צפייה בגרסה מלאה : מגנטומטר לאדוקופטר גרסא 2.5
assafwei
09-07-2013, 09:01:44
היי אני רוצה לים מגנטומטר חיצוני אבל מחירר המשלוח מארהב של המקורי שערורייתי. יש תחליף שעובד טוב עם הלוח המקורי?
תודה
Exyator
09-07-2013, 11:12:17
לא ניסיתי אותו אבל יש ב-GLB ב-$6.56:
http://www.goodluckbuy.com/hmc5883l-triple-axis-compass-magnetometer-sensor-module-for-arduino-mwc-m49.html
sevet
09-07-2013, 11:19:59
לי יש את זה:
http://www.goodluckbuy.com/hmc5883l-3v-5v-triple-axis-compass-magnetometer-sensor-module.html
הם נראים אותו דבר, עדיף על המקורי אפילו כי אפשר לבחור יציאת מתח 3.3 או 5 (צריך 3.3) בדוק ועובד אצלי מעולה, שילבתי אותו עם זה:
http://www.goodluckbuy.com/gps-stand-gps-mounting-seat-for-mwc-pirate-rabbit-apm-flight-controller-quadcopter-multicopter.html
כמובן שקניתי שניים מראש מכל אחד :) אם אתה רוצה לקבל מהר אני מוכן למכור בעלות (כי אני אזמין מייד שיהיה לי ספייר)
motti
09-07-2013, 14:22:34
היי אני רוצה לים מגנטומטר חיצוני אבל מחירר המשלוח מארהב של המקורי שערורייתי. יש תחליף שעובד טוב עם הלוח המקורי?
תודה
http://www.ebay.com/itm/1PC-3V-5V-HMC5883L-Triple-Axis-Compass-Magnetometer-Sensor-Module-For-Arduino-/380655210498?ssPageName=ADME:L:OU:US:3160
עובד מצוין
assafwei
09-07-2013, 19:18:50
לי יש את זה:
http://www.goodluckbuy.com/hmc5883l-3v-5v-triple-axis-compass-magnetometer-sensor-module.html
הם נראים אותו דבר, עדיף על המקורי אפילו כי אפשר לבחור יציאת מתח 3.3 או 5 (צריך 3.3) בדוק ועובד אצלי מעולה, שילבתי אותו עם זה:
http://www.goodluckbuy.com/gps-stand-gps-mounting-seat-for-mwc-pirate-rabbit-apm-flight-controller-quadcopter-multicopter.html
כמובן שקניתי שניים מראש מכל אחד :) אם אתה רוצה לקבל מהר אני מוכן למכור בעלות (כי אני אזמין מייד שיהיה לי ספייר)
העמוד הזה בקישור השני שנתת נראה כמו מתכון להגברת רעידות והעברה שלהם למגנטומטר, יצא לך לנסות להטיס עם המגנטומטר עליו?
motti
09-07-2013, 19:56:22
העמוד הזה בקישור השני שנתת נראה כמו מתכון להגברת רעידות והעברה שלהם למגנטומטר, יצא לך לנסות להטיס עם המגנטומטר עליו?
אני התקנתי על "עמוד" שנשאר לי מה"נזה" אין שום בעייה. דרך אגב, המטרה של המצפן החיצוני היא להרחיקו כמה שיותר מהלוח עצמו כך שאם אתה שם אותו קרוב ללוח....לא עשית כלום.
assafwei
09-07-2013, 20:29:39
המטרה היא לא להרחיק מהלוח, אלא מהפרעות אלקטרומגנטיות, אני דווקא חשבתי לשים אותו בתחתית השלדה, במקום קצת יותר יציב.
motti
09-07-2013, 20:41:03
המטרה היא לא להרחיק מהלוח, אלא מהפרעות אלקטרומגנטיות, אני דווקא חשבתי לשים אותו בתחתית השלדה, במקום קצת יותר יציב.
המטרה היא כן להרחיקו מהלוח,הסוללה וכל החיוט מסביב שהם יוצרים שדה מגנטי המפריע למצפן. אני חוזר ואומר אם תשים אותו בתחתית השלדה לא עשית כלום...והאמן לי אני יודע מה אני אומר....נסיון חביבי הרבה ניסיון.
assafwei
09-07-2013, 20:43:30
הלוח רחוק מהסוללה, וגם מהחיווט (אבל לא מספיק כמובן...) ובטח שמהמנועים. אין שום הכרח שבקרבת הלוח יהיה חיווט עם זרם גבוה, הזרם בלוח עצמו לעומת זאת רחוק מלהשפיע על המגנטומטר.
העניין הוא שכרגע בגלל שהמגנטומטר נמצא בתוך הלוח, הוא לא רחוק מספיק מהחיבור של הבקרים ל PDB, אם היה לי מקום בשלדה להעביר את הלוח למקום אחר, רחוק יותר מחיבור הבקרים ל PDB לא הייתי צריך להפריד את המגנטומטר מהלוח, אין טעם בזה.
motti
09-07-2013, 20:51:11
הלוח רחוק מהסוללה, וגם מהחיווט ובטח שמהמנועים. אין שום הכרח שבקרבת הלוח יהיה חיווט עם זרם גבוה, הזרם בלוח עצמו לעומת זאת רחוק מלהשפיע על המגנטומטר.
אני את שלי אמרתי:) יש כאלה שלומדים בדרך הקשה, אתה כנראה לא מבין את משמעות המילה "ניסיון" :D.... בהצלחה בכל מה שתעשה.
assafwei
09-07-2013, 20:57:59
מוטי, תקרא בבקשה את העריכה של ההודעה הקודמת שלי, אתה מתקשה להבין שאין שום בעיה בקרבה של המגנטומטר ללוח עצמו, הוא הרי נמצא שם מלכתחילה, הבעיה היא שכשהמגנטומטר נמצא בלוח עצמו (הכי קרוב שאפשר ללוח...) יש בעיה להרחיק אותו ממקור ההפרעה האמיתי שהוא הזרם הגבוה בבקרים ובסוללה (וזה נובע ממחסור במקום בשלדה, בשלדות גדולות אין עם זה שום בעיה כי הלוח יכול להיות רחוק מאוד ממקורות הזרם הגבוהים ואין שום צורך במגנטומטר נפרד), הזרם הנמוך בלוח עצמו הוא לא מקור להפרעות, אין שום צורך להרחיק את המגנטומטר מהלוח.
motti
09-07-2013, 21:13:34
מוטי, תקרא בבקשה את העריכה של ההודעה הקודמת שלי, אתה מתקשה להבין שאין שום בעיה בקרבה של המגנטומטר ללוח עצמו, הוא הרי נמצא שם מלכתחילה, הבעיה היא שכשהמגנטומטר נמצא בלוח עצמו (הכי קרוב שאפשר ללוח...) יש בעיה להרחיק אותו ממקור ההפרעה האמיתי שהוא הזרם הגבוה בבקרים ובסוללה (וזה נובע ממחסור במקום בשלדה, בשלדות גדולות אין עם זה שום בעיה כי הלוח יכול להיות רחוק מאוד ממקורות הזרם הגבוהים ואין שום צורך במגנטומטר נפרד), הזרם הנמוך בלוח עצמו הוא לא מקור להפרעות, אין שום צורך להרחיק את המגנטומטר מהלוח.
אמרתי נסיון...אז ככה שמתי את המצפן מתחת הלוח עשיתי compassmot קבלתי 30% שמתי על עמוד 10 ס"מ קבלתי 13%. הבנת,,,יופי. לא הבנת לך ללמוד.
לא מגיב יותר.
igalr
09-07-2013, 21:14:37
סיפרתי את סיפורי ה
מגנטומטר שלנו לחבר שעוסק בתחום האלקטרוניקה (תכנון וכו...) השאלה הראשונה שלו היתה כמה זרם זורם בחוטים
כשסיפרתי לו שמדובר ב 20-30 אמפר הוא כמעט התעלף מצחוק .
להערכתו השפעת השדה השדה המגנטי משרעת למרחק של לפחות מטר מהמקור אבל הבשורות הטובות העוצמה דועכת בחזקה שלישית כך שכל סנטימטר מצמצם את ההשפעה משמעותית כך שהאלגוריטם יצליח להתגבר על הסטיות.
motti
09-07-2013, 21:28:44
יגאל אני מקווה שהחבר שלך התעורר מעלפונו, וכמו שאנו יודעים בתאוריה הכל נכון אבל המציאות לפעמים אחרת, אני עם עובדות מוכחות לא מתווכח...לפחות במה שאני בדקתי, דרך אגב הנושא נבדק גם בזרמים של עד 80-100A
assafwei
09-07-2013, 21:29:27
סיפרתי את סיפורי ה
מגנטומטר שלנו לחבר שעוסק בתחום האלקטרוניקה (תכנון וכו...) השאלה הראשונה שלו היתה כמה זרם זורם בחוטים
כשסיפרתי לו שמדובר ב 20-30 אמפר הוא כמעט התעלף מצחוק .
להערכתו השפעת השדה השדה המגנטי משרעת למרחק של לפחות מטר מהמקור אבל הבשורות הטובות העוצמה דועכת בחזקה שלישית כך שכל סנטימטר מצמצם את ההשפעה משמעותית כך שהאלגוריטם יצליח להתגבר על הסטיות.
זאת בדיוק הבעיה...
אני מניח שה design intent של מתכנני הלוח היה להשתמש בשלדות שהם מוכרים שהן מרווחות, יש שלוש קומות לציוד וכו'. הם לא חשבו על שלדות צפופות יותר (כמו שלי...) שבהם קשה מאוד להרחיק את הלוח ממקור ההפרעה, אצלי יש אולי חמישה ס"מ בין החיבור ל PDB לבין מרכז הלוח (שם נמצא המגנטומטר). אני מניח שהמתכנן ידע שאין בעיה לשים את המגנטומטר על הלוח כי הזרם בלוח כל כך נמוך שלא ישפיע, אבל הוא לא חשב על שלדות צפופות שבהן ה PDB חייב להיות צמוד ללוח... בשביל זה עכשיו הם מציעים לנתק את המגנטומטר על הלוח ולשים אחד חיצוני רחוק כמה שניתן מה PDB על מנת לנצל את הדעיכה המהירה של השדה המגנטי ולא לשגע את המגנטומטר, ללוח עצמו כמו שאני מנסה להסביר אין כמעט השפעה, בטח שהזרמים שם זניחים לעומת הזרמים המטורפים שעוברים למנועים ובבקרים.
igalr
10-07-2013, 06:05:45
יגאל אני מקווה שהחבר שלך התעורר מעלפונו, וכמו שאנו יודעים בתאוריה הכל נכון אבל המציאות לפעמים אחרת, אני עם עובדות מוכחות לא מתווכח...לפחות במה שאני בדקתי, דרך אגב הנושא נבדק גם בזרמים של עד 80-100A
אל חשש התעורר
כיוון שעוצמת השדה דועכת בחזקה שלישית ,היינו פי שלוש זרם מתורגם לבערך 30% תוספת למרחק.
בכל מקרה הוא גם סיפר לי שאפשר לתכנן PDB כך שהשדות המגנטיים יבטלו האחד את השני לפחות באופן חלקי.
sevet
10-07-2013, 09:34:06
למצפן לא מפריע ויברציות, הוא לא אקסלומטר או gyro, שמתי על העמוד, קיבלתי 8% ב-compassmot .(לפני היה 200%) והעמוד גם התקפל לי בריסוק כך שהוא לא הכי יציב ועדיין התוצאה הסופית של ה-Loiter שעובד לא ניתנת לויכוח.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.