צפייה בגרסה מלאה : שאלה חייב להבין משהו
LiorNT
17-08-2013, 21:14:19
אחת ולתמיד,
למה מקלטים מ 7 ערוצים ומעלה של ספקטרום צריכים לוויין ומה התפקיד שלו.
אני שואל בגלל שברחפן ה fpv שלי יש beck ומשדר וידאו, שניהם צריכים להיות רחוקים מהמקלט ואני לא יודע אם מדובר על הלויין או גם על המקלט עצמו.
תודה לעונים
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
flyinglizard
17-08-2013, 22:54:17
שיטת השידור של ספקטרום בשם DSM2 היא, בגדול, לא שיא האמינות ולכן נוסף עוד מקלט לוויין, שזהה אלקטרונית למה שיש לך במקלט הראשי (פשוט בלי היציאות לסרבואים). הרעיון היה למקם אותו בזווית של 90 מעלות למקלט הראשי וכך להשיג מה שנקרא diversity, כלומר המערכת בוחרת את האות האיכותי יותר מבין מה שנקלט בשני המקלטים (הראשי או הלוויין) ופועלת לפיו.
במערכות המודרניות יותר, כמו FASST של פוטאבה ולדעתי גם בDSMX של ספקטרום, כבר לא צריך את העניין הזה. המקלט הבודד עובד מספיק טוב.
לפיכך, ברחפן שלך אתה צריך להרחיק את הBEC ואת משדר הוידאו משני המקלטים גם יחד.
מנסיוני, אם יש דבר אחד שרחפנים ממש טובים בו זה חסימת אות רדיו באמצעות הגוף שלהם, כך שאני מציע לך למקם את המקלט הראשי בצד אחד של הגוף (נגיד מאחורה), את הלוויין בצד שני של הגוף (מקדימה, ומסובב ב90 מעלות לראשי - כלומר אנטנות פונות למעלה\למטה במקום לצדדים) ואת משדר הFPV מתחת לגוף הרחפן (עם האנטנה פונה מטה כלפי הקרקע). זה אמור להשיג הפרדה די טובה של הרעש. כמובן שבכל רחפן עשוי להשתנות, אבל משם הייתי מתחיל.
LiorNT
17-08-2013, 23:06:41
שיטת השידור של ספקטרום בשם DSM2 היא, בגדול, לא שיא האמינות ולכן נוסף עוד מקלט לוויין, שזהה אלקטרונית למה שיש לך במקלט הראשי (פשוט בלי היציאות לסרבואים). הרעיון היה למקם אותו בזווית של 90 מעלות למקלט הראשי וכך להשיג מה שנקרא diversity, כלומר המערכת בוחרת את האות האיכותי יותר מבין מה שנקלט בשני המקלטים (הראשי או הלוויין) ופועלת לפיו.
במערכות המודרניות יותר, כמו FASST של פוטאבה ולדעתי גם בDSMX של ספקטרום, כבר לא צריך את העניין הזה. המקלט הבודד עובד מספיק טוב.
לפיכך, ברחפן שלך אתה צריך להרחיק את הBEC ואת משדר הוידאו משני המקלטים גם יחד.
מנסיוני, אם יש דבר אחד שרחפנים ממש טובים בו זה חסימת אות רדיו באמצעות הגוף שלהם, כך שאני מציע לך למקם את המקלט הראשי בצד אחד של הגוף (נגיד מאחורה), את הלוויין בצד שני של הגוף (מקדימה, ומסובב ב90 מעלות לראשי - כלומר אנטנות פונות למעלה\למטה במקום לצדדים) ואת משדר הFPV מתחת לגוף הרחפן (עם האנטנה פונה מטה כלפי הקרקע). זה אמור להשיג הפרדה די טובה של הרעש. כמובן שבכל רחפן עשוי להשתנות, אבל משם הייתי מתחיל.
קודם כל תודה על התגובה המפורטת.
לגבי הלוויין, הוא בשיטת dsmx.
לגבי המשדר וידאו וה bec.,
חשבתי למקם את כל ציוד ה fpv שלי, למעט המצלמה מתחת לרחפן.
הבעייה היחידה היא שאני לא אוכל לכוון את האנטנה כלפי מטה מאחר והרחפן שלי לא גבוה- f450 ללא הגבהה.
נראה לך שעדיין כדאי למקם מלמטה אבל עם אנטנה ישרה?
תודה ושבוע טוב לכולם
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
flyinglizard
17-08-2013, 23:19:54
למיטב ידיעתי האנטנה חייבת לפנות ישר כלפי מטה (או כלפי מעלה, אבל בכל מקרה - בניצב לקרקע ולא במקביל).
נראה לי שכדאי להגביה.
yoreh
19-08-2013, 11:45:51
הנחת העבודה של ספקטרום היא שמערכות full range שלהם יתקנו בד"כ על כלים גדולים ויקרים, בהם פוטנציאל הנזק באובדן קשר (כלכלי ופיזי) הוא גדול. לכן מערכות אלה לעולם יבואו בזוגות של מקלט - לווין. כמו שציינו קודם, לווין הוא מקלט לכל דבר ועניין למעט היציאות לסרוואים. ספקטרום דאגו שלא יהיה ניתן לבצע bind למקלט שכזה אם לא מחובר אליו לווין. כך "מבטיחים" את ה-full range. יכול בהחלט לקרות שאחד המקלטים כושל בהמלך טיסה, עדיין נוכל לנחות בשלום תודות לבן זוג שלו. ניתן לראות זאת בקלות ע"י ביצוע bind לצמד מקלט-לווין, ולאחר שהמערכת נדלקת - לנתק את הלווין. המקלט אמור להמשיך לעבוד.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.