PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה סוללות לטירקס

AsTraX
25-08-2013, 12:33:12
חבר׳ה אני מעוניין להזמין סוללות לטירקס 500 ניתקלתי ב gens ace מישהו מכיר או שמע עלהים ?
ובלי קשר מישהו יודע איפה יש אתר עם משלוחים זריזים לקניית סוללות
תודה מראש

Friman
25-08-2013, 12:40:02
Gens ace סוללות טובות מאד ומוכרות מאד. קצת יקרות, אבל אם התקציב שלך מאפשר, זו בחירה טובה

Himel
25-08-2013, 13:23:47
Hobbypartz.com
יש גם הנחות עד ה2.9, מאד שווה...

wind556
25-08-2013, 14:14:31
אחת הטובות שבשוק

ShlomiB
27-08-2013, 02:01:23
היי,

לא שאני מבין גדול אבל... מה רע בTURNIGY?
הם קצת יותר זולים, ואולי לא צריך יותר מזה? אני מדבר על NANOTECH שלהם 45C.
אני לא חושב שהACE יחזיק יותר זמן מהם ולפי הבדיקות הם כמעט באותה רמה. 32$ לACE ו20$ לננו. (הAce לאחר הנחה) ל3S
לכן במקום לקנות 2סוללות של ACE אפשר לקנות 3 של ננוטק.

זה השיקול שלי בכל אופן.
תקפו אותי חופשי אם אני טועה...

http://www.youtube.com/watch?v=V_2VNe5I9Sw

שלומי

Friman
27-08-2013, 07:29:17
הננו טק יצאו לשוק בסערה לפני שנתיים וחצי - שלוש, עם הבטחה גדולה להמון פוטנציאל מהנתונים המוצהרים המרשימים.
בפועל, הנסיון בשטח של רוב מי שאני מכיר שהשתמש בהן (לי היו 3 או 4 ננו טק בגדלים שונים) הוא שהן מתנפחות מהר, מאבדות כח מהר, ובאופן כללי לא עמידות במיוחד ולא שוות את מחירן הגבוה ביחס לסוללות האחרות של הוביקינג. לעומת זאת Gens Ace לא מצהירים על נתונים מנופחים ומוגזמים, ועדיין - סוללה שלהם שמוצהרת עם מקדם פריקה של 25c לרוב תהיה חזקה ובעלת עמידות לפחות כמו סוללה סינית שמוצהרת כ35-40c. כלומר, עדיף נתונים מדוייקים ואמינים, מאשר נתונים מנופחים ולא מדוייקים.
ואם כבר סוללות סיניות, דווקא הזיפי והטורניג׳י הכחולות הרגילות מוצלחות יותר מהננו טק, מהנסיון האישי שלי. והזיפי קומפקט - מוצלחות במיוחד; שוב, מהנסיון האישי שלי בלבד.

wind556
27-08-2013, 09:13:12
אתמוך במה שגיל אמר, ואציין שהמידע מנסיון רב ולא משמועות
ננוטק אלו הסוללות מהגרועות שיצאו מהוביקינג. לא אמינות, מתנפחות מהר וגומרות חיים מהר.
אם כבר הוביקינג עדיף לקנות סוללות ציפי. אלו בהחלט טובות ועונות על רוב הדרישות.
אבל יש לקחת בחשבון את הערך C :
בסוללות גנס מה שכתוב זה מה שיש, בעוד שכל הסוללות מהוביקינג, גם ציפי, תוריד מהכתוב די הרבה. 25 C של גנס משתווה ל40C של ציפי או כל סוללה אחרת מהסיני
כמו כן גם בנושא הנפח (MAH) יש הבדלים בין מה שיש בפועל לבין הכתוב. בהשוואה שעשיתי בין סוללת 1800 של גנס מול 2200 של ציפי. הגנס נתנה יותר זמן טיסה, וזה לא רק בגדלים האלה. שתי הסוללות היו משומשות, כחדשות לגמרי ההבדל קטן יותר.
אני משתמש במסוק שלי(X5) בציפי. זה מה שיש לי והן טובות. הגנס טובות יותר, ובהרבה

ShlomiB
27-08-2013, 16:47:58
היי עודד, גיל,

אני לא ממש כזה מנוסה, אני רק מטיס מתחיל אפשר לומר, אז עדיין לא ממש עברתי על כל הבטריות.
אבל אני באמת מחפש מקור מידע אמין.
לפני הפוסטים פה אני די אהבתי את הננו שיש לי (למרות שהם נפוחים קצת)
אני חושב אני אנסה את הGENS או הALIGN לראות מה ההבדלים לאורך זמן.
ZIPPY אני מאמין אותו דבר כמו הTURNIGY - ותלוי במזל שלך מה אתה מקבל.
הNANO נראה לי גם באותה קטגוריה, רק הציפייה למשהו טוב בהרבה זו היא שהורידה אותה בעיני אנשים.

השאלה היא עלות - תועלת.
וכאן כבר זה פחות ברור מה יותר טוב
כי לא תמיד אתה באמת צריך 45C, אז אתה קונה 45C ומשתמש רק ב20-25, מה רע? פחות חום, שחיקה, ניפוח.
ולפעמים אתה מעדיף 2סוללות שיחזיקו 60-70 מחזורים כל אחת מאשר סוללה אחת שתחזיק 140 מחזורים באותו מחיר. (מספרים יבשים כמובן).
הרי אין היום סוללה עם אותם נתונים של הסיני שמחזיקה פי 2 או אפילו פי 1.5 זמן טיסה. יש הבדל של כמה שניות טיסה ושחיקה.

השאלה היא מה יחס השחיקה למשל: ZIPPY מול GENS?
אם היחס גדול מהיחס במחיר או דומה אז שווה בהחלט ללכת על GENS אחרת למה להשקיע?

אני לא ממש אוהב את האיכות של הסיני בשום מוצר, אני לא מאמין שמישהו כן אוהב, אבל הוא זול והתמורה שהוא נותן מספקת אם לא מתקמצנים יותר מדי (לדעתי).

Hobbypartz.com - המשלוח מטורף - המחשבון שלהם חישב לי 45$ משלוח על בטריה ב26$
מכירים אתר עם משלוחים זולים יותר?

שלומי

Friman
27-08-2013, 17:54:19
שלומי, בדיוק מהסיבות שפירטת, להערכתי 80-90% מהמטיסים בארץ מטיסים עם טורניג׳י או זיפי. אלו סוללות עם אמינות סבירה, שמחזיקות לרוב שנה - שנה וחצי למטיס ממוצע (שמטיס פעם - פעמיים בשבוע), והעלות היחסית זולה שלהן- מאפשרת לך בלב שקט להעיף אותן לפח ברגע שהן מתחילות לעשות בעיות, במקום לקחת סיכונים. אז אתה יוצא מנקודת הנחה שפעם בשנה, משקיעים בסוללות... כמו שמטיסי ניטרו משקיעים בדלק, וזה חלק מהעלות השוטפת של התחביב, ככה גם עם סוללות. אם תבחר ללכת על גנס או וולטז או פולס או היפריון או כל סוללה איכותית אחרת, סביר להניח שתקבל סוללות שיחזיקו מעמד יותר זמן מבחינת שחיקה טבעית, כך שיחס העלות תועלת כביכול נותר דומה (אם פעם בשנתיים מחליפים סוללה שעולה פי שתיים, כביכול זה יחס עלות תועלת דומה). ומדוע כביכול? משתי סיבות עיקריות בעיניי:
1. השקעה ראשונית - קניית מספר פקים של סוללות למסוק גדול מהווה חלק ניכר מההשקעה ברכישה הראשונית. לא לכולם יש את התקציב, על ההתחלה, להשקיע פי שניים כסף בסוללות ממותגים מובחרים. אפילו אם יש לזה יתרון לאורך זמן.
2. שחיקה כימית היא לא הסיבה היחידה לסיום חייהן של סוללות.. סוללות נשחקות גם מהחום, מטעינה לא איכותית, מפריקת יתר לא מכוונת וגם- נפגעות מריסוקים... רוב הסוללות שזרקתי לפח היו סוללות שנפגעו בריסוקים או בתאונות/טעויות כאלו ואחרות, וכתוצאה מכך התחילו לפתח אי-סדירות כימית ו/או חשמלית. וכאן אני לא יודע אם סוללה שעולה פי 2 תהיה יותר עמידה במקרה של ריסוק או במקרה של פריקת יתר, כי שכחת לאפס את הטיימר...
לכן אני חושב שרוב המטיסים החובבים בארץ, כן מוצאים בסוללות של הוביקינג פשרה סבירה.
אגב, אני לא חושב שהסוללות של אליין נכללות בקטגוריה של ״סוללות איכותיות במיוחד״... לא שיש לי התנסות רעה איתן, לא ניסיתי אותן כלל, אבל גם לא שמעתי על מקצוענים שממומנים על ידי אליין בתחום הסוללות... ממה שאני שמעתי עליהן, הן מתאימות יותר לקטגוריה ״סתם יקרות״. אם אתה מחפש איכות קנה סוללות היפריון, או פולס ירוקות, או וולטז; אלו סוללות שאמורות לתת לך יותר, ולא רק לעלות יותר.

ShlomiB
27-08-2013, 21:34:21
גיל,
אהבתי את התשובה, אני רואה שיש לך ניסיון, ותודה שאתה משקיע מזמנך.

אני לא אמליץ על NANO-TECH יותר (למרות שאצלי הן מחזיקות יפה - עניין של מזל כנראה, הTURNIGY הכחול התנפח לי לאחר כמה טיסות היה 40C ז"ל, אני מטיס כמעט כל יום מחזור על 2 בטריות)
בכל אופן, מההתכתבויות שלנו ומהסיבות שפורט,
למטיס מתחיל כדאי לרכוש סיני, אם זה ZIPPY (מומלץ comapct) או TURNIGY כחול.
לאחר כשנה, כאתה כבר יציב מבחינת טיסה ולא עושה טעויות של מתחיל, ואתה מכיר את הרגלי הטיסה שלך והצרכים, כדאי לאט לאט להשתדרג לסוללות יותר איכותיות.
גיל זרק פה כמה שמות: גנס, וולטז, פולס ירוקות, היפריון, ואוסיף גם את thunder power שלפי דעתי הכי יקרות (והייתי רוצה לנסות אחת).

עודד גם ציין כאן עובדה חשובה - כשקונים סיני לוקחים דירוג קצת יותר גבוהה ב10-15C לפחות.

נשאר רק מאיפה הכי כדאי לקנות את הסוללות "היוקרתיות" לארץ (כולל משלוח) ויש לנו מדריכון לקניית סוללות.

שלומי