צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר ל DJI PHANTOM
shaibenarie
23-06-2013, 09:55:12
שלום לכולם.
אני עם ניסיון לא מאוד גדול בטיסנים ומסוקים והחלטתי למקד את התחביב ברחפנים גם להנאה של ההטסה עצמה וגם קצת לצילום
המליצו לי על ה DJI PHANTOM שגם יצא לי להטיס קצת ומאוד נהנתי ממנו וגם המחיר מתאים לי (700 דולר).
יש לי כמה שאלות.
א. האם מדובר בכלי רציני שאפשר להוציא ממנו ביצועים של רחפן לכל דבר ועניין או יותר בצעצוע ?
ב. האם העובדה שהוא מגיע מוכן לטיסה עם כל הרכיבים בילט-אין לא פוגעת באמינות הכללית שלו ובשרידות בזמן ן ריסוק ?
ג. האם הרדיו המקורי שלו מספיק טוב או שכדאי להחליף למקצועי יותר ?
ד. האם יש חלקי חילוף זמינים גם בארץ ?
ה. האם העובדה שהוא מגיע מוכן לטיסה עם כל הרכיבים בדוקים ומורכבים לא פוגעת בזה שבמקרה שלמשל צריך להחליף איזה רכיב לא צריך להחליף חצי רחפן אלה אפשר רק רכיב ספציפי.
והכי חשוב האם הרחפן הזה מומלץ ? האם הוא שווה את המחיר שלו ?
הרבה תודה לעונים
שי
flyinglizard
23-06-2013, 10:26:24
הפנטום הוא כלי מעניין. הוא נראה כמו צעצוע, ובהתחלה חשבתי שזה צעצוע, אבל אחרי הטיסה הראשונה שלי איתו הבנתי שזה כלי מדהים. הוא טס (וגם עומד במקום) בצורה נהדרת, יש לו בקר טיסה מהטובים בשוק, כל הרכיבים בו איכותיים (ברמה סבירה) וזו פשוט חבילה שעובדת טוב. בשביל הטסה בסיסית לא צריך להחליף או לשדרג שום דבר.
הבעיה היא שמעבר לזה, אתה די נעצר שם. הוא מוגבל מאוד מבחינת המשקל שהוא יכול לשאת (עד 300 גרם נוספים, תוך קיצור דרמטי של זמן הטיסה), יש לו קצת בעיות של ויברציות אם אתה רוצה לצלם עם GOPRO (זה הופך את התמונה לג'לי) ואין מקום (או יכולת לשאת) סוללה גדולה יותר בשביל להאריך את זמן הטיסה. גם אין בו מקום למתקן דברים.
אם אתה רוצה סתם להטיס בטווח ראיה (בלי FPV וכו') כלי כיפי, פשוט, שמסוגל לסחוב GOPRO בקלות, ולא מפריע לך לטוס מתחת 10 דקות - אז זה הכלי בשבילך. לא צריך לחקור, לבנות, להתעסק וכו'. לחבר ולהטיס. DJI הוציאו לשוק עכשיו גימבל (מתקן לנשיאת מצלמה בצורה מאוזנת) שהופך אותו לבעל יכולת צילום מצויינת, אבל המגבלות של הטווח וזמן הטיסה נשארות, והגימבל עצמו עולה עוד 750 דולר ודורש קצת התעסקות בהרכבה.
אם אתה רוצה פלטפורמה יותר רצינית שתהיה יותר זמן באוויר, FPV וכו', ממליץ לך לבנות משהו קאסטום, אבל זה דורש התעסקות.
אז בשביל לסכם, הפנטום הוא כלי הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה, וטס מעולה. אבל מטבע הדברים, הוא מוגבל ביכולת ובהיקף השדרוגים שהוא יכול לעבור.
אני מאוד נהנה מהפנטום שלי, וזה אחרי הרבה מסוקים וטיסנים. אם זה הכלי עבורך תלוי פחות בכסף (כי ב700 דולר אתה יכול להרכיב אחלה רחפן כולל שלט), ויותר בשאלה של האם יש לך 50+ שעות לקרוא, ללמוד, להרכיב ולכוון משהו בעצמך.
lool tv
23-06-2013, 10:45:23
מוזמן ליצור קשר להסברים והדגמות.
בברכה,
איתי 0546669860
www.looltv.com
DJI-OFFICIAL DEALER
ichen78
23-06-2013, 10:51:43
היו פה מספר דיונים בנושא הרחפן הזה.
אם לסכם אותם: הכלי נראה טוב, טס טוב, אך יקר יחסית, עם כושר נשיאה קטן, ומהיותו מורכב כיחידה
סגורה הוא בעייתי בעניין של תיקוני ריסוקים, קסטומיזציה, FPV, רדיו, וכו'.
מאחר ופתחת ואמרת שיש לך נסיון בטיסנים ומסוקים ואתה בענייני צילום, אני יכול להניח שמהר מאוד תמצה
את העניין של הטסה בLOS בכלי הזה, ותרצה להתקדם ל FPV. מאחר וכך, נשמע ש F450 או TBS
ודומיהם מתאימים יותר עבורך. מה גם שאין הבדל גדול במחיר.
sevet
23-06-2013, 13:10:04
ושוב לסיכום...
כלי טוב כמו שהו עם יכולת גדילה קצת מוגבלת, בערך ב-500$ אפשר לבנות לבד F450 עם Naza בטריות מטען ושלט שייתן לך יותר מקום להתפתח ופוטנציאל לעוף אם לא באותה רמה ואפילו יותר טוב.
לא עם Naza אפשר גם ב-150$ פחות.
כמובן שאם תחשב אפילו 10 ש"ח לשעת חקירת הנושא ובנייה אז הפנטום יותר זול.... (ועדיין בלי הרבה גמישות)
shaibenarie
23-06-2013, 17:34:10
תודה רבה רבה לכל העונים.
אהבתי את הפאנטום באמת כי אין כל התעסקות למעט הרכבה של רבע שעה, אין לי את הסבלנות להתחיל להתעסק עם הרכבות ותכנותים רבים.
האם הפאנטום עמיד בריסוקים קלים ? לא מתכוונת לריסוק בכל המהירות לתוך אספלט, אלה ריסוקים קטנים יחסית על דשאים ושדות ?
האם חשוב מאוד לרכוש בארץ על מנת לקבל תמיכה בשעת הצורך ? או אפשר בחו"ל במחיר זול יותר ?
מה בנוגע לאמינות מערכת הרדיו שלו ? כתוב אם אני לא טועה 300 מטר טווח, האם זה אמין ? האם אין בעיות עם המערכת שמגיעה איתו ? או שכדאי לשדרג אותה אם זה אפשרי בכלל ?
שוב תודה רבה.
LiorNT
23-06-2013, 17:57:06
הייתי ממליץ לך לוותר עליו, לקנות קיט ולהרכיב אותו, אתה תגלה שלהרכיב זו אחת מההנאות בתחביב.
מה גם שהמחיר לא רחוק, אתה יכול למצוא קיט של F450 כולל מערכת ייצוב של נאזה ב 450$.
אם הפאנטום יתרסק לך אני חושב שתהיה לך בעייה למצוא חלפים בעיקר בגלל שכמו שהזכירו... הוא עשוי מקשה אחת ולא חלקים חלקים.
בקיצור, אל תתעצל ותחפש קיצורים.
לבנות זו ממש לא הבעייה, ואם תרצה אני מוכן לעזור לך בזה, אם תרצה דבר איתי בפרטי.
בהצלחה
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
flyinglizard
23-06-2013, 18:13:10
הפאנטום הוא לא מקשה אחת. יש חיפויי פלסטיק מעל, אבל הכל מתפרק, ניתן לרכישה ובפנים זה קוואד סטנדרטי לגמרי. אין שום בעיה לתקן אותו, בהנחה שהחלפים זמינים.
להרכיב זה כיף לחלק ומעצבן לאחרים. אם הוא יהנה מהפאנטום מספיק, אני בטוח שהוא ירכיב את הקוואד הבא.
השלט מצויין, אין איתו שום בעיה. נראה כמו צעצוע, אבל הוא לא (כמו הפאנטום עצמו).
בקיצור, נראה לי שלצרכים שלך הפאנטום הוא כלי אידיאלי. אני לא יודע לגבי ריסוק "קטן", הפאנטום לא נראה שביר במיוחד. אולי תשבור קצת פרופים ורגלי נחיתה, אבל בשביל נזק לגוף תצטרך כבר לעבוד יותר קשה. בהתחשב בכך שמדובר בכלי שאם עוזבים לו את הסטיקים הוא פשוט עומד במקום, אין סיבה שתגיע למצב הזה מלכתחילה (אלא אם תהיה טיפש ותנסה לטוס בין עצמים).
עד כמה שהוא פשוט, אני מציע לך מאוד לקרוא היטב את חוברת ההוראות שלו, לבצע כיול כמו שצריך למצפן ולשנן את הצבעים של LED הסטטוס שלו.
מעבר לזה, אני בטוח שתהנה מאוד.
shaibenarie
24-06-2013, 06:38:05
שוב תודה רבה עזרתם מאוד.
ראיתי ברשת לא מעט סרטונים של דברים מאוד נחמדים שעושים עם ה PHANTOM כולל מיתקונים שונים ומשונים ל FPV גם בתוף הגוף עצמו וגם מחוצה לו עם הוספת סוללות, שינוי רגלי הנחיתה ועוד הרבה שיפורים כך שאני מניח שעם קצת דמיון ועזרה אפשר להוסיף לו זמן טיסה משמעותי (רבע שעה) וגם להתקין מערכת FPV וכל מני כאלה.
מישהו הראה שיש שיפור משמעותי אם מחליפים לו את הרוטורים הלבנים המקוריים לקרבון, האם זה ממש חשוב בשלב ראשון או שמספיק לבדוק להם איזון ?
איפה אתם ממליצים לקנות (בעיקר בגלל תמיכה) בארץ או בהזמנה מחו"ל ? מפה למשל :
http://www.helidirect.com/dji-phantom-rtf-wtx-and-charger-p-29007.hdx
שוב תודה שי.
ZvikaF
24-06-2013, 07:16:00
מעבר למה שנכתב, LOOLTV מייבאים אותו בצורה סדירה (משהו שאיתי שכח לציין..) שווה לך לקפוץ להתייעץ איתו ולהציץ בציוד.
אני חושב שגם לא יהיה הפרש גדול במחיר.
אין לי כל קשר אליהם, אבל התרשמתי מההוגנות והמקצועיות שלהם :cool:
guyst
24-06-2013, 08:51:59
שוב תודה רבה עזרתם מאוד.
ראיתי ברשת לא מעט סרטונים של דברים מאוד נחמדים שעושים עם ה PHANTOM כולל מיתקונים שונים ומשונים ל FPV גם בתוף הגוף עצמו וגם מחוצה לו עם הוספת סוללות, שינוי רגלי הנחיתה ועוד הרבה שיפורים כך שאני מניח שעם קצת דמיון ועזרה אפשר להוסיף לו זמן טיסה משמעותי (רבע שעה) וגם להתקין מערכת FPV וכל מני כאלה.
מישהו הראה שיש שיפור משמעותי אם מחליפים לו את הרוטורים הלבנים המקוריים לקרבון, האם זה ממש חשוב בשלב ראשון או שמספיק לבדוק להם איזון ?
שוב תודה שי.
קח בחשבון ש300 מטר טווח שלט זה די מעט לטיסת FPV
igalr
24-06-2013, 09:13:35
שוב תודה רבה עזרתם מאוד.
שוב תודה שי.
חפש כאן את הפרסום של לול
המחיר בארץ הוא משהו כמו 3000 שח
מאוד דומה למחיר ב HELIDIRECT ואפילו זול יותר בהתחשב במשלוח ומסים.
sevet
24-06-2013, 10:44:51
אם אני לא טועה, Lool רשמו טווח 1300 בדוק, אל תתפוס אותי במילה
shaibenarie
24-06-2013, 12:57:26
תודה רבה רבה לכל העוזרים
עזרתם לי מאוד!
שי
shaibenarie
24-06-2013, 15:08:13
עוד שאלה קטנה בנוגע לשלט וסליחה על בלבול המוח.
ראיתי שהשלט עובד על 4 סוללות אצבע רגילות, הן לא נגמרות אחרי 4 הטסות ? האם הן מחזיקות מעמד זמן סביר ?
ועוד משהו בנוגע לטווח, כאמור הוא משהוא כ 300 מטר, והנחה שאני לא מטיס FPV אלה רק בראיה האם הטווח מספיק ? ז"א האם מ 300 מטר אני בכלל אראה את הרחפן ? ז"א אני רוצה להבין האם כל עוד הרחפן בראיה אני עדיין במעטפת הטווח, אני יודע שיש מערכת הגנה שבמקרה של איבוד קשר הוא יחזור הביתה לבד אבל בכל זאת רוצה להבין את ה 300 מטר האלה באופן קצת יותר מוחשי.
תודה
שי
flyinglizard
24-06-2013, 15:15:26
300 מטר זה מספיק לכל צורך בהטסה בטווח ראיה. זו נקודה לבנה מרובעת, ולא גדולה במיוחד, הסיכוי שתבין לאן אתה טס ב300 מטר הוא אפסי.
אין שום בעיה בקטע הזה.
אגב, אני לא יודע מאיפה הגיע הנתון של 300 מטר. למיטב ידיעתי השלט בפאנטום זה FRSKY וסוחב לטווחים הרבה יותר גדולים מזה, אבל זה רק מה ששמעתי.
כשתתקדם לFPV, אין שום בעיה להחליף את השלט של הפנטום לשלט רגיל - בפנים זה סתם קוואד עם נאזה.
Hagay
24-06-2013, 23:11:17
שי אני לא מבין את השרשור הזה,
לא קראתי המלצה אחת לכיוון הפאנטום אבל אתה מחפש בנרות אישור מהחברים פה
אף אחד לא יגיד לך שהפאנטום הוא לא טוב כי הכלי כן טוב אבל השאלה היא טוב למה!
לפי הדרישה שלך החברה המנוסים פה ענו לך שעדיף הכיוון של ה F450 לדוגמא (אותה מערכת אצל אותו יבואן) רק כלי בוגר יותר עם אפשרויות להמשך.
ברשת אפשר למצוא כל דעה שמחפשים וכל אפשרות שרוצים להאמין לה, אני ממליץ לך ללכת למפגשים בסופי השבוע ולהתרשם
גם ההזמנה של דודי פה תלמד אותך יותר מהתכתבות ושם גם תראה שלדות של אדי ויצרנים אחרים
ואם אתה לא רוצה להסתבך בהתקנה (וגם אם אתה רוצה) אז יש פה מספיק חברים שיעזרו בחינם או בתשלום ההבדל שתהיה לך אפשרות ללמוד בדרך
בהצלחה עם הפאנטום
חגי
flyinglizard
25-06-2013, 03:57:49
אני המלצתי לו על הפאנטום.
אני לא רואה הרבה יתרון בF450 (שגם אותו יש לי). אם כבר משהו שצריך להרכיב, עדיף רחפן גדול יותר מה450. ולהטסה לכיף בטווח ראיה, אני מעדיף בהרבה את הפאנטום.
lool tv
25-06-2013, 08:26:20
ועוד קטנה לסיום..
שי:
בהתחשב בפורום ובמגוון הנושאים המדוברים בו,ובהתחשב בזמן אותו משקיע כאן כל חבר.
זמן ההטסה בטל בשישים לעומת זמן הדיון עליה (-:
F330 F450 F550 PHANTOM ARDO S800 MIKRO או כל כלי אחר...הדיון תמיד מלמד!
לשאלתך: הפנטום כלי מוכן לטיסה.הסוללות בשלט מחזיקות טיסות ארוכות,אין כלי שלא נשבר אם שוברים אותו,הטווח המצהר הינו באזור 300 מטר ,וגם אם איבדת רדיו הכלי חוזר הביתה..
ניתן לשים סוללה מעט יותר גדולה-2700MAH וזמן הטיסה מתארך.
אם תרצה ניתן להחליף רדיו אבל לדעתי אין צורך.
מעבר לכך הכלי עושה בדיוק את העבודה אותה הוא תוכנן לעשות ואף מעבר לכך.
תטיס. תטיס..תטיס...תלמד!
ועכשיו קפה..
בברכה
דודי
LOOL TV TEAM
igalr
25-06-2013, 08:53:48
אני לא בטח בכלל שהטווח המוצהר הוא הטווח בפועל.
לדעתי הוא הרבה יותר גבוהה כשמטרת ההצהרה המוגבלת היא בעיקר רגולטורית.
אני בטוח שחברים בלול (אחרי הקפה) יוכלו לבדוק טווח בפועל.
guy1a
25-06-2013, 08:55:01
בפנטום יש נאזה לייט ?
shaibenarie
25-06-2013, 09:10:16
תודה רבה רבה לכל העוזרים והעונים!
lool tv
25-06-2013, 20:00:56
לא.
יש בפנטום נאזא רגילה.
בברכה.
דודי
lool tv
25-06-2013, 20:04:01
אחרי בדיקה.
400 מטר לערך- LOS
לא ניסיתי יותר..פשוט כיביתי את השלט!
"ושבו בנים לגבולם"
טווח מוצהר אכן 300 מטר.
אבל טווח מושפע מהרבה גורמים.
בברכה.
דודי.
LOOL TV TEAM
shaibenarie
25-06-2013, 22:27:19
שוב תודה לעונים
עוד שאלה עקרונית, בשלב מאוחר יותר הבנתי שאת ה NAZA של הפאנטום אוכל להעביר לכל רחפן אחר אם ארצה (נגיד F450 או 550 עם 6 מנועים) האם אוכל לעשות את אותו הדבר גם עם ה GPS והמצפן של הפאנטום ?
אולי גם עם הבקרים והמנועים ? זה אפשרי ?
תודה
שי
sharonx
26-06-2013, 00:37:41
אני עם סוללה של 4500 על הדיסקברי שלי מרגיש שהייתי רוצה יותר זמן טיסה, אז 2700 נשמע מעט ל FPV, כלומר טיסות קצרות ופחות אפשרות להתרחק בבטחה.
מנסיון עם F450 ו TBS ה TBS עדיפה בהרבה מהיבטי תכנון (מקום יעודי לסוללה, מצלמות, ואיזוני מרכז כובד שלהם, וגם שלדת PCB חכמה מאוד), והיא גם עמידה למדי.
היא טסה טיסות מהירות הרבה יותר טוב מהרחפנים הסימטריים וזה מורגש מאוד בפניות מהירות.
עכשיו יוצאת גרסה שלה עם גימבל בראשלס מובנה - אמור להיות משהו מקצועי מאוד.
אל תחשוש מהבנייה, הבנייה שלה לא מורכבת ומהנה מאוד בגלל התכנון החכם של השלדה.
בהצלחה במה שתבחר ואנחנו פה תמיד כדי לעזור,
שרון
ZvikaF
26-06-2013, 05:51:07
תוכל עקרונית להעביר את הנאזא, אבל אם תרצה למכור אז סביר יותר שתמכור את הכל כחבילה אחת.
היתרון בפנטום שהוא מגיע כיחידה מוכנה, לטעון את הסוללה ולהטיס.
השאלה כמה זמן יעבור מהתחלת ההטסות שלך למצב שתרצה לצלם.. הפנטום קצת קטן למצלמה וFPV ...
shaibenarie
29-06-2013, 06:33:35
שלום לכולם.
החלטתי לקנות PHANTOM נראה לי הכי מתאים בשלב זה לצרכים שלי,
דקה לפני שהזמנתי נפלה לידי הזדמנות לקנות F450 מורכב ומוכן לטיסה עם מערכת רדיו SPEKTRUM DX8 חדשה, גם ה F450 במצב חדש ובנוי יפה ומעולם לא התרסק והוא כולל תאורת לילה
לא מבקש כרגע לשאול לגבי המחיר אלה רק לגבי הביצועים של 2 הרחפנים בהשוואה.
נאמר לי ע"י המוכר של ה F450 שהוא עדיף על ה PHANTOM בכל פרמטר וזה כולל אפשרות לשימוש בסוללה יותר גדולה ותליית אביזרים ורסטילית יותר - כל זה אני מניח שנכון בגלל המוגבלות של הפאנטום.
1. אני מבין שמדובר בשני הרחפנים באותם המנועים והבקרים, אז אני שואל את עצמי האם הגדלת הסוללה תגרום לשיפור משמעותי בזמן הטיסה, הרי הגדלת הסוללה גם מכבידה יותר על הרחפן ולכן צריכת הזרם שלו תהייה גבוה יותר ובנוסף הוא יהיה כבד ומגושם יותר אם באמת מדובר באותם המנועים והבקרים - האם זה נכון ?
2. נאמר לי ע"י המכור שה PHANTOM הרבה יותר נחות מה F450 בביצועי טיסה שלו בכל הפרמטרים במיוחד בהתמודדות עם רוח שאז ה F450 הרבה יותר יציב - האם נכון ?
3. גם נאמר שה F450 הרבה יותר אמין והאמינות של ה PHANTOM ממש לא טובה וזה מסוכן אם אני רוצה להטיס איתו מצלמה יקרה כמו הגופרו בלאק - האם נכון ?
האם כל אלה נכונים או שהמוכר מספר לי סיפורים כדי למכור לי את ה 450 שלו ?
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
ichen78
29-06-2013, 07:29:15
שי, קיבלת התייחסות לנושא באשכול הקודם. חלקינו צידד בF450 והאחר זרם איתך בפנטום.
לא נראה היה שזה השפיע או גרם לך להתלבט, נדמה היה ששאלת בעיקר בשביל לקבל ח"ח על הפאנטום.
אתה נעול על הפאנטום, ולך עליו. תהנה משניהם, זה בטוח.
AvivT
29-06-2013, 08:40:48
שלום לכולם.
החלטתי לקנות PHANTOM נראה לי הכי מתאים בשלב זה לצרכים שלי,
דקה לפני שהזמנתי נפלה לידי הזדמנות לקנות F450 מורכב ומוכן לטיסה עם מערכת רדיו SPEKTRUM DX8 חדשה, גם ה F450 במצב חדש ובנוי יפה ומעולם לא התרסק והוא כולל תאורת לילה
לא מבקש כרגע לשאול לגבי המחיר אלה רק לגבי הביצועים של 2 הרחפנים בהשוואה.
נאמר לי ע"י המוכר של ה F450 שהוא עדיף על ה PHANTOM בכל פרמטר וזה כולל אפשרות לשימוש בסוללה יותר גדולה ותליית אביזרים ורסטילית יותר - כל זה אני מניח שנכון בגלל המוגבלות של הפאנטום.
זה נכון, ולדעתי הפרמטר הכי חשוב שאתה צריך לקחת בחשבון. אם אתה מייעד אותו ל FPV, אז יהיה לך יותר קשה למתקן עליו מצלמת FPV. לא שזה לא אפשרי, אנשים עושים את זה, אבל זה מצריך יותר מקוריות והבנה בבנייה מאשר לשים מצלמה על F450. בנוסף, התקנת מצלמת FPV + גופרו על הפאנטום זה בכלל אתגר מעניין. אתה יכול להתקין רק גופרו ושהיא תהיה גם מצלמת הטיסה (גם מצלמת את הטיסה וגם מוציאה video out למשקפיים), אבל זה משהו שהייתי נמנע ממנו בגלל שאני מעדיף לא לסמוך על הסוללה של מצלמת הגופרו שלא תיגמר לי באמצע הטיסה, וכמו כן הזווית צילום שלה רחבה לי מדי בתור מצלמת FPV. שוב, יש אנשים שעושים את זה, אבל יש הרבה הרבה יותר אנשים שלא.
1. אני מבין שמדובר בשני הרחפנים באותם המנועים והבקרים, אז אני שואל את עצמי האם הגדלת הסוללה תגרום לשיפור משמעותי בזמן הטיסה, הרי הגדלת הסוללה גם מכבידה יותר על הרחפן ולכן צריכת הזרם שלו תהייה גבוה יותר ובנוסף הוא יהיה כבד ומגושם יותר אם באמת מדובר באותם המנועים והבקרים - האם זה נכון ?
יש גבול מסוים שבו משקל הסוללה כבר גבוה מדי יחסית לאנרגיה שהיא מספקת. אם לא תשים 2 סוללות במקביל אתה לא תגיע לגבול הזה בקרוב.
2. נאמר לי ע"י המכור שה PHANTOM הרבה יותר נחות מה F450 בביצועי טיסה שלו בכל הפרמטרים במיוחד בהתמודדות עם רוח שאז ה F450 הרבה יותר יציב - האם נכון ?
ראיתי סרטונים של פאנטום ברוח והוא נראה מאוד יציב. באופן כללי אם אתה שם אותם רכיבי אלקטרוניקה על פאנטום ועל F450, טייס מתחיל לא ישים לב להבדלים משמעותיים ביניהם.
3. גם נאמר שה F450 הרבה יותר אמין והאמינות של ה PHANTOM ממש לא טובה וזה מסוכן אם אני רוצה להטיס איתו מצלמה יקרה כמו הגופרו בלאק - האם נכון ?
לא יודע למה אתה (או הוא) קורא אמין. שוב, אם מדובר באותם רכיבי אלקטרוניקה (בקרים, NAZA, מנועים), אז איך רחפן אחד יהיה יותר או פחות אמין מהשני?
אי אפשר לדעת מה המניעים שלו. מצד אחד הוא מוכר לך F450, אז זה אומר שהוא בעצמו העדיף לקנות אותו ולא פאנטום. מצד שני, הוא מוכר לך F450, אז לא ציפית שהוא יגיד שכדאי לך לקנות פאנטום, נכון?
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
אין פה תשובה נכונה ולא נכונה. שב עם עצמך וטבלת אקסל, תרשום יתרונות וחסרונות, מה המשקל (=חשיבות) של כל פרמטר עבורך (קלות בנייה, קלות תפעול, עלות), והתשובה תתגלה לפניך.
לא סתם קוראים לזה "טבלת החלטה".
בהצלחה.
Friman
29-06-2013, 10:34:28
הגדלת הסוללה מגדילה את זמן הטיסה כמובן, אך עד גבול מסויים; מעבר לרף מסויים תוספת המשקל פוגעת בביצועים ומכבידה על הכלי באופן שתוספת זמן הטיסה כבר איננה משמעותית, אם בכלל. גודל הסוללה המיטבי לרחפן 450 (בסטאפ של 3 תאים, פרופים 10x4.5) הוא 4-5 אמפר מהנסיון שלי.
לא יודע לגבי התמודדות עם רוח. אם הלוח הוא אותו לוח (לא ציינת אם גם ב450 הלוח הוא נאזה), והמנועים והבקרים זהים, השוני לא אמור להיות משמעותי, אבל יכול להיות. אם אני לא טועה השילדה של הפאנטום קלה יותר, לא? יכול להיות שיש לזה השפעה. לא יודע.
מה שבטוח זה שdx8 עדיף על השלט של הפאנטום. זה שלט מתקדם יותר עם יכולות תכנות מתקדמות, ובמידה ובעתיד יהיו לך כלי שלט רחוק אחרים תוכל להשתמש בו עבורם. השלט של הפאנטום הוא ייעודי לכלי, להבנתי לא יהיה לך שימושי לשום דבר אחר.
3. לא יודע.
מה שכן, ה450 מודולרי יותר. אם משהו מתקלקל תוכל לשקול להחליף לאותו הרכיב, או להחליף למשהו אחר. נניח אם תרצה לעבור לסטאפ של 4 תאים, אני לא בטוח שבפאנטום תוכל להחליף מנועים באותה הקלות כמו ב450.
אשמח לקבל התייחסות
תודה ושבת שלום
שי
התשובות שלי בגוף השאלה.
הפאנטום הוא ״חבר ושגר״, צעצוע יפה ומסודר למי שרוצה ללכת להטיס ולא להתעסק בשום דבר אחר, ולא רואה שום סיכוי שייתעסק בעצמו בשדרוגים או בתיקונים בעצמו, במקרה הצורך. לכל אחד אחר, היתרונות במודולריות של ה450 לדעתי מנצחים. הבנתי גם שהפאנטום פחות מתאים לfpv כי חוץ מהתושבת לגופרו אין שם מקום ליתר הרכיבים. אגב, ולו רק בגלל השחט, אני הייתי הולך על ה450. וכיוון שאתה קונה רחפן עם השלט שכוון עבורו, גם זו חבילה של ״חבר והטס״ בלי התעסקות נוספת בהרכבה ובכיוונים.
אז אם לקצר - אלא אם אתה אוהב את המראה המצועצע, ואם הבדלי המחירים לא משפיעים על השיקול, אני לא מוצא שום סיבה להעדיף את הפאנטום. כמובן בהנחה שה450 במצב טוב
ebay007
29-06-2013, 10:57:49
חוץ מאיזה רחפן עדיף, הDX8 זה אחלה שלט שיוכל ללוות אותך בהמשך. לעומת השלט של הפאנטום שאם תרצה להוסיף לו משהוא או להטיס עוד משהו אתה תצתרך לקנות שלט שלרוב זאת הוצאה לא קטנה.
sevet
29-06-2013, 11:42:28
אם זה באותו מחיר וה-450 הוא נזה עובד טוב ומכוון כבר אז ה-450 עדיף ובעיקר בגלל השלט.
אם עולה פחות אין שאלה, שים לב שאם לא כולל בטריות ומטען, זו גם השקעה.
flyinglizard
29-06-2013, 12:33:19
יש לי את שניהם. בתור כלי לכיף, אני מעדיף את הפאנטום בהרבה. הוא פשוט יותר מגניב, וכמו שהוא מגיע מהמפעל הוא מכוון נהדר.
המנועים זהים ב450 ובפאנטום, הבקרים לא (ב450 אפשר 4S, בפאנטום לא). נדמה לי שהפאנטום הוא בקרי 18 אמפר מול 30 ב450. הנאזה אותה נאזה.
אם אתה רוצה FPV וכו', דלג על גם על ה450 וגם על הפאנטום. תבנה משהו קאסטום, גדול יותר, שמסוגל לשהות יותר זמן באוויר.
אם אתה רוצה רחפן כיפי שאפשר לתלות עליו GOPRO בקלות, קח את הפאנטום.
לא ידועה לי שום בעיית אמינות בפאנטום מלבד בעיות רגילות של הנאזה, שעשויות להתרחש גם ב450 בדיוק באותה מידה.
lool tv
29-06-2013, 14:33:05
lool tv
האמת..קצת מסובך להסביר.
לדעתי השיקול יהיה תקציב ומטרה.
פנטום הוא יותר 330,עם מטען וסוללה, מוגבל משקל עם קליפה. סוללה 3S בקרים 18A ורדיו מוגבל פרמטרים וטווח.
אבל..מוכן לטיסה.
450 הוא קיט גדול יותר, עליו ניתן להרכיב כמעט כל דבר..נושא יותר משקל..ניתן להגדיל פרופים..טווח רדיו גדול..סוללה 3-4S בקרים 30A.
אבל..צריך להרכיב.
הנאזא אותה נאזא.
במקרה נזק ,עדיף 450 על פנטום.
במקרה תקציב הפנטום זול יותר לכל החבילה. וניתן להטיס ולצלם עם מצלמה קטנה.
לFPV הייתי ממליץ על 450.
בכל מקרה תוכל להתקשר ולהתייעץ או להעזר בתשובות חברי הפורום.
בברכה
דודי
0505550988
guy1a
29-06-2013, 14:48:51
כל הכבוד דודי. אתם משתפרים ..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
ichen78
02-07-2013, 22:17:14
אגב בנוגע לפאנטום, עניין שהיום התוודעתי אליו ודורש התייחסות.
יש שרשור נכבד בRC בנושא תופעה בפאנטום שהכלי "מקבל חיים משלו", יוצא מכלל שליטה ובורח\מתרסק.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1872000
תקישו בגוגל\יוטיוב dji phantom flyaway ותקבלו יותר מידי חומר וסרטונים של אנשים שנתקלו בדבר הזה.
העניין ראוי לאזכור, וכדאי לקחת אותו בחשבון. דיונים בנושא נעים בין מחשבות על הפרעות ב 2.4 Ghz לבין
בעיות חומרה\תוכנה. דוגמא מייצגת:https://www.youtube.com/watch?v=z7JySOXhIyQ
מדגיש: המטרה לא להפחיד אף אחד. אין לי נסיון איתו מלבד כמה הטסות קצרות, ולפי קצב המכירות הוא כנראה כלי טוב שעונה על הצרכים
של הרבה אנשים. אבל לאור האמור, כדאי להתנהג איתו במשנה זהירות בהטסות הראשונות ובקירבת אנטנות סלולר, ולקחת זאת בחשבון.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.