Liav
25-08-2013, 09:33:02
באליפות ישראל שהתקיימה בסופ"ש האחרון, היו טרמיקות עצבניות.
בסיבוב החמישי הטיסן שלי תפס משאבה ונחת לבסוף אחרי יותר מ-7 דקות טיסה.
הטיסן אפילו המשיך להרוויח גובה תוך כדי צינוח (וזווית הצינוח תקינה).
בסוף התחרות (יום שישי) נסענו רועי, גיורא, יקיר ואני לחפש את הטיסן.
הצלחנו לקלוט אותו עם אנטנת לונג כבר שהגענו לאזור הפרדסים, אבל התקשינו לקחת כיוון והתברברנו בחיפושים במשך שעתיים.
כשהגענו לאזור המאגר מי שופכין, הקליטה השתפרה ואף המשכנו וחצינו לצד השני של הכביש.
האות היה יותר טוב, אבל לא הצלחנו לקחת כיוון כמו שצריך, וגם כביכול כשהצלחתי למצוא כיוון, התברר שהוא לא היה נכון בכלל.
לבסוף חזרנו הביתה והמשכתי את החיפושים אתמול בבוקר.
הלכתי לפרדסים וניסיתי למצוא את הטיסן שם ללא הצלחה.
בהמשך שמוליק סיטון הצטרף אלי לחיפושים.
בנסיעה ליד המאגר מי שופכין, במקרה ראיתי פרצה בגדר, מיד עצרנו וטיפסנו על תלולית העפר (מעל 10 מטר גובה).
משם כבר האות היה ברור למדי והצלחנו לקחת כיוון הרבה יותר מדוייק.
גם רואים את הפרדסים מלמעלה וקל להבחין אם יש טיסן תקוע באחת הצמרות.
לבסוף, הטיסן נמצא כ-20 מטר מעבר לכביש, על האדמה, צפונה הרבה יותר ממה שחשבתי, ובסה"כ הוא התרחק כ-2700 מטר מקו המרכזים.
תודה לכל מי שהשתתף איתי בחיפושים! :)
מסקנות:
1. לקחת אזימוט מדוייק בעזרת מצפן/משקפת, ולא באמצעות המצפן של הפלאפון. הכיוון שלקחתי היה שגוי ב-20 מעלות ולכן התקשינו לאתר אותו.
2. כדאי מאוד לנצל את תלולית העפר של מאגר מי השופכין גם בתחרויות הבאות אם יהיה צורך.
3. חיפוש כיוון בשטח עושים רחוק ככל האפשר מעצים ודברים אחרים - כי זה משפיע מאוד על התוצאה.
הסתבר שכשהייתי רק כ-300 מטר מהטיסן, קיבלתי כיוון עם סטייה של 90 מעלות יחסית לכיוון האמיתי שהוא היה.
4. היה שווה אולי לחפש גם עם אנטנה כיוונית? אולי, אבל אין לי נסיון איתה, אז אני לא יודע אם זה באמת היה עוזר במקרה הזה.
5. אני אקנה RCDT כדי לצנח מוקדם יותר.
6. ברגע שיהיה טיימר עם GPS במחיר שפוי, אני מחליף.
לינק למפה עם סימונים:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=218410804442644989666.0004e4c0774cfdf940e85
96520
בסיבוב החמישי הטיסן שלי תפס משאבה ונחת לבסוף אחרי יותר מ-7 דקות טיסה.
הטיסן אפילו המשיך להרוויח גובה תוך כדי צינוח (וזווית הצינוח תקינה).
בסוף התחרות (יום שישי) נסענו רועי, גיורא, יקיר ואני לחפש את הטיסן.
הצלחנו לקלוט אותו עם אנטנת לונג כבר שהגענו לאזור הפרדסים, אבל התקשינו לקחת כיוון והתברברנו בחיפושים במשך שעתיים.
כשהגענו לאזור המאגר מי שופכין, הקליטה השתפרה ואף המשכנו וחצינו לצד השני של הכביש.
האות היה יותר טוב, אבל לא הצלחנו לקחת כיוון כמו שצריך, וגם כביכול כשהצלחתי למצוא כיוון, התברר שהוא לא היה נכון בכלל.
לבסוף חזרנו הביתה והמשכתי את החיפושים אתמול בבוקר.
הלכתי לפרדסים וניסיתי למצוא את הטיסן שם ללא הצלחה.
בהמשך שמוליק סיטון הצטרף אלי לחיפושים.
בנסיעה ליד המאגר מי שופכין, במקרה ראיתי פרצה בגדר, מיד עצרנו וטיפסנו על תלולית העפר (מעל 10 מטר גובה).
משם כבר האות היה ברור למדי והצלחנו לקחת כיוון הרבה יותר מדוייק.
גם רואים את הפרדסים מלמעלה וקל להבחין אם יש טיסן תקוע באחת הצמרות.
לבסוף, הטיסן נמצא כ-20 מטר מעבר לכביש, על האדמה, צפונה הרבה יותר ממה שחשבתי, ובסה"כ הוא התרחק כ-2700 מטר מקו המרכזים.
תודה לכל מי שהשתתף איתי בחיפושים! :)
מסקנות:
1. לקחת אזימוט מדוייק בעזרת מצפן/משקפת, ולא באמצעות המצפן של הפלאפון. הכיוון שלקחתי היה שגוי ב-20 מעלות ולכן התקשינו לאתר אותו.
2. כדאי מאוד לנצל את תלולית העפר של מאגר מי השופכין גם בתחרויות הבאות אם יהיה צורך.
3. חיפוש כיוון בשטח עושים רחוק ככל האפשר מעצים ודברים אחרים - כי זה משפיע מאוד על התוצאה.
הסתבר שכשהייתי רק כ-300 מטר מהטיסן, קיבלתי כיוון עם סטייה של 90 מעלות יחסית לכיוון האמיתי שהוא היה.
4. היה שווה אולי לחפש גם עם אנטנה כיוונית? אולי, אבל אין לי נסיון איתה, אז אני לא יודע אם זה באמת היה עוזר במקרה הזה.
5. אני אקנה RCDT כדי לצנח מוקדם יותר.
6. ברגע שיהיה טיימר עם GPS במחיר שפוי, אני מחליף.
לינק למפה עם סימונים:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=218410804442644989666.0004e4c0774cfdf940e85
96520