צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי תחזוקת מסוקי מיקרו 3D כגון V922 ,FBL100 ,MCPX
שלום
אחד הרכיבים שנהרסים בV922 שלי הוא המוט זנב, מנוע אחורי, והחיווט של המנוע האחורי.
ה BOOM מודבק לשלדה, ומחזיק המנוע האחורי מודבק ל BOOM.
היום הרסתי את השלדה של המסוק בנסיון להוציא את ה BOOM השבור :(.
הזמנתי שלדה חדשה אבל כשהיא תגיע אצטרך לחבר אליה את ה BOOM, איך כדאי לעשות זאת? האם ניתן ללא שימוש בדבק ?
אולי שיש דבק שאפשר לשחרר כשצריך, אני חייב לציין כי כאשר בניתי את המסוק שנהרס היום, השתמשתי בכמות דבק מזערית (SUPER GLUE) כי חששתי מזה, אך מסתבר שזה לא עזר
החלקים נדבקו בצורה מאוד חזקה.
תודה על העזרה.
תומר.
ביג הובי ראשל"צ
17-07-2013, 08:03:46
לא יודע עם יעזור אבל יש מסיר לדבק שמאוד עזר לי בדברים כאלה כשההיתי צריך
Friman
17-07-2013, 08:53:50
היי תומר,
בגוף המקורי של הv922 מה שמחזיק את הבום במקומו מחובר לגוף - איננו דבק, אלא חיכוך ולחץ פיזי מהכנסת מוט הבום לשקע הצר בגוף. נכון שעם הזמן בגלל מכות, ריסוקים, ויברציות וכו׳, נוטים להתפתח שם חופשים כיוון שהשקע בפלסטיק מתרחב מעט.
עם שילדה חדשה אני לא חושב שנכון להשתמש מראש בדבק - בשילדה חדשה התאמת החלקים אמורה להיות טובה, לא אמור להיות חופש והלחץ הפיזי אמור להספיק להחזיק את הבום במקום, כפי שהתכוון מי שתיכנן וייצר אותו. אם תראה שיש חופשים, גם בעתיד, אפשר לטפטף מעט דבק מהיר דליל על קצה הבום שנכנס לתושבת, שכבה דקה עד כמה שיותר, ולתת לו להתייבש באוויר לפני שמכניסים את הבום לתושבת. תפקיד הדבק כאן איננו להדביק את הבום לתושבת, אלא לעבות מעט את הבום כך שהחופשים בהכנסתו לתושבת ייצטמצמו. כלומר, בסופו של דבר מה שאמור להחזיק את הבום במקומו על פי כוונת המתכנן והיצרן איננו דבק, אלא לחץ פיזי.
תודה רבה לכם על התשובות:
1) ניסיתי לשחרר עם אציטון ללא הצלחה, יש מוצר ספציפי עליו אתה ממליץ ?
2) עיבוי נשמע רעיון טוב, אני אנסה עם השלדה החדשה.
3) איך מדללים דבק מהיר כגון סופר גלו וכדומה :)
יום טוב
Friman
17-07-2013, 10:24:45
יש חומר מיוחד להמסת דבק CA. נסה לבדוק בחנויות טיסנים. יש גם כזה בהוביקינג
wind556
17-07-2013, 12:38:07
כל החומרים המיוחדים להסרת דבק CA פחות טובים מאצטון בכל מובן
אבל צריך לדעת להשתמש בו, זה לא הזלפה וזהו, לעיתים צריך להשרות או להרטיב את החלק במשך זמן ארוך, לפי אופי המבנה, ויש מקרים שצריך להשרות באצטון מעל שעה
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.