PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך "יודע" מטען חכם מתי סוללת הליפו מלאה?

פלוני
06-08-2013, 13:16:45
היי,
אני מטעין ליפו במצב BALANCE. אני תוהה מתי ועל סמך מה מחליט המטען כי הסוללה מלאה.
שמתי לב שיש מקרים בהם כל התאים של הסוללה הם 4.2 וולט לתא, אך המטען טרם נתן חיווי כי היא מלאה, והוא ממשיך להטעין אותה בזרם נמוך מאוד עד אפסי לעיתים במשך עוד כחצי שעה.
אם כן, כיצד הוא מחליט שהיא מלאה?

bartovmoti
06-08-2013, 13:49:24
היי תוכל להיכנס לקישור הזה (http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?47275-%E4%F1%E3%F0%E0-%F9%EC-%EE%E5%E8%E9-%F1%E5%EC%EC%E5%FA-%E5%EE%E8%F2%F0%E9%ED-%E4%E3%F8%EB%E4-%E1%E5%E9%E3%E0%E5), לצפות בסרטוני הדרכה על סוללות ומטענים יש שם תשובה למה שאתה שואל.

בקצרה,
המתח שאתה רואה במטען תוך כדי ההטענה זה לא המתח האמיתי כי הוא נמדד תחת זרם.

כאשר זורם זרם לתוך הסוללה (מצב טעינה) המתח שהמטען "רואה", זה המתח של התאים + מתח פרזיטי של ההתנגדויות הפנימיות של כל תא בסוללה.. המתח הפרזיטי הזה נוצר בגלל שזורם זרם, וקטן ככל שהזרם קטן.
בגלל זה, כשהמטען מגיע למצב של 4.2 בכל התאים הוא "מבין" שזה לא אמיתי, הוא מתחיל להוריד זרם בהדרגה, כל הורדת זרם מפחיתה את המתח שנוצר מההתנגדות הפנימית ואז הוא ממשיך להטעין עד ששוב הוא "רואה" 4.2 ושוב מוריד את הזרם, ככה חוזר חלילה עד שהזרם מגיע ל 10% מהזרם המקורי שהוגדר בהתחלה ואז למעשה, המתח מההתנגדויות הפנימיות כל כך נמוך וזניח שניתן להניח שהמתח שנמדד אכן מגיע מהתאים ואז בשלב הזה הוא מסיים את הטעינה.

אגב כל ההבדל בין טעינה רגילה ל FAST זה שב FAST המטען מסיים רק כבר ב 20% מהזרם שהוגדר ולא 10%.

מטען חכם אמיתי ואיכותי עובד לפי השיטה הזאת..
כאמור הכל מוסבר בוידאו..

פלוני
06-08-2013, 18:40:31
מוטי, תודה על התשובה המנומקת.
אני אבדוק בסרטונים שציינת.
ובאותו עניין, האם טעינה בזרם הנמוך מ 1C ישמור על חיי הסוללה, או שזה חסר משמעות? האם עדיף לטעון ב 1C ?

Friman
06-08-2013, 19:18:27
זה נורא פשוט, כשהוא רואה שכתוב full אז הוא יודע שהיא מלאה ;)
סתם... מוטי אחלה תשובה, למדתי גם.
וכן, עדיף לא לטעון בשגרה מעבר ל1c. טעינה בזרם גבוה מקצרת את חיי הסוללות.

Avi_Y
09-08-2013, 14:37:18
מטען חכם אמיתי ואיכותי עובד לפי השיטה הזאת..

מטען טיכותי גם פורק בקצב גבוה, ואז התהלוך הרבה יותר קצר, כי לא צריך לטעון ולפרוק את כל התאים כל כך הרבה פעמים עד שהכל מתייצב.