PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה יצירת EXPO בשלט ללא תוכנה?

tomy669
28-10-2013, 13:47:17
רציתי לדעת אם יש אפשרות ליצור EXPO בשלט שאין בו אפשרות לתכנות.
מדובר בסאנווה VG 400.
האם יש שיטה לעשות EXPO בדרך כלשהיא?

flatspin
28-10-2013, 15:20:33
אינני אלקטרונאי, אבל למיטב הבנתי וידיעתי התשובה היא לא !

ZvikaF
29-10-2013, 06:49:54
אפשר מיכנית, אבל הטרחה והסירבול גדולים.
דרך אגב, המרת התנועה המעגלית ללינארית של הסרוו יוצרת אקספו שמתוקן חלקית ע"י זרוע החיבור למשטח :)

flatspin
29-10-2013, 07:56:02
אתה צודק בענין האפשרות המכנית.
השאלה התייחסה לאפשרות בשלט המסוים. התשובה בהתאם.

wind556
29-10-2013, 09:34:49
אלקטרונית אין אפשרות, וגם מכאנית אמנם אפשר להקטין תנועה ולבצע סוג של אקספו, אבל הדרך היחידה הנכונה זה לקנות שלט ראוי
מי שאין לו שלט מתקדם לא יוכל בעצמו להתקדם

avnerl
30-10-2013, 13:16:17
יש לי רעיון קצת עקום אבל יכול לעבוד.

באתר הסיני יש לקנות REVERSER זהו רכיב אשר נמצא בין הערוץ הרצוי לבין הסרוו.
מהנסיון איתו הוא מכניס השהייה מעצבנת וזה אולי יכול לעזור

tomy669
30-10-2013, 13:36:31
אפשר להגדיר לו מס' שניות דיליי או זמן תגובה?
מה תפקידו האמיתי של הרכיב?

יש לי רעיון קצת עקום אבל יכול לעבוד.

באתר הסיני יש לקנות REVERSER זהו רכיב אשר נמצא בין הערוץ הרצוי לבין הסרוו.
מהנסיון איתו הוא מכניס השהייה מעצבנת וזה אולי יכול לעזור

avnerl
30-10-2013, 13:39:12
מטרתו היא כשמו להפוך את הסיגנל. משתמשים בו בדרך כלל עם Y בהגה גובה מפוצל כאשר חסר ערוץ נפרד
בגלל שהוא רכיב סיני לא איכותי אז יש לו דיליי (לא ניתן לכיוון)

tomy669
30-10-2013, 14:01:50
אז כיוון שאני מטיס עם VG400 עתיק גם השתמשתי בV-TAIL MIXER בכנף מעופפת סוויפט 2 כי אין לי אפשרות לבצע מיקס בשלט.
האם יכול להיות שהרכיב אכן יועיל?

bendisar
30-10-2013, 14:39:27
מטרתו היא כשמו להפוך את הסיגנל. משתמשים בו בדרך כלל עם Y בהגה גובה מפוצל כאשר חסר ערוץ נפרד
בגלל שהוא רכיב סיני לא איכותי אז יש לו דיליי (לא ניתן לכיוון)
אני חושב שלהכניס דיליי מסוג כלשהו למערכת רק יעשה רע לשליטה בכלי (אני מניח שאנחנו מדברים פה על טיסן?)
אקספו הוא לא דיליי, אלא שינוי ביחס התנועה של הסרוו מול יחס התנועה של הסטיק בשלט.
במצב רגיל, כלומר בלי אקספו, הסרוו זז ביחס ישיר לתנועת הסטיק- כלומר הסרוו זז ביחס ליניארי (קווי) ביחס לתנועות הסטיק.
הכנסת אקספו למערכת משנה את היחס- ככה שהסרוו זז ביחס אקספוננטלי (אקספוננט=חזקה, ומכאן גם מגיע השם אקספו) ככה שלדוגמא מסביב למרכז תנועת הסטיק הסרוו יזוז יחסית קצת ובטווח תנועה קטן, אבל לקראת קצה טווח תנועת הסטיק הסרוו יזוז הרבה ויגיע לקצה הטווח שלו.
האפקט שזה נותן הוא שהערוץ בשלט עליו הופעל אקספו- לצורך העניין ערוץ המאזנות בטיסן הוא שסביב מרכז הסטיק תהיה לך שליטה עדינה בטיסן, אבל אם תדחוף את הסטיק לקצה עדיין יהיה לך היגוי חריף במאזנות- סוג של הטוב משני העולמות.
בגלל שהאקספו הינה פעולה מתמטית נטו שהשלט מבצע, אי אפשר להשתמש בה בשלט "טיפש", ואין כל כך רכיבים חיצוניים שניתן לחבר למקלט שמבצעים אקספו.