PDA

צפייה בגרסה מלאה : רחפן

מארק וקנין
19-11-2013, 14:51:00
היי
אני צריך עזרה בבחירת רחפן טוב לצילום מקצועי ( חסר ידע לחלוטין ) אם אפשר לתת מפרט כולל גימבל .
הסכום שאני מוכן להשקיע הוא 7000 ש"ח יש חיה כזאת ?
אני אזמין את החבילה אבל אצטרך מישהו שיעזור לי בבניית הרחפן עד להטסתו בצורה מושלמת
אשמח שזה יהיה מישהו שמת על התחום ( אדם פרטי ) ועוסק בזה לא לצורכי פרנסה ( לא שהעין שלי על מישהו חס וחלילה אבל פשוט זה עסק יקר בשבילי כרגע )
סליחה על כל הדרישות האלה ותודה בכל אופן !

roib2210
19-11-2013, 15:15:09
מארק הי אתה יכול לרכוש את הפנטום החדש להוסיף לו GO PRO להוסיף עוד כמה בטריות ולהגיע לסכום הזה פחות או יותר.
משהו מקצועי יכול לעלות לך מעט יותר...
אני הרבה מהידע שלי למדתי דווקא מאיש מקצוע שהוא במקרה הבעלים של LOOLTV ואני חושב שאם אתה מחפש להיכנס לתחום אצלו הייתי מתחיל, בטח אם אין לך ידע מקדים.

לשיקולך, אם אתה רוצה עוד פרטים תרגיש נוח ליצור קשר.

רועי

guymeg
19-11-2013, 15:19:36
היי רועי -

לדעתי (ואני מדגיש- לדעתי) כשמדברים על צילום מקצועי - הדבר האחרון שעולה לראש הוא פאנטום וגופרו ( ואני אומר בתור אחד שכן מצלם מקצועי, בייחוד וידאו באמצעות רחפנים ואני מתפרנס מזה בתור סטודנט..).

מארק - עד כמה יש לך ידע בהטסה? אני רואה שאתה חדש בפורום.
ללכת ולומר שאתה רוצה רחפן מקצועי ללא שום ידע בהטסה (עזוב בניית רחפן, כיולים וכד') אין לזה שום משמעות.

שלחתי לך הודעה פרטית.

בהצלחה

nitbeat
19-11-2013, 16:10:53
מקצועי ב 7000 - הייתי שואף להקסה וגימבל שעליו יושבת מצלמת NEX 5.

מארק וקנין
19-11-2013, 16:16:11
אתה יכול לכתוב את זה באנגלית שאבין למה אתה מתכוון ואוכל לעשות חיפוש ? ואגב איזה גימבל ?

sevet
19-11-2013, 17:18:42
רחפן:
http://www.foxtechfpv.com/tarot-t960-naza-v2-artf-plus-combo-p-1247.html

שלט:
http://www.banggood.com/FrSky-Taranis-16CH-Transmitter-For-RC-Models-p-71461.html
(על תשכח לבחור mode 2 לשלט)

גימבל:
http://www.foxtechfpv.com/foxtech-falcon-pro-gh3-version-p-1157.html

100$~ יותר מהתקציב, הכי מקצועי שיש,

לא כולל:
מצלמה
בטריות (6S)
מטען
שידור וידאו חי (מה שנקרא FPV) - משדר, מקלט, מסך/משקפיים, מקליט קרקע.
רגליים מתקפלות מהשלט
ציר YAW לגימבל

בהצלחה.

flyinglizard
19-11-2013, 21:20:18
הTAROT T960 זה פצצה של כלי. אני מטיס את הT810 (אותו דבר רק בומים קצת יותר קצרים) שעובד אצלי קשה (טס כל יומיים) ואני מרוצה עד הגג.
השאלה היא תמיד - "איזו מצלמה אתה רוצה להרים". כמה שהמצלמה שלך יותר קלה, מצבך יותר טוב.

אני לא מאמין שתגמור את כל הסיפור ב7K, אולי 10K ואולי קצת יותר מזה (1500 דולר רחפן, 500 דולר FPV, עוד 500 דולר סוללות ומטען, 500 דולר גימבל וכו', פלוס משלוחים).

ממליץ לך מאוד על foxtechfpv (הלינקים שנתן sevet), אני קונה הכל משם ושולח עם DHL לארץ.

jetisrael
19-11-2013, 22:05:28
חבל על הזמן 7K לא מספיק למקצועי זה כמעת חובבני....................
אני מטיס T960 עם מנועים 5008 וגימבל 3 צירים למצלמת DSLR וזמן טיסה כולל 30ד"ק וזה מקצועי והמחיר KKKKKKKKKKK.
גם אני מוכן לשלם 7K למה שאתה רוצה....
אני רוצה לקנות מרצדס אבל יש לי רק 1K.

מארק וקנין
20-11-2013, 13:46:59
התכוונתי לצילום מקצועי , לא חייב את הרחפן הכי טוב כרגע ( לא יודע אם יש קשר בין השניים אני משער שכן אבל נראה לי שאפשר להביא רחפן מספיק טוב ולא בסכום כזה ) בכל אופן תודה רבה אבל "כבד" עליי כרגע רחפן כזה.

sevet
20-11-2013, 13:57:16
צילום מקצעוי --> מצלמה מקצועית כבדה (יחסית, בין קילו ל-2+) --> רחפן שיסחוב מצלמה ואת עצמו לזמן סביר --> רחפן מקצועי, מ.ש.ל.

הרחפן הזה לא הכי טוב אבל בכיוון הנכון לשם.

מארק וקנין
20-11-2013, 16:19:52
מה רע נגיד בגו פרו 3+ hero ורחפן tbs discovery ?

guyst
20-11-2013, 18:06:39
TBS Discovery PRO עם גימבל למצלמה ליצוב התמונה יתכן לך צילום מאוד איכותי (עם גופרו 3 שחורה).

זה הדיסקוברי פרו:

http://player.vimeo.com/video/76352707

http://player.vimeo.com/video/76633460

guymeg
20-11-2013, 20:44:46
גיא - דיסקו רגיל, גימבל ייעודי ולוח אלכס מוס - אותו דבר בדיוק כמו הדיסקו פרו רק בחצי מחיר וללא הלוגו של TBS.

מארק וקנין
20-11-2013, 22:34:03
TBS Discovery PRO עם גימבל למצלמה ליצוב התמונה יתכן לך צילום מאוד איכותי (עם גופרו 3 שחורה).

זה הדיסקוברי פרו:

ראיתי את הסירטונים משום מה הצילום איכשהו מרצד לעומת סירטונים אחרים שראיתי של הדיסקאברי פרו
יש הסבר לזה ?
תודה !

flyinglizard
20-11-2013, 22:49:23

זה הדיסקוברי פרו:

זה איכותי זה? תנועות של הYAW לכל הרוחב, אופק מרוח על הצד... עם אלכסמוס ושני צירים אי אפשר לצלם משהו מקצועי.

guymeg
20-11-2013, 22:58:18
זה איכותי זה? תנועות של הYAW לכל הרוחב, אופק מרוח על הצד... עם אלכסמוס ושני צירים אי אפשר לצלם משהו מקצועי.

קביעה שרירותית ולא מבוססת בעליל!

לי אישית(!) היו 3 רחפני דיסקברי + גימבל ייעודי + אלכס מוס מקורי - כולם עם חלקים מקוריים של TBS שעלו לא מעט כסף - ולא שמעתי מאף אחד מהלקוחות שלי (קבלנים, צלמים, סטודיואים שונים להפקות וכד') טענות שצילומי הוידאו לא מקצועיים!

כשאתה יודע איך לצלם בעזרת רחפן - יודע מה המגבלות של המצלמה שלך (במקרה הזה גופרו 3 בלאק) ומכיר את הרחפן שלך ומה קורה בכל תנועת סטיק שאתה עושה (ואני לא מתכוון לדברים הטריביאליים פה - אני מתכוון לסיבסובים שבהם הרחפן מנמיך, גבולות הגימבל, מהירות טיסה וכד') וכמובן עריכת וידאו נכונה - הוידאו שלך יצא הכי מקצועי שיש במגבלות הרחפן.

אתה לא יכול להשוות רחפן כמו הדיסקו, שיותר רגיש לרוחות, יותר מהיר ותזיזתי ל S800 או לטארוט שהוזכר לעיל.

כרגע אני מטיס רחפן של אדי 650 גם עם גופרו וגימבל 3 צירים - אך הרחפן הזה יחסית לדיסקו יותר איטי ו"עצלן" - אך התוצאות מדברות בעד עצמן.

להבא - אם אתה קובע משהו - תבסס את מה שאתה אומר!

חוץ מזה שאני לא מצליח לראות את הסרטים שגיא צרף - כנס לערוץ של TBS ביוטיוב, חפש את הסרטון של הקוסטה קונקורדיה - אחרי זה אשמח לשמוע את דעתך (פה או בפרטי).

flyinglizard
20-11-2013, 23:27:38
הצילום של הקוסטה קונקורדיה נהדר אומנותית, אבל לא יציב בעליל. הבעיה היא לא בTBS, הבעיה היא בגימבל. כמו שהH3-2D של DJI מראה, ככל שגימבל שני צירים יותר טוב (והוא טוב), העדר הYAW נהפך למורגש יותר. אין צילום מקצועי בלי שלושה צירים. האלכסמוס סביר, ממש לא מדהים. זו לא תוצאה שהייתי מוכר ללקוחות, אלא אם אתה שם טונות של post stabilization וקרופ או שהקטע הוא הצילום מהאוויר וזה מספיק מגניב בשביל שיקחו את זה גם עם רעידות ותנועות אופק.

אני אעלה לכאן משהו בקרוב, שתבין מאיפה אני בא.

מארק וקנין
21-11-2013, 00:34:07
גיא תעתיק את הלינקים ותדביק בדף חדש .
גם אני לא הצלחתי לראות בלינקים הישירים
אגב לא חזרת אליי אחי
תגיד לי מתי אתה פנוי מחר.

flyinglizard
21-11-2013, 03:44:26
הנה, סרטון מיום ראשון. קצת ויברציות ברול בגלל הרוחות (תשוו לצילומי הלילה שהיו במזג אוויר שקט יותר).

https://vimeo.com/79942050

AvivT
21-11-2013, 08:50:02
קשה לקבוע מה נחשב לצילום "מקצועי" ומה לא.
מי קובע? אם לגיא יש לקוחות משלמים, אז כנראה הוא "מקצועי", לא?
אבל אפשר תמיד להתווכח על רמת המקצועיות. זה כמו שכל צלמי החתונות עושים צילום מקצועי. אבל האם כולם מצלמים באותה רמה?
ברור שגימבל 3 צירים יתן תוצאה טובה יותר מגימבל 2 צירים, על זה אין ויכוח (אני מקווה). אבל התוצאה הסופית לא בהכרח תהיה "מקצועית" יותר. זה כבר תלוי במפעיל הרחפן/המצלמה.

אבל גלשנו מהנושא של השירשור הזה.
אני חושב שהטעות שלך מארק היא בכך שבכלל העלית את הנושא של צילום מקצועי, כשמעולם (אם הבנתי נכון) לא הטסת רחפן ולא השתמשת במצלמה ליותר מצילום חובבני (או פחות מזה).
יכול להיות שבגלל שהצגת תקציב גבוה (יחסית) אנשים הגיבו להודעה שלך. בד"כ היו שולחים אותך לקנות F450. שזה בדיוק מה שאתה צריך לעשות!

ולכם, חברי פורום יקרים - מה אתם שולחים בנאדם חסר כל ניסיון להעלות ציוד של אלפי שקלים באוויר? מתווכחים על גימבל 2 צירים או 3... נו באמת.
זהו, כבר לא צריך ניסיון? אין לו מושג איך מחזיקים שלט (כנראה), אז הוא ילך וישקיע הרבה מאות או אלפים של דולרים בהקסה ענקית וגימבל 3 צירים?

מארק, תעשה לעצמך טובה ענקית - תתחיל בקטן. מאוד בקטן. תרכוש DJI F550 (או משהו דומה) עם גימבל בראשלס פשוט וגופרו, הוא יתן לך תוצאות מדהימות שלא חשבת שתשיג וזה יעלה לך פחות מחצי מהתקציב שהצבת לעצמך.
זה גם יכאב פחות אם (וכאשר) יקרו לך מקרים לא צפויים, כמו סתם איבוד אורינטציה רגעי.

guymeg
21-11-2013, 12:59:42
קשה לקבוע מה נחשב לצילום "מקצועי" ומה לא.
מי קובע? אם לגיא יש לקוחות משלמים, אז כנראה הוא "מקצועי", לא?
אבל אפשר תמיד להתווכח על רמת המקצועיות. זה כמו שכל צלמי החתונות עושים צילום מקצועי. אבל האם כולם מצלמים באותה רמה?
ברור שגימבל 3 צירים יתן תוצאה טובה יותר מגימבל 2 צירים, על זה אין ויכוח (אני מקווה). אבל התוצאה הסופית לא בהכרח תהיה "מקצועית" יותר. זה כבר תלוי במפעיל הרחפן/המצלמה.

אבל גלשנו מהנושא של השירשור הזה.
אני חושב שהטעות שלך מארק היא בכך שבכלל העלית את הנושא של צילום מקצועי, כשמעולם (אם הבנתי נכון) לא הטסת רחפן ולא השתמשת במצלמה ליותר מצילום חובבני (או פחות מזה).
יכול להיות שבגלל שהצגת תקציב גבוה (יחסית) אנשים הגיבו להודעה שלך. בד"כ היו שולחים אותך לקנות F450. שזה בדיוק מה שאתה צריך לעשות!

ולכם, חברי פורום יקרים - מה אתם שולחים בנאדם חסר כל ניסיון להעלות ציוד של אלפי שקלים באוויר? מתווכחים על גימבל 2 צירים או 3... נו באמת.
זהו, כבר לא צריך ניסיון? אין לו מושג איך מחזיקים שלט (כנראה), אז הוא ילך וישקיע הרבה מאות או אלפים של דולרים בהקסה ענקית וגימבל 3 צירים?

מארק, תעשה לעצמך טובה ענקית - תתחיל בקטן. מאוד בקטן. תרכוש DJI F550 (או משהו דומה) עם גימבל בראשלס פשוט וגופרו, הוא יתן לך תוצאות מדהימות שלא חשבת שתשיג וזה יעלה לך פחות מחצי מהתקציב שהצבת לעצמך.
זה גם יכאב פחות אם (וכאשר) יקרו לך מקרים לא צפויים, כמו סתם איבוד אורינטציה רגעי.
תקרא בבקשה את הודעה #3

ZvikaF
21-11-2013, 13:00:54
מחזק את דברי AvivT ... מארק, אין לך מספיק כסף כדי לקנות בזול.. :)

כדאי שתגדיר יותר טוב את המטרה, צילום מקצועי זו הגדרה ערטילאית ... ואם באמת אתה מכוון ל "מקצועי" מדובר על סכום של 5 ספרות...

מארק וקנין
21-11-2013, 13:19:22
תודה אביב אתייעץ עם guymeg הוא עוזר לי עם כל הקטע הזה .
השאלה אם אוכל להגיע לרמת צילום כמו עם דיסקאברי פרו ,כי לא בא לי כל חודשיים לקנות רחפן....
לפחות עד שאהיה מקצועי בתחום .
תודה !

מארק וקנין
21-11-2013, 13:21:36
צביקה, כמובן שלא ברמה של סרט הוליוודי ( בשאיפה ) אבל משהו ברמה שאתה יכול לעבוד עם אנשים שיגידו שהצילום ברמה.

sevet
21-11-2013, 13:50:13
נחזור לנושא שסטינו איתו מהנושא כי זה יותר מעניין (בנושא המרכזי לא באמת עניתי בציפיה שהוא יקנה T960, התשובה נכתבה ברוח השאלה ובתקציב... בערך...):
אמר לי את זה צלם מקצוען שעוסק בנושא באופן חובבני, שהוא מסתכל על תמונה הוא ראוה דברים שרוב מי שמסתכל על התמונה לא רואה בכלל וזה בסדר גמור, בתור מקצוען בצילום אווירי או צילום בכלל השאיפה היא שהתוצאה תהיה מושלמת גם בפן הטכני - פוקוס, עומק שדה, רעידות, חשיפה ועוד ועוד אספקטים טכניים.
ה"לקוחות" כולל מי שסתם מסתכל מהצד לא רואה אתה זה בכלל וייתכן כי צילום עם שני צירים יספיק בהחלט (כשנעשה סביר והתוכן טוב).

ולראיה בשבת נתקלנו (אנוכי nitbeat ו-roi ) בצילומי קליפ, התעיינו האם נוכל לצלם להם ואפילו בתשלום, ביודעי שאני לא עם הציוד ומקצועיות הצילום/טיסה הטובים אליהם אני תמיד שואף אמרתי שסבבה ובשמחה ובלי כסף, גם כי זה יהיה לי אימון טוב.
היה לי לפטופ שם וראינו תוצאות, אני רק הסתכלתי וביקרתי את עצמי - פה רעד, פה לא תפסתי כמו שתוכנן, פה עשיתי pitch מוגזם וכו'..... אבל החברה שם כל דבר ושינוי שהם ראו, צעקו וואו!!, איזה מגניב, איזה יופי, איך יתלהבו האומנים האחרים ובגדול היו סופר מבסוטים, ייתכן שאם הם יעשו את זה הרבה הציפיות שלהם יעלו גם אבל אני חושב שהעברתי את הנקודה.

flyinglizard - מה רע באלקסמוס 3 צירים בהנחה שהגימבל והמצלמה טובים? לידיעתי, זה ה-לוח. (ובעיקר התכנה), ב-T960 / T810הזרועות לא נעלמות מהפריים? אתה עורך אותן החוצה?

guyst
21-11-2013, 14:06:53
מסכים עם שי, בעיניי צילום מקצועי הוא ללא זרועות. לכן עברתי מהF450 לדיסקברי ועכשיו לפרו.
הסירטונים שצרפתי הם טיסה מהירה במניואל, ולמרות זאת נראים טוב.
בטיסת צילום מקצועית תטוס לאט ובלי סיבסובים תזזתיים כך שהפרו ישמש את פותח השירשור לצרכיו מבלי לקפוץ מעל הפופיק בתקציב, וגם יתן שימוש עתידי ללא צורך להחליף רחפנים.
ה-5 סנט שלי...

Sent from my GT-I9500 using Xparent BlueTapatalk 2

guymeg
21-11-2013, 20:38:28
מסכים עם שי, בעיניי צילום מקצועי הוא ללא זרועות. לכן עברתי מהF450 לדיסקברי ועכשיו לפרו.
הסירטונים שצרפתי הם טיסה מהירה במניואל, ולמרות זאת נראים טוב.
בטיסת צילום מקצועית תטוס לאט ובלי סיבסובים תזזתיים כך שהפרו ישמש את פותח השירשור לצרכיו מבלי לקפוץ מעל הפופיק בתקציב, וגם יתן שימוש עתידי ללא צורך להחליף רחפנים.
ה-5 סנט שלי...

Sent from my GT-I9500 using Xparent BlueTapatalk 2

גיא, אני חושב שלהוציא על דיסקו פרו 500 דולר שמה שאתה מקבל זה את הפריים, אלכס מוס וגימבל זה סכום אסטרונומי- ללא מנועים, זרועות, בקרים, פרופים ובקר טיסה - יקר מאוד יחסית לתמורה של רחפן ראשון לצילום בעזרת גופרו.

בכל מקרה - אני מאוד מחזק את מה ששי כתב ומסכים עם גיא שבצילום מקצועי הרגליים לא צריכות להיות בצילום מלכתחילה ולא לערוך אותם מחוץ לפריים.