צפייה בגרסה מלאה : שאלה אורך של בום
capusta
01-07-2013, 19:44:19
שוב בעניין ה hight aspect...הפעם מצורף השיטוט....
http://www.arthobby.com/index.php?page=item&category=29&sub_category=32&item=55
שימו לב שלאורך הבום של טולרנס בין 1345 ועד 1375 בפועל האורך שנמדד עם הבום שמגיע עם הקיט הוא 1410.....לפני שאני מקצר מה באמת החשיבות או בעיקר ההשפעה של אורך הבום (מעבר לעניין המשקל) על התנהגות הדאון? האם כדאי לשאוף למידה המינימלית של 1345 או למידה המקסימלית של 1375? האם צפוי להיות הבדל מהותי בהתנהגות או שזה שולי...
תודה,ליאור.
roydor
02-07-2013, 06:22:21
בהנחה שמדובר בגרסה החשמלית (וגם אם לא) לטובת הטסה אני ממליץ על זנב ארוך.
גרסה חשמלית פחות רגישה למשקל, תוספת של 5 גרם של צינור לא משמעותית ומרכז כובד משיגים בכל מקרה ע"י הזזת סוללה קדימה.
ככל שתאריך את הזנב הטיסן יהיה "נעים" יותר בסבסוב ויטוס לך יציב יותר.
בגרמלינים שלי הגדלתי את נפח הזנב האנכי (מכפלת שטח הגה כיוון בזרוע) ע"י הגדלת הגה בישנים והארכת זנב בחדש יותר ואני מאד מרוצה מהתוצאה.
בדוק שתוכל לאזן את הטיסן עם כל הרכיבים ושאין לך בעיות גודל בהובלה ובמידה ואין אז בנה ארוך.
capusta
02-07-2013, 10:18:14
רועי,
הגרסה היא לא הגרסה הממונעת משם גם הרגישות שלי למשקל....לא בעבור תוספת המשקל של הבום עצמו אלא בעבור האורך הכללי והרצון להמנע מתוספות משקל בחרטום בעבור זנב ארוך מידי....
בכל מקרה קיבלתי את התשובה, זנב ארוך יותר=דאון עם התנהגות עדיפה/נינוח יותר....ולא אקצר את הבום.
למה התכוונת ב" בעיות גודל בהובלה " ?
תודה, ליאור.
יובל בן חיים
02-07-2013, 10:46:13
נכנס לרכב או לא? :)
capusta
02-07-2013, 14:25:12
אהה....יש דברים חשובים בחיים ויש כאלו קצת פחות..... ! אם הרכב לא מתאים מחליפים את האוטו לא מקצרים דאון בשביל זה....חוק בסיסי :cool:
יובל בן חיים
02-07-2013, 17:57:49
כלומר: יותר קל להאריך אוטו מלקצר דאון. אכן כלל בסיסי! :)
roydor
02-07-2013, 19:56:47
ליאור,
מה מטרת הדאון? אתה מתכוון להעלות אותו עם ווינץ'/היי-סטארט? צוק?
capusta
02-07-2013, 20:50:09
היי-סטארט !!! יש קשר לעניין חשיבות האורך?
roydor
02-07-2013, 21:52:30
לא ממש, מפתיע מעט שבימינו עוד בוחרים לעלות עם חוט :)
אני עוד עלול להוציא את ה-F3J שלי ולחזור להטיס אותו ;)
capusta
02-07-2013, 22:29:41
היי סטארט ולא ווינץ כי אני לא בטוח שהדאון יכול לעמוד בלחצים של ווינץ....
מעולם לא הטסתי לא עם ווינץ ולא עם היי סארט אבל נראה לי שעם היי סטארט יהיה קצת מהקסם שיש ב dlg לא? להחזיק מול השניות שעוברות...שכל מטר גובה יקר...הריכוז בזמן ההטסה....מאז שהבלסטר שלי הושבת בתחרות האחרונה (ועד שתחליפים יגיעו) אני מטיס 2.5 מטר ממונע, דוגרי לא מבין איך אנשים מטיסים את הדברים האלו לאורך זמן....משעמם קצת! יותר מידי נוח להישען על המנוע...לא כיף ״שהגב לא צמוד לקיר״. בשבילי הממונע מאפשר כרגע ככלי לשכלל את יכולת ההטסה ....אין ספק שבחירת מחלקת ה dlg כמחלקה ראשונה בה גם לומדים להטיס בכלל, זאת בחירה לא טובה...מפתחים הרבה הרגלים רעים כי ה dlg כל כך סלחן שם למעלה. אז כרגע מנסה להיפטר מהרגלים רעים בעזרת הממונע ומקווה שבעזרת ה high aspect נחזור גם לכייף....ואם לא אז נשאר לקוות שייקראו לי להתייצב בסניף הדואר לאיסוף הסוכריות....
ליאור.
roydor
03-07-2013, 05:51:01
במידה ואתה צריך עזרה לתקן את הבלסטר אז תן צלצול, נראה מה אפשר לעשות.
capusta
03-07-2013, 17:11:16
רועי,
קודם כל תודה. אבל הבלסטר אבוד.
הבום חטף פגיעה ישירה מחרטום של של DLG שהוזנק...אבל ממש פגיעת BOLLHARTOMLEBOOM!!! ( בול חרטום לבום :cool:) הבום הפך לבליל של סיבי קרבון לא משהוא שכדאי להשקיע בו תיקון במיוחד שרוב העבודה על הבלסטר קשורה לגוף. א. מיתקון פוש רודיים מקרבון חיצוניים ב. במיתקון ארבעת הסרווים בפוד ( אם מישהוא רוצה לענות שבויי מלחמה זאת המשימה !!! מיתקון ארבעה סרווים בפוד של בלסטר ...אהה והחוק הוא בלי D47 !!!....שווה ערך לטיפטוף שעווה על החזה לאחר הורדת שערות...נשבע ;) ).
בכל מקרה הכנף שלמה וכמו שסיפרתי לך לפני התחרות היא SC של ולדימיר....מה שנקרא חבל לזרוק לפח...אז אחת הסוכריות שבדרך זה סט נוסף של בלסטר הפעם עם כנף רגילה. עניין של מחיר....והגוף יתאים גם לכנף SC כך שזה עניין של כדאיות.
בנוסף, אומנם הבלסטר לא נחשב לטיסן מתקדם/חדיש בתיכנון שלו אבל הוא הרגיש לי נכון מאד למזג האוויר שלנו !!! בבקרים שהאוויר "עומד" הפלוטריות שלו באה לידי ביטוי. למרות שה-SC שוקלת 150 אם אני זוכר נכון...20 גרם יותר ממה שמצהיר ולדימיר ( או hyper filght בעבור ולדימיר) והדאון עצמו שקל מעט יותר מאשר 300 גרם...אבל הוא פיצוץ של פלוטר ולי הוא הרגיש טוב, משם הרצון לבנות אותו שוב והפעם במשקל נמוך בהרבה...ואולי גם נחליט לוותר על השעווה בחזה ונתקין D47...נראה קודם שיגיע....
שוב תודה ואני בכיף מחליף את עזרת התיקון בתפעול ההיי-סטארט שאגמור את הhigh aspect
ליאור.
roydor
03-07-2013, 21:22:12
תביא את הגוף ונראה מה אפשר לעשות, אתה תהיה מופתע מה אפשר לתקן!
עזרה עם היי סטארט, בכיף
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.