PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה רחפן מתחיל או סתם התעניינות חד-פעמית?

hareliko
18-12-2013, 00:20:08
שלום לכולם,

אני לא "חפרתי" מספיק אבל החלטתי להיעזר בכם בתור מנוסים בתחום - שיעזרו לי לכוון לאן עליי "לחפור" :
ברשותי מצלמת גופרו ורציתי להוסיף "אביזר" תעופתי שיתאים למצלמה זו ובמקרה הגעתי לתחום הטיסנים.
אני מניח שמסוקים אין להם את האפשרות הזו להוסיף אליהם את המצלמה או טיסנים (אווירונים).
אז הגעתי ל- רחפנים (מסוקים בעלי 4 רוטורים ומעלה).

לפני שאני בכלל נכנס עמוק בנושא זה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לצמצם לי את כיוון החיפוש לפני שאני בכלל מתפזר בנושא רחב זה.

מה שרציתי לדעת, אם בכלל:
1. האם מספיק לקחת רחפן מסוג (למשל במקרה) DJI PHANTOM ונגמור עם זה או ללכת לכיוון של (שוב, במקרה) TBS DISCOVERY PRO "המקצועי"?
הערה, אתם מוזמנים להפחיד אותי עם המחירים, לפחות שאדע איפה עומד מבחינת עלויות/תקציב.
2. אני רואה שיש 2 אופציות להתחיל עם הנושא הזה - דרך הרכבה עצמית מאפס (האם מספיק הידע כמו הרכבת ארון מאיקאה או הרכבת "עשה זאת מעצמך" מסובכת עם ספר/חוברת מפורטת (חובה), או פשוט לקנות מוכן כמורכב/יד שניה וזה מקצר את הזמן (והכסף?)
3. אני לא יכול להצביע אם הנושא של הרחפנים "ידליק" לי תחביב חדש, לפחות אני רוצה להתחיל בתור צילום תעופתי, כי בסה"כ התחלתי בתחביב גופרו לא מזמן ונזרום משם.
4. אם כבר אני בכיוון "הנכון", האם 4 רוטורים מספיקים או שצריך יותר ? על מנת לייצב צילום בלי "לרעוד".
5. נראה לי חשוב שלרחפן יהיה מערכת שליטה (גימבל?) שלא יהיה מושפע מתזוזת הרחפן, כלומר שאוכל לשלוט בזויות הצילום מהשלט הרחוק עם מסך מובנה ללא השפעת תנועת זוית הרחפן?

או שורה תחתונה, יש לכם איזה חוברת או קישור (בעברית אם אפשר) לרכישת רחפן ראשון מתחיל.
תודה רבה מראש על סבלנותיכם!
:-)
הראל

guymeg
18-12-2013, 06:25:08
קודם כל לך לחפור בפורום - יש שם את כל התשובות. השאלות שלך נשאלו עשרות פעמים, אתה לא היחיד..

בקשר ל"האם להתחיל" - לדעתי להתחיל תחביב שמתבסס על גופרו, זה כמו לשים קופה ולבנות את החנות מסביבה - זה אמור להיות הפוך, אתה מטיס ואז נכנס לצילום.

בגדול - טווח המחירים הוא יקר לכלים איכותיים (דיסקו רגיל עולה קומפלט 4800 אם אין לך שום ציוד והפרו עולה הרבה יותר, אני יודע מחירים כי אני בונה לאנשים דיסקואים ואלו המחירים לקיטים קופלט כולל הכל).

אם אתה לא בטוח שאתה רוצה להיכנס - לך על משהו יותר פשוט או אפילו פאנטום, שזה צעצוע נחמד שיעשה את העבודה, אבל לא לאורך זמן (מבחינת נוחות, מיתקון ציוד וידאו, זמן טיסה וכד'...)

דבר איתי בפרטי, לדעתי אוכל לעזור לך אם קיט או משהו יד שניה...

Flying_student
25-12-2013, 21:31:48
למה פסלת את הטיסנים?
הנה GoPro גאה על טיסן סטרייט
(http://youtu.be/OzsykG0BA0I?t=2m1s). זה ברור שקוואד יוכל לתת לך צילומים סטטיים ואפשרות לנחיתה ללא מסלול. אבל רק שתדע שטיסן הוא גם אופצייה, זולה יותר ואפילו בטוחה יותר - שכן מדובר בכלי אוירודינאמי שיכול לדאות במקרה של תקלה במנוע (בניגוד לרחפן שהופך לאבן כאשר יש כשל במנועים).

hareliko
27-12-2013, 05:09:48
תודה למגיבים,

הסיבה שבחרתי רחפן הוא בראש ובראשונה בגלל הצילומים ממעוף הציפור או צילום "עומד" ממלמעלה ללא לזוז וכאשר מצלם את האובייקט למטה זז (זוית נוספת).

ואם כבר עסקינין בנושא זה, תאמת לא התעמקתי הרבה במונחים הרבים, רק התקדמתי בקצת בנושא רחפנים (במסגרת חובבן ולא מקצוען) והגעתי למסקנה (תקנו אותי אם יש לכם עוד רעיונות/הארות/טיפים איך לרכוש וכו) שיש 2 דגמים בשביל מתחילים כמוני. אני לוקח בחשבון את המגבלות שלו: לא ניתן להתפתח ולהשתכלל את הדגם הזה הלאה וכו, כך רק בשביל מתחיל ו"טעימה" ולא להשתגע בהוצאות, אני רק מתחיל....
כאשר נראה לי שהתקציב הוא כ-600 דולר פלוס מינוס ללא מצלמה GOPRO (שיש לי כבר בלי קשר לנושא הרחפנים) כאשר אני מעוניין שיכלול בקומפלט את השלט רחוק עם מסך (קוראים לזה FPV?) ועם גימבל שלא מושפע מתנודות זויות הרחפן (קוראים לזה BRUSHLESS?)

הדגמים הם:
PHANTOM
http://www.dji.com/product/phantom-2/
ו- WALKERA
http://rc-tech.co.nz/helicopters/walkera/walkera-qr-x350-quad-gps-altitude-hold-aerial-photography-fpv/?gclid=CObBl9DDz7sCFUJZpQod2S8ArQ

מה דעתכם?