PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה כמה שאלות לגבי ה-9XR

GreT
16-07-2013, 15:07:02
אהלן,

אני רוצה לקנות את השלט הנ''ל מהסיני, ורציתי לדעת לגביו כמה דברים:

א. אני מבין שהוא מגיע ללא מודול, מקלט וסוללה, אילו יתאימו לו מהסיני?

ב. יש ברשותי 3 טיסנים, ובאחד מהם יש שני סרוואים למאזנות. וכיוון שזהו טיסן סקייל, הסרוואים יושבים
באותו הכיוון ולא ניתן לחבר אותם לY קונקטור. לכן הייתי מטיס את הטיסן עם שלט של HI TEC שהייתה בו פןנקציה שנקראת
FLAPERON ובלעדיה אני לא יכול להטיס את הטיסן, אז השאלה היא האם הפונקציה הזאת קיימת וניתנת לשימוש גם ב-9XR?

תודה רבה, רועי

eitan-ro
16-07-2013, 15:21:50
למה להחליף שלט טוב בזבל סיני?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

GreT
16-07-2013, 15:25:29
פשוט כי השלט הנוכחי לא אצלי, אז אני מחפש חלופה זולה וטובה..
והדבר העיקרי שחשוב לי שיהיה בשלט זו הפונציה הנ''ל...

guy1a
16-07-2013, 16:02:24
אתה ממש ממש חייב לכתוב זבל סיני ? ..
כי הייטק מיוצר במקום אחר ? ..או פוטאבה ? ..

אין שום קשר בין 9איקס וזבל. חוץ מאיפה ששמתי את הפוטאבה כשעברתי להשתמש ב 9X

לשואל, אין בעיה לבצע את מה ששאלת עם 9X גם בלי להמיר אותו ל ER9X מה שיביא אותו לרמה שהיא הרבה מעל להייטק שהכרת.

GreT
16-07-2013, 16:06:22
תודה רבה, אבל שאלתי לגבי שלט ה-9XR, האם זה תקף גם לגביו?

ובכלל, האם עדיף את ה-9XR על ה-9X?

אננס
16-07-2013, 16:34:32
תודה רבה, אבל שאלתי לגבי שלט ה-9XR, האם זה תקף גם לגביו?

הדבר נכון גם לגבי ה 9X עם התוכנה המקורית וגם לגבי ה 9XR עם התוכנה שמגיעה איתו או התוכנות שניתן לשדרג אליו.
בשניהם התוכנה מכילה המון פונקציות והרבה יכולות, אני כבר שנתיים מטיס איתו ועדיין לא מכיר את כל הפונקציות.

לגבי מה עדיף? אני חושב שעדיין ה 9X עדיף על ה 9XR בעיקר אם זה הולך להיות השלט היחיד שלך.
ה9X כבר מוכח ולמרות שפה ושם יש לו בעיות ל9XR יש הרבה יותר בעיות אבל יש דיווחים של אנשים מאוד מרוצים שמטיסים איתו כבר חצי שנה בלי שום בעיה.

ל 9XR יש מספר יתרונות על ה9X .
יש לו מעבד עם יותר זיכרון כך שניתן לקבל זיכרון ל 30 טיסנים (אם יש לך 30 טיסנים ואתה עדיין משתמש ב 9XR )
חיבור התכנת יותר פשוט אם אתה צריך להחליף גרסה

לשיקולך...

mixerfix
16-07-2013, 16:45:58
זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני

9xr - זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני

אבל מה - כנראה זבל סיני לא רע בכלל... יש אנשים שמוד אוהבים אותו. אני הייתי ממליץ לחכות ל- Taranis שהוא לא סתם זבל סיני, הוא זבל זבל סיני

אננס
16-07-2013, 16:57:39
זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני

9xr - זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני זבל סיני

אבל מה - כנראה זבל סיני לא רע בכלל... יש אנשים שמוד אוהבים אותו. אני הייתי ממליץ לחכות ל- Taranis שהוא לא סתם זבל סיני, הוא זבל זבל סיני

ה-Taranis גם מורכב בסין כמעט כמו כל השלטים היקרים מבית היוצר של היטק- פוטאה וכדומה ...
אבל לפי הביקורות frsky הזמינה מהמפעל שמרכיב QA יקר יותר והשקיעה קצת יותר בתיכנון פס היצור של המרכיבים
ולכן התקבל שלט קצת יקר יותר (200$ במקום 50) אבל הרבה יותר איכותי מה9X או ה 9XR

כל אחד ירכוש את השלט שהוא הכי מתחבר אליו... גם ככה לא מדובר בהוצאה מהותית ביחס לכל העלות של התחביב הזה...

GreT
16-07-2013, 18:18:21
הדבר נכון גם לגבי ה 9X עם התוכנה המקורית וגם לגבי ה 9XR עם התוכנה שמגיעה איתו או התוכנות שניתן לשדרג אליו.
בשניהם התוכנה מכילה המון פונקציות והרבה יכולות, אני כבר שנתיים מטיס איתו ועדיין לא מכיר את כל הפונקציות.

לגבי מה עדיף? אני חושב שעדיין ה 9X עדיף על ה 9XR בעיקר אם זה הולך להיות השלט היחיד שלך.
ה9X כבר מוכח ולמרות שפה ושם יש לו בעיות ל9XR יש הרבה יותר בעיות אבל יש דיווחים של אנשים מאוד מרוצים שמטיסים איתו כבר חצי שנה בלי שום בעיה.

ל 9XR יש מספר יתרונות על ה9X .
יש לו מעבד עם יותר זיכרון כך שניתן לקבל זיכרון ל 30 טיסנים (אם יש לך 30 טיסנים ואתה עדיין משתמש ב 9XR )
חיבור התכנת יותר פשוט אם אתה צריך להחליף גרסה

לשיקולך...

לפי מה שראיתי באינטרנט, נראה כאילו ה9XR בנוי בצורה יותר איכותית ונוחה אני צודק?

הדבר היחיד שקצת ''מדאיג'' אותי הוא זה שצריך לקנות לו מודול בנפרד, החיבור שם לא יהיה רופף או משהו כזה?
ובכלל, איזה מודול צריך לקנות?

היה לך ניסיון עם השניים?

תודה רבה, רועי

אננס
16-07-2013, 18:46:35
לפי מה שראיתי באינטרנט, נראה כאילו ה9XR בנוי בצורה יותר איכותית ונוחה אני צודק?
הדבר היחיד שקצת ''מדאיג'' אותי הוא זה שצריך לקנות לו מודול בנפרד, החיבור שם לא יהיה רופף או משהו כזה?
ובכלל, איזה מודול צריך לקנות?
היה לך ניסיון עם השניים?
תודה רבה, רועי

לא היה לי ניסיון עם ה 9XR אבל אני עוקב אחרי הפורומים הזרים בשנה האחרונה...
בהתחלה היו הרבה דיווחים על בעיות, עכשיו זה ירד משמעותית, לא יודע אם קונים פחות או שפשוט חלפו להם חבלי הלידה.
השלטים הראשונים שנמכרו היו עם מעבד ATMega64 ואילו היום הם שולחים שלטים עם ATMega126 שמכיל יותר זיכרון.

לגבי הדבר שמדאיג אותך מודול רופף.. לא ראיתי שום בעיה כזאת בשום מקום,
היו בעיות שמודול לא נכנס בכלל בשלטים הראשונים אבל זה בגלל שהם הרכיבו את הלוח בפנים בלי במילימטר קצת הצידה, שחרור 2 ברגים וחיבור מחדש כאשר המודול בפנים
פתר את הבעיה, כנראה היום הם סוגרים את הברגים כאשר יש מודול מאחורה כי השלטים של היום כבר בלי הבעיה הזאת.

כל המבקרים ברשת דווקא טוענים שה 9XR נבנה כצעצוע חללית מעוצבת לצעירים והשלט לא עוצב ע"י מישהו שמטיס,
הגישה לחלק מהמספקים לא נוחה לאנשים מסויימים בזמן הטסה, אבל זה לא משהו שמפריע למתחילים ...

כל מודול תואם JR מתאים.

המודול של FRSKY הכי איכותי והכי פופולרי עם ה 9XR
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14349__FrSky_DJT_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Tele metry_Module_V8FR_II_RX.html
38 דולר ואתה מקבל אותו גם עם מקלט ששווה כ 20 דולר.

יש מודול DSM שאומנם קצת יקר 30 דולר למודול בלי מקלט..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24656__OrangeRX_DSMX_DSM2_2_4Ghz_Transmitter_Mod ule_JR_Turnigy_compatible_.html
אבל היתרון שיש לו מקלטים של 5 דולר והוא מתאים לצעצועים PNF שקיימים בעולם
חוות הדעת עליו לא משהו...

בהצלחה

merkur
16-07-2013, 18:59:59
התשובה בפנים...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SWYW2QYKrL4

GreT
16-07-2013, 20:30:02
תודה רבה חבר'ה,

עכשיו עשיתי את החישובים שלי וראיתי שה9XR יוצא קצת יקר כולל הכל, מה גם שאני לא באמת צריך יותר משישה ערוצים.
וראיתי את השלט הבא: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24970__Turnigy_6XS_FHSS_2_4ghz_Computer_Transmit ter_w_6_Model_Memory_Inc_7_Ch_Reciever_Mode_2_.htm l

איך הוא? והאם אני יכול לעשות איתו flaperon?

אננס
16-07-2013, 21:46:39
תודה רבה חבר'ה,

עכשיו עשיתי את החישובים שלי וראיתי שה9XR יוצא קצת יקר כולל הכל, מה גם שאני לא באמת צריך יותר משישה ערוצים.
וראיתי את השלט הבא: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24970__Turnigy_6XS_FHSS_2_4ghz_Computer_Transmit ter_w_6_Model_Memory_Inc_7_Ch_Reciever_Mode_2_.htm l

איך הוא? והאם אני יכול לעשות איתו flaperon?

קשה לי להאמין שמישהו קנה את השלט הזה בארץ... וגם אין ממש סיבה לקנות אותו, לא ניתן להחליף לו מודולים
והוא לא ממש פופולרי..

ב53$ אתה קונה את ה 9X עם המודול והמקלט וסוגר את הפינה... בשלב ראשון תטיס עם המודול והמקלט המקורי
ואם בעתיד תתקדם לטיסני דלק או טיסנים יקרים יותר אז תשדרג למודול ומקלטים של frsky.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8992__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Re ceiver_Mode_2_v2_Firmware_.html

guy1a
16-07-2013, 22:02:30
השלט הזה לא כל כך מומלץ. למרות שאפשר לעשות מה שאתה רוצה.

לך על 9איקס עם מודול פריסקיי תואם jr ותהיה מבסוט.

אם תרצה לראות את זה בפעולה. רק תגיד.

GreT
16-07-2013, 23:27:58
קשה לי להאמין שמישהו קנה את השלט הזה בארץ... וגם אין ממש סיבה לקנות אותו, לא ניתן להחליף לו מודולים
והוא לא ממש פופולרי..

ב53$ אתה קונה את ה 9X עם המודול והמקלט וסוגר את הפינה... בשלב ראשון תטיס עם המודול והמקלט המקורי
ואם בעתיד תתקדם לטיסני דלק או טיסנים יקרים יותר אז תשדרג למודול ומקלטים של frsky.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8992__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Re ceiver_Mode_2_v2_Firmware_.html

אנימ טיס ניטרו, אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין המודול?
והאמת אני חושב שאני באמת אלך על ה-9X, כל כך הרבה אנשים בארץ ובעולם קונים ומטיסים איתו, מה גם שלדעתי הסינים
הם לא מה שהיו פעם...

ahikamnaor
16-07-2013, 23:43:26
לא היה לי ניסיון עם ה 9XR אבל אני עוקב אחרי הפורומים הזרים בשנה האחרונה...
בהתחלה היו הרבה דיווחים על בעיות, עכשיו זה ירד משמעותית, לא יודע אם קונים פחות או שפשוט חלפו להם חבלי הלידה.
השלטים הראשונים שנמכרו היו עם מעבד ATMega64 ואילו היום הם שולחים שלטים עם ATMega126 שמכיל יותר זיכרון.

לגבי הדבר שמדאיג אותך מודול רופף.. לא ראיתי שום בעיה כזאת בשום מקום,
היו בעיות שמודול לא נכנס בכלל בשלטים הראשונים אבל זה בגלל שהם הרכיבו את הלוח בפנים בלי במילימטר קצת הצידה, שחרור 2 ברגים וחיבור מחדש כאשר המודול בפנים
פתר את הבעיה, כנראה היום הם סוגרים את הברגים כאשר יש מודול מאחורה כי השלטים של היום כבר בלי הבעיה הזאת.

כל המבקרים ברשת דווקא טוענים שה 9XR נבנה כצעצוע חללית מעוצבת לצעירים והשלט לא עוצב ע"י מישהו שמטיס,
הגישה לחלק מהמספקים לא נוחה לאנשים מסויימים בזמן הטסה, אבל זה לא משהו שמפריע למתחילים ...

כל מודול תואם JR מתאים.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14349__FrSky_DJT_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Tele metry_Module_V8FR_II_RX.html

יש מודול DSM שאומנם קצת יקר 30 דולר למודול בלי מקלט..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24656__OrangeRX_DSMX_DSM2_2_4Ghz_Transmitter_Mod ule_JR_Turnigy_compatible_.html
אבל היתרון שיש לו מקלטים של 5 דולר והוא מתאים לצעצועים PNF שקיימים בעולם
חוות הדעת עליו לא משהו...

בהצלחה

אני רוצה להבין מה תפקידו של המודול בשלטים
ומה ההבדל בין המודול המקורי של ה9X למודול של FRSKY.
אם אתה יכול בבקשה לשפוך לי קצת אור על העניין או להפנות אותי למקור טוב כדי לקרוא ולהבין אני אודה לך מאוד!

אננס
17-07-2013, 01:07:23
אנימ טיס ניטרו, אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין המודול?
והאמת אני חושב שאני באמת אלך על ה-9X, כל כך הרבה אנשים בארץ ובעולם קונים ומטיסים איתו, מה גם שלדעתי הסינים
הם לא מה שהיו פעם...

אני רוצה להבין מה תפקידו של המודול בשלטים
ומה ההבדל בין המודול המקורי של ה9X למודול של FRSKY.
אם אתה יכול בבקשה לשפוך לי קצת אור על העניין או להפנות אותי למקור טוב כדי לקרוא ולהבין אני אודה לך מאוד!

אפשר להסתכל על מערכת שליטה בשלושה חלקים:

השלט : מכיל מעבד מרכזי + כניסה ממפסקים וסטיקים + יציאה של מצב הערוצים PPM
המודול משדר: מודול RF שממיר את מצב הערוצים לאות RF (יכול להיות 2.4G או כל תדר אחר) ומשדר אותו למקלט
המקלט : קולט את אות הRF - מפענח את הערוצים ומעביר את האינפורמציה לסרוואים

ב 9X ניתן להריץ על המעבד המרכזי תוכנות שונות מכאן הפופולאריות שלו, החיסרון של ה 9X זה איכות החומר הנמוכה אבל בדר"כ זה לא גורם לריסוק.

מערכת ה RF המקורית של ה 9X מספיק טובה לטווחים בינוניים כלומר לטווח ראיה 300-500 מטר.
אבל אין לה מערכת FS כלומר אם המקלט מאבד את הקליטה הוא פשוט לא מעביר שום אינפורמציה לסרוואים, במנועים חשמליים הבקר יסגור את המנוע במקרה שאין קליטה.
במנוע דלק המצערת תשאר על המצב האחרון שלה שלא לא טוב... טיסן ללא שליטה עדייף שיהיה עם מנוע סגור.

המערכת של frsky מכילה FS כלומר ניתן לקבוע מה יהיה מצב הסרוואים במקרה של איבוד קליטה, כך ניתן לקבוע שהמנוע יעבור לסיבובי סרק במצב של איבוד קליטה.
חוץ מזה שהמערכת הרבה יותר אמינה ומגיעה לטווח של עד 2.5 ק"מ כלומר איבוד קליטה בטווחים של 300 מטר כמעט ולא קורה..

וכמו שכתבתי קודם טיסנים קטנים עם מנועים חשמליים שלא יוצאים מטווח של 300 מטר אני מרגיש די בנוח להטיס עם ה 9X עם המודול המקורי.
אבל טיסנים גדולים יותר או עם מנוע דלק (אין לי טיסני דלק :confused:) אני משתמש ב- 9X עם המודול של frsky

נקודה נוספת למחשבה - אם אתה מטיס בשדה חקלאי פתוח שרחוק מבתים או כבישים יותר מ 500 מטר 360 מעלות אז כל מערכת תהיה טובה.
אבל אם המנחת שלך גובל בכביש בעל תנועה ערה במרחק של 100 מטר (ולא חסרים מנחתים כאלה) אז ...

guy1a
17-07-2013, 05:40:50
רק תוספת קטנה. מודול פייל סייף של טורניגי עובד נהדר ועולה 4$ ...

GreT
17-07-2013, 09:08:11
אננס, תודה רבה על התשובה המפורטת.

אבל אני חייב להגיד שקצת התבלבלתי, אולי יעזור להחליט אם אני אגיד שכרגע אני מטיס עם הייטק ספורט 5 ערוצים,
האם שלט ה-9X יהיה שדרוג בשבילי? גם מבחינת איכות החומרים ומבנה?

ועכשיו שוב במחשבה שנייה, אם גם ככה אני צריך להחליף מודול ב9X, אולי בכל זאת שווה לי לקנות את ה-9XR ולקנות לו מודול מתאים מראש,
יש איזה מודול זול וטוב כולל מקלט?

שוב תודה רבה לכולם!

אננס
17-07-2013, 09:10:42
רק תוספת קטנה. מודול פייל סייף של טורניגי עובד נהדר ועולה 4$ ...

צודק, הסיני החליף את עיצוב האתר... אולי הוא גם תיקן כמה באגים...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20618__Turnigy_Micro_Failsafe_with_Brake_functio n.html

GreT
19-07-2013, 10:41:50
אהלן חבר'ה, אני שוב שואל לגבי ה-9XR, האם יש מודול+מקלט טווח מלא (2.5-3ק''מ) זולים מהסיני שמתאימים לו?

יותר זולים ממה שכבר נכתב פה אם קיים....

ודבר נוסף, אם אני מחליף ב-9X את המודול למודול טווח מלא, אני צריך להחליף גם את המקלט?

אננס
19-07-2013, 12:06:44
אהלן חבר'ה, אני שוב שואל לגבי ה-9XR, האם יש מודול+מקלט טווח מלא (2.5-3ק''מ) זולים מהסיני שמתאימים לו?
יותר זולים ממה שכבר נכתב פה אם קיים....
ודבר נוסף, אם אני מחליף ב-9X את המודול למודול טווח מלא, אני צריך להחליף גם את המקלט?

אני לא מבין.. יש לך כלי שאתה רוצה להטיס ל3 ק"מ ... ומודול של 18 דולר יקר לך?
מה אתה מטיס עפיפון?

ולגבי הקטע של המקלט - אמרו לי כנראה שאני כותב גרוע... כי הייתי בטוח שכתבתי שמודול הולך עם מקלט...

GreT
19-07-2013, 12:48:49
אני לא מבין.. יש לך כלי שאתה רוצה להטיס ל3 ק"מ ... ומודול של 18 דולר יקר לך?
מה אתה מטיס עפיפון?

ולגבי הקטע של המקלט - אמרו לי כנראה שאני כותב גרוע... כי הייתי בטוח שכתבתי שמודול הולך עם מקלט...

אולי לא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה שלי הייתה שאני פשוט רוצה מודול שיהיה לי טווח ביטחון, לא כאילו אני באמת מטיס לכמה קילומטרים מרחק,
אבל אני חושב שטווח של 300-500 מטר עם המודול של ה-9X הוא קצת מפחיד..

וכן ראיתי את הקישור ששלחת, אבל רציתי לדעת האם יש משהו יותר זול מזה, או משהו שמתאים ל-9X(אני מחפש גם ל9XR אני רוצה לעשות השוואת
מחירים זה הכל).....

תודה רבה ושבת שלום, רועי

אננס
19-07-2013, 14:07:33
אולי לא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה שלי הייתה שאני פשוט רוצה מודול שיהיה לי טווח ביטחון, לא כאילו אני באמת מטיס לכמה קילומטרים מרחק,
אבל אני חושב שטווח של 300-500 מטר עם המודול של ה-9X הוא קצת מפחיד..

וכן ראיתי את הקישור ששלחת, אבל רציתי לדעת האם יש משהו יותר זול מזה, או משהו שמתאים ל-9X(אני מחפש גם ל9XR אני רוצה לעשות השוואת
מחירים זה הכל).....

תודה רבה ושבת שלום, רועי

אם אני כותב שהמודול המקורי של ה 9X טוב לטווח של 300-500 אז זה אומר שהוא טוב לטווח הזה ולא שאתה על הגבול (הגבול שלו הוא בערך ק"מ).
אבל אתה מוזמן לנסות לשלוח חבר עם הרכב לטווח של 500 מטר ושיחזיק את הטיסן מעל הראש, אם אתה חושב שאתה יכול להטיס את הטיסן בטווח כזה אז כל הכבוד לך..

בכלל בשנתיים שאני מטיס היו לי אולי איזה 20 ריסוקים.. 18 מתוכם היו עקב טעות מטיס או כשל אלקטרוני כלשהו שלא קשור למערכת השלט.
אולי 2 חשודים כתקלה במקלט של ה 9X עקב כשל באנטנה של המקלט (יש למקלטים של ה9X מחלה כזאת), אבל מאז שתיקנתי אותם ועכשיו אני דואג לקבע את האנטנה שהיא לא תזוז בטיסן
זה לא קרה לי שוב..

אין מודול יותר זול מ 18 דולר שמתאים לטווח של 2.5 ק"מ... או לפחות אני לא מכיר.

elim55
19-07-2013, 22:00:07
האם צריך לבצע שינוים ב-9xr על מנת לקבל טלמטריה עם המודול הנ"ל אם בכלל.

dvirs
20-07-2013, 09:53:49
על מנת לקבל טלמטריה ב9XR צריך לבצע מספר שינויים בבורד, ונכון להיום עדיין אין מעגל מוכן שאפשר לחבר ל9XR בפשטות, כמו הTelemetrEZ שמתאים רק ל9X.
מלבד זאת, כדי לראות את הטלמטריה צריך גם לצרוב גרסה שונה למכשיר, er9x או open9x.

פה יש הוראות מפורטות איך לבצע את השינוי בבורד :
http://forum.turnigy9xr.com/converting-9xr-to-frsky-telemetry-djt-module-t362.html

elim55
20-07-2013, 12:04:03
תודה....נבדוק.

GreT
20-07-2013, 21:50:52
חבר'ה שאלה אחרונה לפני שאני מזמין, הבנתי שצריך להוציא אישור ממשרד התקשורת?

זה תופס גם במקרה שאני מזמין את ה-9XR?

אננס
20-07-2013, 23:31:14
חבר'ה שאלה אחרונה לפני שאני מזמין, הבנתי שצריך להוציא אישור ממשרד התקשורת?

זה תופס גם במקרה שאני מזמין את ה-9XR?

לא שמעתי על מישהו שהתבקש להביא אישור על ה 9XR,
שים לב שהוא בעצם לא משדר שום דבר ואפילו אין לו אנטנה ולכן הוא לא שונה משלט לסימולטור למחשב.

אם אתה חושש תזמין אותו בחבילה נפרדת ואת המודול בחבילה אחרת..
ככה תוכל להתמודד עם כל אחד מהם בנפרד..

josh_1972
24-07-2013, 01:04:48
בתור מי שנתפס עם 9XR במכס - אז התשובה היא כןןןןןןןןןןן !
צריך אישור משרד תקשורת שכן אנשי המכס לא מבינים האם מדובר בשלט ללא יכולות RF עצמאיות.
עם זאת מדובר בפרוצדורה בלבד שלוקחת מספר ימים עד שבועיים בממוצע .
השלט סה"כ סבבה לגמרי ביחס למחיר שלו .

mozman11
24-07-2013, 09:34:06
אתם לא מבינים שכל ענייני מכס וקומבינות והכל יש מחלקות שיושבות וקוראות את הפורום, זה יותר קל מלגבות מס אמת מטבע או מהחברה לישראל

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

אננס
24-07-2013, 10:11:43
אתם לא מבינים שכל ענייני מכס וקומבינות והכל יש מחלקות שיושבות וקוראות את הפורום, זה יותר קל מלגבות מס אמת מטבע או מהחברה לישראל
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

הלוואי ואתה צודק...

אז למחלקת המכס שלום, שלט ה 9XR של HK נמכר ללא מודול שידור.
השלט עולה כ-50 דולר ונחשב זבל סיני טהור.
כל הישראלים שקונים אותו קונים אותו ביחד עם דונגל USB ומשתמשים איתו לצורכי סימולטור לחיבור למחשב.
לפיכך אין צורך לעכב אותו במכס ולבקש אישור ממשרד התקשורת.

תודה רבה
חברי פורום efly

josh_1972
24-07-2013, 11:00:21
השלט רחוק מאוד מלהיות זבל סיני.
הכל נמדד ביחס עלות - תועלת . ובהקשר זה הוא אחד הטובים בשוק אם לא ה....
לא חכמה להשוות שלט שעולה פי 7-8 ואפילו לא פי 2-4....
הוא בהחלט עולה על כמה וכמה שלטים שיקרים ממנו בקנה מידה משמעותי.
ארז הישראלי סידר גרסת ER9X לשלט . אז יש כאן גם זווית ישראלית ומדובר בתוכנה מצויינת שאינה נופלת מהממשקים של היצרנים הטובים ביותר....
ואגב חלק גדול מאוד מהשלטים היקרים ביותר מיוצרים בסופו של דבר בסין.....
בקיצור למי שאין תקציב גבוה. מדובר בשלט מעולה ועונה על כל הציפיות ביחס למחיר שלו !

אננס
24-07-2013, 21:14:07
השלט רחוק מאוד מלהיות זבל סיני.
הכל נמדד ביחס עלות - תועלת . ובהקשר זה הוא אחד הטובים בשוק אם לא ה....
לא חכמה להשוות שלט שעולה פי 7-8 ואפילו לא פי 2-4....
הוא בהחלט עולה על כמה וכמה שלטים שיקרים ממנו בקנה מידה משמעותי.
ארז הישראלי סידר גרסת ER9X לשלט . אז יש כאן גם זווית ישראלית ומדובר בתוכנה מצויינת שאינה נופלת מהממשקים של היצרנים הטובים ביותר....
ואגב חלק גדול מאוד מהשלטים היקרים ביותר מיוצרים בסופו של דבר בסין.....
בקיצור למי שאין תקציב גבוה. מדובר בשלט מעולה ועונה על כל הציפיות ביחס למחיר שלו !

josh_1972 .... זה היה בציניות..

ולמה רק למי שאין תקציב גבוה...
ואם יש לי 3000 ש"ח פנויים זה אומר שאסור לי לקנות 9XR???
ואני חייב לבזבז אותם על שלט יקר אחד?

אננס
24-07-2013, 21:16:35
בתור מי שנתפס עם 9XR במכס - אז התשובה היא כןןןןןןןןןןן !
צריך אישור משרד תקשורת שכן אנשי המכס לא מבינים האם מדובר בשלט ללא יכולות RF עצמאיות.
עם זאת מדובר בפרוצדורה בלבד שלוקחת מספר ימים עד שבועיים בממוצע .
השלט סה"כ סבבה לגמרי ביחס למחיר שלו .

פעם הבאה תזמין רק אחד ולא שניים ביחד..

josh_1972
24-07-2013, 23:22:25
אני יודע אננס שהיית ציני- אבל אנשים צריכים לדעת מה שווה ה 9X ו 9XR

אגב נראה לי שהשלט הכי משמעותי ש/יצא היום ביחס למחירו הוא FRSKY TARANIS
יש מצב שארכוש אותו בכדי לבדוק כמה הוא אכן שווה (יחס עלות-תמורה) : ההפרש ביינו לבין ה 9XR הוא כ 100US$ בלבד (מגיע עם משדר מובנה למי שלא רוצה לרכוש מודול בנפרד)