התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי טריינר שלא הוטס שנתיים

liorrr1991
08-02-2014, 17:44:00
היי,

לפני שנתיים בערך עזבתי את התחום ורציתי לחזור.

יש לי טריינר ששכב במחסן במשך שנתיים ואני מפחד שאם אני אקח אותו לשטח וישר אניע אותו אני עלול לגרום לו נזק.

יש פעולות שאני צריך לבצע לפני הטסה נוספת אחרי תקופה ארוכה של חוסר שימוש? סוללות שאני אמור להחליף? לפתוח חלק במנוע ולנקות? משהו?

מנוע 46 AX.

בנוסף, גלון הדלק שגם שכב במחסן מלפני שנתיים עדיין אמור להיות בתוקף או שאני צריך לקנות חדש?

תודה!

avnerl
08-02-2014, 17:56:58
אם המנוע מסתובב בקלות אז אין בעיה.
את הדלק תזרוק.
הדלק החדש ישחרר את המנוע.
תעבור על הדבקות ותראה שלא נפתחו.
עבור על ברגים .
החלף סוללה.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

rahamim
08-02-2014, 18:15:41
אני לא הייתי מפרק את המנוע רק אם הוא תפוס ולא ניתן לסובב אותו.
במידה והמנוע תפוס מעט תשים דלק בקרבורטור ותסובב בעדינות והוא ישתחרר.

לגבי הדלק זו החלטה שלך אני לא הייתי ממהר לזרוק את הדלק תבדוק את הדלק עם הוא טוב שהמנוע מכיש טוב בגבוהה ונמוך.

flatspin
08-02-2014, 20:39:33
לדלק אין תאריך תפוגה. אורך חייו הוא פועל יוצא של דרך אחסנתו. אם הדלק נשמר במיכל סגור הרמטי ובתוך מבנה סגור (בית, מחסן) אתה יכול להשתמש בו ללא חשש.
את הסוללה מומלץ להחליף, אפילו אם נראה שהיא מחזיקה מתח. עלות סוללה חדשה היא כאין וכאפס מול עלות טיסן שעלול להתרסק מתקלה במקור החשמל.
אם המנוע אינו תפוס, אין בעיה. מצד שני, תבדוק שאין רעשי גרגור במיסבים בזמן סיבוב ידני של המנוע. אם כן, זה סימן לחלודה. במקרה כזה אתה חייב להחליף את המיסבים.
כמובן תבדוק ותתקן לפי הצורך פגעים בציפוי, אם קיימים, בדוק את טיב ההדבקות בכל המקומות שיש לך גישה אליהם, במיוחד חיבור צלע האש לצידי הגוף. בדוק גם שכל הברגים בטיסן מחוזקים היטב.

omribensamon
09-02-2014, 07:39:28
הייתי בודק את מיכל הדלק והצנרת
שבוע טוב