-rtf-helicopter-for-outdoor-flight-p-6091.html
חדש, מודרני, טס בחוץ, אלקטרוניקה מודרנית, יש חלקי חילוף, מגיע עם שלט. בקיצור , אתה תהנה
להשקיע במסוק שלך שקל תשעים זה הרבה מדי
tkolber
19-06-2013, 12:02:38
אני זוכר שזה אחד המסוקים החשמליים הראשונים של 4 ערוצים שיצא לי להטיס בתוך חנות בתל אביב והוא יחסית למתחילים מסוק מעולה יציב וסלחן.
אני מאוד התלהבתי ממנו בזמנו אבל הוא היה מאוד יקר, לדעתי אם מדובר רק בסוללה, זה שווה את הבדיקה ואת התרגול בבית.
אני מצתרף ל-TKOIDER
המסוק הוא XRB של הירובו היה לי אותו לפני שש שנים הוא עלה לי 1700 ש"ח בטיסני חולון.
המסוק עם להבים כפולות הכי נוח להטסה שיצא לי.
סוללה 800 מיליאמפר (כמדומני) עולה גרושים ושווה את ההשקעה.
יש מצב שיש עדיין להבים של המסוק בטיסני חולון.
אחלה מסוק למרחבים סגורים בלבד.
אגב מהתמונות המצורפות אני מתרשם שרק להב אחד שבור.
אפשר להדביק עם טיפה CA שלא תוקף מוקצפים (הלהבים הם סוג של דפרון) וזה יעבוד!
אם הרדיו 72 FM תקין אני לא רואה סיבה להחליף. הגביש לא מתיישן.
חיים.
dbrosh
19-06-2013, 18:42:35
למוזאון נקודה
לא נכון לגמרי ולא מבין למה אתה פוסק בכזאת החלטיות בלי לדעת במה מדובר. אתה סתם מטעה בנאדם וחבל. זה מסוק הירובו קואקסיאלי, יש לי כזה, היה הראשון שלי לפני יותר משבע שנים, ועד היום כשמתחשק לי אני מעלה אותו בסלון. ובהתחשב במכות שהוא חטף, זה מסוק עמיד בצורה מרשימה. אפשר עדיין לקנות לו להבים חלופיים, מה שבדרך כלל הולך בריסוקים, וסוללה חדשה הוא בטח יכול להשיג ב-ebay. וכל מי שפוסק פה בהחלטיות לזרוק לפח, תפסיקו להיות חכמים גדולים בלילה ולעשות דאווין על הבנאדם רק בגלל שהוא לא אומר ישר שהוא רוצה לקנות שמירקס שמאווי ו-TDR. בואו קודם נראה אתכם מחזיקים את ההירובו הזבלוני הזה ב-nose in ועושים איתו הקפות לאחור. איתי, אל תשים לב. סוללות חדשות ולאוויר. וכשתרצה גדול יותר, לפחות למדת איך לקחת בערבון מוגבל את ההצעות שנותנים לך כאן.
Friman
19-06-2013, 20:55:39
לאור הדברים שנאמרים פה על ידי מי שמכיר את המסוק, לוקח את דבריי בחזרה.. מודה, לא מכיר. אם מי שמכיר אומר ששווה להחליף להבים ולנסות להטיס, ושאפשרי להשיג למסוק הזה להבים, לך על זה, למה לא. מהסוללה בכל מקרה תיפטר, ליפו ששכבה על המדף 7 שנים היא בוודאות גמורה.
wind556
20-06-2013, 07:52:19
לאור הדברים שנאמרים פה על ידי מי שמכיר את המסוק, לוקח את דבריי בחזרה.. מודה, לא מכיר. אם מי שמכיר אומר ששווה להחליף להבים ולנסות להטיס, ושאפשרי להשיג למסוק הזה להבים, לך על זה, למה לא. מהסוללה בכל מקרה תיפטר, ליפו ששכבה על המדף 7 שנים היא בוודאות גמורה.
מסכים עם זה
טעיתי בזיהוי המסוק, גם לי זכור ההירובו לטובה בעוד שהלאמה של E SKY (שנראית בדיוק כמוהו) ואליו התייחסו דברי
tkolber
20-06-2013, 07:59:17
לא נכון לגמרי ולא מבין למה אתה פוסק בכזאת החלטיות בלי לדעת במה מדובר. אתה סתם מטעה בנאדם וחבל. זה מסוק הירובו קואקסיאלי, יש לי כזה, היה הראשון שלי לפני יותר משבע שנים, ועד היום כשמתחשק לי אני מעלה אותו בסלון. ובהתחשב במכות שהוא חטף, זה מסוק עמיד בצורה מרשימה. אפשר עדיין לקנות לו להבים חלופיים, מה שבדרך כלל הולך בריסוקים, וסוללה חדשה הוא בטח יכול להשיג ב-ebay. וכל מי שפוסק פה בהחלטיות לזרוק לפח, תפסיקו להיות חכמים גדולים בלילה ולעשות דאווין על הבנאדם רק בגלל שהוא לא אומר ישר שהוא רוצה לקנות שמירקס שמאווי ו-TDR. בואו קודם נראה אתכם מחזיקים את ההירובו הזבלוני הזה ב-nose in ועושים איתו הקפות לאחור. איתי, אל תשים לב. סוללות חדשות ולאוויר. וכשתרצה גדול יותר, לפחות למדת איך לקחת בערבון מוגבל את ההצעות שנותנים לך כאן.
אין על שמירקס :D
זה ללא ספק שינוי משמח מה שקראתי כאן! ראיתי את זה היום בבוקר והחלטתי לחפש את שאר החלקים שמסתובבים בבית
למרבה ההפתעה מצאתי היום עוד 9 להבי A ו6 להבי B מקוריים , ככה שהתיקון הזה יהיה פשוט וחינמי, אבל לצערי לא מצאתי את המטען של הlipo, ואני גם זקוק לסוללה חדשה. יש הצעות ? :cool:
בנוגע לlipo הישן - כשאתם מתכוונים "להפטר" מהסוללה, אני מניח שאתם לא מתכוונים להשליך לפח. כי לפי מה שהבנתי אלה סוללות רעילות ונפיצות. אם כך, היכן אפשר להפטר מהן בלי שישבו לך על המצפון?
המון תודה לכולם!
נולד לטוס
20-06-2013, 15:15:11
לא נכון לגמרי ולא מבין למה אתה פוסק בכזאת החלטיות בלי לדעת במה מדובר. אתה סתם מטעה בנאדם וחבל. זה מסוק הירובו קואקסיאלי, יש לי כזה, היה הראשון שלי לפני יותר משבע שנים, ועד היום כשמתחשק לי אני מעלה אותו בסלון. ובהתחשב במכות שהוא חטף, זה מסוק עמיד בצורה מרשימה. אפשר עדיין לקנות לו להבים חלופיים, מה שבדרך כלל הולך בריסוקים, וסוללה חדשה הוא בטח יכול להשיג ב-ebay. וכל מי שפוסק פה בהחלטיות לזרוק לפח, תפסיקו להיות חכמים גדולים בלילה ולעשות דאווין על הבנאדם רק בגלל שהוא לא אומר ישר שהוא רוצה לקנות שמירקס שמאווי ו-TDR. בואו קודם נראה אתכם מחזיקים את ההירובו הזבלוני הזה ב-nose in ועושים איתו הקפות לאחור צריך לפתוח רובליקה פורום צעצועים חשמליים, כנראה ואם אתה מעוניין ניתן לסדר לך להיות מנהל הפורוםוכן זה זבל ישן ומיושן וחבל להשקיע שהיום ב50 דולר הוא מקבל הכל חדש והרבה יותר טוב וכיף להטסה .. איתי, אל תשים לב. סוללות חדשות ולאוויר. וכשתרצה גדול יותר, לפחות למדת איך לקחת בערבון מוגבל את ההצעות שנותנים לך כאן.
בהצלחה
wind556
20-06-2013, 15:18:36
זה ללא ספק שינוי משמח מה שקראתי כאן! ראיתי את זה היום בבוקר והחלטתי לחפש את שאר החלקים שמסתובבים בבית
למרבה ההפתעה מצאתי היום עוד 9 להבי A ו6 להבי B מקוריים , ככה שהתיקון הזה יהיה פשוט וחינמי, אבל לצערי לא מצאתי את המטען של הlipo, ואני גם זקוק לסוללה חדשה. יש הצעות ? :cool:
בנוגע לlipo הישן - כשאתם מתכוונים "להפטר" מהסוללה, אני מניח שאתם לא מתכוונים להשליך לפח. כי לפי מה שהבנתי אלה סוללות רעילות ונפיצות. אם כך, היכן אפשר להפטר מהן בלי שישבו לך על המצפון?
המון תודה לכולם!
קרא בריכוז המידע בחתימה שלי על נוהל השמדת סוללות, ואם תחפש שם היטב תמצא גם את המטען המתאים
כמו כן אל תבין לא נכון, אם יש לך את החלקים , יופי, אבל אם אתה צריך להשקיע בו, חבל על הכסף. המסוק שלך עדיין מאד מאד מיושן (בלי קשר ליצרן האיכותי) והמסוק שנמצא בקישור שנתתי לך הוא מודרני ומתקדם מאד יחסית אל שלך, ובמחיר מצחיק. אתה יכול לרכוש לך כזה בלי קשר למסוק הקיים
dbrosh
20-06-2013, 17:03:28
נולד לטוס, המסוק הזה לא שונה מכל מסוק קואקסיאלי שקיים כיום בשוק. אם כבר ביחס לסוגו הוא מהטובים למרות הזמן הרב שחלף מאז יוצר. הוא ארבעה ערוצים, הוא טס, אפשר להשתעשע איתו בכייף, ואפשר גם ללמוד ממנו. זה שהוא נוצר לפני שבע שנים לא עושה אותו לפריט במוזיאון. גם ה-450 שלך נולד לפני שבע שנים, ויש הרבה כמוהו שטסים עם פלייבר - אז מה? נשלח אותם למוזיאון, נקודה? אז לא צריך לפתוח רובריקה - לא רובליקה - של צעצועים חשמליים, צריך רק לא להתנפח ולהרים את האף. העובדה היא שאתה לא מכיר את המסוק ולמרות זאת שלחת אדם להיפטר ממנו ובמקום ללמוד ולהגיד טעיתי, אתה ממשיך להתנפח עם אותיות גדולות. נתת עצה רעה לבנאדם, תתנצל, תלמד, תמשיך הלאה.
קרא בריכוז המידע בחתימה שלי על נוהל השמדת סוללות, ואם תחפש שם היטב תמצא גם את המטען המתאים
כמו כן אל תבין לא נכון, אם יש לך את החלקים , יופי, אבל אם אתה צריך להשקיע בו, חבל על הכסף. המסוק שלך עדיין מאד מאד מיושן (בלי קשר ליצרן האיכותי) והמסוק שנמצא בקישור שנתתי לך הוא מודרני ומתקדם מאד יחסית אל שלך, ובמחיר מצחיק. אתה יכול לרכוש לך כזה בלי קשר למסוק הקיים
הבנתי. אני חושב שבינתיים אני אלך על לחדש את המסוק הזה. כי כמובן שיש גם את האלמנט של לשחזר את מה שהיה לי בעבר :)
אני חושב שבינתיים ברשימת הקניות שלי מה שחסר לי זה סוללה ומטען. עיינתי בריכוז מידע שלך, לא הצלחתי למצוא שם את הסוללה שאותה אני צריך - אשמח אם תפנו אותי לרכיבים הרצויים.
קראתי על פריקת והשמדת הסוללות וכמובן שאבצע את זה בהקדם, רק שאלה אחת שלא נשאלה באשכול עצמו - האם המים עם המלח שבהם אתה שם את הסוללה רעילים? אם כן, איפה ניתן לשפוך אותם לאחר הסיום?
bendisar
20-06-2013, 17:09:33
הבנתי. אני חושב שבינתיים אני אלך על לחדש את המסוק הזה. כי כמובן שיש גם את האלמנט של לשחזר את מה שהיה לי בעבר :)
אני חושב שבינתיים ברשימת הקניות שלי מה שחסר לי זה סוללה ומטען. עיינתי בריכוז מידע שלך, לא הצלחתי למצוא שם את הסוללה שאותה אני צריך - אשמח אם תפנו אותי לרכיבים הרצויים.
קראתי על פריקת והשמדת הסוללות וכמובן שאבצע את זה בהקדם, רק שאלה אחת שלא נשאלה באשכול עצמו - האם המים עם המלח שבהם אתה שם את הסוללה רעילים? אם כן, איפה ניתן לשפוך אותם לאחר הסיום?
המים עם המלח משמשים כנגד פשוט לצורך פריקת הסוללות, הסוללות אינן נוזלות או מחליפות חומרים עם המים בשום צורה לכן את המים ניתן לשפוך לאסלה/כיור וכו'
Friman
20-06-2013, 17:24:57
המים עם המלח משמשים כנגד פשוט לצורך פריקת הסוללות, הסוללות אינן נוזלות או מחליפות חומרים עם המים בשום צורה לכן את המים ניתן לשפוך לאסלה/כיור וכו'
אני תמיד שופך אותם על עשבים שוטים שאני רוצה לחסל בגינה. לא נצפה אפקט מובהק סטטיסטית, לא לטוב ולא לרע.
bendisar
20-06-2013, 17:32:00
מים עם מלח בד"כ עושים רע לצמחים ככה או ככה, אז לא כדאי להשקות איתם עציצים בגינה :)
dbrosh
20-06-2013, 17:50:11
למה לך להסתבך עם מים ומלח וביצה קשה? לך לתיקונצ'יק האלקטרוניקה בחנות הכי קרובה, תן לו את הסוללה וגמרת
Friman
20-06-2013, 18:03:13
מים עם מלח בד"כ עושים רע לצמחים ככה או ככה, אז לא כדאי להשקות איתם עציצים בגינה :)
לכן אני שופך אותם על עשבים שוטים שאני מנסה לחסל...
אוקיי. זה בנוגע לישנה. אבל מה בנוגע לחדשה?
הסתכלתי על הסוללה ורשם שם 720mah 7.4v ככה שזה 2 תאים. לפי מה שהבנתי למסוק עצמו יש חיבור ייעודי ולא סטנדרטי. חוץ מזה של סוללה יש ״מגירה״ אליה היא נכנסת, הסוללה הבאה צריכה להיות בגודל שיתאים אני מניח.. אלה אם תגידו שעדיף לנתק את החלק הזה ופשוט להדביק סוללה לתחתית
wind556
20-06-2013, 18:33:27
הנה אתה יודע בדיוק איזו סוללה לחפש.
וקונקטורים ניתן להחליף בקלות
dbrosh
20-06-2013, 19:48:03
הבטריה שאתה צריך נמצאת כאן:
http://www.xheli.com/liba780.html?gclid=CMevyZ-Y87cCFczC3godUGMAvg
או כאן, בחמישית מחיר:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7305__Rhino_610mAh_2S_7_4v_20C_Lipoly_Pack.html
ורק צריך לבדוק שהמימדים מתאימים מבחינת מיקום על המסוק
וכמובן אתה צריך מטען.
קראתי קצת בRC groups. מישהו שם הגיב ואמר:
"The battery needs to be no more than 10mm thick ,35mm wide and the length is pretty flexible."
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=355011
הסוללה שהבאת מHK מתאימה לזה. אפילו יש שם עוד קצת רווח.
רק משהו אחד שמבאס זה שההספק של הסוללה נמוך. עד כמה זה יהיה משמעותי?
בנוגע למטען - אשמח למטען מאוד סטנדרטי. כשאקנה סוללות ברמה יותר גבוהה כמובן שאשדרג אותו.
עריכה:
מה עם זה?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7306__Rhino_750mAh_2S_7_4v_20C_Lipoly_Pack.html
נולד לטוס
26-06-2013, 18:15:17
הנה עוד בחור שמצא בבית מסוק בדיוק כמו שלך הוא ניקה את האבק והתקין מנוע חדש ,בלילה הוא פשוט גדל
http://www.youtube.com/watch?v=l-DSavattUE
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.