צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מושגים בעולם הרחף
ben044
16-01-2014, 21:15:36
שלום לכולם!
כבר ראיתי מילון מושגים למתחיל בתחביב שלט רחוק, ראיתי מילון מושגים לטיסנים...
הפכתי את כל הפורום ולא מצאתי שום מילון מושגים לכל מה שקשור ברחפנים...
אני מת להכנס לתחום הרחף, ומת להבין מה עושה כל חלק.
מישהו יכול אוליי לתת לי קישור למקום שיש בו הסבר טוב מה עושה כל חלק ומה עושה כל מערכת? מה חשוב יותר ואי אפשר לוותר עליו ומה פחות?
למשל naza, Wookong-M, osd, gimbel ועוד שאר המערכות הקיימות והחדשות...
אם אין קישור כזה אשמח שכל אחד יעשיר את הידע שלי ושל שאר החדשים בתחום פה בתגובות...
תודה רבה!
guymeg
17-01-2014, 05:38:57
http://lmgtfy.com/?q=camera+gimbal
ובגדול זה כבר קיים, כנס לאתר הבא (https://www.google.co.il/)ותחפש. אני מבטיח שלא תתאכזב..
;););)
sharonx
17-01-2014, 08:16:22
גיא, תודה על הקישור השני, אתר מעולה. יש שם ה-מ-ו-ן מידע !!! נראה לי פעם נתקלתי בו אבל שכחתי את הכתובת ולא הצלחתי למצוא.
לפותח השרשור, תעשה רשימה של כל המושגים שאתה לא מבין, ואולי החבר'ה פה ישלימו הסברים עבור המושגים. אני מוכן להרים את הכפפה.
וכדי לדחוף את העסק שים גם אתה הסבר או שניים אחרי שימוש באתר של גיא.
יאללה, מילון eFly !
ben044
17-01-2014, 09:34:09
קודם כל תודה רבה...
לגביי הקישור הראשון הוא לא עובד לי, ואת הקישור השני ניסיתי.
היו דברים שהוא עזר לי בהם ויש דברים שעדיין אין לגביהם מספיק מידע (בעברית) ברשת אז כמה שאני אחפש אין לו מאיפה להביא לי...
זה נראה שהנושא ממש ממש טרי וחדש למרות שהוא קיים כבר מספר שנים וזה מוזר שעדיין אין איזה מילון מושגים ומאמרים מעמיקים בנושא ע''י אחד המנוסים...
בכל מקרה, כדי להתחיל את השרשור אני אכניס קצת מידע ממש קטן ובסיסי על בערך המשהו היחיד שאני באמת מכיר וגם זה אני מכיר מעולם הטיסנים.
מקלט (Receiver) – מקבל את האות מהמשדר ומוציא פקודות לסרוו.
משדר (transmitter) (שלט) – משדר אותות דרך האויר בהתאם לתזוזת הסטיקים בשלט או המפסקים.
סוללת ליפו (Lipo - lithium polymer ) – הסוללות שעשו שינוי משמעותי בתחום הסוללות בגלל גודלם ומשקלם הקטן ביחס לזרם שהן מספקות. סוללות קטנות וקלות משקל להנעת המנוע. זהירות! סוללות אלו מאוד מסוכנות. אם טוענים אותן לא נכון, או בהתרסקות או נועצים בהם מכשיר חד, הן מתפוצצות, עולות באש ומפיצות גז רעיל.
בקר (esc-(electronic speed controller) – הבקר נמצא בין הסוללה לבין המנוע ודואג לתת זרם למנוע בהתאם לדרישות שלנו לפי הזזת הסטיקים והפקודות ובכך שולט על מהירות המנוע. פשוט מקבל אות מהמקלט ושולט במצערת – מהירות המנוע.
(BEC (battery eliminator circuit - הוא רכיב אשר מפחית את זרם סוללת הליפו (7.4V, 11.1V וכדומה) על מנת להתאים למתח להפעלת הסרוואים והמקלט (5V או 6V). הוא נקרא ככה (eliminator ) כיוון שהוא מסיר את הצורך להוסיף עוד סוללת NiCd או NiMh כדי להפעיל את הסרוואים והמקלט.
ה-BEC בדר"כ מובנה בתוך הבקר (ESC) אז אנחנו פשוט מחברים את הליפו לבקר ומקבלים את המתח הנמוך יותר. אך לפעמים ה-BEC בתוך הבקר לא מספיק "חזק" לטפל בזרם של כל הסרוואים או לא מסוגל להתמודד עם המתח של סוללת 4 תאים ומעלה ואז יש צורך לחבר BEC חיצוני.
BEC-ים חיצונים הם בדר"כ מסוג (SBEC (switching ויכולים להתמודד עם מתחים וזרמים גבוהים יותר מאשר ה-BEC ה"לינארים" אשר מובנים בבקרים.
ESC חיצוניים נקראים גם לפעמים ( UBEC (Universal . מומלץ תמיד לבדוק את הנתונים של זרם ומתח בהם תומכים BEC-ים אלה.
(קרדיט ל guyst שהמושגים נלקחו מהמילון מונחים שלו)
אני אשמח לשמוע הסברים על המונחים הבאים:
gimbel
naza
gps
Wookong-M
osd
והמונח Kv שמצויין ליד כל מספר במנוע. (מה אומרות האותיות?)
ואם יש עוד מערכת שאפילו לא שמעתי עליה אשמח אם תוסיפו.
תודה רבה וסופש מצוין!
AvivT
17-01-2014, 14:53:17
מה שאתה מבקש זה קצת כמו לתרגם את האינטרנט לעברית, וזה כנראה לא יקרה.
אני מודה שקשה להסתדר לבד בתחביב הזה ללא ידיעת אנגלית (ובטח בתחום הרחפנים ו FPV, שהם הרבה יותר מורכבים וטכניים מטיסנאות כללית לדעתי) וללא יכולת טובה לחפש באינטרנט.
אם יש לך שאלה ספציפית, אתה מוזמן לשאול (כמובן אחרי שחיפשת ולא מצאת תשובות).
אפשר לרשום לך שורה וחצי על NAZA, אבל אני לא רואה איך זה יקדם אותך בהבנה של מה זה NAZA, מה זה עושה, איך מתקינים אותה, איך מכיילים, למה היא יותר או פחות טובה מבקר טיסה אחר וכו'. רק לרשום את זה לקח לי שורה וחצי. אתה מבין על מה אני מדבר?
הבעיה היא שרוב האנשים יודעים אנגלית ברמה מספיק טובה בשביל להסתדר בפורומים בחו"ל, ולכן המידע לא "זולג" לפורומים בארץ.
לרוב אם תהיה לי שאלה, אני אשאל אותה ב rcgroups או ב fpvlab, כי שם יש אלפי גולשים קבועים בפורום, ופה יש עשרה.
זה מבאס, אבל ככה זה. אם אין לך מישהו איתך שיישב ויסביר לך עד הפרט האחרון, יקנה בשבילך, יעשה סקרים בשבילך ירכיב ויכייל בשבילך, אני לא רואה מנוס מידיעת אנגלית טובה כדי להיכנס לתחום הזה.
guymeg
17-01-2014, 15:02:28
לבקשתך, הינה הפירושים למערכות השונות ולמושגים שנתת
בקרי טיסה:
1. Arduflyer/APM (לגרסאותיו) - בקר טיסה מבוסס ארדואינו (קוד פתוח). לבקר אפשרות להתחבר לGPS, מצפן חיצוני, OSD ייעודי ומערכת טלמטריה. דורש התעסקות יחסית רבה וכיוונים - אך הפונקציות שלו רבות יותר מכל בקר אחר.
NAZA (לגרסאותיה) - בקר טיסה מתוצרת DJI, הבקר מוגדר כ PNP- "קוד סגור"- ללא יכולת לשנות דברים שלא מובנים בבקר. מתחבר לGPS ומצפן (באותה היחידה). הבקר נפוץ בקרב מתחילים בתחום וכאלו שלא אוהבים את ההתעסקות עם הכיוונים והכיולים. ישנה אפשרות לחבר לנאזה גימבל סרוואים (מהדור הישן, לפני מנועי הבראשלס).
Wookong-M - בקר טיסה מתוצרת DJI, מוגדר כ PNP ומיועד בעיקר לרחפנים גדולים ומקצועיים (וכתוצאה מכך - יקרים...). לבקר אפשרויות חיבור מוצרים משלימים כמו OSD ייעודי, משדר 5.8 מתוצרת DJI וגימבלים של DJI.
GIMBAL - גימבל הינו אביזר לייצוב מצלמות באמצעות ג'יירו ובקר. גימבלים פועלים בעיקר ע"י מנועי בראשלס (יותר מדוייקים) או סרוואים (הדור הישן...). גימבל דרוש כדי לקבל צילום חלק ואיכותי או לחלופין אפשרות שליטה על המצלמה מהאוויר. גימבל בסיסי שולט על 2 צירים - PAN ו TILT וגימבל מתקדם יותר שולט גם על ציר הסיבסוב, ה YAW.
OSD - קיצור ל On screen display. ה OSD מציג נתוני טיסה בשידור חיי לתחנת הקרקע על גבי הוידאו בשידור לאחור מהכלי. OSD בסיסי מכיל טיימר, מד מתח סוללה וצריכה רגעית. OSD יותר מתקדמים מציגים אופק מלאכותי, חץ הבייתה, גובה, כיוון, מהירות וכד'.
GPS - נו באמת, אתה לא יודע מה זה GPS??
אלו הדברים הבסיסיים.
מה שאתה רוצה לדעת זה האם אפשרי לתרגם בשבילך את כל המידע שבאינטרנט- התשובה היא לא. תתחיל לקרוא דברים בפורומים בחו"ל. תשתמש בגוגל, תחפש ותחקור. אין מנוס מלהתחיל ללמוד לפני שבכלל מטיסים.
שוב דבר ממה שכתבתי פה לא ילמד אותך לכוון, לכייל או לחבר בקר למנוע ולסרוו - רק קריאה, למידה וניסיון שיבוא עם הזמן יעשו את זה.
בהצלחה.
guyst
17-01-2014, 15:41:30
מושגים לFPV תמצא פה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?41968-%F4%E5%F8%E8%EC-FPV-%E9%F9-%EC%EB%ED-%F9%E0%EC%E5%FA-%E4%FA%E7%E9%EC%E5-%E1%EC%E7%F4%F9-%F4%E4
ben044
17-01-2014, 16:50:00
תותחים אתם, תודה רבה!
אני מבין בהחלט שהמידע הוא כמעט אין סופי וזה המון לתרגם...
בגלל זה קודם כל אמרתי שכל אחד ירשום קצת ולאט לאט המידע הצטבר... בסופו של דבר זה חומר שיעזור להרבה אנשים בהמשך.
בכל מקרה, עשיתם לי קצת יותר סדר מההסברים שלכם, ולאחרונה בהחלט התחלתי לקרא קצת באתרים בחול (מבין 80% מהכתוב ככה שזה קצת קשה אבל בהחלט מרחיב לי את הידע).
אני חושב שהתחלתי לגבש לעצמי סט אפ, מישהו יכול לומר לי אם הוא באמת טוב?
(המטרה העיקרית שלי עם הרחפן הוא טיסות יציבות על מנת לצלם (נראה לי שמצלמה go pro hero 3 תספיק לצילומים) והטסת FPV.
התקציב שלי בסך הכל מוגבל ואני רוצה להשקיע סה''כ באיזור ה 5000.
חשבתי על הרחפן F550 של DJI עם הסט אפ שלו, naza V2, גימבל ZENMUSE H3-2D.
לגביי סוללות יש לי כבר כמה סוללות 3 תאים 2200 מילאמפר.
לגביי FPV עוד לא סגור על סטאפ (אם למישהו יש משהו טוב במחיר הגיוני הייתי שמח להמלצה). בנוסף, זה הגיוני שאני יוכל להטיס טיסה ללא קשר עין בעזרת ה FPV למרחק של קילומטר לערך עם הציוד הנ''ל?
וזהו בגדול... אה, יש לי שלט פוטבה J6 (שישה ערוצים כמובן) זה מספיק להפעלת הרחפן הזה למטרות שאני רוצה או שאני חייב להחליף לשלט בעל יותר ערוצים?
וזהו חברים... נראה לי שאם אני אקבל תשובות לכל השאלות ששאלתי עכשיו אני דיי סגור.
יש עוד מערכת ששכחתי שאני צריך לקנות, או להכיר?
תודה רבה,
בן.
שבת שלום!
guymeg
17-01-2014, 17:04:21
תותחים אתם, תודה רבה!
אני מבין בהחלט שהמידע הוא כמעט אין סופי וזה המון לתרגם...
בגלל זה קודם כל אמרתי שכל אחד ירשום קצת ולאט לאט המידע הצטבר... בסופו של דבר זה חומר שיעזור להרבה אנשים בהמשך.
בכל מקרה, עשיתם לי קצת יותר סדר מההסברים שלכם, ולאחרונה בהחלט התחלתי לקרא קצת באתרים בחול (מבין 80% מהכתוב ככה שזה קצת קשה אבל בהחלט מרחיב לי את הידע).
אני חושב שהתחלתי לגבש לעצמי סט אפ, מישהו יכול לומר לי אם הוא באמת טוב?
(המטרה העיקרית שלי עם הרחפן הוא טיסות יציבות על מנת לצלם (נראה לי שמצלמה go pro hero 3 תספיק לצילומים) והטסת FPV.
התקציב שלי בסך הכל מוגבל ואני רוצה להשקיע סה''כ באיזור ה 5000.
חשבתי על הרחפן F550 של DJI עם הסט אפ שלו, naza V2, גימבל ZENMUSE H3-2D.
לגביי סוללות יש לי כבר כמה סוללות 3 תאים 2200 מילאמפר.
לגביי FPV עוד לא סגור על סטאפ (אם למישהו יש משהו טוב במחיר הגיוני הייתי שמח להמלצה). בנוסף, זה הגיוני שאני יוכל להטיס טיסה ללא קשר עין בעזרת ה FPV למרחק של קילומטר לערך עם הציוד הנ''ל?
וזהו בגדול... אה, יש לי שלט פוטבה J6 (שישה ערוצים כמובן) זה מספיק להפעלת הרחפן הזה למטרות שאני רוצה או שאני חייב להחליף לשלט בעל יותר ערוצים?
וזהו חברים... נראה לי שאם אני אקבל תשובות לכל השאלות ששאלתי עכשיו אני דיי סגור.
יש עוד מערכת ששכחתי שאני צריך לקנות, או להכיר
תודה רבה,
בן.
שבת שלום!
פתחת פה שרשור לטובת מילון מושגים או משהו כזה - ועכשיו אתה מנסה להפוך את זה לשרשור בקשר למה שאתה רוצה לבנות.
תרכז את כל השאלות שלך בשרשור אחד.
ben044
17-01-2014, 17:07:53
אוקיי, אפתח שרשור חדש,
תודה.
yuvalko
17-01-2014, 17:31:33
מה שאתה מבקש זה קצת כמו לתרגם את האינטרנט לעברית, וזה כנראה לא יקרה.
אני מודה שקשה להסתדר לבד בתחביב הזה ללא ידיעת אנגלית (ובטח בתחום הרחפנים ו FPV, שהם הרבה יותר מורכבים וטכניים מטיסנאות כללית לדעתי) וללא יכולת טובה לחפש באינטרנט.
אם יש לך שאלה ספציפית, אתה מוזמן לשאול (כמובן אחרי שחיפשת ולא מצאת תשובות).
אפשר לרשום לך שורה וחצי על NAZA, אבל אני לא רואה איך זה יקדם אותך בהבנה של מה זה NAZA, מה זה עושה, איך מתקינים אותה, איך מכיילים, למה היא יותר או פחות טובה מבקר טיסה אחר וכו'. רק לרשום את זה לקח לי שורה וחצי. אתה מבין על מה אני מדבר?
הבעיה היא שרוב האנשים יודעים אנגלית ברמה מספיק טובה בשביל להסתדר בפורומים בחו"ל, ולכן המידע לא "זולג" לפורומים בארץ.
לרוב אם תהיה לי שאלה, אני אשאל אותה ב rcgroups או ב fpvlab, כי שם יש אלפי גולשים קבועים בפורום, ופה יש עשרה.
זה מבאס, אבל ככה זה. אם אין לך מישהו איתך שיישב ויסביר לך עד הפרט האחרון, יקנה בשבילך, יעשה סקרים בשבילך ירכיב ויכייל בשבילך, אני לא רואה מנוס מידיעת אנגלית טובה כדי להיכנס לתחום הזה.
מה הבעיה, נאזה במשפט וחצי - כמו apm אבל פחות טוב ויותר יקר( אני יודע שהולכים להתנפל עלי).
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
guymeg
17-01-2014, 17:43:30
מה הבעיה, נאזה במשפט וחצי - כמו apm אבל פחות טוב ויותר יקר( אני יודע שהולכים להתנפל עלי).
לא ליפול עליך, אבל להדגיש -
APM נועד לאלו שמחפשים יותר פונקציות אבל מוכנים לשבת ולכוון את הבקר.
NAZA ודומיו הם יותר PNP - כנס לתוכנה, תעבור על כל התפריט וצא להטיס.
בקשר למחיר - אני מסכים איתך לגמרי! משלמים פה על מותג ולא על המוצר (אני בכוונה לא אומר איכות - כי המוצרים שלהם באמת איכותיים).
yuvalko
17-01-2014, 18:13:53
זו הייתה בדיחה דרך אגב...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.