התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רעיון לדאוני דיסקוס Bec

איש עם חץ
26-08-2013, 14:44:32
שלום לכולם.
אני מזמין עכשיו דאון דיסקוס כדי להיכנס לתחום.
חשבתי על רעיון:
לפי מה שקראתי רובכם משתמשים בסוללות mimh/nicd
חשבמי למה לא להשתמש במכשיר bec של חברת
Castle Creations CC BEC 10A 6S Switching Regulator

המכשיו שוקל 11 גרם ואחרי ניתוח של קיצור חוטים וקייס אפשר להגיע ל9.5-10 גרם
עם סוללה כמו http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22906__Turnigy_nano_tech_300mah_2S_35_70C_Lipo_P ack.html
לפני ניתוח היא שוקלת 17 גרם אחרי זה ניתן להגיע ל 16 גרם

בסוף ניתן להגיע למשקל של 25.5-26 שלפי דעתי סוללת nimh כבדה יותר בנפח זה ועוד יתרות יפה, ניתן לשדר לסרווים מטח של6v במקום 4.8 מה שנותן לסרווים יותר מהירות וכוח.
לשיקולכם
עומר

Liav
26-08-2013, 15:01:31
סוללת NIMH 400 mah מספיקה לשעתיים, ושוקלת סביב ה-30 גרם.
מבחינת המשקל - לרוב היא בול במשקל המתאים לאיזון מרכז כובד, ולפעמים אף קלה מעט וצריך להוסיף עופרת / סרוו כבד יותר.
עבורי, שעתיים זה מספיק בהחלט, ובייחוד אם אני מגיע להטיס יותר מטיסן אחד.
הסרווים יעבדו מצויין גם ב-3.7 וולט - אין צורך ב-6 וולט.

אם כבר אתה מעוניין בליפו, אז משיקולי מקום ונפח, עדיף תא אחד עגול (ולא מלבני) של 1000 mah או אפילו 1200 (אם אני לא טועה).
העניין הוא שלא כל המקלטים תומכים במתח נמוך כ"כ. (גם פה אפשר לשים רגולטור שירים את המתח).

שני תאים יהיה קשה יותר להכניס לחרטום, ובנוסף אתה דוחף גם רגולטור שתופס עוד נפח.
יתכן שזה אפשרי, אבל אם אחרי כל המאמץ תאלץ להוסיף עוד 10 גרם עופרת, אני חושב שזה סתם מסבך אותך.

אתה מוזמן לנסות, אבל לדעתי פשוט שים סוללת NIMH, או תא ליפו (במידה והמקלט שלך תומך) ולא תצטרך להסתבך עם עוד רכיבים.

danile80
26-08-2013, 16:03:46
אפשרי
10 אמפר יהיה overkill עצבני
אפשר להסתפק באמפר 1 וככה לחסוך משקל
אני משתמש באחד מייצור עצמי, אמפר אחד + התרעת מתח נמוך - 5 גר׳ סה״כ

roydor
26-08-2013, 21:49:13
יש לי את אותה סוללה ורגולטור של MKS. רכשתי כאופציה להתקנה באחד הטיסנים ומעולם לא מימשתי. בפועל אין ייתרון ממשי על 4 תאים של ניקד ובטח שלא על תא אחד של ליפו במידה והמערכת תומכת בסטאפ שכזה.
לדיסקוסים לא נדרש יותר מאמפר אחד ולכן הרגולטור שלך גדול מדי ולכן גם יהיו לך בעיות לזווד אותו בנפח המוגבל שבגוף.