התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה קוואד בישורת האחרונה - קצת שאלות של מתחיל

HeliDraco
29-07-2013, 13:44:29
הי כולם
אני מסיים לבנות את ה-F450 של RCtimer.
המנועים, בקרים ופרופים מהקומבו שלהם. הבורד הוא KK2.0, מקלט פוטאבה. הקוואד נבנה בתצורת X. תמונות ושרשור בנייה בהמשך :)
עכשיו לשאלות:
1. המנואל של הבורד לא מגדיר באיזה סדר לחבר מנועים בכל תצורה. ראיתי באיזה סרט הדרכה שבתצורת X מנוע שמאלי קדמי מחובר ב-M1 ומשם זה עם כיוון השעון (ימני קדמי ב-M2, ימני אחורי ב-M3...). זה באמת כך, או שאני מתבלבל?
2.האם כיוון הסיבוב של כל מנוע מוגדר על ידי הבורד, או שצריך לחווט את המנועים כך שיעבדו בכיוון המתאים? ואגב, באיזה כיוון מסתובב כל מנוע?
3. האם ערוץ AUX חייב להיות מחובר? הבנתי שמדובר בהפעלה/כיבוי של מוד הייצוב האוטומטי - ראיתי שאפשר להפעיל אותו גם בלי.
בטח יהיו לי עוד כמה שאלות, אבל כרגע זהו...

תודה מראש על התשובות

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

sharonx
29-07-2013, 14:00:29
1. נכון, זה מספור המנועים. רשום לך לאיזה כיוון צריך להסתובב כל מנוע.
2. כיוון הסיבוב של מנוע לא תלוי בבורד. אם הוא מסתובב הפוך (בדוק ללא פרופים !) אז אתה מצליב בין שניים מתוך שלוש חוטי הפאזה. לא משנה איזה סוג תבחר, זה בסדר. הכיוון יתהפך.
3. לא חייב, אפשר לעשות את זה עם ערוץ המזאנות אבל זה מראש לכל טיסה, אי אפשר לשנות באמצע. אני ממליץ לך מאוד לקבוע את זה לערוץ נוסף אם יש לך.

שים לב שב FAIL SAFE בשלט שלך מוגדר לו לכבות מנועים, שלא יקרה מצב שהוא נותן פול גז לשמיים כאשר אבדה השליטה.

בהצלחה.

HeliDraco
29-07-2013, 14:07:41
1. נכון, זה מספור המנועים. רשום לך לאיזה כיוון צריך להסתובב כל מנוע.
2. כיוון הסיבוב של מנוע לא תלוי בבורד. אם הוא מסתובב הפוך (בדוק ללא פרופים !) אז אתה מצליב בין שניים מתוך שלוש חוטי הפאזה. לא משנה איזה סוג תבחר, זה בסדר. הכיוון יתהפך.
3. לא חייב, אפשר לעשות את זה עם ערוץ המזאנות אבל זה מראש לכל טיסה, אי אפשר לשנות באמצע. אני ממליץ לך מאוד לקבוע את זה לערוץ נוסף אם יש לך.

שים לב שב FAIL SAFE בשלט שלך מוגדר לו לכבות מנועים, שלא יקרה מצב שהוא נותן פול גז לשמיים כאשר אבדה השליטה.

בהצלחה.

תודה רבה
1.לא ראיתי גם הגדרות לכיוון הסיבוב של המנועים. איפה רואים את זה?
2.כן, הבנתי את זה ישר אחרי ששלחתי את הפוסט ; ( בדיוק כמו במסוקים
3.זאת הכוונה בהמשך, פשוט כרגע אין לי את החיבור הזה

yarivy
29-07-2013, 14:27:04
לגבי סדר המנועים וכיוון הסיבוב

94941

sharonx
29-07-2013, 15:27:19
תודה רבה
1.לא ראיתי גם הגדרות לכיוון הסיבוב של המנועים. איפה רואים את זה?
2.כן, הבנתי את זה ישר אחרי ששלחתי את הפוסט ; ( בדיוק כמו במסוקים
3.זאת הכוונה בהמשך, פשוט כרגע אין לי את החיבור הזה

כשאתה נכנס למסך load motor configuration או משהו בסגנון, אתה רואה ציור דומה למה ש YARIVY פירסם

HeliDraco
29-07-2013, 17:19:35
תודה רבה! נבדוק בערב :)