PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מה דעתכם על הסימולטורים של טיסנים בטלפונים החכמים?

Undentified
15-07-2013, 14:22:38
יכול לעזור ברמה שעוזר אחד במחשב או אין מה להשוות?
תודה מראש

אננס
15-07-2013, 14:39:47
אם אני מבין נכון אתה רוצה להתחיל בסימולטור אבל עדיין אין לך שלט או שאין לך כסף להשקיע ברכישת שלט לסימולטור
ולכן אתה מנסה את הסימולטורים של הסמרטפונים..

עקרונית הם חמודים לצורך שעשוע אבל זה לא כמו סימולטור אמיתי עם שלט מלא.

עדיף לך לנסות את הדמו של ריילפלייט - הוא חינם ישירות מהאתר שלהם, למיטב זיכרוני יש בו 2 טיסנים וכמה מסוקים
מנחת אחד והכי חשוב לא צריך שלט כדי להטיס שם, אפשר להטיס עם המקלדת
זה לא ממש מלמד את טכניקות ההטסה אבל יכול לעזור לך להתחלה.

http://www.realflight.com/free-rf6-demo.html

gillb
15-07-2013, 14:47:21
אם כבר שאלת, אז תקבל תשובה...... וסלח לי מראש אם תשובתי קצת בוטה.

אז ככה....
אני לא באמת חושב שאתה רוצה לדעת את תשובת חברי הפורום. אני מניח שאתה יודע אותה. אם לא, אז, לקרוא למשחק טיסנים בסמארטפוון סימולטור זה מגוחך (להבדיל כמובן מאפליקציות ייעודיות להטסת מסוקים ורחפנים שזה כבר סיפור אחר לגמרי).
גם הסימולטורים (היותר טובים ויקרים), אינם יותר ממשחק (אחלה משחק למען האמת), שמעבר לקבלת מושג בסיסי ביותר על אוריינטציה כללית אין בינם לבין הטסה בפועל דבר.

בברכה
גיל ברקאי, צורן

AvSa
15-07-2013, 16:06:48
אין משהו שאני יודע עליו וששווה התקנה.

roydor
15-07-2013, 16:09:05
ללמוד להטיס בסימולאטור זה כמו ללמוד לשחק טניס עם נינטנדו Wii
סימולאטור בסמארטפון זה יותר טמגוצ'י מאשר סימולאטור...
מי שרוצה ללמוד להטיס, שיילך להטיס! סימולאטור נועד כדי להעביר את הזמן במהלך השבוע.

pomerus
15-07-2013, 17:24:50
(קצת דרמטיות) טייסים של חיל האוויר הטוב בעולם (ישראל) מתאמנים בסימולטורים, אבל זה לא מספיק טוב לטיסנאים?

וברצינות - לדעתי ומנסיוני סימולטור זה כלי מעולה ללמידה.

הוא לא תחליף להטסה, הוא תוסף.

סימולטור רציני כדוגמת RealFlight 6 ודומיו, עם שלט איכותי (מקורי) מאפשר לימוד ותרגול למתחילים ומנוסים כאחד.
אפשר לעבוד על תמרונים מסובכים בלי חשש, להתנסות בתנאי רוח שונים, להתנסות עם מגוון כלים.
עבור מתחיל, אפשר להתאמן על התמרונים הבסיסיים כמו המראה ונחיתה, לרכוש אוריאנטציה במצבי הטסה שונים.
אם מגיעים לאווירובטיקה ו3D - כלי מעולה לתרגול
כנ"ל אם עוברים מטיסן לרחפן או מסוק

נכון, זה לא אותו דבר כמו הטסה בשטח ואין תחליף למדריך שעומד ליד מתחיל וחונך אותו, אבל זה קרוב מספיק כדי להיות מועיל ומלמד

יש לי RealFlight מותקן על מחשב בסלון, ומחובר לטלויזיה 42" ולמערכת סטריאו.
יצא לי כבר כמה פעמים לקחת חבר'ה בלי נסיון בהטסה בכלל, ותוך שעה על הסימולטור הם כבר מבינים סטיק ימין וסטיק שמאל, וההבדל בין טיסן שטס אלי לטיסן שטס ממני והלאה.
בלי סיכון, בלי מערכות מסובכות, בלי ריסוקים ובלי עלות תיקון
וכשהם יקחו סטיק אמיתי לידים בשטח, הם לא מתחילים מאפס. משהו מהקורדינציה והקשר עין-אצבעות כבר קיים.
רק כדוגמה

roydor
15-07-2013, 17:35:18
הסימולאטורים של ח"א לא נועדו ללמד הטסה, הם נועדו לאפשר תרגול של מצבי חירום שלא ניתן לתרגל במטוס אמיתי. הדגש בסימולאטור הוא בזיהוי מוד הכשל ותפעול נכון של הבד"ח.
סימולאטור חוסך למטיסים מתחילים בדיוק שתי טיסות.

Friman
15-07-2013, 18:16:19
יש מה שהסימולטור מלמד ויש מה שלא.
סימולטור מלמד ומתרגל קואורדינציה, שימוש בסטיקים, מיומנות מוטורית שכרוכה בהטסה בסיסית וגם בתמרונים מורכבים יותר, ונותן מעט תחושה לגבי אוריאנטציה בכיווני הטיסה השונים (בהיבט זה הוא גם מטעה ביחס לראייה תלת מימדית בהטסה בפועל). מה שסימולטור לא מתרגל, אלא אם משתמשים בו בצורה מסויימת מאד, וגם אז במידה מוגבלת וחלקית, זה התמודדות עם הלחץ בהטסות הראשונות ובמצבי חירום. כן ניתן להתאמן על תרגולות חירום כדי להכיר ״על עיוור״ את השימוש הנכון בסטיקים במצבים אלו, אבל הלחץ שמתווסף במצב חירום בשטח - צובע הכל בגוונים אחרים. עדיין, אם המיומנות המוטורית מוטמעת, הסיכוי להצליח בתרגולת חירום בשטח גדול לאין שיעור לעומת מצב בו בפעם הראשונה נחווה מצב החירום בשטח ללא תרגול מוקדם. יש לזה גם תימוכין נוירולוגיים ופסיכו פיזיולוגיים. יש לציין שבהטסות ראשונות, כמו גם בתרגול של תרגילים חדשים או צורת הטסה חדשה או כלי חדש, רמת הסטרס וההתרגשות מוגברת באופן טבעי, ולכן למעשה כל ההטסה היא בגדר מצב פסאודו-חירומי. לפיכך, בהמשך לדברים שכתבתי לעיל, תרגול מוקדם של המיומנות המוטורית בסימולטור יכול לתרום המון ולשפר את הסיכויים לסיים את ההטסות הראשונות בשלום.
כמובן שסימולטור איננו תחליף למדריך. גם ברכישת המיומנות וגם בהרגעה, בתמיכה ובהכוונה בהטסות הראשונות. ואם כבר אני מציין פה את דעתי, אני חושב שהכוונה של מדריך כבר בשלב האימון הראשוני בסימולטור תעזור הרבה לרכישת הרגלי הטסה נכונים; כי סתם להרים מצערת בסימולטור ולהשתולל כל אחד יכול, זה באמת לא מלמד להטיס ולא מתרגל שום דבר חשוב, גם אם זה כייף.
בקרוב בכוונתי לכתוב מאמר שמתגבש לי בראש כבר שנה ומשהו בנושא רכיב ההתרגשות והסטרס בהטסה, בין היתר תהיה שם התייחסות ספציפית לסימולטור - מה ניתן לתרגל בו ומה לא, ואיך להשתמש בסימולטור בצורה שתגביר את הסיכוי להתמודדות מוצלחת עם הסטרס, גם במצבי חירום וגם למטיסים חדשים בכניסה להטסות הראשונות.
ולשואל - שלט סימולטור עם מחבר usb למחשב עולה 20$ בaliexpress. אחד כזה מחזיק אצלי כבר שנתיים ומפתקד כמו חדש. זה לא פריט שמשתלם לחסוך בו, במיוחד כיוון שכאמור הוא די זול ותרומתו רבה מאד.

אננס
15-07-2013, 19:02:45
(קצת דרמטיות) טייסים של חיל האוויר הטוב בעולם (ישראל) מתאמנים בסימולטורים, אבל זה לא מספיק טוב לטיסנאים?

וברצינות - לדעתי ומנסיוני סימולטור זה כלי מעולה ללמידה.

הוא לא תחליף להטסה, הוא תוסף.

סימולטור רציני כדוגמת RealFlight 6 ודומיו, עם שלט איכותי (מקורי) מאפשר לימוד ותרגול למתחילים ומנוסים כאחד.
אפשר לעבוד על תמרונים מסובכים בלי חשש, להתנסות בתנאי רוח שונים, להתנסות עם מגוון כלים.
עבור מתחיל, אפשר להתאמן על התמרונים הבסיסיים כמו המראה ונחיתה, לרכוש אוריאנטציה במצבי הטסה שונים.
אם מגיעים לאווירובטיקה ו3D - כלי מעולה לתרגול
כנ"ל אם עוברים מטיסן לרחפן או מסוק

נכון, זה לא אותו דבר כמו הטסה בשטח ואין תחליף למדריך שעומד ליד מתחיל וחונך אותו, אבל זה קרוב מספיק כדי להיות מועיל ומלמד

יש לי RealFlight מותקן על מחשב בסלון, ומחובר לטלויזיה 42" ולמערכת סטריאו.
יצא לי כבר כמה פעמים לקחת חבר'ה בלי נסיון בהטסה בכלל, ותוך שעה על הסימולטור הם כבר מבינים סטיק ימין וסטיק שמאל, וההבדל בין טיסן שטס אלי לטיסן שטס ממני והלאה.
בלי סיכון, בלי מערכות מסובכות, בלי ריסוקים ובלי עלות תיקון
וכשהם יקחו סטיק אמיתי לידים בשטח, הם לא מתחילים מאפס. משהו מהקורדינציה והקשר עין-אצבעות כבר קיים.
רק כדוגמה

מסכים עם כל מילה... למרות שהדמו של RealFlight 6 לא מחליף סימולטור מלא עם שלט מתאים,
יצא לי כבר לראות ילדים שרגילים למשחקי מחשב מתנסים בו עם המקלדת, ב 10 דקות הראשונות הטיסן כל הזמן התרסק להם או טס מהם והלאה,
או בסיבוב הוא פשוט הפיל כנף וצלל אל מותו בדיוק כפי ש Undentified תיאר שקרה לו בהטסה הראשונה.
אבל אחרי מספר הסברים והתנסות הם הצליחו אפילו להנחית את הטיסן כמו שצריך בתוכנת הדמו..

לדעתי שעה שעתיים על תוכנת הדמו תשפר את מצבו של כל מתחיל...

roydor
15-07-2013, 20:13:04
סימולאטור לא עוזר לרכוש תחושת עומק או תפיסת גובה כיוון, לאן שהטיסן טס התמונה מלווה.
בהטסה אמיתית אנחנו צריכים לעקוב עם העיניים והראש, אנו מפתחים תפיסה מרחבית, תפיסת מהירות ותפיסת עומק. הדברים הללו הולכים לאיבוד בסימולאטור.
בנוסף, חירומים ותקלות הם "לא אמיתיים" (תרתי משמע) ולכן לא מפתחים את יכולת התגובה שלנו או לקיחת ההחלטות שלנו, אין אדרנלין, אין סיכון, אין תוצאות ואין נזקים (לכיס ולאגו).

יכולת נוספת שלא ניתן לפתח בסימולאטור היא מודעות למרחב בו אנו מטיסים, טיסנים אחרים, מטיסים אחרים, כיוון ועצמת רוח שמשפיע על הגישה לנחיתה ו"מלכלכת" את ההמראה.
כאשר אנו מרגישים את הרוח והיא לא סתם סימולאציה, אנו לומדים להגיב למשבים באופן חצי אוטומטי ומתקנים את עצמנו לפני שמתפתח בעיה, מטיסים אחרים וטיסנים אחרים מחייבים אותנו להגיב ולכן ההבדל כל כך משמעותי.

בדאונים, אין שום סימולאציה שמאפשרת לסמלץ טרמיקה באופן שניתן ללמוד ולהשתפר איתה.

סימולאטור חוסך מספר טיסות ע"י שיפור הקואורדינציה אך מהר מאד הופך למשחק, גם משחקים זה נחמד אבל זו לא הטסה.

תהנו ממשחקי מחשב בבית, זה כיף ואני ממש לא נגד, רק חשוב לזכור שיכולת באה רק מהטסה וגם נהיגה ברכב לומדים על הכביש ולא בסימולאטור.

רועי

master_bebe
16-07-2013, 04:24:18
(הוא שאל על סימולטורים לסמארטפון...)

pomerus
16-07-2013, 07:44:54
רועי - מסכים לגמרי לגבי דאונים, טרמיקות, תחושת רוח
גיל - מסכים לגמרי לגבי נושא הלחץ (ואשמח מאוד לדיון נפרד בנושא, יש לי הרבה מה להגיד)

מצד שני, אם ניקח 3D כדוגמה - מטיסים מאוד קרוב, ויש המון המון משמעות לקואורדינציה ו"תרגול אצבעות". למשל rolling harrier - סימולטור זה ממש כלי אידאלי לתרגול, כי נדרשת פה מיומנות שמתקבלת אחרי שעות של ניסוי וטעיה. זו גם בהחלט דרך לפתח אינסטינקטים.
ודווקא בגלל שסימולטור זו סביבה "נקיה", אפשר להתרכז רק בתמרון עצמו, ואחרי שלומדים אותו לצאת לשטח, לחטוף מכות רוח, להתנגש בטיסנים אחרים, ולהעקץ ע"י יתושים :)

במבחן המעשה - אני מוצא את עצמי מתרגל בסימולטור לא מעט, וזה עזר לי במצבי אמת בשטח

פרח
21-07-2013, 17:04:15
לא נתקלתי בסימולטור סמרטפון, המגיב כמו בסימולטור מחשב,אין הרבה פונקציות חיוניות והתחושה אינה דומה להחזקת שלט סימולטור ביד והטסה ,המימדים צרים ולא משקפים כלכך את תגובות כלי הטיס
נחמד בתוך תזכורת למה שמחכה בבית,אבל לא מעבר.