צפייה בגרסה מלאה : Arducopter על רחפן גדול ויקר
ofek-raan
04-07-2013, 19:55:17
מישהו התנסה בהפעלת הardu על רחפן גדול כמו s800?
משום מה יש לי חשש כבד להחליף מהנאזה.
אני פשוט רואה את עשרות הדיונים והרושם שרמת האמינות והבשלות של הardu
לא בשמיים.
מ. אומרים המומחים?
תודה
Friman
04-07-2013, 21:33:07
אם יש לך נאזה, למה אתה רוצה להחליף?
אומר לך את דעתי... אני עם סריוס, שזה אפילו עוד יותר התעסקות מלוחות שמריצים ישר ארדוקופטר. אז נתחיל מהסוף- הרחפן טס נהדר. נחזור להתחלה - לקח המון התעסקות עד שהגעתי לזה. נקפוץ קצת קדימה- אני נהנה מההתעסקות. קצת אחורה - לא תמיד ההתעסקות הזו כייפית; יש גם הרבה תסכול בדרך. קפיצה קדימה- נחמד שיש לך מערכת פתוחה שבה כל דבר ניתן להגדרה בדיוק איך שאתה רוצה ולא איך שקבע יצרן כזה או אחר. דילוג אחורה - לפעמים הדברים לא עובדים איך שאתה רוצה; עכשיו לך תשבור את הראש למה. דילוג לזמן עתיד - תמיד הנחתי שכשארצה לקנות טייס אוטומטי לטיסן fpv, אקנה לוח ארדואנו. לאחרונה עם הרשמים הטובים שיש על הarkbird, שעולה כמו arduflyer+GPS+OSD+חיישן המתח שלו, ומגיעה מוכנה לשימוש בלי שום כאב ראש, ברור לי שאם אקנה, אקנה arkbird. קצת התעייפתי מהדילוגים עם ארדוקופטר.
יש לציין שאין לזה שום קשר לבשלות הקוד. הקוד בשל מאד כבר עכשיו, וימשיך להבשיל ולהתפתח. זה היתרון של ארדוקופטר ומערכות קוד פתוח על לוחות קוד סגור כמו הנאזה, שמתעדכנים ומתפתחים לאט יותר וכתלות בקצב של היצרן. אבל כל פיתוח של מוצר קוד פתוח דורש בדיקות, כיוונים, למידה, התנסות בעוד אופציות וכו׳ וכו׳. ובגלל שארדוקופטר כבר היום נותן תוצאות מצויינות, אני לא רואה את עצמי מחליף בטווח הנראה לעין את הסריוס שלי בלוח אחר; את עיקר הלמידה שלי אני מניח שכבר עשיתי, ככה שמעתה מחיר הלמידה הנדרש בהשתכללויות נוספות, שווה מבחינתי את התמורה. אבל שוב, את רוב החלק המתסכל של הלמידה בהתחלה אני מקווה שכבר עברתי. לכן אני גם לא ממהר לשדרג גרסא ללוח שלי, הגעתי למקום שמה שיש לי עובד בצורה שמספקת אותי פחות או יותר, ושם כרגע נוח לי להישאר. אם הנאזה שלך עובדת ומספקת אותך (בהטסה כמובן ;)), אני במקומך הייתי נשאר עם הנאזה.
optiplex
05-07-2013, 07:54:56
אין קשר בין הגודל לבקר תעופה
אם אתה מרגיש לא בטוח לעבור מהנאזה אז אל תעבור בין אם זה גודל 350 ובין אם זה 800 ובין אם זה ממש זול או ממש יקר, את הAPM זה לא מעניין
זה יטיס לך מצוין גם את הגודל הזה
מנסיון עם ה-APM הוא עובד מצוין במיוחד עכשיו עם הקוד האחרון 3.0.1 RC1
אבל כמו שגיל אמר, צריך סבלנות ל-APM , אם אתה מחפש PLUG N PLAY ה-APM לא בשבילך
ofek-raan
05-07-2013, 08:22:28
הנזה עובד נהדר אבל כמו ן הוא הטסה ידנית.
אני רוצה להשתמש בפונקציות תכנון המסלול והאוטונומיות של הardu.
משום כשאני מטיס עם ארדו על 450f אני בתחושה שכל רגע משהו מתחרבש בו.
גם אני עברתי אתו ויאדלרוזה של כיולים החלפת גרסאות עד שהתיצב לאחרונה.
מרגיש לי לא אמין.
הנזה לעומת זו כמו שעון שווצרי עולה לאויר נעמד במקום ולא זז.
רציתי לשמוע מיותר מנוסים.
אם לסכם את התובנות?
flyinglizard
05-07-2013, 09:45:16
תעדכן את הנאזה ל3.12, מובטח לך אקשן (מתרסקת מעצמה בגלל באגים באלגוריתם החדש שלהם).
optiplex
05-07-2013, 10:45:30
תעדכן את הארדו לv3.0.1 RC1 ויעמוד לך כמו נאזה :)
sevet
06-07-2013, 15:37:17
אני עם ארדו בלי לגעת בשום הגדרת כיול ישירות רק פרוצדורות הכיולים והוצאת מצפן החוצה, היום ממש התרשמתי מאיך שהתנהג ברוחות אז אני מניח שאם לא יעבוד מייד על קווד גדול, בטוח אפשר לכוונן קצת שכן.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.