צפייה בגרסה מלאה : שאלה להבי קארבון כנגד פיברגלס (CF VS GF )
avishmuel
25-01-2014, 07:16:13
שלום !
אני יודע שעדיף להבים ראשיות מקארבון על להבי פיברגלס ללא ספק
מישהוא יודע מה ההבדל בטיסה בפועל בין השניים
איך הפיברגלס משפיע על המסוק ?
תודה לעונים
אבי
bendisar
25-01-2014, 18:07:58
פיברגלאס הוא חומר יותר כבד ופחות חזק מקארבון. והדבר נכון גם לגבי להבים.
הקטע הוא שהיום שום יצרן רציני לא מייצר להבי פיברגלאס, מה שמשאיר את השוק ללהבים סיניים חסרי שם שהם בד"כ באיכות די ירודה.
בגלל זה הרבה פעמים להבי פיברגלאס מגיעים באיכות מאוד גרועה, הם בד"כ מאוד כבדים, ומאוד גמישים יחסית לקארבון.
מה שגורם למסוק להרגיש פחות מדויק וחד באוויר במקרה הטוב, ובמקרה הרע גם יצא לי לראות להבי פיברגלאס שמתפתלים באוויר וגורמים לאיבוד טראקינג ו-וויבראציות.
בנוסף לכך, להבי פיברגלאס מאבדים חלק מקשיחותם בחום, אם המסוק עומד בשמש בשטח ההטסה אז הלהבים מאבדים חלק מהקשיחות שלהם.
זה נכון שאפשר להשיג היום מאיבי להבי פיבר גלאס במחירים מצחיקים, אבל זה לא משנה את העובדה שרובם לא טובים, ולפעמים אפילו מסוכנים.
היום המחיר הנמוך של להבי הקארבון לא משאיר סיבה לקנות להבי פיברגלאס, יש את הלהבים של חברת RJX שנמכרים במחירים זולים (20$ ללהבי 425MM לדוגמא) ומספקים איכות מרשימה, יצא לי לראות את הלהבים האלה אישית בכמה גדלים
והעבודה עליהם יפה ומרשימה מאוד. להבים קשיחים וטובים.
יש עוד מס' "מותגים" סיניים שמייצרים להבי קארבון זולים באיכות סבירה+
בקיצור- לא פיברגלאס, כן קארבון
hatul
25-01-2014, 21:45:04
אני חושב שבשביל מתחילים מספיק להבי פיברגלס .
היו לי להבי פיברגלס מהסיני על ה TREX 500, לא היו צריכים כל איזון ולא יצרו טרקינג.
אין ספק שבשביל מתקדמים עדיף קרבון בשל העומסים הקיצונים המופעלים על הלהבים.
עמוס
wind556
26-01-2014, 09:34:07
כמו כל דבר בחיים צריך פרופורציות
אין כל רע בלהבי פיברגלס באיכות סבירה לשלבי ההתחלה, ואפילו יצא לי לראות להבים בעלות של 1$ באיכות מפתיעה, וכמובן שכל סוג של להב צריך להתאים לסגנון ההטסה ולדרישות המטיס. לאמר שפיברגלס זה רע בצורה גורפת זה לא מדוייק.
יש כמובן להבי פיברגלס גרועים ביותר בדיוק כמו שיש להבי פיברגלס באיכות יותר מסבירה. ובהחלט יש מטיסים שאציג בפניהם את האופציה של פיברגלס לשלבי ההתחלה,ולא חייבים לקפוץ ישר על קרבון
מה שלא מבטל את העובדה שלהבי קרבון בדרך כלל טובים יותר, קלים יותר וקשיחים יותר. מטיס מנוסה מין הסתם תמיד יבחר בקרבון, ובצדק.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.