צפייה בגרסה מלאה : שאלה הצגת גובה הבית - Minimosd / APM-MEGA
Observer
21-07-2013, 08:55:29
שלומות.
אני לא מצליח לראות ב minimosd גם גובה אבסולוטי מעל הים וגם גובה יחסית לבית בזמן איתחול למרות שהגדרתי לתצוגה נתונים אלו.
הקריאה בשניהם זהה והיא גובה מעל הים. הצפי היה לנתר את שני הערכים בו זמנית: גם גובה מעל הים וגם גובה מעל הבית וזה לא המצב.
אני לא מדבר על האפשרות לאפס גובה ב MP - זה לא רלוונטי בשבילי אלא רק הקריאה מה OSD.
אשמח לכיוון ופיתרון.
תודה.
AvivT
21-07-2013, 10:34:31
איזו גרסה יש על ה MinimOSD? המקורית או אקסטרה?
Observer
21-07-2013, 10:47:57
איזו גרסה יש על ה MinimOSD? המקורית או אקסטרה?
EXTRA r620
קיבלתי כעת מ DIY לינק שאומר שיש קשר ל MP ושב MP, אם מאפסים את ה ALT ב HUD השינוי עובר ל OSD - מה שלא ממש קורה אצלי.
מה גם שאני לא מבין למה צריך לכרוך את ה MP לכך. נתון זה אמור לעבור ב MLINK ללא תלות ב MP.
motti
21-07-2013, 10:54:08
אושיק, תנסה לבדוק בקישור המצ"ב או לשאול שם.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1742614
Observer
21-07-2013, 11:09:15
אושיק, תנסה לבדוק בקישור המצ"ב או לשאול שם.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1742614
תודה מוטטי :p
מיליון שרשורים, מיליון פוסטים - אפס אינפורמציה.
ממשיך בבדיקות.
motti
21-07-2013, 11:23:53
תודה מוטטי :p
מיליון שרשורים, מיליון פוסטים - אפס אינפורמציה.
ממשיך בבדיקות.
שלח שאלה:p...תקבל תשובה:)
Observer
21-07-2013, 11:37:19
שלח שאלה:p...תקבל תשובה:)
הבוקר השלכתי בקבוק עם פתק - הים פלט את זה:
https://github.com/diydrones/ardupilot/issues/417
לצערי לא עובד כך אצלי.
motti
21-07-2013, 11:54:35
הבוקר השלכתי בקבוק עם פתק - הים פלט את זה:
https://github.com/diydrones/ardupilot/issues/417
לצערי לא עובד כך אצלי.
בטח שכחת לשים פתק:p....ברצינות שאל, אין לך מה להפסיד...אני בדרך כלל מקבל תשובות.
sevet
22-07-2013, 08:19:02
אתה עם ה-APM על מטוס? הגרסה שאתה משתמש ה-620 היא ל-plane.
תנסה לעשות ב-terminal בתוך setup תבצע level.
כמו כן כשהרחפן לפני המראה על מקום שטוח ניתן לעשות גם level ע"י פעולת ה-disarm ל-15 שניות.
חוץ מזה על איזה איפוס אתה מדבר ב-MP? תמיד יש לי סטיות של מטרים בודדים בגובה, זה לא בעיה באוויר אבל רק פעם אחת ניסיתי נחיתה אוטומטית.....
ובאותו עניין, ניסיתי לשבור שיא מרחק בתנאים רוח לא אידיאלים אבל זה לא קשור.... כבר אחרי כדקת טיסה שמתי לב שה-OSD לא סופר זמן משום מה... אבל בסדר יש לי מד בטריה וגובה... אחרי מספר דקות הקריאה של הגובה מהבית התאפסה (לפני זה נשקתי ל-300 מטר), התאפסה ולא חזרה כל הטיסה, עדיין היה לי את הגובה מפני הים אבל לא שמתי לב מראש מה ההפרשים אז זה לא עזר, בערך ב-1.6ק"מ בגובה לא ידוע הרוח הכתה בי כל כך חזק וחזרתי מייד, לרחפן שלום :) למרות שביצע את הפליפ הראשון שלו (מהרוח!).
Observer
22-07-2013, 09:06:53
אתה עם ה-APM על מטוס? הגרסה שאתה משתמש ה-620 היא ל-plane.
תנסה לעשות ב-terminal בתוך setup תבצע level.
כמו כן כשהרחפן לפני המראה על מקום שטוח ניתן לעשות גם level ע"י פעולת ה-disarm ל-15 שניות.
חוץ מזה על איזה איפוס אתה מדבר ב-MP? תמיד יש לי סטיות של מטרים בודדים בגובה, זה לא בעיה באוויר אבל רק פעם אחת ניסיתי נחיתה אוטומטית.....
ובאותו עניין, ניסיתי לשבור שיא מרחק בתנאים רוח לא אידיאלים אבל זה לא קשור.... כבר אחרי כדקת טיסה שמתי לב שה-OSD לא סופר זמן משום מה... אבל בסדר יש לי מד בטריה וגובה... אחרי מספר דקות הקריאה של הגובה מהבית התאפסה (לפני זה נשקתי ל-300 מטר), התאפסה ולא חזרה כל הטיסה, עדיין היה לי את הגובה מפני הים אבל לא שמתי לב מראש מה ההפרשים אז זה לא עזר, בערך ב-1.6ק"מ בגובה לא ידוע הרוח הכתה בי כל כך חזק וחזרתי מייד, לרחפן שלום :) למרות שביצע את הפליפ הראשון שלו (מהרוח!).
אכן מטוס (אבל קטן, טיסן..:p). לא ניסיתי לעשות LEVEL - אתן לזה צ'אנס.
קראתי שגובה AGL מחושב על פי הברומטר לאחר איפוס ובחיסור גובה מעל פני הים.
משום מה זה לא עובד אצלי והגובה המוצג הוא ASL.
אבדוק ואדווח.
תודה!
sevet
22-07-2013, 10:50:46
איך ה-APM על טיסן? עובד טוב? מישהו אמר לי שב-Stabilized לא הגיב לו כל כך טוב....
Observer
22-07-2013, 11:20:38
איך ה-APM על טיסן? עובד טוב? מישהו אמר לי שב-Stabilized לא הגיב לו כל כך טוב....
עובד מעולה.
הברנש כנראה לא הגדיר נכון את ה PID's לפלטפורמה שלו.
Observer
26-07-2013, 20:31:17
טוב נו - לא משנה מה אני עושה אני מקבל קריאה של גובה ASL במקום AGL בMINIMOSD.
ה MP מראה גובה נכון - 0 מטר לאחר איתחול.
לא שמעתי מכם, אלה שמטיסים עם APM MEGA על טיסן, שלכם הכל עובד תקין.
בטוח שהגדרה כלשהי ב PARAM אחראית לכך אבל לא מוצא איזו..
sevet
28-07-2013, 09:00:21
אם ה-MP מראה גובה נכון, נשמע כמו באג, תדווח עליו באתר של ה-minimosd-extra, אגב יש כבר גרסאות יותר חדשות אבל לא ראיתי שתיקנו משהו שקשור.
Observer
28-07-2013, 09:18:31
אם ה-MP מראה גובה נכון, נשמע כמו באג, תדווח עליו באתר של ה-minimosd-extra, אגב יש כבר גרסאות יותר חדשות אבל לא ראיתי שתיקנו משהו שקשור.
אכן באג. אתמול והיום דיברתי עם גאבור המפתח והוא הדריך אותי מה לבדוק ואכן הוא גילה שזה באג והוא הבטיח לי תיקון בגרסא הבאה.
אני מודה שמאוד מפתיע אותי ששאלתי בכל כך הרבה מקומות וגם כאן ולמרות שאני יודע שאחרים כמוני עובדים עם אותה מערכת ולא שמעתי שום הזדהות עם הבעיה.
בכל מקרה הבעיה היא ב OSD שלא קורא את הודעות ה MAVLINK מספיק טוב וגאבור מודע לכך.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.