צפייה בגרסה מלאה : זהירות! צילום אירועים באמצעות רחפן
guymeg
17-09-2013, 09:40:36
חבר טוב שלי, שבעצמו מטיס רחפנים וכלים אחרים היה אתמול באירוע באולם ״עלמה״ באבן יהודה, והוא מספר שפרילנסר כלשהו צילם בתוך אולם סגור(!!!) עם רחפן פאנטום וגופרו.
אני באמת מבקש, כל הכסף שבעולם שמקבלים על זה לא שווה את הפגיעה הפוטנציאלית בחוגגים במידה ויקרה משהו! חבל להרוס אירוע שלם בגלל טעות אנוש או טכנית!
תיזהרו עם זה! לא להטיס מעל אנשים, ובמיוחד לא בחדר סגור!!!
Flying_student
17-09-2013, 11:14:39
זה קורה כבר יותר מידי... מישהו עם שלט 9x ורחפן מאולתר עלה ליד ביתו של שגריר צרפת ביפו עם רחפן שמוצמד עליו מסר בנוגע לצדק שצריכים לעשות עם הדורסים של לי זייתוני. כנראה שכבר באי הסחנה זכו לצילומי אוויר מאדיוט אחר.
הענף פרוץ מאחר ובאלפיים ומשהו שקל יש לך רחפן ומצלמה שלא דורשים הבנה גדולה.
זה יבוא.
אגב, אנחנו יכולים למנוע את זה אם רק ניגש אליהם ונסביר להם שאנחנו נגיש תלונה במשטרה. (ואולי באמת צריך להתחיל כבר להגיש...)
guymeg
17-09-2013, 11:39:51
זה מגיע כבר למצבים מסכני חיים ברמות מטורפות. להטיס מעל אנשים באולם סגור?! אני לא רואה פה אופציה אחרת חוץ מפגיעה בחוגגים.
בסוף זה יפגע בכולנו
רן ענבר
17-09-2013, 11:57:17
אגב, אנחנו יכולים למנוע את זה אם רק ניגש אליהם ונסביר להם שאנחנו נגיש תלונה במשטרה. (ואולי באמת צריך להתחיל כבר להגיש...)
אין לנו ויכוח על העובדות...
אין ויכוח לא על פוטנציאל הסכנה ולא על קלות ההשגה של מוצר כזה...
יש ויכוח על השאלה "מה אפשר לעשות?"
אני בספק רב אם משטרת ישראל תעשה משהו בנידון
אני די בטוח שיש חוק שאוסר על הטסה מעל אנשים... בטח שיש כזו בנהלי קלוב התעופה:http://www.aeroclub.org.il/pub/74702/rule_book/safety%20regulations.pdf
אבל שוב: אף אחד מפורעי החוק לא מודע לכתבים אלו...
לטעמי הפתרון הוא בשני מישורים:
1. לא להסכים שצלם יצלם באמצעות רחפן אירוע שאתם הלקוחות שלו...בארוע זה האחראיות היא גם עליכם.
2. אם נוכחים באירוע המצולם להסב את תשומת לב בעל האירוע והצלם לסכנות הכרוכות בכך.
לטעמי משטרה לא ממש תעזור...חבל על האי נעימות והבירוקרטיה.
רן ענבר
sohos
17-09-2013, 12:09:50
אני צלם מקצועי ויש לי מצלמת רחף מי שמכיר זה מנוף שמחובר עליו מצלמה
וגם יש לי רחפן נאזה 550
אני מעולם ולעולם לא מצלם מעל אנשים מכוניות וכו
כמו שלרחף יש לי ביטוח ואישורי בטיחות וזה חשוב לי
כי אני מודע לסכנות
אבל לצערי יש צלמים שלא מכירים ולא יודעים את הסכנות
ובחנות מספרים להם שזה רחפן על כשל
שלא יכול להיותמצב שהו נופל מתרסק וכו
שזה בולשית אחד גדול ומאוד חבל שהם הורסים לכולנו
הפסייבוק מלא בכאלה וחבל גדול
guymeg
17-09-2013, 13:41:08
בסופו של דבר יקרה משהו כולנו נאכל אותה!
רן - קצת בעייתי ללכת לחתן וכלה באמצע החתונה ולומר להם שזה לא בטיחותי.
צריך לפעול מול בעלי האולם או סמכוצ אחרת...
רן ענבר
17-09-2013, 13:50:22
בסופו של דבר יקרה משהו כולנו נאכל אותה!
רן - קצת בעייתי ללכת לחתן וכלה באמצע החתונה ולומר להם שזה לא בטיחותי.
צריך לפעול מול בעלי האולם או סמכוצ אחרת...
יש לך טעות בניסוח:
לא נעים לנו ללכת לחתן ולכלה באמצע ארוע...
ומה יהיה נעים? שהדראק הזה יפול למישהוא על הראש ויתחיל לזרום דם?
אני אומר שהלא נעים נגמר כשיש סכנה לחיי אדם.
יש סכנה? מחובתך להתריע על כך.
הרי ברור לכולנו שזה רק עיניין של זמן עד שיקרה משהו
ד"א: בעל האולם לא אחראי לכל מיני הנפצות של אנשים שאתה [כבעל האירוע] שכרת.
guy1a
17-09-2013, 14:19:30
אחראי גם אחראי ..
אחריות תורמת .. אחריות מנהלתית. ומתוקף היותו בעל המקום. זכותו וחובתו לקום לעצור מצב שלמיטב הבנתו מהווה סכנה. כמובן שכל עוד לא קרה כלום ויהיה בסדר עוד רוקדים והרצפה לא נפלה .. אז אין שום בעיה..
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
igalr
17-09-2013, 15:22:52
בעל המקום אחראי גם אחראי
בלי אחראיות תורמת ובלי מנהלתית ,
סתם אחראי כבעל המקרקעין.
ebay007
17-09-2013, 16:49:27
מי שמטיס ומצלם בצורה "מקצועית" עם פאנטום כבר מוכיח את רמת המקצועיות שלו והרמה שבה הוא יכול לתחזק את הכלי. זה כמו שצהל ישתמשו בביקסלר RTF בתור מזלט.
guy1a
17-09-2013, 16:58:34
מה רע בבקסלר !!!
ebay007
17-09-2013, 17:36:31
מה רע בבקסלר !!!
הRTF גיא. :D
guy1a
17-09-2013, 17:45:40
הRTF גיא. :D
אההה.... :-)
Shahars
17-09-2013, 19:22:29
זה קורה כבר יותר מידי... מישהו עם שלט 9x ורחפן מאולתר עלה ליד ביתו של שגריר צרפת ביפו עם רחפן שמוצמד עליו מסר בנוגע לצדק שצריכים לעשות עם הדורסים של לי זייתוני. כנראה שכבר באי הסחנה זכו לצילומי אוויר מאדיוט אחר.
הענף פרוץ מאחר ובאלפיים ומשהו שקל יש לך רחפן ומצלמה שלא דורשים הבנה גדולה.
זה יבוא.
הדבר היחיד שיבוא אם תיגש אליהם ותסביר שאתה הולך להגיש תלונה במשטרה, זה סכין לכיוונך.. :o
רן ענבר
17-09-2013, 20:43:50
זה סבבה שעברנו לצחוקים...
אבל צריך להיות חכמים לא צודקים.
צריך לחשוב איך למנוע את הפגיעה בתחביב לא איך להתחמק מתביעת ניזקין.
ברור לכולנו שגם ככה יש ים מגבלות על התחביב הזה...ותאונה כזו בטח לא תעשה טוב.
רן ענבר
Shahars
17-09-2013, 21:14:32
זה סבבה שעברנו לצחוקים...
אבל צריך להיות חכמים לא צודקים.
צריך לחשוב איך למנוע את הפגיעה בתחביב לא איך להתחמק מתביעת ניזקין.
ברור לכולנו שגם ככה יש ים מגבלות על התחביב הזה...ותאונה כזו בטח לא תעשה טוב.
רן ענבר
זה היה כמובן בציניות, למרות שבמצב הדברים כיום, האופציה כלל אינה דמיונית.
מניעת פגיעה בתחביב זה אחלה אבל זה לא משהו שאתה יכול לשלוט עליו.
האנשים שזורקים בטח לא שמעו מעולם על הפורום וגם אם כן, "נו נו נו" בוודאי לא מזיז להם.
זה שתאיים בתלונה לא יביא לכלום כי המשטרה לא תבוא (או עד שתגיע אותו בחור כבר מזמן לא יהיה במקום).
הכי טוב שתוכל לעשות זה לתפוס מרחק ולקוות שלא ינחתו לך על ראש.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
מה עם מכשיר פשוט שמשבש תדרי 2.4 ברדיוס של 50 מטר סביבך? אני משוכנע שזה הולך להיות הדבר החם הבא ברגע שאנשים יבינו שמישהו מצלם אותם, כל הזמן, גם בבית.
רן ענבר
19-09-2013, 14:10:53
מה עם מכשיר פשוט שמשבש תדרי 2.4 ברדיוס של 50 מטר סביבך? אני משוכנע שזה הולך להיות הדבר החם הבא ברגע שאנשים יבינו שמישהו מצלם אותם, כל הזמן, גם בבית.
א. זה יקר.
ב. זה עובד כמו סבתא שלי [פעם כן פעם לא]
ג. אני לא בטוח שחוקי לקנות להחזיק ולהפעיל מכשיר כזה בארץ.
ד. הקרינה של זה מטורפת
ה. אפילו רחפן פשוט יש את ה"גו הום" שלו ואם לא אז אתה יצרת את הנפילה שלו על מישהו
רן ענבר
wonderd
20-09-2013, 13:30:16
1. זה לא חוקי אלא אם יש לך אישור ממשרד התקשורת ומשרד התקשורת ייתן לך אישור רק אם הרמטכ"ל יאשר..
2. אם יש רחפן באויר ואתה תפעיל משבש, מה לדעתך יקרה?
OferGeva
18-02-2014, 23:09:20
אז בעצם, אסור לצלם באף אירוע עם קהל? כל מי שמצלם באירוע מרובה אנשים עובר ביודעין או בלי משים על החוק?
כי הארץ זרועה בהם!
מארק וקנין
19-02-2014, 01:16:29
חבר טוב שלי, שבעצמו מטיס רחפנים וכלים אחרים היה אתמול באירוע באולם ״עלמה״ באבן יהודה, והוא מספר שפרילנסר כלשהו צילם בתוך אולם סגור(!!!) עם רחפן פאנטום וגופרו.
אני באמת מבקש, כל הכסף שבעולם שמקבלים על זה לא שווה את הפגיעה הפוטנציאלית בחוגגים במידה ויקרה משהו! חבל להרוס אירוע שלם בגלל טעות אנוש או טכנית!
תיזהרו עם זה! לא להטיס מעל אנשים, ובמיוחד לא בחדר סגור!!!
גיא, אם אתה זוכר סיפרתי לך לפני חודשיים שהיה מישהו שצילם עם פאנטום וגופרו באולמי עלמא כנראה שזה משהו שחוזר על עצמו באותו אולם ואולי צריך להתחיל להזהיר את הבעלים של האולם הנ"ל !
Alonda
26-03-2014, 12:08:43
שלומות וברכות לכם,
נתקלתי בתופעה הזו באחת החתונות שהייתי בהן, וזה עוד היה בגן ארועים. הבעיה שהבחור צילם מעל רחבת הריקודים.
וכמו שידוע לכולנו, אנחנו הישראלים אלופים בלעשות מה שלא צריך ואחר כך נדפקים כולם בגלל גחמה של אחרים.
אגב הצלם שמצלם בעלמא יש לו לא מעט סרטונים ביוטיוב. מילא לצלם בעולם כשאין אנשים עדיים זה עו חצי נחמה, אבל לצלם כשהמקום מלא....באמת פחד.
מושיק
26-03-2014, 16:39:07
לפחות באתרי חתונות מזהירים את הזוגות הצעירים ואומרים להם מה לבדוק...תאמת הופתעתי :o
http://www.huponim.co.il/Photography/Articles/107
sharonx
26-03-2014, 18:04:55
לפחות באתרי חתונות מזהירים את הזוגות הצעירים ואומרים להם מה לבדוק...תאמת הופתעתי :o
http://www.huponim.co.il/Photography/Articles/107
כתבה מטעה, אין היום ביטוח לפעילות מסחרית בתחום והצלם לא צריך לבוא מתחום הטיסנאות אלא להיות בעל רשיון מטיס.
כל השאר לא חוקי.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk 2
ליאור זהבי
27-03-2014, 16:24:04
התופעה הזו פשוט מפחידה בטירוף - אין מילה אחרת.
מארק וקנין
28-03-2014, 15:34:48
טרי טרי עוד סיכונים
https://www.youtube.com/watch?v=Y9uiVE34W60"]https://www.youtube.com/watch?v=Y9uiVE34W60
אפשר לתת לו בראש קצת בערוץ שלו.
ZvikaF
28-03-2014, 15:38:14
מה גם שנראה לי שמצלמת רחף זולה ופשוטה יותר :mad:
marikgl
18-06-2014, 21:33:16
אין לזה סוף.
השתתפתי בחתונה שבה בוצע צילום עם פאנטום גם בחופה וגם באולם סגור. מעל קהל צפוף.
הטענה של המטיס שיש לו המון ניסיון וזה כלי שלא נופל.
הוא יודע שיש חוק שאוסר על זה אבל "יש לו ביטוח נגד החוק".
בעל האירוע לא באמת מבין את הסכנות ומעודד את השימוש בכלי.
כך שמדובר רק על עניין של זמן לעוד תאונה ידועה מראש.
Sent from my GT-I9300 using Xparent Green Tapatalk 2
שמוליקו
19-06-2014, 06:09:47
אתן לכם דוגמא קטנה מעולם קצת אחר.
עד לפני שש שבע שנים מותר היה לרדת עם גיפ עד המיים בים.
היינו יושבים בחופים שכוחי אל, בירות אבטיחים, שקט, ים, אוירה סבבה לגמרי.
היינו יורדים לשישבת על החוף ,מגיעים בניחותא לחוף מתמקמים, אוהלים שולחנות רשתות צל, ממש מקימים אחלה קמפינג, בלי להשתולל בלי להפריע לאף אחד,
בלי מוזיקה בקולי קולות ותמיד אחרינו היה נשאר נקי ברמה שאי אפשר היה לדעת שהיינו שם (תמיד הילדים היו מסתדרים בשורה וסורקים את כל האיזור שהיינו בו ומרימים גם זבל שלא אנחנו הבאנו איתנו).
אגב יש אתר של גיפאים שהוא דומה מאוד במתכונת לאתר הזה, אנשים שעובדים לבד על הרכבים משתפים יידע , עוזרים אחד לשני ומטיילים , אוהבי טבע אמיתיים (לא דורסי טבע).
לאט לאט החלה תופעה של השתוללות בבונים מצויים עם גיפים בחופים, כולל חופי רחצה עם רוחצים, כן עם רוחצים, בין האנשים - רכובים על טרקטרונים וכל מיני בעלי הנעת ארבע על ארבע,
מפעם לפעם היו עוברים כל מיני בבונים מגודלים חסרי מודעות ובטיחות ב"רייסים" ,עם ילדים עומדים בארגז הטנדר ארבע על ארבע הגיבור שא אבא בבון בין המתרחצים.
כאן נדרסה תיירת, שם נפצע רוכב, פה נפצע מתחץ, שם כמעט.... תמיד הפריעו ותמיד גרמו נזק.
למה? כי הם יכלו, כי מחירי הג'יפים ירדו, כי זה ניהיה טרנד, כי לא צריך להבין בנהיגת שטח כדי לקחת את המפלצת לים....
נכון שה-למה מאוד מזכיר לנו את ה-למה עם הרחפנים?
התוצאה - חוק כלל ארצי - אין לרדת עם כל כלי ממונע עד 100 מטר מהחוף (תכלס למעט להוריד סירות במקומות שהותאמו לכך במיוחד).
אכיפה - וואלה די פשוט, בהתחלה היו שולחים פקחים להתאמת עם ה"עבריינים" החדשים, כמובן שאלה שלא היו מודעים לחוק ולא הפריעו לאף אחד היו משלמים (1000 ש"ח....)
והבבונים היו עושים לפקחים חיים קשים.
החליטו להמעיט במפגשים מלבבי הפנים ולהתחיל לצלם ממסוק.
כן, הקנסות כ"כ גדולים שזה שווה להם.
מה נסגר?
היום גם במקומות שכוחי אל, אין את האפשרות להינות מהטבע בלי להרוס ובלי להפריע לאף אחד.
אותו סיפור לגבי כל מיני בבונים שלוקחים את החברים ל"טיולי גיפים" ומנסים להוכיח למי יש יותר גדול, מנסים לכבוש כל גבעה וכל פיסת אדמה במקום לנסוע על השבילים המסומנים, להינות מהטבע ולאפשר לבאים אחריהם להינות גם.
איזורי הטיול הולכים ונכחדים, מצטמצמים בחסות החוק.
לצערי כנראה שגורל הרחפנים יהיה דומה.
אני יודע חפרתי,
אבל כואב לי, כי אני רואה לאן נגיע.
שמוליק
AvivT
19-06-2014, 08:06:46
אני לא חושב שלשם בדיוק נגיע, כי רוב המטיסים לא חולקים שטח טיסה עם מטיסי פאנטומי החתונות, בעיקר כי הם (אנחנו) לא מטיסים בחתונות. גם לא בבר מצוות ובריתות.
אני מאוד בעד אכיפה וענישה של מי שמטיס באיזורים מאוכלסים מעל אנשים. מי שמטיס בשדה, ביער ובכל מקום שאין בו אוכלוסיה שלא קשורה ישירות להטסה (או אוכלוסיה בכלל), לא צריך להיפגע ואני מאמין שגם לא יפגע. רת"א לא יתחילו לשלוח פקחים לחוות רונית.
אליקופטר
19-06-2014, 08:40:58
אני חושב שהפתרון נמצא בידיים של בעל האולם/מקום.
לשם כך יש לעבוד על ההפנמה בקרב בעלי המקום.
ביחידות המשטרה ישנו משרד הנקרא "משרד רישוי" זה שאחראי על מתן אישורים לעסקים בשיתוף פעולה עם הרשות המקומית/כב"א וכו'.
אני חושב שיש לרשום מכתב רשמי למשטרת ישראל מטא"ר וכן לקלוב התעופה בו יעלו טענות אילו והאזהרות מפני הרע.
מי שלא מבין בתחום לא יודע כמה זה מסוכן.
ברגע שבמשטרה יקבלו זאת תועבר הנחייה לאנשי הרישוי שידאגו להעביר המסר לבעלי המקום איפה שלא יהיה .העתק לקלוב התעופה יעשה את הפניה עוצמתית יותר.
אני באופן אישי לא מבין בתחום הרחפנים והחוק לגביהם, אבל פציעות פה ושם מטיסנים לא חסר ...(סוג של דוחות תנועה לנהגי משאית ומוניות:-).)
זו הדרך לדעתי. תלונה נקודתית לא תגיע לשום מקום.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
saniel
19-06-2014, 09:30:52
אפשר לרתום או לנסות גופי תקשורת להסברה כמו וויינט, צנ"ל וכאלה...
AvivT
19-06-2014, 10:46:03
אפשר לרתום או לנסות גופי תקשורת להסברה כמו וויינט, צנ"ל וכאלה...
זאת תהיה טעות לדעתי.
בשביל מרבית האנשים שלא מכירים את התחום, כל הרחפנים זהים, לכל המטיסים אותם יכולות, ובאופן כללי מטרת המטיסים היא להציץ בחלון השכנה.
וכך גם גופי התקשורת מתייחסים לכך. במיוחד אם תפנה אליהם ותצביע על הבעיה שעליה אנחנו דנים, זה כל מה שהם ישמעו, רק על זה הם יכתבו, וזה כל מה שאנשים יזכרו מהכתבה - מטיסי רחפנים מסכנים את הזולת.
לכן לא צריך לעשות יותר מדי רעש. מי שיכול ויודע ורוצה יכול לעבוד מאחורי הקלעים עם הגופים האחראים כדי לקדם חקיקה ואכיפה בכיוונים הנכונים שלא יפגעו בכלל המטיסים, ואת השאר צריך להשאיר לגופי האכיפה.
שמוליקו, יש לי רעיון טוב בהמשך לתיאור שלך. אפשר לחבר בין הקבוצות: הבבונים שמטיסים את הרחפנים יטיסו אותם מעל לבבונים שיורדים לחוף עם הג׳יפים. ככה כולם יהיו מרוצים וייחסך הרבה כסף על המסוק...;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.