התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חיבור 2 מצלמות/שני משדרים לאנטנה אחת

guymeg
12-10-2013, 17:46:55
אהלן

בעקבות מעבר לגימבל 3 צירים ומערכת רדיו נוספות, אני צריך גם עוד משדר על הרחפן על מנת לצפות בשתי המצלמות על שני מסכים שונים: מצלמת טיסה- משקפיים, מצלמה לצילום על הגימבל -מסך.
כמובן שמדובר פה על 2 אנשים שמפעילים את הכל.

אני כרגע מטיס עם 5.8 ואנטנות מעגליות משום שאין לי צורך בטווח רחוק (גג 500 מטר).

האם יש דרך לחבר 2 משדרים לאנטנה אחת כך שכל משדר משדר בתדר אחר? (בתחנת הקרקע יהיו 2 מקלטים, אין לי ברירה..., אני רוצה אנטנה אחת כדי לחסוך במשקל).

תודה!

Observer
12-10-2013, 17:54:39
מה שיקרה בפועל זה שידור בעוצמה רבה ישירות לתוך המשדר השני.
אתה מעלה כלי ששוקל משקל רב עם גימבל ומערכות רבות נוספות ואתה מנסה לחסוך מספר גרמים של אנטנה נוספת?

guymeg
12-10-2013, 17:59:45
מה שיקרה בפועל זה שידור בעוצמה רבה ישירות לתוך המשדר השני.
אתה מעלה כלי ששוקל משקל רב עם גימבל ומערכות רבות נוספות ואתה מנסה לחסוך מספר גרמים של אנטנה נוספת?

מכיוון שאני משתמש במנוע סיבסוב עם חור באמצע (כך שהחוטים לא מסתבכים), אני שם את כל האלקטרוניקה על הרחפן ולא על הגימבל, ככה שאני מוריד ממנו את העומס ולכן כנראה שאתה צודק.

האם יש דרך כל שהיא לשדר 2 מצלמות ל2 אמצעי צפייה (מסך ומשקפיים או 2 מסכים) ללא צורך במשדר נוסף?

חזי
12-10-2013, 18:29:41
pip

Observer
12-10-2013, 18:32:34
עקרונית וטכנולוגית אפשרי לרבב ולשדר שתי מקורות דרך משדר אחד רק שאין סיכוי שתמצא מרבב זול וקל יותר מאנטנה של כמה גרמים - גם אם כוללים את משקל המשדר הנוסף שלא לדבר על הצורך בפורס אחרי המקלט לקבלת 2 יציאות שונות -כל אחת בפחות מחצי רזולוציה ובטח עם תוספת דיליי רבה.
לא רלוונטי.

זה שאתה מעביר את החיווט והאלקטרוניקה דרך ציר הסיבסוב של הגימבל זה אחלה.
פרסמת תמונה של הרחפן המדובר? - נשמע מקצועי.

guymeg
12-10-2013, 19:14:51
עקרונית וטכנולוגית אפשרי לרבב ולשדר שתי מקורות דרך משדר אחד רק שאין סיכוי שתמצא מרבב זול וקל יותר מאנטנה של כמה גרמים - גם אם כוללים את משקל המשדר הנוסף שלא לדבר על הצורך בפורס אחרי המקלט לקבלת 2 יציאות שונות -כל אחת בפחות מחצי רזולוציה ובטח עם תוספת דיליי רבה.
לא רלוונטי.

זה שאתה מעביר את החיווט והאלקטרוניקה דרך ציר הסיבסוב של הגימבל זה אחלה.
פרסמת תמונה של הרחפן המדובר? - נשמע מקצועי.

אפרסם הכל ברגע שזה יעלה לאוויר, כרגע אני בשלבי בנייה של הגימבל (הרחפן כבר בנוי ומוכן - כרגע עם סוללות 4 תאים, מתכוון לעבור ל6 תאים)