PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה גריז צריך לגריפים במסוק?

vinay
12-03-2009, 21:03:18
בגריפים במסוק יש מיסב פתוח שצריך לשים בו גריז.

האיזה סוג גריז משתמשים? האם זה מה שנקרא "Thrust Beating Grease"?

איזה מאלו שבדף כאן יתאים?

http://www.fast-lad.co.uk/store/advanced_search_result.php?keywords=grease&osCsid=be6f4fc080eb50115e8c6df2a2dc7ab3

אילו סוגי גריז נוספים כדאי שיהיו במלאי בתחביב ולמה הם משמשים?

lior_bar_ami
13-03-2009, 10:41:03
ממליץ בחום על TRI-FLOW, גריז מעולה עם טפלון - אצלי עושה את העבודה נאמנה.

עקב מלחמת "מעיין-מסוקאים", הרשה לי להוסיף אדם נוסף להמלצה...
גם דרימר ממליץ עליו בחום, למרות שזה יותר קשור לשירשור אחר, זה לדוגמא:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=6612&page=2
:D:D

וברצינות - גריז מעולה, תזמין תזמין...

vinay
13-03-2009, 13:24:40
איפה משיגים בארץ? קיים גם ב ACE וכאלו או רק אצל חנויות טיסנים?

דניאל דקל
13-03-2009, 13:46:26
אם מדובר על המיסבים הללו -במקרה זה של BELTCP

http://www.rc711.com/shop/product_info.php?cPath=22_28&products_id=55

לדעתי אין צורך בגירוז

לא כל סוגי המיסבים דורשים גירוז- במיוחד מיסב כזה, שאינו עובד בסל"ד גבוה...

בקיצור,גירוז במקרה כזה מיותר לדעתי, וגם בחוברת של ESKY לא מצאתי שום אזיכור לכך...

vinay
13-03-2009, 14:36:38
אני בונה לפי הסרטים של FINLESS והוא שם על מיסיבי גריפים דומים לאלו (לא של BELT) גריז.

Chen Zarfati
14-03-2009, 13:32:30
בכל המסוקים שלי אני שם גריז במיסבי הלחץ, הן בראש והן בזנב. לפי ההוראות של JR כן מצויין להשתמש בגריז.
שים TRI-FLOW לא תצטער

vinay
14-03-2009, 19:14:12
בכל המסוקים שלי אני שם גריז במיסבי הלחץ, הן בראש והן בזנב. לפי ההוראות של JR כן מצויין להשתמש בגריז.
שים TRI-FLOW לא תצטער
איפה אני מוצא אותו בארץ? הפעם לא מתחשק לי לחכות ...

lior_bar_ami
14-03-2009, 19:49:03
איפה אני מוצא אותו בארץ? הפעם לא מתחשק לי לחכות ...

אין בארץ, תזמין!
ועד שיגיע - בוא ותיעזר במה שיש לי.

TooLy
14-03-2009, 21:12:47
אתה ממש לא חייב TRI FLOW, גש לכל חנות לאביזרי רכב, קנה גריז ליתיום.
קניתי כזה לפני שלוש שנים של STP, קופסה של חצי ליטר נראה לי, מעולה לשימושים האלו, אני משתמש בו למסוקים ומכוניות.
עולה בסביבות 20-30 ש"ח ומספיק לשנים.

עודד מזור
14-03-2009, 22:18:19
יש לי גריז מתאים ואתה מוזמן להשתמש. אני גר בת"א.

עודד.

vinay
15-03-2009, 12:42:55
בקישור המקורי (http://www.fast-lad.co.uk/store/adva...8c6df2a2dc7ab3) יש שני סוגי גריז של TRI FLOW.

אחד "אדום" והשני "עם סיליקון".

האם שניהם זהים? האם שניהם מתאימים לצורך זה?

vinay
15-03-2009, 17:51:31
ובנוסף לשאלה קודמת, הלכתי לחנות טמבור והיה להם גריז PRESSOL 12511 בצבע צהוב (הגריז, לא האריזה).

כתוב עליו:
"for permanent libricated bearings from -30 deg C to +80 deg C"
"For friction and anti-friction bearing lubrication at high power drive, waterproof, acid free"

האם הוא מתאים לשימוש זה? האם הוא טוב?

דניאל דקל
15-03-2009, 18:03:50
חברה, אתם קצת משעשעים אותי, מבלי כוונה להעליב...

אולי לרפא"ל מתאים לעשות דוקטורט על סוג הגריז המתאים ביותר למיסב היושב בתוך טיל (לדוגמא מיסבי הגימבלים של ראש ביות)

אבל אנחנו מדברים על מיסב מסכן בתוך מסוק תחביב, שאמור לעמוד בתנאי סביבה מגוחכים, ושוב, עובד בסל"ד אפסי... (בדרך כלל מיסבים עובדים באלפי סל"ד)

אתם באמת חושבים שזה משנה איזה סוג גריז תשימו (אגב, אני עדיין משוכנע שאין צורך בגירוז של המיסבים הפתוחים שיושבים בתוך הגריפים, ואשמח לחות דעת של מהנדס מכונות בעניין)

כל גריז יעבוד, לבן, שחור, אפור, ואפילו אדום ):

ולפני שמישהו מתכוון ל"צלוב" אותי, אשמח אם ייתן נימוק משכנע מדוע גריז רגיל לא יעבוד במקרה זה...

vinay
15-03-2009, 18:43:02
יכול להיות שסוג הגריז המתאים המדוייק אינו משנה אבל להבנתי ישנם סוגי גריז שאינם מתאימים למיסבים אלו לחלוטין ויכולים להזיק יותר מאשר להועיל. ולכן אני מעוניין לוודא שלא נפלתי על כזה שאינו מתאים.

לגבי אם צריך או לא צריך - בכל מקום שתשאל ברשת אנשים מגרזים את המיסבים האלו וטוענים שהדבר הכרחי. כאשר יש כזו תמימות דעים כנראה שיש דברים בגו. ישנם שאפילו משמנים תקופתית את המיסבים הסגורים וישנם חומרים וכלים מיוחדים לזה, וכמות השמן שמזליפים אליהם משמעותית - יותר מידי עלול להזיק.

דרך אגב - לדעתי גם המיסבים שהגיעו בבלט עצמו (לא בחלפים שקונים) היו מגורזים, לפחות בזה שלי.

דניאל דקל
15-03-2009, 19:25:44
לאחר שקראתי את תחילת השרשור, החלטתי גם אני לגרז את מיסבי הגריפים

הפתעה !!! אין שום שינוי בהתנהגות המסוק

זוכרים שפעם מכרו תוסף לדלק בתחנות דלק? אני מעולם לא רכשתי כי ידעתי ממקורב שעובד בבז"ן כי הדלק מכיל כבר תוסף

נכון שלא כל גריז מתאים למיסבים, אבל דחילק, לציקמוקון הזה שיושב בתוך הגריפים אתה קורא מיסב?

האמן לי, במהלך לימודי בטכניון למדתי גם לא מעט על מיסבים, ואני מבין דבר או חצי דבר בזה

מיסבים אמיתיים עובדים בתנאים מאוד קשים, ובדרך כלל בסל"ד גבוה (למשל, המיסב החד כיווני במסוק)

אבל במקרה של "מיסבי" הגריפים, הדבר לא רלוונטי

TooLy
15-03-2009, 19:41:07
ייתכן והצורך בגירוז הינו הכרחי יותר עבור מסוקים גדולים יותר שפועלים על הגריפים כוחות גדולים יותר, לא סתם יצרני מסוקים כאלו ממליצים למרוח שם גריז (ואין ממש ציון לגבי הסוג).

אופיר נחום
15-03-2009, 20:44:24
אתה ממש לא חייב TRI FLOW, גש לכל חנות לאביזרי רכב, קנה גריז ליתיום.
קניתי כזה לפני שלוש שנים של STP, קופסה של חצי ליטר נראה לי, מעולה לשימושים האלו, אני משתמש בו למסוקים ומכוניות.
עולה בסביבות 20-30 ש"ח ומספיק לשנים.http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif

גם אני משתמש באותו הגריז - הוא מעולה ומתאים מאוד. דביק מספיק כדי להישאר במיסב ושומר על שימון טוב מבלי להתקשות.

AMIR
15-03-2009, 21:17:09
אם אתה רוצה יש לי שפורפרת של ALIGN אתה מוזמן לבוא ולקחת אותה...