התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה עזרה לתרגילים לביצוע GAUI X5

gili813
18-07-2013, 12:28:19
שלום לכולם.

אני מטיס גאווי איקס 5 פלייבר פעמיים בשבוע (כולל אימוני סימולטור בפינקס) כבר 5 חודשים לערך ברמה בסיסית וטובה ,מבצע סיבובים איתו מסביבי (אני מסתובב יחד איתו),פניות לא חדות,ריחופים.
עוד לא הטסתי עדיין עם פנים אלי בשום מצב, ואני מתלבט אם לקחת סיכון וזה לא מוקדם מידי עבורי.
שאלתי:אני מרגיש שאני לא מתקדם בשיט,יש לי פחד מטורף להטיס עם פנים אלי,כמה זמן אימון דרוש בשביל להטיס נגיד עם פנים אלי? יש איזו שהוא שעות טיסה שעלי לצבור קודם? נגיד שנה של אימונים בסיסיים בשביל לרכוש בטחון?
יש איזה עוד תרגילים רגועים בסיסים שמישהו יכול להציע בדרך לשליטה טובה במסוק?
באיזה שלב כדאי להטיס עם פנים אלי?
האם פריצת הדרך מתחילה כשמתחילים להטיס עם פנים אלייך?

אשמח מאוד לעזרה קצת אני מתחיל להתבאס על ההטסה שמתקדמת לאט לאט לאט.
תודה רבה.

נולד לטוס
18-07-2013, 12:40:14
תתחבר למישהו בשטח עם כבל ותתחיל לשבור מחסומים כי אם אתה שולט בטיסה על פנים אליך בסימולטור אין סיבה שלא תבצע זאת על רטוב ,עם רשת ביטחון

סאונד בראש
18-07-2013, 15:15:26
מה הבעיה
תסתובב יחד איתו :)

Yoav Lahav
18-07-2013, 18:39:00
1. תטיס מעל שיחים\שדה סבוך או כל מרכך פגיעה טוב אחר.
2. תעלה לגובה 15-20 מטר ואז יש זמן לתקן או להעביר ל HOLD אם משהו משתבש.
3. אולי בנוסף כדאי להטיס בסל"ד נמוך. הנזק בריסוק עולה לפי הסל"ד בריבוע בעת הפגיעה.

לא משנה מה תעשה לכל דבר יש פעם ראשונה ואין מנוס מלקבל ב***ם באיזשהו שלב.

gili813
20-07-2013, 09:25:42
תודה רבה על התגובות.

יש למישהו רעיון איזה תרגילים רגועים אני יכול לבצע בשביל לרכוש יותר ביטחון?

סאונד בראש
20-07-2013, 10:57:38
להתחיל להתאמן בלי להסתובב

dudibd
20-07-2013, 14:43:44
תודה רבה על התגובות.

יש למישהו רעיון איזה תרגילים רגועים אני יכול לבצע בשביל לרכוש יותר ביטחון?

פשוט תלמד לרחף עם האף אליך. בהתחלה זה אכן מפחיד, אבל עובר לחלוטין בהמשך.
לדעתי הטסת לא מעט, ורצוי מאד כבר לשבור את המחסום הזה.

המלצות (לא חדשות...):
1. סימולטור, סימולטור, סימולטור
2. גובה בטחון
3. להתרגל ולתרגל שכאשר אתה קצת מתבלבל או מרגיש לא בטוח - לסבסב 180 מעלות ולהביא הזנב אליך. אז לתקן ולנסות שוב..

אחרי שתרחף עם אף אליך, הרבה דברים יתאפשרו פתאום.
עוד הערה - לא שמעתי על תרגיל בו המטיס מסתובב סביב עצמו. נשמע לי רע.. מאד. ממליץ להמנע מזה, יש בזה המון בעיות בטיחותיות ואחרות.

בהצלחה!
דודי.

gili813
21-07-2013, 08:12:55
תודה דודי,אני אאמץ את המסקנות שלך.
.

avishmuel
21-07-2013, 13:42:58
המלצה שלי:
תקנה מסוק 6 ערוצים קטן ואיתו תתאמן , לי זה מאוד עזר
בהצלחה !

bendisar
03-08-2013, 19:11:18
שלום לכולם.

אני מטיס גאווי איקס 5 פלייבר פעמיים בשבוע (כולל אימוני סימולטור בפינקס) כבר 5 חודשים לערך ברמה בסיסית וטובה ,מבצע סיבובים איתו מסביבי (אני מסתובב יחד איתו),פניות לא חדות,ריחופים.
עוד לא הטסתי עדיין עם פנים אלי בשום מצב, ואני מתלבט אם לקחת סיכון וזה לא מוקדם מידי עבורי.
שאלתי:אני מרגיש שאני לא מתקדם בשיט,יש לי פחד מטורף להטיס עם פנים אלי,כמה זמן אימון דרוש בשביל להטיס נגיד עם פנים אלי? יש איזו שהוא שעות טיסה שעלי לצבור קודם? נגיד שנה של אימונים בסיסיים בשביל לרכוש בטחון?
יש איזה עוד תרגילים רגועים בסיסים שמישהו יכול להציע בדרך לשליטה טובה במסוק?
באיזה שלב כדאי להטיס עם פנים אלי?
האם פריצת הדרך מתחילה כשמתחילים להטיס עם פנים אלייך?

אשמח מאוד לעזרה קצת אני מתחיל להתבאס על ההטסה שמתקדמת לאט לאט לאט.
תודה רבה.

שלום גיל, קודם כל העניין של כמה זמן לוקח לכל אחד להגיע לרמה מסויימת זה עניין שמתשנה בין מטיס למטיס, כל אחד מתקדם בקצב שלו בהתאם למהירות התפיסה שלו.
קודם כל אני ממליץ לך להיפטר מההרגל של להסתובב עם המסוק, זה סתם מבלבל, בראש ובראשונה זה מאוד לא בטיחותי, במיוחד אם אתה מטיס בשטח עם עוד אנשים.
כפי שהציעו לך, כרגיל סימולטור יעזור, ואם יש חבר עם כבל חניך מדריך אז בכלל.
אבל כדי לגיע למצב של ריחוף עם אף המסוק לכיוונך אפשר פשוט להתקדם בשלבים.
קודם כל אם לא השתלטת עם זה עדיין- תלמד לשלוט במסוק כאשר האף של המסוק פונה הצידה- מומלץ להתאמן על שני הצדדים כדי שלא תפתח קיבעון לצד מסויים. האוריאטנטצייה הזו בעייתית קצת מכיוון שקשה להבין עם המסוק מתקרב או מתרחב ממך כאשר הוא עם האף לצד.
הרבה פעמים עוזר להתמקד במגלשיים כדי לראות לאיפה הוא פונה
אחרי זה, ממצב שהמסוק טס והזנב פונה לאחד הצדדים, תמשיך קצת את הפירואט ככה שהאף יתחיל לפנות אליך, וותישאר שם כמה שנוח לך- ברגע שאתה מרגיש שאתה מאבד אוריאנטציה פשוט תסובב את המסוק בחזרה.
ככה לאט לאט, כל פעם שתתפוס יותר ביטחון תסתובב יותר עד שהאף של המסוק יפנה לגמרי אליך.
קצב ההתקדמות תלוי לגמרי בך, ואם אתה רואה שאתה מבצע משהו בצורה מושלמת בסימולוטור אתה יכול לנסות אותו במציאות- לא לשכוח להטיס קצת גבוה כדי שיהיה לך זמן תגובה
בהצלחה! ;)

avishmuel
03-08-2013, 20:06:33
אלעד התותח אתה נכס של הפורום !!