PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה האם השלט הזה מתאים לdji Naza ?

bergereyal
02-09-2013, 20:10:09
שלום חברים.
קניתי רחפן 550 לא של dji וקיבלתי אותו עם השלט הזה.
כרגע מותקן מולטיווי פרו על הרחפן ובתור מתחיל הנושא נהיה לי קצת מסובך בייחוד שאני רוצה לשים GPS בהמשך.
http://www.rchelicopterselect.com/sonic-modell-mc6-6-ch-with-digital-trim-radio-system-transmitter-for-rc-helicopters-and-airplanes.html זה השלט עם הרסיבר שלו ומאחר ואני לא מבין כל כך בנושאים הטכניים רציתי לדעת אם אתם חושבים שזה יתאים לנאזה.
אם צריך צילומי חיבורים אני אוסיף.

guymeg
02-09-2013, 20:18:23
בגדול ועל קצה המזלג כל חיבורי הסרוואים (החיבורים הנפוצים יותר בתחום) זהים, חלקם בלי השן שמכוונת את כיוון החיווט וחלקם עם (צריך להיזהר ולשים לב במקרה שאין...) ולכן אני מאמין שהחיבורים למקלט שלך יהיו בסדר.

הנאזה דורשת 5 ערוצים - אחד לכל כיוון בסטיק (במילים פשוטות... יותר לעומק אלו ה EIL, ELV, RUD והמצערת) וערוץ חמישי הוא ערוץ ה "U" - הערוץ לשליטה על המצבי טיסה.

אני לא מכיר את השלט אך הוא נראה פשוט משהו, לא מי יודע מה מתקדם ולנאזה כדאי מאוד שלט עם צג ואפשרות כיוון - יש לכוון את מצבי הטיסה ע"י ה SUB TRIM בשלט (כנראה שאצלך זה יתבצע ע"י חיבור למחשב) אבל השלט שלך הוא 6 ערוצים - וזה מספיק.

עצה שלי - כשעברתי מטיסנים/מסוקים לרחפנים שדרגתי את השלט ל XG8, שלפי דעתי זו הוצאה חובה ושדרגה לי את כל ההנאה בהטסה, קלות התפעול ושלל פונקציות - אני לא אומר שתרכוש ישר את ה XG8, אבל DX6 יהיה טוב לתקציב נמוך ו DX7/8 או ה XG8 לתקציב יחסית גבוה..

בהצלחה!

bergereyal
02-09-2013, 20:34:11
תודה על התשובה המהירה.
כרגע מבחינת תקציב אני קצת חלש אז אני אנסה להסתדר עם השלט הנוכחי. אני אתן עוד צ׳אנס קטן ללוח הקיים אחרי שיגיעו חלקים ספייר(כבר ריסקתי אותו ושברתי זרוע :p ).
אם נראה שזה ממש מסתבך אני אחפש נאזה עם GPS במחיר טוב.
חבל שקשה למצוא משומשים.

bergereyal
02-09-2013, 20:45:40
ושאלה נוספת. האם esc 40a מתאימים או שזה לא משנה

guymeg
02-09-2013, 21:40:27
בגדול מה שמומלץ ע"י DJI אלו ה30 אמפר שלהם. תחפש קצת בפורום - תמצא תשובות יותר מפורטות (אני לא מבין גדול בבקרים..)

bergereyal
02-09-2013, 22:18:00
אעשה זאת.
תודה רבה

lool tv
03-09-2013, 06:49:47
אייל

לשאלתך

השלט שהנך צריך הוא שלט של 6 ערוצים לפחות!

4 ערוצים להגאים.

ערוץ חמישי לU

ערוץ שישי ל IOC.

אני הייתי קונה שלט 8 ערוצים בתור התחלה.(תמיד תרצה בשלב מאוחר עוד ערוץ*

דבר נוסף..צריך שיהיו לשלט 2 מפסקים של 3 מצבים.

כך ניתן להפעיל נאזה בצורה מלאה

תוכל להתקשר ולהתיעץ בכל שעה

לול טי וי

דודי

0505550988

sevet
03-09-2013, 08:06:56
השלט שלך נראה בסדר אם תוכל לכוון אותו למצבי הטיסה,
הבעיה הגדולה היא שלא רשום אם תומך ב-failsafe, ו/או לא ידוע מה קורה במצב של איבוד קליטה.

אתה חייב לבדוק מה קורה באיבוד קליטה ו/או בהוראות מה קורה במצב הזה, הכי חשוב שלא ימשיך עם הפקודות האחרונות שהתקבלו.

ואם כבר שלט חדש, למתחיל ה-Turnigy 9X ב-50$ הוא מעולה וייתן לך אפשרויות גדילה לעתיד, ה-9XR ב-50$ גם מעולה ותצטרך לקנות לו משדר/מקלט שיהיו יותר טובים מאלו שמגיעים עם ה-9X
אופציה חדשה בסיני הוא ה-Taranis X9D שזה כבר שלט מעולה אבל ב-170$ בערך לפני עלות משלוח גבוהה, אבל זה באמת שלט ברמה.