צפייה בגרסה מלאה : יש סיכוי לקבל החזר על משלוח EMS שהתעכב יותר מחודש אם תובעים בפייפל?
ben044
07-01-2014, 13:51:52
שלום לכולם.
בתאריך 3.12.13 ביצעתי הזמנה מהובי קינג של כל מני פריטים (בין היתר סוללות אם זה חשוב).
בחרתי במשלוח EMS ועד היום (אחרי יותר מחודש) לא קיבלתי את המשלוח ויותר מזה, בדואר ישראל אומרים שזה עדיין לא בארץ. (יש לציין שדואר EMS אמור להגיע מקסימום אחרי 14 ימים).
ניסיתי לדבר עם הובי קינג בצ'ט 3 פעמים, הסברתי להם על האיחור ושאני לא מוכן לשלם 40 דולר על משלוח מהיר שהוא בכלל לא מהיר ובכל פעם אמרו שיבדקו את העניין ותוך 24 שעות יחזירו לי מייל עם תשובה. כמובן שאף פעם לא קיבלתי תשובה.
אם אני פותח תביעה בפייפל, ודורש לקבל החזר על המשלוח, פייפל לדעתכם יאשרו את הבקשה שלי?
יש פה מישהו שקרה לו דבר כזה?
מה אתם ממליצים לעשות?
תודה רבה!
eitanbin
07-01-2014, 14:15:39
בן
רק כדיי לדעת גם המשלוח שלך דרך פיגי FJ
ben044
07-01-2014, 14:46:00
כן, המשלוח דרך פיג'י.
ראיתי פה הרבה הודעות של תלונות לאחרונה על משלוח שנשלח דרך פיג'י.
אבל לדעתי זאת חוצפה לחייב על דואר EMS שאמור להגיע תוך שבוע והוא לא מגיע גם אחרי חודש (שזה מקסימום הימים למשלוח הכי רגיל שיש בדרך כלל)
yuvalko
07-01-2014, 16:12:07
מה שמטומטם בכל העסק שהם לפעמים נותנים ems גם אם אתה בכלל לא משלם על זה.. אני הזמנתי כמה פריטים. שילמתי דואר רשום רגיל 8 דולר וקיבלתי מספר מעקב של ems פיגי. ובאתר של דואר ישראל כבר מזהים את זה כ ems שנמצא במרכז המיון של ה ems בפיגי..
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ben044
07-01-2014, 16:20:45
כן גם לי קרה פעם אחת (בהזמנה הראשונה) הם שידרגו לי לEMS ויצא ששילמתי 200 שקל מכס. אחרי יומיים הזמנתי את ההזמנה המדוברת שפתחתי בשבילה את האשכול והפעם עשיתי EMS כי לא ידעתי שמשלמים על זה מכס וכל הסיפור שמסביב זה (עשיתי את ההזמנה עוד לפני שקיבלתי את הראשונה) ובחרתי בEMS כי הוא היה יקר בדולר אחד ממשלוח רגיל אז חשבתי שזה יותר משתלם. אבל לא משנה, נגיד ואני אצטרך לשלם כבר השלמתי עם זה... רק שתגיע...
בכל מקרה יש פה משהו שיודע אם פייפל יהיו לטובתי בעניין הזה, ויחליטו לזכות אותי על המשלוח שהתעכב כל כך הרבה?
מושיק
07-01-2014, 17:47:36
במכל מקרה כדי לפתוח תלונה בפייפל,כי אחרי 45 יום אתה כבר לא יכול לעשות כלום.
בכל מקרה לא מקבלים מיד את הכסף,דבר ראשון נפתח בפייפל ערוץ הדברות בינך ולבין המוכר,אם לא הצלחתם לסדר את העניין ביניכם (מה שבדרך כלל קורה,כי הסיני לא מגיב לערוץ הזה)אז אתה מחמיר את התביעה בפייפל ואז הם מתערבים.
yuvalko
07-01-2014, 19:14:16
תפתח 40 יום מיום ההזמנה.
אם לא יסתדר תוך 20 יום תחמיר לתביעה. ככה אתה ממצה את האפשרויות וכנראה בזמן הזה זה יגיע ותוכל לסגור את המחלוקת. זה ems אבל כנראה בלי ה e של ה ems...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ben044
07-01-2014, 19:28:02
תודה על תשובתכם חברים אבל קודם כל ניסיתי לדבר איתו דרך פייפל אבל התשובות שלהם עוד יותר מעצבנות אותי, כמו "זה נשלח ויגיע בימים הקרובים" הבנתי שהם שלחו והבנתי שזה יגיע ביום מן הימים מן הסתם. העניין הוא זה העקרון (וקצת החזירות הישראלית שלי) של אם משלמים כל כך יקר על משלוח (40 דולר) אז באמת שיהיה מהיר ואם הוא לא מהיר אז שיחזיר את הכסף עליו...
אני בטוח שכל אחד מכם הזמין דברים מאיביי למשל וכמעט כל מוצר המשלוח עליו חינם. רק הסיני גובה סכומים כל כך גבוהים על המשלוחים. לפחות שיתן שירות כמו שצריך ואם התפקשש שיפצה.
אז אני מבין שלאף אחד מחברי הפורום אין נסיון עם מקרה שכזה?:confused:
Flying_student
07-01-2014, 20:07:30
יכול להיות שהזמנת משהו שלא היה במלאי?
ben044
07-01-2014, 20:28:47
הכל היה במלאי ומעבר לזה אחרי כיומיים שלושה קיבלתי אישור שההזמנה נשלחה.
Flying_student
07-01-2014, 20:36:09
אם כך אז פנה לסיני ודרוש החזר. אחרת פנה לפייפאל
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אם כך אז פנה לסיני ודרוש החזר. אחרת פנה לפייפאל
אין ממש קייס פה לפנות לסיני ולבקש החזר,
כל המוצרים היו במלאי , החבילה נשלחה תוך יומיים מרגע ההזמנה , יש לסיני מספר מעקב ועד שהדואר לא מכריז שהחבילה הלכה לאיבוד אף אחד לא מחזיר לאף אחד כסף.
גם אם תגיש תביעה מול פייפל, והסיני יגיד החבילה נשלחה הינה מספר המעקב צריך להגיע בימים הקרובים פייפל יחכו עד הבירור מול הדואר
גיא בזמנו פתח תביעה בפייפל על חבילה שנשלחה מהסיני ומספר המעקב הראה שהיא מטיילת בברזיל, לא עזר לו כלום פייפל לא התערבו והסיני לא הזחיר שום דבר..
תחכה עם הדספיוט עד 40 יום מרגע ההזמנה , תגיש תביעה ביום ה 19 לאחר פתיחת הדספיוט ואם יעברו עוד שבועיים (45+20+15 = 90) ועדיין לא תקבל את החבילה אז אולי מישהו יחזיר לך משהו..
כמה החזר יעשה אותך מאושר ? 10 דולר? 5 דולר? תקווה שהחבילה בסוף תגיע ולא תצטרך לחכות עוד 45 יום מבלי לדעת אם היא תגיע בסוף או לא..
ben044
07-01-2014, 21:45:41
קודם כל ההחזר שאני מצפה לו הוא מחיר מלא של מחיר המשלוח (40 דולר)
עכשיו נגיד והחבילה לא תלך לאיבוד ותגיע בסופו של דבר אליי, זה לא מספיק עיכוב של יותר מ- 30-40 ימים לקבל פיצוי?
בישראל מזמן היו מפצים... הסינים האלה... :p
בכל מקרה, פתחתי תביעה... אתם אומרים שלא יצא מזה שום דבר אלא אם כן החבילה באמת הלכה לאיבוד?
matanmax
07-01-2014, 22:12:30
אין לך מה להפסיד, כבר קרה לי שחבילה התעכבה, היה מספר מעקב.
פתחתי תלונה
עד שכבר עברתי את כל התהליך של התלונה, הסלמה שלה, חפירות מהמוכר ומפאיפאל ובסופו של דבר החזר מלא, יומיים אחרי החבילה נחתה.
משהו בסגנון של 60-70 יום משלוח...
אמנם זה לא מהסיני ולא EMS, אבל הכל יכול לקרות.
אני לא חושב שאתה צריך לבקש החזר על המשלוח בלבד, אתה אומר מעל חודש, מעל חודש זה כבר איחור של משלוח רשום או רגיל.
קודם כל ההחזר שאני מצפה לו הוא מחיר מלא של מחיר המשלוח (40 דולר)
עכשיו נגיד והחבילה לא תלך לאיבוד ותגיע בסופו של דבר אליי, זה לא מספיק עיכוב של יותר מ- 30-40 ימים לקבל פיצוי?
בישראל מזמן היו מפצים... הסינים האלה... :p
בכל מקרה, פתחתי תביעה... אתם אומרים שלא יצא מזה שום דבר אלא אם כן החבילה באמת הלכה לאיבוד?
הבעיה שאם עכשיו מציעים לך 40 דולר פיצוי (אל תדאג - לא יציעו) ואתה מסכים.. אזי איבדת את הביטוח על כל התשלום, כי לא ניתן לתבוע פעמיים על אותה עסקה...
:confused: אז מה בדיוק עזרה התביעה בשלב זה? בכל מקרה אתה צריך לחכות!!
בקיצור תביעת שווא.. כי עכשיו אתה צריך לחכות לראות האם החבילה תגיע או לא תגיע ...
וגם רשמת ש"ובחרתי בEMS כי הוא היה יקר בדולר אחד ממשלוח רגיל אז חשבתי שזה יותר משתלם" אז למה לתבוע 40 דולר בחזרה?
Flying_student
07-01-2014, 22:34:16
וגם רשמת ש"ובחרתי בEMS כי הוא היה יקר בדולר אחד ממשלוח רגיל אז חשבתי שזה יותר משתלם" אז למה לתבוע 40 דולר בחזרה?
את זה פספסתי... בכל מקרה, לדעתי דיספיוט על חבילת EMS שלא הגיעה אחרי יותר מחודש היא מוצדקת.
ben044
07-01-2014, 22:34:35
האמת שלא ידעתי שאם הוא יחזיר לי את הכסף על המשלוח אז אני מאבד את הביטוח להמשך על החבילה אז תודה על המידע, ולגביי גובה הפיצוי אני פשוט לא חושב שבמידה ובאמת הסיני יסכים לפצות הוא יקח את עלות המשלוח ems ויחסיר ממשלוח רגיל וככה יחשב לי את הפיצוי אלא פשוט יחזיר החזר מלא. בכל מקרה אני מאמין שהחבלה צריכה להגיע בכל יום, ככה שעד שהתביעה תטופל ותגיע תשובה אני מאמין ומקווה שהחבילה תגיע עד אז, אם לא אני פשוט לא אסכים לקבל רק את הפיצוי בשביל לא לאבד את האחריות על המשלוח. אני צודק?
תודה רבה.
mosheh50
08-01-2014, 09:40:58
היי .אם אתה רוצה רק את הכסף ששילמת בחזרה
תתקשר לחב' האשראי שלך .
והם מחזירים לך את הכסף עד לברור שלהם
matanmax
08-01-2014, 15:03:28
מזכיר לך מה שרשמו כבר בתחילת השרשור,
אחרי 45 יום מיום התשלום אין אפשרות לפתוח תיק בפאיפאל!
ככה שאין לך עוד יותר מידי זמן לחכות עם החבילה תגיע או לא.
פתח תיק, במקרה והחבילה תגיע תוכל לסגור אותו.
אתה יכול לשכוח מפיצוי על איחור, אין דבר כזה בלקסיקון של הסיני. אם החבילה לא מגיע, תקבל החזר מלא.
ben044
08-01-2014, 16:55:20
אוקיי, תודה...
ויש ימים מקסימום שמחליטים שהחבילה לא תגיע או שאיך זה הולך?
אוקיי, תודה...
ויש ימים מקסימום שמחליטים שהחבילה לא תגיע או שאיך זה הולך?
במקרה של דואר רשום (לא ברור לי לגבי EMS אבל אני מניח שזה דומה) , השולח (ורק השולח) יכול לדרוש מהדואר (זה נקרה חקירה) לחקור איפה דבר הדואר.
לדואר יש 60 יום להחזיר את תוצאות החקירה לשולח, במידה והדואר מחליט שדבר הדואר אבד ויש ביטוח מתאים (בEMS יש ביטוח) אזי השולח יקבל את דמי הביטוח מחברת הדואר.
בדר"כ חברת הדואר תאתר את דבר הדואר ואו שתחזיר אותו לשולח או שתעביר אותו לנמען..
כל עוד הסיני יתקשר עם פייפאל ויעביר להם אסמכתאות כנדרש - כלומר שהוא שלח EMS יומיים לאחר ההזמנה אין מצב שפייפל יחזירו לך את הכסף..
פייפל יחכו עד שתהיה תשובה מהדואר שדבר הדואר אבד או תשובה אחרת...
אם הסיני לא יענה לפייפל ולא ישלח להם כלום אז יש מצב שהם יחזירו לך את הכסף (אבל תבקש את כל הכסף בטענה שהחבילה לא הגיעה למרות שעברו 40 יום וEMS צריך לקחת 2-3 ימים)
אני לא ממש סופר .. אבל לדעתי הזמנתי בין 200 ל 300 הזמנות מחו"ל - רובם מסין אבל גם מארה"ב וגם מאירופה)...
אם היית שואל אתמול הייתי אומר לך שרק חבילה אחת לא הגיעה בכלל..
אבל היום הופיעה מעטפה חומה קטנה עם קונקטור סיני מ ebay שהזמנתי לפני חודשיים .. הקונקטור עלה רק דולר ..
אז אפילו לא הטרחתי את עצמי לפנות למוכר (שיש לו פידבק מעל 99% והוא מוכר כ 300 חבילות ביום)...
אז היום אני יכול להגיד שלפחות לי מעולם לא הלכה לאיבוד חבילה בדואר .... כולם הגיעו בסופו של דבר אפילו אחרי 120 יום...
אני פותח דיספיוט רק לחבילות מעל סכום מסויים , רק ביום ה 44 .. ומעביר לתביעה רק ביום ה 19 .. טוב בעצם מעולם לא העברתי לתביעה ..
תמיד החבילה הגיעה בתוך ה 20 יום האלה...
ben044
08-01-2014, 22:36:35
*** תודה אננס, תותח!
ותודה לכולם על התשובות.
כנראה שבסוף אקבל את החבילה בלי פיצוי.
אעדכן שיהיה שינוי...
עוד שאלה קטנה, אוליי אתה אננס עם הנסיון הרב שלך בהזמנות תוכל לענות לי. יש לכם אתר שיותר מומלץ מהסיני להזמנות עתידיות? אני כבר לא ממש סומך עליו אחרי השירות הזה (למרות שאני יודע שבאלפי המשלוחים האחרים שהוא עושה לחברי הפורום פה אין בעיות בדרך כלל וזה יכול לקרות לכל אחד) אבל בכל זאת...
*** תודה אננס, תותח!
ותודה לכולם על התשובות.
כנראה שבסוף אקבל את החבילה בלי פיצוי.
אעדכן שיהיה שינוי...
עוד שאלה קטנה, אוליי אתה אננס עם הנסיון הרב שלך בהזמנות תוכל לענות לי. יש לכם אתר שיותר מומלץ מהסיני להזמנות עתידיות? אני כבר לא ממש סומך עליו אחרי השירות הזה (למרות שאני יודע שבאלפי המשלוחים האחרים שהוא עושה לחברי הפורום פה אין בעיות בדרך כלל וזה יכול לקרות לכל אחד) אבל בכל זאת...
בדר"כ אין בעיות עם הסיני ואת רוב הדברים שלי אני קונה אצלו... נפלת פשוט בעונה הכי חמה, בכל ינואר יש פה שירשורים כאלה.
ולגבי השירות יש להם גם דברים טובים, לדוגמא קנית מוצר והתחרטת אתה יכול להחזיר למחסן באירופה תוך חודש ולקבל את הכסף בחזרה.
כל האלקטרוניקה שלהם עם שנה אחריות, יצא לי כבר להחזיר אחרי 11 חודש מוצרים שהתקלקלו (בקר) וקיבלתי את הכסף כזיכוי
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.