צפייה בגרסה מלאה : שאלה Fpv לטווחים ארוכים וצילום אוויר כחלק מעסק- הגבלות וחוקיות
guymeg
15-08-2013, 10:34:59
בוקר טוב.
קראתי בפורום ובאינטרנט מידע על מערכות UHF והתחלתי להתעניין בנושא הטווח ארוך.
האם ישנן הגבלות כלשהן מרת״א וחוקים מסויימים הקשורים להקמת עסק לצילום אוויר?
היכן אפשר למצוא מידע בנושא? במיוחד לגבי הגבלות טיסת fpv חובבנית לטווח ארוך (חוקי הבטיחות והאיסור טיסה מעל שטח עירוני מוכרים לי, אך אני מחפש מקור כתוב ומאושר ע״י גוף כלשהוא חוקי.)
תודה!
guy1a
15-08-2013, 11:43:55
אפשר למצוא פה בפורום .. באתר של רת"א ... סתם בגוגל ....
אל תגיד שחפשת כי אנחנו שנינו יודעים שלא :)
ואני אוציא לך את האויר מהבלון כבר עכשיו.
אסור לך. חד וחלק. ( וכן, יש חברות וגופים מסחריים שעושים את זה וכשיקרה משהו יזיינו לכולנו את הצורה )
במינימום אתה חייב להטיס בטווח ראיה עם ציוד מאושר בתדרים מאושרים. UHF לא חוקי ... והטסה מעבר לטווח ראיה לא חוקית.
אתה חייב גם ביטוח .. ותעיין באתר של מיליס בעניין הזה, גם שם יש לך בעיה רצינית.
מעבר לזה, תחפש ותקרא. יש אפשרויות אבל זה לא הכי פשוט.
( רמז, תחפש את השם דוידור )
Friman
15-08-2013, 13:11:32
יש אפשרות לקבל רישוי להפעלת כטב״מ (כלי טיס בלתי מאוייש) אזרחי לצרכים עסקיים. מדובר בתהליך ארוך, מסובך, ויקר מאד. למיטב ידיעתי יש חברה אחת בארץ שמייצרת רחפנים עם תיק מוצר מסודר וכל מה שצריך כדי לקבל רישוי חוקי בארץ לכלי, אך זה עדיין לא פוטר את בעל העסק / המטיס מלבצע תהליך רישוי כמטיס כטב״מ מורשה; וזה סיפור מההפטרה. וגם עם כל הרשיונות, בפועל לא פשוט להפעיל עסק כמפעיל כטב״מ מורשה- לפני כל טיסה חייבים לקבל אישור מרת״א, ולא תמיד מקבלים. רוב מי שעוסק בתחום כיום, גם עסקית, לא מצוייד באישורים המתאימים, וכמו שגיא אמר כשמישהו מהם יעשה פשלה אחת רצינית, הטסת fpv חובבנית בארץ תהפוך לאגדה נושנה לספר לילדים.
אני לא מציין את שם החברה שהזכרתי, כיוון שאסור לציין מידע שכזה בפורום; אם אתה רציני בעניין ויש לך את הסכום, האמביציה והסבלנות הנדרשים להקמת עסק צילום אווירי, אתה כבר תשמע עליהם.
guymeg
15-08-2013, 13:15:24
תודה גיא.
לא אמרתי שאני מקים עסק- אמרתי עסק כי קראתי את הפרסום של drone maker בפורום (מפורסם בפורום על ידם.. מותר להגיד..) ורציתי לדעת האם יש חוקים ונהלים מסויימים הקשורים, משום שנראה שdrone maker מבצעים לגליזציה לתחום הצילום בעזרת רחפנים ומפניה אליהם נשמע שיש להם מן בעלות או בלעדיות על הדבר הזה - ורציתי לדעת האם יש משהו קבוע בחוק והאם יש חברות מתחרות.
והאמת שכן- נכנסתי לאתר של רת״א- אבל מהפלאפון אז קצת מבאס לקרוא אז ויתרתי וכשאגיע מהעבודה אקרא יותר.
ofek-raan
16-08-2013, 17:20:55
אין לאף אחד בלעדיות על השמיים. רק לח״א ולנ״מ.
אם אתה נחוש. פנה לרת״א. כתוב לי בפרטי ואפנה אותך.
תהליך ארוך מתיש אבל אפשרי.
בהצלחה.
אני אגב מוכר מערכת UHF. ראה בפורום מוכרים/קונים
motti
16-08-2013, 18:50:28
אין לאף אחד בלעדיות על השמיים. רק לח״א ולנ״מ.
אם אתה נחוש. פנה לרת״א. כתוב לי בפרטי ואפנה אותך.
תהליך ארוך מתיש אבל אפשרי.
בהצלחה.
והרבה כסף
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.