PDA

צפייה בגרסה מלאה : [מעצבן!] בעיית פוקוס למרחק ב-+GoPro 3 החדשה

sevet
22-10-2013, 17:03:05
איזה חוצפנים ה-Gopro האלו!!!

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2011658

אני אחסוך עוגמת נפש מבעלי ה-3+ החדשה/החדשים, ה-3+ טובה יותר בפוקוס מקרוב (מאד) והרבה פחות טובה לפוקוס מרחוק, מסתבר שניתן לסדר את זה (אבל אולי תישארו בלי אחריות), מעניין אם בכלל שיפרו את העדשה?!?!

הנה דוגמאות שמראות מישהו שעשה את אחד התיקונים:

לפני:
99344

אחרי:
99345

הנה איך מתקנים ע"י פרוק מלא:
http://www.ifixit.com/Teardown/GoPro+Hero3+Teardown/12457

והנה איך בפרוק עדשה בלבד (נראה יותר כואב):

http://www.youtube.com/watch?v=htK4cfx2fm8

יש עוד פוסט בפורום של GoPro, נראה שהם (GoPro) מתחילים להבין את גודל הטעות ולהציע RMA שבינתיים נראה שלא עוזר אבל אולי יצאו גרסאות מתוקנות:
http://goprouser.freeforums.org/difference-in-focal-range-sharpness-hero3-blk-vs-plus-t14637.html

לסיכום הפוקוס הוא לא לאין סוף אלה 4 אינטץ' בערך.
ע"י סיבוב העדשה כ-3.5מ"מ בכיוון השעון ניתן לתקן
גודל הקבצים הקטן יותר ב-3 פלוס החדשה הוא גם בגלל שיש פחות פרטים בנוף, כמפקסים את התמונה גודל הקובץ גדל

optiplex
23-10-2013, 06:10:44
מה שמלמד לא לרוץ ליקנות משהו שרק עכשיו יצא, תן לאחרים להתנסות ולמוצר "להתבגר" קצת

ZvikaF
23-10-2013, 12:14:12
והנה חוזר הסרט... :mad:

sevet
23-10-2013, 15:32:32
מעניין עוד כמה ימים/שעות אני אחזיק את עצמי מלתקן את זה לבד.....

Slavi
23-10-2013, 15:40:34
התיקון נראה אכזרי.
יש אפשרות ש gopro יתקנו את זה דרך התוכנה ? שגם ככה מתעדכנת כל זה מה .

sevet
23-10-2013, 16:47:11
לא, זו בעיה בחומרה במרחק של העדשה.
נראה מאד אכזרי אגב, גם בסרטון לא נראה שהיה ממש איכפת לו מהעדשה.

josh_1972
23-10-2013, 18:22:17
טוב אז רכשתי לי GOPRO HERO +3 -
בנתיים נראה סבבה - האם באמת יש בעיה בפוקוס ואני עד כדי כך עיוור שלא שם לב... ?
לציין שמדובר בGOPRO הראשון שלי אז ייתכן ואין לי נקודת ייחוס - אבל סה"כ נראה סבבה..
אמשיך בניסויים.
אם מישהו מחליט לתקן - אז נשמח לעידכון....

sevet
23-10-2013, 19:21:44
מדובר על פוקוס על הנוף, הנוף שבמרחק, 15 מטר והלאה בערך נמרח, נכון, זה עדיין לא רע אבל בקודמת זה היה הרבה יותר טוב

אריה.ח
23-10-2013, 19:49:17
טוב אז רכשתי לי GOPRO HERO +3 -
בנתיים נראה סבבה - האם באמת יש בעיה בפוקוס ואני עד כדי כך עיוור שלא שם לב... ?
לציין שמדובר בGOPRO הראשון שלי אז ייתכן ואין לי נקודת ייחוס - אבל סה"כ נראה סבבה..
אמשיך בניסויים.
אם מישהו מחליט לתקן - אז נשמח לעידכון....

הפוקוס אמור להיות מ10 ס"מ לערך עד אין סוף

מר מתוק
14-11-2013, 09:12:09
יצאה גרסת עדכון לגופרו 3 פלוס.
גופרו טוענים שהיא משפרת / פותרת את הבעיה שנובעת מדיחוס יתר של הקובץ המצולם.

sevet
14-11-2013, 16:41:59
הגרסה הזו קיימת מזמן - 1.04, אכן גודל הקבצים גדל וטיפה משפר את המריחה של הדחיסה על המריחה של הפוקוס אבל עדיין לא טוב כמו ה-3, השוותי בין שתי המצלמות באותה תמונה בדיוק עם הגרסה החדשה.
לא תעזור תכנה, יש בעיה בפוקוס, בינתיים בן אדם מדווח אחד קיבל מצלמה חלופית תקינה (מבחינת פוקוס) אחרי פתיחת קריאה ב-GoPro על הבעיה, רוב האנשים מקבלים מצלמה חליפית עם אותה בעיה.

sevet
14-08-2014, 08:31:16
מעניין עוד כמה ימים/שעות אני אחזיק את עצמי מלתקן את זה לבד.....

טוב, אני מעלה את הנושא מהאוב...

מסתבר שהחזקתי המון זמן 10 חודשים!!! אבל בסוף נשברתי.... מכירים את זה שאחרי הרבה זמן קצת פחות איכפת לכם מהדברים היקרים שלכם....

טוב לעניין, שום פירמוור ושום דבר תכנתי אחר לא יכול לתקן את הבעיה הפיזית שיש לפוקוס, מהפורום ב-rcgroups נראה שהבעיה עדיין קיימת, ואני לא מקבל תשובה של אף אחד שה-gopro 3+ שלו תקינה בקטע הזה בלי בדיקה מדוקדקת כי רוב הסיכויים שיש לו את הבעיה!!!. (נקודה)

לקחתי תמונה מראש.
פתחתי את הכיסוי העדשה, וסתם עם פלייר (במקור תיכננתי להיות יותר עדין, אבל המצלמה אצלי כבר המון זמן :) ), התחלתי לסובב מעט עם כיוון השעון, הטענות אומרות שצריך להזיז בין 1.5-3ממ לנקודה.
הזזתי, לקחתי תמונה והזזתי עוד טיפה.
אפשר לשים לב שגודל הקובץ המצולם גדל דיי פתאום בנקודה הקרובה לנכונה כי כהפוקוס משתפר יש יותר פרטים בתמונה, אחרי יותר מדי פיספוסים של הנקודה הזו כי רציתי תוצאה יותר טובה התפשרתי על רק להיות בנק' הגודל הקובץ גדל ולא כיוון יותר מדוייק.

התוצאות בוידאו מעולות!! זה לא שמיים ולילה אבל הפרטים המרוחקים שהיו מרוחים קודם נראים עם פרטים, זה לא שאפשר לעשות עליהם זום ולראות הכל אבל זה לא מרוח.

אני ממש מרוצה!

תמונות לכידה מבערך אותו מקום בימים שונים לפני ואחרי, זה נראה הבדל מאד קטן, אבל בוידאו לראות את הפרטים האלו לא מרוחים זה הבדל גדול, אולי אני אעלה שני קטעי וידאו מאותו יום:

לפני:
111836

אחרי:
111837

Hagay
15-08-2014, 07:49:48
רואים לאיזה כיוון סובבת את העדשה לפי קו האופק :p
יפה מאוד, נמתוין לוידאו