התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! צביעת טיסן

david si
22-10-2013, 16:31:27
שלום רב
מעוניין לצבוע טיסן נכון שאין לי ניסיון אבל רוצה לנסות
אבקש עזרה בשלבים של הצביעה ובאיזה חומרים להישתמש.
תודה

MDreamer
22-10-2013, 17:46:21
איזה חומר אתה צובע? יש לך קומפרסור ופיסטולט?

david si
22-10-2013, 18:44:31
צובע טיסן בלזה כנפיים קלקר ציפוי בלזה
מתכוון למצביע בספרי יש לי ספרי שניקרא פרימיר לבן הבנתי שזה חומר
יסוד השאלה אם שמים את זה ישירות על הטיסן או שיש שלב לפני??

david si
27-10-2013, 05:49:56
שלום רב
באיזה חומר מצפים את הטיסן לפני יסום הצבע???

Oran_T
27-10-2013, 08:02:12
למרות שאין לי הרבה ניסיון אתה צריך משהו שישמש כצבע יסוד, שכבה המפרידה בין הבלזה לצבע וכך שומרת על העץ.
הדבר הראשון שקופץ לי לראש זה לאקה אבל היא כבדה מאוד.
תחכה למישהו שמבין שיגיד לך.

שיהיה בהצלחה ואל תשכח תמונות :)

wind556
27-10-2013, 09:28:07
צביעת טיסן אינה משימה פשוטה
התהליך הנכון מבחינת הצבע מוסיף הרבה משקל
בסופו של דבר אתה צריך להחליט באיזו רמת גימור אתה רוצה את הצבע
אם אתה רוצה שלא יראו את הסיבים מתחת לצבע אתה זקוק לשכבת מילוי כלשהי.
החומר שיעשה את זה הכי טוב זה סנדינג סילר, יתרונו: קל לעבודה ומביא תוצאה טובה מאד. חסרונו: קצת כבד ואסור שייגע בקלקר כי הוא תוקף אותו
החומר הבא האפשרי זה ONETIME של יעקובי, ויש חומר מקביל גם בנירלט. הוא על בסיס מים כך שלא תוקף קלקר ויש למרוח אותו עם כף שפכטל ולא עם מברשת. יתרון: מאד קל משקל ולא תוקף כלום. חסרון: קצת קשה ליישום ולא מספק את אותה רמת גימור כמו הסנדינג סילר.
אחרי שביצעת את זה אתה יכול לצבוע בכל צבע סטנדרטי שתרצה. הצבעים הטובים ביותר אלו צבעי רכב (ולא בקבוקי ספריי)

MDreamer
27-10-2013, 10:45:56
צביעת טיסן אינה מדע טילים :) זה תהליך פשוט וכיפי.

אם אתה צובע ישירות על בלזה אז אתה "במקום טוב" כלומר אין לך חשש שבוא הצבע יתקוף את אחד החומרים לדוגמה ספריי רגיל עלוול לתקוף קלקר מכיוון שהוא סולבנט (ממיס)
אם יש לך הרבה "חורים" או רווחים בבלזה או מקומות שצריכים מילוי אני אוהב להשתמש על בלזה בשפכטל עץ של נגרים. זול ועושה את העבודה יופי. כמובן שלאחר מכן יש לשייף אותו.
לאחר מכן יש להשתמש בפריימר - כלומר צבע בסיס וגם אותו לשייף. אם לא תשתמש בפיימר תקבל "הקרנות" כלומר את ה footprint של הבלזה בצביעה - זה יכול להיות יפה או לא. תוי בבלזה, בחיבורי העץ ובעני המתבונן.
לאחר מכן תוכל להתחיל לצבוע.

חשוב לשים לב למשקל שאתה מוסיף ביחס למשקל הטיסן כדי לא להכביד עליו כך שבגלל רצון שהטיסן יהיה יפה הוא לא יטוס טוב.

יש לך תמונה של הטיסן? של החלק שאתה רוצה לצבוע? נוכל לעזור בצרוה טובה יותע עם תמונות :)

מעיין

haimgil
27-10-2013, 19:21:38
אני הייתי מורח אפוקסי פינישר אם ספוג ואז צובע ובזה ניגמר הסיפור.קל חזק ויפה.פריימר חובה לפני הצבע

haimgil
27-10-2013, 19:23:25
קח בחשבון שהציפוי אמור לחזק את הכנף ומיכוון שאתה הולך לוותר עליו הייתי ממליץ להוסיף מיקרו בד פיבר ואז עם האפוקסי פינישר.יוצא מדהים ולא כבד בכלל.

david si
09-11-2013, 15:31:28
שלום
עדכון קטן ושאלה
את הכנפיים ציפתי בבד ודבק אפוקסי פינישר כמובן עברתי על כל החורים ושיוף
האם צריך לצפות בעזרת בד פיבר גם חלקים שהם בלזה בלבד???
תודה