PDA

צפייה בגרסה מלאה : מסך ל FPV

LiorNT
22-06-2013, 22:06:01
היי, עד שהכריש יואיל בטובו להוציא משקפיים 1.3 אני מחפש לקנות מסך..
מישהו יכול להגיד לי איזו רזולוציית מסך מספיקה ?
בינתיים ראיתי את המסכים הבאים:
זול - http://www.ebay.com/itm/7-TFT-LCD-Car-Rear-View-Color-Screen-Monitor-2-/120734819976?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item1c1c5b2688&vxp=mtr
יותר יקר- http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-7-TFT-High-Definition-Remote-Control-Car-Monitor-with-Touch-Key-Black/770726593.html
יותר יקר - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=28907

אם יש המלצות אחרות הן יתקבלו בברכה...
(לגבי שאר הציוד... אני עדיין לומד :-) )
תודה לכולם ושבוע טוב

LiorNT
22-06-2013, 22:12:49
סליחה,
יש גם את זה
http://www.ebay.com/itm/7-inch-Car-Monitor-FPV-Aerial-Photography-LCD-TFT-HD-800x480-Screen-Monitor-New-/140949224072?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item20d13a7a88&vxp=mtr
(אותה רזולוצייה כמו השני וזה שאצל הסיני רק יותר זול)

AmitB
23-06-2013, 06:03:03
ניסיתי להטיס עם מסך 7" (לא זול, משהו איכותי עם רזולציה טובה וקנטרסט גבוה שרואים טוב גם בשמש) והתייאשתי. זה לא היה נוח כי כל הזמן יש הסחות דעת מהמסך לדברים שקורים מסביב.
היום מטיס עם FatShark Dominator ומרוצה.

אני לא יכול לומר מנסיון אבל ההרגשה שלי שאם רוצים להטיס עם מסך כדאי לפחות 10", עדיף יותר.

AvivT
23-06-2013, 07:42:24
יש לי את המסך 7" של הסיני. רואים בו מעולה. מה שכן, הוא קצת קטן לי. אין לי בעיה עם הסחות דעת (יש כדורים בשביל הדברים האלה :rolleyes:) אלא שהגודל שלו מחייב לשבת ממש קרוב אליו, ובכלל חווית הטיסה קצת נפגעת כשמסך קטן מדי.
אני חושב ש 10" יעשה את העבודה הרבה יותר טוב ולא יהיה גדול מדי בשביל להיסחב איתו. הבעיה שהמחירים של ה 10" הם בד"כ כפול מאלה של ה 7". אם מישהו מכיר אופציה זולה, זו ההזדמנות שלו להישמע.

לגבי המסכים האחרים בהודעה שלך, הם לא מיועדים ל FPV כי הם מכחילים בהיעדר אות וידאו.

guy1a
23-06-2013, 07:48:22
אחרי שנה וחצי של הטסה עם מסך 7" עברתי למשקפיים .. מאז, מסך 3.5" רק למצב חירום וזהו ..

אין שום טעם להשקיע במסך 10" ..

לדעתי.

guyst
23-06-2013, 09:28:26
היי, עד שהכריש יואיל בטובו להוציא משקפיים 1.3 אני מחפש לקנות מסך..

ה-1.3 זה רק מודול שנכנס לתוך המשקפיים, אתה יכול לקנות אותם ואת המודול בנפרד שיצא

LiorNT
23-06-2013, 17:23:03
תודה רבה לכולם, הזמנתי את בסוף 7", 480*800, אחרי שאני אתרגל אני אזמין את המשקפיים ומקסימום אחליף מודול אם לא ייצא עד אז ה 1.3
בקשר לשאר הציוד... ממתין לראשון, אחרי שיירד האשראי :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

AvivT
23-06-2013, 23:54:13
אני די בטוח שהדגם הזה של המסך חוטף מסך כחול. מקווה שלא תצטרך לגלות

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

LiorNT
24-06-2013, 07:52:57
אני די בטוח שהדגם הזה של המסך חוטף מסך כחול. מקווה שלא תצטרך לגלות

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

לא שזה כבר משנה אבל למה הכוונה מסך כחול?
נתקע במצב כחול?

guy1a
24-06-2013, 08:41:11
כשאיכות הוידאו יורדת בגלל כל מיני סיבות.
יש מסכים "אנלוגיים" שממשיכים להקרין רעש סטטי .. בעוד שאחרים מפעילים פילטרים ובמקום רעש מקרינים מסך כחוך / שחור / סליחה תקלה.
לנו עדיף רעש סטטי כי ככה אם הוידאו חוזר לשניה .. רואים את זה ובכחולים לוקח זמן ורמת איכות סיגנל מינימלי בשביל הוידאו לחזור.

AvivT
24-06-2013, 08:46:48
מכיר את זה שאתה מדליק את הטלוויזיה כשהממיר הדיגיטלי (Yes, Hot) לא דולק ואז בטלוויזיה יש מסך כחול (לפעמים שחור)?
זה קורה בגלל שרוב הטלוויזיות (והמסכים הקטנים הפחות איכותיים) מכוונים ככה שכאשר אות הווידאו נחלש מתחת לעוצמה מסויימת, המסך הופך לכחול.
הטלוויזיות של פעם היו מציגות שלג. היום זה כבר לא קורה.
איך זה משפיע עלינו? במקרים שבהם אות הווידאו נחלש מאוד (עברת מאחורי עץ/בניין, האנטנות של המשדר והמקלט לא נמצאות בזוויות נכונות זו מול זו בגלל הטייה של הטיסן/רחפן, הפרעות רדיו) מסכים שטובים ל FPV ימשיכו להציג תמונה גם כשהאות שמגיע חלש מאוד עד לא קיים בכלל.
ברוב הפעמים זה מה שיעזור לך להציל את הכלי, כי עדיין תוכל לראות לאן הוא טס ולכוון אותו חזרה אליך כדי לקלוט יותר טוב.
מסכים שלא טובים ל FPV, פשוט יציגו במקרה הזה מסך כחול, שייעלם רק כשעוצמת האות תעלה שוב מעל רמה מסויימת. רק שזה עלול להיות מאוחר מדי.
יש מסכים שלא מציגים מסך כחול בכלל, וזה האידאל. ככה אתה יודע שאפילו אם יהיה שבריר של וידאו אתה מיד תראה אותו במסך.
יש מסכים שמציגים מסך כחול רק כשהאות נעלם לגמרי. אבל אז לוקח להם כמה שניות להחזיר את התמונה גם כשהאות מתחדש.
לכן כשמחפשים מסך שמיועד ל FPV, תמיד מוודאים שהוא חסין נגד מסך כחול.

guy1a
24-06-2013, 08:54:06
אביב ... אם הייתי יודע שאתה כותב מה שאני כותב .. אני הייתי מתעצל ומשאיר לך את העבודה :)

AvivT
24-06-2013, 09:06:38
אביב ... אם הייתי יודע שאתה כותב מה שאני כותב .. אני הייתי מתעצל ומשאיר לך את העבודה :)
זה בדיוק מה שחשבתי כשראיתי שהקדמת אותי בכמה דקות :)

LiorNT
24-06-2013, 09:46:12
איז פרגון הדדי... ממש מרגש :)
בכל מקרה, זה המסך שהזמנתי, באמת בסעיף 6 רשום שאם אין סיגנל מופיע מסך בצבע כחול.
אני מקווה שבאמת זה כשאין סיגנל ולא כשהוא יורד מתחת לרמה מסויימת.

http://www.ebay.com.au/itm/7-inch-Car-Monitor-FPV-Aerial-Photography-LCD-TFT-HD-800x480-Screen-Monitor-New-/140949224072?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

ממקרה הגרוע זה יזרז את רכישת המשקפיים

AvivT
24-06-2013, 10:17:14
איז פרגון הדדי... ממש מרגש :)
בכל מקרה, זה המסך שהזמנתי, באמת בסעיף 6 רשום שאם אין סיגנל מופיע מסך בצבע כחול.
אני מקווה שבאמת זה כשאין סיגנל ולא כשהוא יורד מתחת לרמה מסויימת.

http://www.ebay.com.au/itm/7-inch-Car-Monitor-FPV-Aerial-Photography-LCD-TFT-HD-800x480-Screen-Monitor-New-/140949224072?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

ממקרה הגרוע זה יזרז את רכישת המשקפיים + רחפן חדש

:rolleyes:

LiorNT
24-06-2013, 16:10:00
:rolleyes:

הבנתי, זה קצת נשמע מפחיד...
מה עושים אם אני רוצה לעבוד עם תדר 1.2 והדומינייטור עם 5.8?

Friman
24-06-2013, 16:35:09
מוסיפים משדר 5.8ghz בעוצמה 100-200mw שמשדר מתחנת הקרקע למשקפיים. בעצם יוצרים תחנת מימסר.
אבל לשם הוצאת אות הוידאו שמתקבל ממקלט ה1.2ghz לכמה צרכני וידאו (מסך, מקליט, משקפיים/משדר 5.8 למשקפיים) אתה צריך מפצל וידאו מוגבר. הייתי ממליץ לך על זה שאני קניתי, אבל הוא לא משהו :(. בכל מקרה מפצל וידאו מוגבר זה לא עניין יקר, ושווה את ההשקעה.

igalr
24-06-2013, 17:02:38
אתה לא צריך 1.2
תרכיב מערכת בסיסית של וידאו 5.8
כל סיפורי החדירות והטווחים כמעט ולא רלוונטיים
סט משדר/מקלט תקין 5.8 בעוצמה של 200/400 מיליוואט (אלו שני סוגים ללא מאוורר) עוברים בקלות טווח של קילומטר שזה הרבה יותר מדיי לרחפן.
אנטנה קטנה שלא תקבל מכות בהובלה תשמור על צורתה ושלומתה גם זה מתורגם לאמינות לאורך זמן .

LiorNT
24-06-2013, 17:16:11
אתה לא צריך 1.2
תרכיב מערכת בסיסית של וידאו 5.8
כל סיפורי החדירות והטווחים כמעט ולא רלוונטיים
סט משדר/מקלט תקין 5.8 בעוצמה של 200/400 מיליוואט (אלו שני סוגים ללא מאוורר) עוברים בקלות טווח של קילומטר שזה הרבה יותר מדיי לרחפן.
אנטנה קטנה שלא תקבל מכות בהובלה תשמור על צורתה ושלומתה גם זה מתורגם לאמינות לאורך זמן .

יגאל, הבעייה שלי היא שאני הולך להטיס גם בשטחים בנויים והבנתי שהתדר הזה לא "חודר" מבנים ולכן אני מעדיף תדר יותר "בטוח".
אביב, תודות לך הצלחתי כבר לבטל את רכישת המסך וכבר קיבלתי זיכוי.
נתחיל מחדש, אני צריך את המסך רק לצורך אימונים ראשוניים עד שאני אתרגל לרעיון.
יש למישהו לינק למסך קצת יותר זול מזה שאצל הסיני?
או שאני יכול להשתמש במחשב נייד ומן הסתם אני אצטרך איזשהו ממיר מחיבור RCA ל USB ותוכנה ייעודית לצפייה ואולי גם להקלטה, וכשאני חושב על זה אז זו אולי אופצייה עדיפה כי אז יש לי אפשרות הקלטה.
אםציש למישהו המלצה על הרכיב המדובר ולינק זה יעזור.
תודה

guy1a
24-06-2013, 17:19:47
רציתי לענות על זה ... אבל אני אשאיר לאביב :-)

אביב.
תגיד לו על איזיקאפ ועל המקליט של השועל.

ותגיד לו ש ... לא משנה :-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

igalr
24-06-2013, 17:31:23
רד מהעניין
אתה לא הולך להטיס בשטחים בנויים
אתה תמיד תטיס כשספוטר יהיה בקשר עין עם הכלי
סדרי גודל של מאות מטרים זה המון בשביל רחפן ואם תרצה לצלם מבנה שנמצא קילומטר ממך , קח את הרכב וסע לשם.

כל מה שלא בקו ראייה של ספוטר או טווחים גדולים יותר במיוחד בשטח בנוי הוא מסוכן ולא חוקי בעליל.

למה לך להסתבך.

LiorNT
24-06-2013, 18:01:06
רד מהעניין
אתה לא הולך להטיס בשטחים בנויים
אתה תמיד תטיס כשספוטר יהיה בקשר עין עם הכלי
סדרי גודל של מאות מטרים זה המון בשביל רחפן ואם תרצה לצלם מבנה שנמצא קילומטר ממך , קח את הרכב וסע לשם.

כל מה שלא בקו ראייה של ספוטר או טווחים גדולים יותר במיוחד בשטח בנוי הוא מסוכן ולא חוקי בעליל.

למה לך להסתבך.

אחי, עזוב את המטרה למה ולמה ואיך,
אם זו לא פרוצדורה למתקן 1.2 על הרחפן למה לי 5.8?
אני ממש לא רוצה ומנסה לפתוח מלחמה וויכוחים כאן אבל אם רוב מטיסי ה fpv ממליצים לי על 1.2 אז למה לא?
נכון ש 5.8 יותר קומפקטי וזול, יחד עם זאת יש לו גם חסרונות, יכול להיות שבסוף זה מה שיהיה ואני אטיס רק בטווח ראיה אבל, למה לי לא להשאיר את כל האופציות פתוחות...
וזו הסיבה שאני רוצה 1.2

LiorNT
24-06-2013, 18:08:45
רציתי לענות על זה ... אבל אני אשאיר לאביב :-)

אביב.
תגיד לו על איזיקאפ ועל המקליט של השועל.

ותגיד לו ש ... לא משנה :-)

***ח, קרעת אותי מצחוק עכשיו

Friman
24-06-2013, 19:36:56
ליאור, הרכיב ללכידת וידאו מהמחשב נקרא איזיקאפ. חפש באיביי easycap usb.
להתחלה - ניתן להטיס fpv עם מחשב נייד. יחד עם זאת, זה לא נוח בעליל לסחוב מחשב לשטח, ברוב המחשבים לא רואים כמעט כלום בשמש, יש לעתים דיליי קל בתמונה, וגם התוכנה של האיזיקאפ עושה בעיות. אם כבר אתה מחפש לחסוך, חפש איזה dvd נייד עם כניסת av in, בטוח תמצא אצל אחד החברים אחד כזה שלא בשימוש, וגם רואים בו יותר טוב מהמחשב, מנסיוני. ככה אני התחלתי, הטסתי ככה חודשיים את הפאן קאב שלי בfpv עד שקניתי משקפיים.
אל תשקיע כסף לדעתי במסך רק לאימונים.... לי למשל יש מקליט וידאו עם מסך 4.2״ מובנה שבו אני משתמש כמסך חירום, כך שאין לי שום צורך במסך נוסף. ובסופו של דבר לדעתי אין תחליף לנוחות של משקפי הוידאו- אני משתמש בהכי פשוטות שיש ועדיין הן עדיפות בהרבה לטעמי על צפייה במסך... פחות הסחות דעת, פחות הפרעות של השמש וכו׳. אבל זה עניין של טעם אולי... אגב, בשישי האחרון משה שמטיס איתי, עשה נסיון ראשון בfpv עם הביקסלר שלו וציוד הוידאו שלי, בהתחלה הוא תכנן להשתמש במסך אבל בסוף החליט להתחיל מההתחלה עם המשקפיים, והסתדר יופי... בעזרת הכוונה ופידבק מהספוטר (אני :)). מה שבטוח - לא להטיס בלי ספוטר, לפחות עד שתצבור קצת נסיון... ובהטסות הראשונות לא להתרחק מדי, גם אם אתה מרגיש מאד בטוח... לי ביטחון היתר שהרחפן נתן לי - עלה כמעט באיבוד הרחפן בהטסה השלישית שלו בערך בfpv... תתחיל מטווחים קרובים, בטווח הראייה של הספוטר, תתרחק בהדרגה תוך תשומת לב לאיכות הוידאו ושאתה לא מאבד אות רדיו, תלמד להתמודד עם בלת״מים ומצבי חירום ואז בהדרגה נסה למתוח את הגבולות, באחריות ובזהירות המתאימה.
מצפייה בסרטונים של ibcrazy אני גם נוטה לחשוב לעבור ל1.2ghz. הבנתי שזה תדר הרבה יותר נקי ופנוי מ900mhz ועדיין עם חדירות טובה. מה 900mhz אני לא מספיק מרוצה. נראה.

igalr
24-06-2013, 20:18:48
לא מכיר את רוב מטיסי ה FPV כך שאני לא יודע מה רוב המטיסים ממליצים.
כשרוצים להגיע לטווחים ארוכים יש הגיון בתדר 1.3 אבל אתה מתכוון להטיס רחפן שבכל מקרה בעל טווח מוגבל.
אם לא הבנת עד עכשיו האנטנות של 1.3 ענקיות בנוסף אצלי הן חסמו קליטת GPS ועל רחפן אין הרבה מקום למשחק מבחינת מיקום.

AmitB
24-06-2013, 20:33:50
אני לא הייתי ממליץ להתחיל עם מערכת מבוססת משקפיים בלבד בכל מקרה.
אחרי שצוברים נסיון זה בסדר, אבל בשלבי ההתחלה זה שיש גם משקפיים וגם מסך עוזר המון, גם להכנת הרחפן להמראה (דרך המסך), וגם האפשרות לתת לעוד מישהו מנוסה לראות איך נראה הווידאו שלך והטיסה שלך, ובכלל, בזמן שאתה עושה את צעדיך הראשונים, ולתת לך משוב מה במערכת שלך עובד טוב ומה דורש שיפור.
סידור כזה מאפשר לימוד מהיר ויעיל הרבה יותר.

guy1a
24-06-2013, 21:01:04
יגאל.

ברחפן בגודל 330 המרחק בין מנועים. הוא ... ובכן .. 330 .. אני שם על זרוע אחת אנטנת משדר 1.3 ועל הזרוע.הנגדית אנטנת גפ'ס וראה זה פלא .. ! הם עובדים שניהם :-)

guyst
24-06-2013, 23:26:27
ליאור, אני עברתי ברחפן מ1.2 ו-900 ל-5.8, בגלל העובדה שתחנת הקרקע שלי הם המשקפיים עצמם, ליפו ומקליט בכיס, וזהו!
אתה רוצה 1.2? זה אומר מקלט גדול יותר ובשביל טווח (מה שרחפן לא מאפשר ככ בגלל זמן טיסה) גם אנטנה למרחקים על חצובה כמו הפאטש או יאגי (ואז לסובב אותה כל הזמן לכיוון הרחפן).
לי יש פאטש על המשקפיים, אני מטיס ומסובב את הראש אם יש הפרעות וידאו. הגעתי כבר ל1.5 ק"מ והיד עוד נטוייה...
מאידך יש גם את אפשרות הממסור שגיל הציע, מקלט 5.8 במשקפיים ומשדר 5.8 על תחנת הקרקע שבה יש קליטת וידאו 1.2 מהרחפן.
אם אתה קונה את הפאט שארק עם מקלט ה5.8, אני מאמין שיצא מקלט ה1.2 \ 1.3, זה יכנס באותו מקום של ה5.8

igalr
25-06-2013, 06:00:19
גיא
מאד יכול שאצלך זה עובד , כפי שכתבתי אצלי היו בעיות מכל מיני סוגים החל מזמן נעילה ארוך ועד חוסר נעילת לווינים כלל.
בנוסף רוב משדרי ה 1.3 הנמכרים בחנויות לא תוכננו מראש ל FPV לעומת זאת כל משדרי ה 5.8 הנמכרים בחנויות התחביב תוכננו במיוחד עבורנו .
הדבר בא לידי ביטוי באופן במחברים.
בכל משדרי ה5.8 ניתן לחבר מצלמה ישירות למשדר שגם יספק עבורה את מתח העבודה בד"כ מתח זה אפילו מסונן כך שאות הוידאו לא יושפע מהפרעות שלעיתים נגרמים ע"י מנועים ובקרי מהירות.
אני מאמין שכש FATSHARK יציעו משדר 1.3 הם ישמרו על תאימות עם שאר המערכות שלהם כך שגם המשדר שלהם יכיל מחברים בתצורה הנוחה כפי שהיא במשדרי ה5.8 על כל פנים המצב כרגע הוא לא כזה וצריך לעבוד קצת על חוטים/מפצלים/מחברים/הלחמות כדי לחבר את המצלמה למשדר. לא סיפור גדול אבל עוד עניין שצריך להתעסק איתו ויכול להוות נקודת כשל כתוצאה מטעות או סתם חוסר נסיון.

guy1a
25-06-2013, 06:45:21
זה תמיד נכון ..

LiorNT
25-06-2013, 09:59:05
ליאור, אני עברתי ברחפן מ1.2 ו-900 ל-5.8, בגלל העובדה שתחנת הקרקע שלי הם המשקפיים עצמם, ליפו ומקליט בכיס, וזהו!
אתה רוצה 1.2? זה אומר מקלט גדול יותר ובשביל טווח (מה שרחפן לא מאפשר ככ בגלל זמן טיסה) גם אנטנה למרחקים על חצובה כמו הפאטש או יאגי (ואז לסובב אותה כל הזמן לכיוון הרחפן).
לי יש פאטש על המשקפיים, אני מטיס ומסובב את הראש אם יש הפרעות וידאו. הגעתי כבר ל1.5 ק"מ והיד עוד נטוייה...
מאידך יש גם את אפשרות הממסור שגיל הציע, מקלט 5.8 במשקפיים ומשדר 5.8 על תחנת הקרקע שבה יש קליטת וידאו 1.2 מהרחפן.
אם אתה קונה את הפאט שארק עם מקלט ה5.8, אני מאמין שיצא מקלט ה1.2 \ 1.3, זה יכנס באותו מקום של ה5.8

גיא, המרחק כרגע פחות חשוב לי כל עוד זה בטווח הנורמאלי- ק"מ +-, מה שיותר חשוב לי זה החדירה בין בניינים / עצים.
בנוסף, ראיתי בלינקים ששלחתם לי משדרים ומקלטים של 1.2 שנמכרים עם אותו סוג של אנטנה, ולא משהו מעוגל וגדול, אני לא יכול פשוט להשאיר בינתיים את המשדרים והמקלטים כמו שהם?
כמובן שאם לא אז אני פשוט אלך על ה 5.8 וזהו

guy1a
25-06-2013, 10:02:14
חלס עם זה כבר

יש לך אנטנות וי של וידאו ריינג' במחיר שערוריתי .. למשדר ועל המקלט אנטנה אומנית 3 DB או יותר ויהיה לך לינק וידאו סבבה לק"N או יותר עם משדר 500 מילי ואט או 700 ... וכשתחליף לפאטש' תוכל להגיע גם ל 6 ק"מ

למה בשם שמיים אתה לא קורא את הכתובים ? ... אף אחד פה לא יחליט בשבילך.

לכל אחד מתאים משהו אחר וזהו.

LiorNT
25-06-2013, 11:04:53
חלס עם זה כבר

יש לך אנטנות וי של וידאו ריינג' במחיר שערוריתי .. למשדר ועל המקלט אנטנה אומנית 3 DB או יותר ויהיה לך לינק וידאו סבבה לק"N או יותר עם משדר 500 מילי ואט או 700 ... וכשתחליף לפאטש' תוכל להגיע גם ל 6 ק"מ

למה בשם שמיים אתה לא קורא את הכתובים ? ... אף אחד פה לא יחליט בשבילך.

לכל אחד מתאים משהו אחר וזהו.

גיא, אין לך על מה להתעצבן, קראתי ולמדתי אבל באמת שאני סך הכל מנסה לקבל עוד מידע וללמוד מהמנוסים.
אבל לא משנה, אני אתחיל עם ה 5.8 ומקסימום נשתפר בעתיד...
גם ככה לא בא לי לסחוב ציוד גדול.
אם תוכלו בבקשה לשלוח לי לינקים לציוד אמין במחיר שפוי.
תודה לכולם על העזרה וסליחה אם עשיתי לכם כאב ראש :o

guy1a
25-06-2013, 11:09:21
אני לא מתעצבן
אני חושב שכבר נטחנו מספיק מילים פה
תחליט וזהו

אני יכול להתווכח עם יגאל חצי שנה עכשיו למה 1.3 או למה 5.8 אבל זה לא יתן לך כלום
כי לי יש ציוד כזה ואני משתמש בו בצורה מסויימת וליגאל יש ציוד אחר והוא משתמש בו בצורה מסויימת
אבל לך אין כלום ואתה לא משתמש ולכן אתה לא יודע אם זה מתאים או לא
אז פשוט תעשה לך אקסל עם יתרונות וחסרונות ותחליט מה מתאים לך על פניו על נייר
ולך על זה

igalr
25-06-2013, 11:15:36
אגב משדר/מקלט וידאו זה החלק הזול בסיפור
50$-100$

guy1a
25-06-2013, 11:17:38
אגב 2

יש לי גם 5.8 וגם 1.3 :)

igalr
25-06-2013, 11:24:38
אגב 3
יש לי גם 1.3 וגם 2.4 וגם 5.8

guy1a
25-06-2013, 11:44:06
אגב 4 :)

2.4 מכרתי לפני שבועיים ...
אבל יש לי 900 :-)

LiorNT
25-06-2013, 12:27:05
אז זהו, שעשיתי משהו בסגנון.
מצד אחד 1.2 חודר מבנים ועצים והוא יותר שקט, הבעייה היא שאני לא רוצה להתעסק עם ציוד גדול.
השאיפה שלי היא תחנת קרקע שכוללת רק את האנטנה שעל המשקפיים, מקלט וסוללה. בלי חצובות ואנטנות גדולות.
ומצד שני יש שממליצים על ה 5.8 שעושה את העבודה ומגיע למרחק של כקילומטר.
אז נלך על ה 5.8 וזהו, נשתדרג בעתיד בהתאם לצורך.
תוכלו בבקשה לשלוח לינקים למשדר ומקלט טובים, וכמובן אם רצוי, אנטנות מומלצות.
שוב תודה לכולם

yaakov4785
25-06-2013, 12:56:29
אם יש לך דומינטור אז זה מקלט שמתאים http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=19447
ואם אתה עדיין לא בטוח איזה תדר אתה מעדיף אז הסרטון הזה יכול לעזור

http://www.youtube.com/watch?v=K90qR2wk_dQ

LiorNT
01-07-2013, 10:39:15
שאלה כללית...
האם המעגל של היציאה מהמקלט (שמוציא RCA) תלוי באות הכניסה?
הרי אמורה להיות המרה בין השידור האנלוגי שהמשדר על הטיסן משדר למקלט לבין האות שיוצא ביציאת ה-RCA של המקלט ומחובר למסך.
המעגל שמוציא תמונה ל-RCA הוא מעגל אלקטרוני אחר שמשדר תמיד בעוצמה קבועה כך שתמיד אמורה להיות איזשהי תמונה שיוצאת מחיבורי ה-RCA.
אני לא מזלזל בנסיון שלכם אבל ההגיון שלי אומר לי שלא אמורה להיות בעיה של מסך כחול. אני אומר זאת כי בהנחה והמשדר תמיד מוציא ליציאת ה- RCA את מה שהוא מקבל איך אמור לקרות מצב של מסך כחול ואיבוד תמונה.
לדוגמא בטלוויזיה הביתית שלי אני יכול להבין שזה יקרה כי יש טיונר ומסך שנמצאים באותו מארז. הטיונר מקבל אות, אם האות חלש הוא מחליט לא להראות תמונה מטושטשת או שלג אלא להראות מסך כחול. אבל במקרה המדובר אלה הן שתי יחידות שונות - אחת תמיד משדרת והשניה יודעת רק להציג את מה שהיא מקבלת...

אשמח אם מישהו יאמר לי איך בעצם מצב כזה של מסך כחול יכול לקרות.

תודה מראש!

guy1a
01-07-2013, 10:43:28
לצורך הדוגמה .. כי אני לא יודע באמת איך כל סיני מיישם את זה ...

במעגל של הטלויזיה / מסך .. יש רכיב שדוגם את ה RSSI .. וכשהערך נמוך מ 8 ( סתם לדוגמה ) הוא מציף את המסך ב 0.7 וולט שבמקרה גורם ללדים להיות כחולים ... עד ש RSSI לא עולה מעל 10 .. הכל נשאר כחול.

Friman
01-07-2013, 11:02:15
אני מניח ליאור שזה נועד במקור או כדי להגן על הטלוויזיה או כדי לתת לך תמונה פחות לא נעימה לצפייה כשהאות נמוך מאד - עבור רוב הציבור צפייה ברעש סטטי נעימה פחות מצפייה במסך כחול. אבל לצרכים שלנו, הצפייה ברעש הסטטי עדיפה על היעדר תמונה כלל.

LiorNT
01-07-2013, 11:02:30
תודה, אבל עדיין זה לא מסתדר לי.
אני לא שואל למה המציאו את המצב הזה, אני מנסה להבין למה במקרה הזה אני אמור לקבל תמונה כחולה... וההגיון שלי אומר שאני לא. לכן מנסה לקבל את התשובה למה כן זה קורה.

המעגל שמוציא RCA תמיד מוציא מה שהוא מקבל, גם אם הוא מקבל תמונה חלשה בכניסה שלו הוא מוציא RCA ואם אני מבין נכון הוא לא מוציא אות בעוצמה נמוכה יותר במוצא שלו בגלל זה, הוא מוציא אות וידאו רגיל.
לעומת זאת המסך מקבל אות וידאו רגיל ואמור להציג אותו לא משנה מה הוא מקבל...
איך הוא אמור להחליט שעוצמת האות היא נמוכה?

ההגיון שלי אומר שאם אני אמור לקבל מסך כחול במקרה זה, זה אומר שגם אם יש לי הקלטה של "שלג" אני לא אוכל בחיים להציג אותה על המסך הזה כי המסך יחליט שזה אות חלש מדי?

מצטער, עדיין לא ממש ברור לי (ואני לא מחפש לשגע אתכם, רק להבין :))

AvivT
01-07-2013, 11:39:52
יציאת ה RCA של המקלט היא אנלוגית, לא דיגיטלית. מה שאומר שהעוצמה במוצא כן תלויה בעוצמת אות הווידאו שנכנס למקלט.
המסך מרגיש את העוצמה הזאת, ובוחר אם להציג שלג או מסך כחול.
אם תקליט שלג ותשדר אותו שוב למסך, הוא ישודר בעוצמה גבוהה ולכן המסך כן יציג את הקלטת השלג ולא יהפוך לכחול.

guy1a
01-07-2013, 12:30:43
יציאת ה RCA של המקלט היא אנלוגית, לא דיגיטלית. מה שאומר שהעוצמה במוצא כן תלויה בעוצמת אות הווידאו שנכנס למקלט.
אם תקליט שלג ותשדר אותו שוב למסך, הוא ישודר בעוצמה גבוהה ולכן המסך כן יציג את הקלטת השלג ולא יהפוך לכחול.

ויש מסכים, כמו שלי למשל שמראה שלג כשאין שידור ולא מסך כחול.

אז גם כשחוזרת הקליטה אפילו שביב קליטה אתה מקבל פריים אחד ברור באמצע השלג. הפריים הזה יכול להיות מה שיציל את הטיסן שלך כי יהיו שם הקואורדינטות של המיקום שלו.

AmitB
01-07-2013, 12:42:00
לא מדוייק... לא עצמת הסיגנל היוצא תלויה באיכות הקליטה, אלא הצורה שלו - באות וידאו אנלוגי יש פולסים לסנכרון אופקי ואנכי, עם מחזוריות קבועה ותלויה בפורמט (PAL או NTSC)
עצמת האות במוצא המקלט נשארת קבועה, בשביל זה יש AGC - Automatic Gain Control, כשהאות הנקלט חלש - למקלט יש הגבר גבוה, ולהפך
כשהקליטה גרועה, אותות הסנכרון טבולים בהרבה רעש, והמסך לא מצליח לשחזר את התמונה. במצב כזה, רוב המסכים עוברים להציג מסך כחול, והמסכים שאנחנו אוהבים, ממשיכים להציג את הזבל שנכנס אפילו שהם לא ממש מבינים אותו.