Friman
13-08-2013, 21:52:59
אז ככה... בסוויפט 2 שלי יש בקר פלאש 30 אמפר, מנוע טורניג׳י 1450kv, מקלט openlrs ושני סרבואים 9 גרם. לאחרונה החלטתי לזווד אותו לfpv. אני מושך מכניסת המתח לבקר 12v למשדר הוידאו ולosd, ומהמקלט אני מושך 5v לgps ולמצלמה. כל המינוסים מחוברים יחד. שמתי לב שבחיבור לאורך זמן (10-15 דקות) לסוללה, הבקר מתחיל להתחמם למדי, גם ללא הפעלת המנוע. כוונתי שניתן לגעת בו ביד, אבל זה כבר בקטגוריית ה״לא נעים״ למגע. הבקר והמנוע והסוללות חדשים, טסו 2-3 טיסות לפני חיבור ציוד הfpv. אני לא בטוח האם לפני חיבור ציוד הfpv הבקר היה מתחמם ככה על הקרקע, נראה לי שלא, אבל לא בדקתי לטווח זמן כזה. השאלה- למה לדעתכם הוא מתחמם? אפשרות אחת שחשבתי עליה היא שיש לי איזה שהוא קצר איפה שהוא בדרך. אבל לא נראה לי, עשיתי עבודה מסודרת ונקייה יחסית בהלחמות ובודדתי הכל בשרינקים. אפשרות שנייה שחשבתי עליה זה שאולי זה עומס יתר על הBEC של הבקר - שמוציא 5v לא רק לשני הסרבואים ולמקלט, אלא גם לgps ולמצלמה. ועדיין, שני אלו לא נשמעים לי צרכני זרם גדולים כל כך... מה דעתכם? יש מצב שזה לא עניין חריג? לא זוכר שנתקלתי בזה, אבל גם לא זוכר שיצא לי להשאיר זמנים ארוכים בקר מחובר לסוללה עם מנוע כבוי, במיוחד ביום חם..