צפייה בגרסה מלאה : אורורה9 בעיה במסך..
edgarfov
29-06-2013, 17:35:21
HELLO כולם.
ביומיים האחרונים מסך הנגיעה אוהב לגעת בעצמו.. נישמע קינקי אבל זה לא הסגנון שלי.
עכשיו ברצינות. בטיסות היום שהשלט "נעל" את המצערת. במוד ששניקרא THROTTLE LOCK הייתי צריך לשחרר אותו בלחיצה ממושכת (נצח כשהמטוס באוויר) ולקוות שלא יתפס שוב. והוא ניתפס... , בהמשך הטיסות
השלט החליף מסכים להנאתו , והגיע למקומות אקזוטיים כמו החלפת מודל... או FLIGHT CONDITIONS ... לא פשוט. אני לא נכנע מהר.
אבל זה יותר מידי. חפרתי ברשתות זרים , ושם אפשר למצוא הכל על הכל. משוממה לא על הבעיה הזו. אני יודע כשהשלט מתחמם בשמש המסך יכול להתחפפן בצורה הזו. אבל עברו שעות אני והשלט התקררנו
הפעלתי פונקציה הניקראת SCREEN LOCK אפשר לקבוע שהסמך "ינעל" מלחיצות חיצוניות , ואם ברנש ירצה לתפעל מסך ילחץ הנ"ל X שניות (אפשר לקבוע ) המסך יפתח להפעלה. נחמד.
ככה גיליתי שהמסך נוגע בעצמו בקלילות גם בלי לשנות מסכים. כי במצב SCREEN LOCK נגיעה הכי קלה מיד השלט קופץ בהודעה שהוא נעול וצריך לחיצה ממושכת וכו וכו.. יש ציפוף כזה.
אני יכול לחיות עם זה אפילו שזה מתערבב עם יתר הציפצופים של הטיימר ... הטרימרים... מיקסים.. אבל!
קודם כל הינה הדיווח , והאם משהו כאן מטיס במצב כזה, ומי יכול לטפל בשלט הזה. הוא לא כל כך צעיר. לא אשלח אותו לאינדונזיה..
בכבוד
א.
הנושא עלה בעבר
קרא פה וחזור לדווח
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?63098-%E0%E5%F8%E5%F8%E4-9-%EE%F1%EA-%EE%E2%F2-%F0%EC%E7%F5-%EE%F2%F6%EE%E5
edgarfov
29-06-2013, 18:05:21
תודה!! פרוט למופת , לא חסר חול אצלי.
א.
edgarfov
29-06-2013, 19:04:23
ניקיתי. עם מברשת רכה שלב ראשון כזו של צביעה , ולחץ אוויר ,. יכול להיות שכמות הלחיצות ירדה.. אבל זה עדיין קורה
להטיס עם ה SCREEN LOCK? היה ועדיין יש לחיצה פה ושם?
neo 2
29-06-2013, 20:41:35
ברור שעדיף להטיס עם הסקרין לוק...או לא להטיס בכלל עם השלט
Friman
29-06-2013, 22:35:30
איך נועלים את המסך?
אין לי בינתיים בעיות של לחיצות עצמיות של המסך (כבר שנתיים עם האורורה) אבל נחמד לדעת איך נועלים למקרה הצורך
edgarfov
30-06-2013, 00:01:41
יש תפריט ב SYSTEM - SYSTEM MANGMENT
SCREEN LOCK
עם כל מיני הגדרות של כמה זמן לחיצה על המסך כדי לשחרר נעילה.
אגב המסך שלי משתולל למרות פעולות הניקוי והשלט שהיתקרר.. משהו נדפק חזק בסיפור הזה
שלט אורורה מספר 2 שלי.. אני מתעייף
אולי תקנה 9X ? אין לו מסך מגע ופחות בעיות :D
edgarfov
30-06-2013, 06:03:41
מניין המטוסים שלי ירד. אני רואה כאלה מספיק בסביבה שלי, לא מבינים למה כלי הטיס שלהם הגיעו כל כך רחוק , או מהר לריצפה... לא איבדתי כלי אחד בשלט הנוכחי וגם קודמו הזהה
המסך עניין פתיר לחלוטין בעזרת ה SCREEN LOCK, לא נוגע בפאנל חוץ מלבחור מטוסים , או קיזוזים אחרים שאותם אעשה על הריצפה.
א.
edgarfov
30-06-2013, 17:28:31
במצב SCREEN LOCK יש כל הזמן ציפצופים. בסוף זה גם משחרר את עצמו מה LOCK הזה ומטייל ברחבי הפאנל.
בקיצור, אין שלט. שוקל לפרק לראות מה העניין, מישהו פירק כזה אשמח לטיפים.
א.
edgarfov
30-06-2013, 22:38:48
שלפתי את מסך המגע , ובמצב מאוזן מסך כלפי מעלה ועם מייבש שער חיממתי אותו ל 60 70 מעלות לכמה דקות. נתתי לזה להיתקרר
חיברתי הכל.
מסכים חדלו מלהתחלף. מסך מגע עובד תקין.
א ב ל . ב SCREEN LOCK אפשר לשמוע שיש נגיעות בתדירות אמנם של כמה שניות עד חצי דקה , וככה זה נשאר
edgarfov
01-07-2013, 13:36:59
יום טיסה - שעת הטסה בשמש.
אין החלפת מסכים או ציפצופים מיותרים.
שלט אכל שמש ביחד איתי יותר משעה.
א.
guyst
01-07-2013, 13:47:39
אז בכל זאת שווה משו... :cool:
אז מה המסקנות?
רק הניקוי עזר? או שחימום המסך עם פן גם תרם?
edgarfov
01-07-2013, 15:39:50
חימום הפן, 10דקות ,בדקתי את פני השטח לא לעבור את ה 60 מעלות. ניקוי היה גורנישט
כרגע המצב כזה.
עם ה SCREEN LOCK יהיו ציפצופים מפעם לפעם כאילו שהוא מרגיש נגיעה .
בלי ה LOCK אין סימן של מגע או החלפת מסך
והינה הטוויסט המעניין, מופעל גם מצב "תאורה עד 10 שניות" שבדומה לSCREENLOCK נדלקת רק כשיש מגע עם המסך
והמסך לא נידלק , עד לחיצה אמיתית על המסך . אין הדלקת מסך ספונטנית..
מבלבל?
7YOAV7
01-07-2013, 15:54:41
אני הייתי מחליף את השלט במקומך אבל אם אתה רואה שזה סביר אז זה בסדר. מה קרה לאורורה מספר 1?
edgarfov
01-07-2013, 16:38:36
מספר 1 הייתה מנתקת רדיו. זה בא מהמכשיר עצמו לא מודול ולא מקלט. ויש סיכוי יותר מסביר שזה היה קשור לסוללות הנטענות העלובות
שבאות איתו. וגם מתישהו הוטח לריצפה , תיבחר.. אגב גם שם המסך השתגע בשיא הקיץ .
נשמע שכביכול פתרת את הבעיה לגמרי?
כשבדקת את המסך עם מצב תאורה 10 שניות, זה היה גם עם נעילת מסך?
יכול להיות שמדובר בבעיה שמשלבת תוכנה + חומרה?
זכור לי שכשקיבלתי את השלט עם גרסה 1.6 נדמה לי, המסך היה מרצד ממש בקטנה.
לי בכל אופן זה היה נראה כאילו המסך תקול, ושזו כביכול בעיה שעלולה להחמיר עם הזמן, למרות שהשלט היה חדש לחלוטין.
לאחר שדרוג התוכנה, הריצוד נעלם לחלוטין והמסך נראה טוב מתמיד.
אולי יש קשר כלשהו בין טמפרטורת המסך וקצב דגימה או משהו אחר שגורם לבעיה?
מקווה שלהיי-טק יהיו הסברים
edgarfov
01-07-2013, 17:00:54
כן. גם מצב תאורה 10 שנ וגם נעילה
עדיין היה נותן סימן לנגיעה אחת לכמה שניות (עם צפצוף כזה)
במצב תאורה 10 שנ ללא הנעילה , אין תזוזה אם לא נוגעים במסך.
וכאן גם הסטירה... כי במצב 10 שנ' תאורה מספיק נגיעה קלה בלי להפעיל כפתור או להחליף מסך כדי להדליק את האור...
edgarfov
01-07-2013, 20:41:18
אני חייב לומר עם כל הכאב של שלט מאוד נוח ביד , ומדהים בקלות התכנות שלו (לא חושב שהיצצתי בספר...לפעמים אולי..)
שלט מספר 2 כבר.. זה ח ר א של שלט עם כוונות טובות ונוכחות מרשימה.
חרא של שרות כולל בחו"ל , ל א מוכנים לשלוח לי יחידה של מסך מגע שאחליף.
א.
7YOAV7
02-07-2013, 16:51:22
גם לי הייתה אורורה. הייתי הראשון בארץ שדיווח על התקלות שלה. היא ניתקה רדיו וריסקה לי 4000 שקלים. אני אחרי זה לא קניתי אורורה ובטח שאני לא אתקרב לשלט הזה שוב. כל כך הרבה בעיות שהחברה מודעת להן ועדיין לא עושה כלום. עברתי לפוטאבה וטוב שכך...
7YOAV7
02-07-2013, 16:53:40
שמע לי אמרו לקנות כזה חדש. אחרי שזה קרה לך אני לא מבין למה קנית כזה נוסף. ממליץ בחום על הפוטאבה 8fg . מדהים אבל אם יש לך תקציב לך על ה14 החדש שבזמנו לא היה. לא תצטער.
edgarfov
02-07-2013, 17:58:52
כן. אני גם ממליץ FUTABA, מכיר מקרוב מאוד.בעבר הרחוק נגעתי בלא מעט כאלו..
גילוי נאות - יש אחד שמטיס עם פוטבה בת 30 שנה. לא מכיר מטיס יותר טוב ממנו, (אולי ב יו טיוב)
ויש עוד אחד שמטיס מסוקים , בזה אני פחות מבין, לדעתי הוא אחד האלופים , הדברים שהברנש עושה במסוקו..ומסוקו יקר יקר. הברנש מטיס באורורה.
עכשיו מה עושין? כרגע זה עובד היטב. זה עשה שעת שמש יוקדת בתנאים מחמירין וזה יעשה עוד עד שמשהו רציני יעלה חזרה לאוויר.
זה סינדרום המנהרה השחורה. בקצה יש אור. אני צריך איזה "קראחץ" משכנע כדי שאזוז הלאה.
ביד השלט הזה מול 14FG או ה 18 אפילו , מרגיש באותו גובה. לא מתרגש מבאגים , לכל מערכת יש את נקודות התורפה שלה.
א.
Friman
02-07-2013, 18:42:39
יפה אדגר. אתה מציג עמדה מאוזנת ובריאה. לי יש אורורה שנתיים ואני אוהב את השלט הזה יותר מכל פריט ציוד אחר שיש לי בתחום השלט רחוק, אבל גם לי יש מדי פעם תקלות של התעמעמות המסך. עד כה זה מעולם לא הפריע לביצועי הטיסה, ואף פעם לא נלחצו לי תפריטים מעצמם, אבל חייב להודות שכשאני מודאג כשאני שומע שזה קורה לאחרים. אולי הבעיות הללו הן באמת עניין של גרסת התוכנה, כי אני מטיס עם גרסה סופר ישנה (שנתיים לא שדרגתי גרסה, לא מצאתי צורך בכך עדיין..) ולא נתקלתי בבעיות הללו שמתוארות כאן.
ועדיין... אני מטיס עם האורורה ציוד לא זול, מסוק 600 גדול וחזק ורחפן fpv שהושקעו בו המון שעות עבודה וטס למרחקים גדולים, בינתיים טפו טפו טפו הכל בסדר; גם כשהמסך מתעמעם אין בעיות בקליטה (ואין ירידה בחיווי הrssi). מקווה שלא אגיע לנקודה שלך שבה השלט יכזיב בזמן הטיסה. לחוות תקלות בטיסה ועדיין לא לפסול את המערכת במחי יד, לא יודע אם אני הייתי מסוגל... מעריך את העמדה המאוזנת שלך.
adibenbasat
02-07-2013, 22:13:40
בבקשה לא לצלוב אותי...
אבל..90% מהתקלות נובעות משימוש לא נכון או יותר נכון לומר אי שמירה על הציוד ב-100% מהזמן.
לא פעם נתקלתי בבעיות רדיו מאנשים ש"שומרים על הציוד שלהם" אבל אופס, "נפל לי פעם אחת על הריצפה בבית.. חוצמז'ה השלט מלוקק"..
או.."ניכנס לי חול למערכת..".
חברים, המערכות האלו עוברות בקרת איכות גבוהה (שלא כמו 9X), קיים סיכוי נמוך מאוד לפגם בייצור..ועדיין יש, גם בפוטאבה.
לי הייתה פוטאבה שנים ועכשיו אני מטיס עם אורורה כבר לפחות 3 שנים ולא היה לי פיפיס של בעיה, אגב השלט עובר ניקיון במברשת אבק מידי שבוע, מעולם לא נפל,
או נשאר חשוף לשמש מלבד שאני מחזיק אותו בזמן טיסה, לא שהה במקום חם (שלא מומלץ לאלקטרוניקה) והכול עובד יופי בנתיים.
אני לא נכנס למה "יותר טוב" פוטאבה או אורורה (שתי האופיציות מצוינות), התנסיתי עם שני המוטגים ולא היו לי בעיות, אין לי ספק ששמירה על הציוד מונעת 90% מהבעיות,
דבר נוסף ואני לא מומחה באלקטרוניקה, ההיגיון אומר לי שאם אתה משתמש במערכת נגיד שנה או שנתיים (שזה לא המון זמן) והכול מתקתק כמו שעון שוויצרי ופתאום משהו צץ - יש סיכוי לא רע שיש לך אשמה בדבר.
לפותח השרשור, יתכן וישנה פגיעה שמצריכה החלפה של חלק אולי המסך עצמו (לא מבין בזה) אבל יש יותר מיבואן אחד בארץ, אולי יש לו תשובה..
והמשפט "לכול מערכת יש נקודת תורפה.." אוי, כמה וויכוחים זה היה יכול למנוע בפורום.. כול כך נכון:)
Himel
02-07-2013, 22:53:10
לא היה לי אורורה , אבל במנחת שבו אני מטיס, הייתי עד לריסוק של 50 סמק , כי השלט החליט שהוא נכנס לתכנות באמצע ריחוף וההגאים ננעלו...
אותו מטיס החליף לפואטבה , אני מציין שהשלט היה בן שלושה חודשים ולא נפל או ניזוק מעולם.
edgarfov
02-07-2013, 23:49:01
עד בוא הקראחץ אוסיף לעמוד תחת להבות השמש החורכת,עם שלט הזה ורק אז ניטרוף שוב את הקלפים..
guyst
03-07-2013, 00:07:42
בבקשה לא לצלוב אותי...
אבל..90% מהתקלות נובעות משימוש לא נכון או יותר נכון לומר אי שמירה על הציוד ב-100% מהזמן.
לא פעם נתקלתי בבעיות רדיו מאנשים ש"שומרים על הציוד שלהם" אבל אופס, "נפל לי פעם אחת על הריצפה בבית.. חוצמז'ה השלט מלוקק"..
או.."ניכנס לי חול למערכת..".
חברים, המערכות האלו עוברות בקרת איכות גבוהה (שלא כמו 9X), קיים סיכוי נמוך מאוד לפגם בייצור..ועדיין יש, גם בפוטאבה.
לי הייתה פוטאבה שנים ועכשיו אני מטיס עם אורורה כבר לפחות 3 שנים ולא היה לי פיפיס של בעיה, אגב השלט עובר ניקיון במברשת אבק מידי שבוע, מעולם לא נפל,
או נשאר חשוף לשמש מלבד שאני מחזיק אותו בזמן טיסה, לא שהה במקום חם (שלא מומלץ לאלקטרוניקה) והכול עובד יופי בנתיים.
אני לא נכנס למה "יותר טוב" פוטאבה או אורורה (שתי האופיציות מצוינות), התנסיתי עם שני המוטגים ולא היו לי בעיות, אין לי ספק ששמירה על הציוד מונעת 90% מהבעיות,
דבר נוסף ואני לא מומחה באלקטרוניקה, ההיגיון אומר לי שאם אתה משתמש במערכת נגיד שנה או שנתיים (שזה לא המון זמן) והכול מתקתק כמו שעון שוויצרי ופתאום משהו צץ - יש סיכוי לא רע שיש לך אשמה בדבר.
לפותח השרשור, יתכן וישנה פגיעה שמצריכה החלפה של חלק אולי המסך עצמו (לא מבין בזה) אבל יש יותר מיבואן אחד בארץ, אולי יש לו תשובה..
והמשפט "לכול מערכת יש נקודת תורפה.." אוי, כמה וויכוחים זה היה יכול למנוע בפורום.. כול כך נכון:)
מסכים לגמרי! גם אני שומר על האורורה והיא במשך שנתיים לא איכזבה אפילו פעם אחת!
edgarfov
03-07-2013, 08:51:29
אפרופו תשובה- אם יש דרך להזמין רק את המסך מגע הזה , הייתי רוצה לדעת מהיא.
היות והיתכתבות עם HITEC לא הובילה לשוממקום, וב EBAY וכל מיני מקומות אחרים לא מצאתי כזה.
א.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.