התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הטענת סוללות lipo

mecha
14-11-2013, 22:37:09
שלום,
לצורך פרוייקט גמר של התואר אחד ממטרות הפרוייקט שלנו הוא לבצע מערכת טעינה לרחפן AR DRONE.
המערכת תהיה מבוססת על סוללת ליפו ומטען חכם.
הסוללה כנראה תהיה של 1500 ma ,
20-40 c
3s
השאלה שלי היא האם לדעתכם ישנה אפשרות להטעין את הסוללה כאשר היא מחוברת לרחפן או שנהיה חייבים לפרק אותה מהרחפן עצמו.
מהתיעצות עם חבר הבנתי ששבמצב שהרחפן ישן(המערכות עובדות אבל לא המנועים) לא אמורה להיות בעייה..
מה אתם חושבים?
תודה

Liav
14-11-2013, 23:08:20
תיאורטית, לא אמורה להיות בעיה לטעון את הסוללה בזמן שהיא מפעילה צרכן אחר שצורך מעט.
אבל בפועל אני חושב שזה אולי עלול לגרור כל מיני בעיות.
אתה לא יודע איך המטען למשל יצליח להתמודד עם שינויים במתח בעקבות שינוי בצריכה של אחד הצרכנים.

לדעתי עדיף שבמהלך הטעינה, הרחפן יוזן בחשמל ע"י מקור חיצוני, והסוללה תהיה בטעינה ללא חיבור לצרכנים.
צריך לדאוג לחיבור מתאים שיאפשר ניתוק מידי של הסוללה וחיבורה למטען, ובמקביל חיבור למקור חיצוני.

ראו לדוגמא איך משתמשים במחבר אוזניות בתור מפסק\מחבר טעינה לטיסנים.

Avi_Y
15-11-2013, 03:26:19
אין בעיה לבצע זאת תחת כל עומס, בתנאי שכל המערכת בנוייה נכון. בצעתי זאת עם סוללות קטנות 3s ועם סוללות ענקיות.
המטענים ה"תחביביים" יבצעו זאת מצויין, היות ומה שהם עושים זה בקרה על הזרם "cc" והם אדישים למתח הסןללה בגבולות די רחבים.
אתה יכול גם לחבר את הבקר שלך ללוח המטען ולהפעיל אותו ישירות מהבקר.

optiplex
15-11-2013, 07:09:42
היות ולא התייחסו לנושא הבטיחות
במקרה ולא ידעת סוללות ליפו מאוד מסוכנות, ולא צפויות
לדעתי לא צריך להטעין בכלל סוללץת ליפו בכל מצב שהוא או בכל כלי טייס כשהיא בתוכו מחוברת או לא ...
רק מחוץ לכלי ובתוך שק או סיר או כל דבר שיכול לשמור מהתפרצות אש !!!
כבר קרו הרבה מיקרים שהסתיימו רע מאוד

mecha
15-11-2013, 07:36:08
אני מודע לנושא הבטיחות.
רעיון של הפרוייקט הוא טעינה אוטומטית ללא מגע יד אדם.
כך שטעינה בשקית או סיר הם לא כל כך אפשריים.
ככלל הרעיון נראה לכם ישים?
ומהי לדעתכם השיטה היעילה לממש זאת?

Avi_Y
16-11-2013, 09:24:59
כל עוד אתה לא חורג מתחום הפעולה של הסוללה (מתח מינ מתח מקס קצב טעינה קצב פריקה טמפ) אז הכל בסדר. אם תבצע את הטעינה דרך מטען סטנדרטי אז הוא ידאג לכל (כולל איזוו תאים) אולי למעט בדיקת טמפ.
כאן עשינו את זה עם פאק של 100 תאים.
http://m.youtube.com/watch?v=k6kIJlgqezE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dk6kIJlgqezE